Şimdi Ara

Bozulan Sony W50 yerine yeni bir makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, konu açmadan bir karara varmak için epey çabaladım lakin kararsızlığımı gideremedim. Bundan yaklaşık 8 ay önce Sony W50 fotoğraf makinesi aldım. Bir iki ay dahi kullanmadım maalesef makinemi ödünç verdiğim bir tanıdığım kullanılamaz hale getirdi. Aylardır tamir ettirmekle uğraşıyorum sonunda tamir edilebileciği söylendi fakat 250 YTL karşılığında. Makinam garanti kapsamı dışında kalmıştı. Neyse buraları geçeyim çünkü konu hatırladıkça canımı sıkıyor. Daha kullanamadım makinem maalesef gitti kısacası. Gidip 250 YTL verip makineyi tamir ettirmek yerine yeni bir makine almayı düşünüyorum. W50'den gayet memnundum hiçbir sorunum da yoktu, 2GB'de Memory Stick Duo Pro hafıza kartı almıştım.

Şimdi yeni almak istediğim makinede istediğim özellikler şunlar:
    Birincisi yine Sony marka alacağım, Memory Stick Duo Pro kullanıyor zaten hemen hepsi. Elimdeki kart boşa gitmesin diye düşünüyorum. W serisi bir model olabilir.
    Estetik açıdan güzel görünümlü, kolay taşınabilir, kibar bir makine olmalı.
    Video çekimi en az W50 kadar iyi olmalı.
    Bozuk makinemin NP-BG1 lityum pili duruyor, yeni makinemde bu pili kullanacak bir model olursa elimde iki pil olur ve birini yedek olarak kullanırım. Şarj sorunu olduğunda hemen aşabilirim böylece.
    2.5 -3.0 inç LCD ekrana sahip olmasını istiyorum ayrıca.
    Manuel ayar yapabilme imkanı benim için çok önemli değil açıkçası. Zaten belli bir seviyede ayarlamalar yapılabiliyordu W50'de. Bu işi profesyonel anlamda yapmayacağım için belirleyici bir kriter değil benim için.

Bu özellikleri karşılayan birkaç model var alabileceğim; W70, T30, N2 ...

Yukarıda da dediğim gibi karar verebilmiş değilim. Bilgilerinizi, tecrübelerinizi paylaşırsanız karar verebilmem açısından bana destek olacaksınız. Şimdiden teşekkür ederim arkadaşları, görüşlerinizi, önerilerinizi bekliyorum.

• keşke bütçenizide yazsaydınız ,mesela max verebileceğiniz miktar, ona göre bizde sağlıklı bir şekilde alternatif sunabilirdik...

elinizde olan pil genelde sonylerin kullandıkları pilden..yani t100 de bunu kullanıyor w100de...zaten memory stick i sölememe dahi gerek yoktur sony nin kullandığı hafıza kartı...

size önerim tabi elinizde ne kadar paranız var bilmiyorum ama alabildiğinizin en iyisini almaya çalışın..teknolojiyi yakalamak imkansız ama en azından bi kaç yıl sonra elinizde çok ta eskimeyen bir model olsun..

benim tercihim size w serisinden w200 modeli..bu model yeni çıkan bir model..w serilerinin en üst başı çeken bir alet..neredeyse bütün w serisinin özellikleri buna yüklenmiş durumda..dediğim gibi en son çıkan bir model olduğu içinde en az bi iki yıl ömrü var..sony ayrıca bu modelinde 12.1mp kullanarak en yüksek çözünürlüğünü bu alette kullanmış compact makinelerinde...

geçen seneki bilgilerime dayanarak sölüyorum t serisi modellerinde küçük olduğundan dolayı sarsılmalarda fotografın iyi çıkmaması durumları vardı..tabi bu modellere gelen titreşim engelleyici sistemleri kullanarak en aza indirilmişti ama son çıkan modelleri bilemiyeceğim...

bence okadar çok acele etmeyin..almışken en iyisini almaya çalışın..

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audioslave -- 12 Temmuz 2007; 14:10:07 >

• Bilgiler için teşekkür ederim, verebileceğim miktarı yazmayı unutmuşum kusura bakmayın, 650-700 YTL civarına kadar verebilirim sanırım. W200 modelini hemen inceleyeceğim ama fiyatı biraz fazla geldi bana, yani o kadar verebilir miyim bilmiyorum. Acele etmiyeceğim hiç, doğru kararı vermek önemli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.