Şimdi Ara

Bozuk laptop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler benim 5 aylık laptopum mavi ekran vermeye başladı servise göndereceğim fakat onarım istemeyeceğim sorum ise şu lenovoyu mu şikayet etmeliyim hepsiburada mı şuan muhattabım kim

• mavi ekran hatası bildiğim kadarıyla yazılım sorunudur. yani kullanıma bağlı olarak ortaya çıkar, yüklediğiniz bir program ya da bilgisayara bulaşan bir virüs sebep olabilir. Şikayet hiç bir şeyi değiştirmez.

• erdemirci kullanıcısına yanıt

Hocam yeni bir şey yüklemedim canımı o sıkıyor aslında

Bozuk laptop
  • Bayfilita B kullanıcısına yanıt

Hocam bu hata yazılımsalda olabilir donanımsalda.

Şayet ram, işlemci veya ssd/hdd'de bozulma varsa bu hata ile karşılaşabilirsin normal. Windows datayı okuyamadığı için mavi erkan veriyor diğer datalar bozulmasın diye.

cmd'yi yönetici olarak çalıştır sırasıyla şu komutları uygula:

sfc /scannow bu tamamlanınca ardından DISM komutlarına geçebilirsiniz.

Sırasıyla:

Alıntı

metni:

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealthArdındanDISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealthEn son olarak:DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Bu komutları sırayla sfc'den sonra deneyin. Windows update servisi hasarlı değilse eksik dosyalar onarılacaktır. Cihazınızın modelini tam bilmiyorum ancak bunu sorunlu bir driver da yapıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 22 Ocak 2022; 13:45:51 >

Hdd çöp olmuş ssd al geçen sene benim başıma geldi tüm bilgilerin gitti geçmiş olsun
  • Bu marka hintlilere geçtiğinden beri problemli oldu.Çevremde de iki kişide var iki cihazdada habire sorun çıkıyor...
  • Markası nedir
  • Hocam hiç açamıyorum malesef cmd açmam mümkün mü açılırken veriyor bu hatayı

• Lenovo ideapad gaming 3 hocam sorun şu iade alsak bu ayarda bir şey alamıyoruz malum ekonomi

• Sdd var hocam hdd yok bilgisayarda

• Up

elinde farklı bir bilgisayar varsa bir tane kurtarma usb'si oluştur Windows 10 için.

Oluşturduktan sonra bilgisayarı bundan başlat ve bundan onarma yaptır.

• Yapıcam hocam bugün

• Hocam denedim oldu teşekkür ederim 10 pro vardı bende normalini yükledim açıldı dosyalarıda windowsold içiden alabildim teşekkür ederim galiba yazılımsal bir problemdi

edit:can sıkan nokta arkadaşlar bir şey yapmadım noluyorda böyle bir anda bozuluyor windows

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayfilita -- 23 Ocak 2022; 23:24:34 >

Önemli değil artık her gün alıştım bu tip sorunlara.

Böyle çok sorunlu cihazlara destek vermekten problemleri nokta atışı şekilde çözebiliyorum.  

Bozulma sebebine gelirsek buna bir çok sebep neden olmuş olabilir, yanlış driver, hatalı veya eksik Windows güncellemeleri, bozuk driver, sistemin ani kapanmaları veya bilgisayarın ani kapanma durumları vs uzar gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 23 Ocak 2022; 23:26:52 >
  • Bir öneriniz var mı hocam stabil kullanım için windows 11 e mi geçeyim yoksa güncellemeleri mi dondurayım napalım yani ders çalışmak için kullanıyorum

Windows 11'e sakın geçme bak sana yazılım teknikeri olarak tavsiye veriyorum geçme.

En az o işletim sistemi 1-2 sene pişsin ondan sonra geç.

Yapabileceğin en iyi şey sisteme crack vs bir şey kurma, bilgisayarı güç düğmesinden kapatma veya sisteme bir driver geldiğinde langırt diye kurma özellikle bunu Windows güncellemeleri içinden yapma.

Lenovo cihazların driverları biraz daha sıkıntılı oluyor farklı bir driver bulup kuruyor Windows ve zamanla patlıyor makineler.

Bu yüzden en temiz çözüm lenovo cihazlarda lenovo vantage uygulamasını kullanmak olacaktır. Oradan güncelleştirme arat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 23 Ocak 2022; 23:31:32 >
  • teşekkür ederim hocam dilinize sağlık iyi akşamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.