Şimdi Ara

Brainwavz M2 & Brainwavz M5 & Xiaomi Piston 2 Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

lise yıllarımdan beri (ki bu 15 seneden uzun bir süre) bir çok bilindik markanın sayısız kulaklığını kullandım, kulak içi, kulak üstü, ense bantlı, her türlüsünü de... şimdiye kadar sadece kullandım, hiç inceleme yapmadım, hatta forumlarda da pek yorum yapmadım kulaklık konusunda, acemice bir inceleme olacak, hatalar ve eksikler için şimdiden özür dilerim.

halihazırda kullandığım üç kulaklığı çok fazla ayrıntıya girmeden karşılaştıracağım, başlıkta yazan kulaklıklar bunlar; Brainwavz m2 ve m5, piston 2. m5 ve piston 2 rodajlarını tamamladılar ama m2 daha yeni, o yönden m2'ye haksızlık yapmış olabilirim inceleme de, bir kaç hafta sonra m2 için ek yorumlar yapabilirim gerekirse. incelemede kaynak olarak fiio x1 kullandım, ekolayzır ayarlarını kapalı tuttum, piston 2 mikrofonlu kulaklık ama mikrofonla ilgili bir yorum yapmayacağım, sadece müzikalite olarak inceleyeğim

TİZLER

bu konuda aralarında en iyisi M2, daha ayrıntılı tiz veriyor ve daha üst frekanslara çıkabiliyor, piston 2'nin üst frekansları verebiliyor ama tiz ağırlıklı bir kulaklık kulaklık değil, tizleri genellikle diğer frekansların arkasında kalıyor, m5'in tizleri diğer iki kulaklık kadar keskin değil, çok üst frekanslara çıkmıyor, zaten frekans aralığı 18k hertze kadar, bunun farkı hissediliyor sanıyorum ama m5'in tizleri gayet yeterli aslında, çok üst frekans olmasa da tizlerinde eksiklik yok, yeterince ayrıntılı verebiliyor

MİDLER

mid konusunda en iyisi m5, zaten m5 dengeli bir kulaklık olsun diye üretilmiş ve özellik olarak da bunun üstünde duruyor üretici, orta sesleri gerçeğine en yakın sunan da m5, m2 selefinden çok geri kalmaz bu konuda, orta sesleri sıkıcılıktan uzak, piston 2 orta seslerde arkadaşlarının gerisinde kalıyor, gerçeğe yakınlık daha az ve diğer frekansların arkasında saklanıyor beraber sahneye çıktıklarında, çok çeşitli kulaklık kullandım ve bence kulak içi kulaklıkların genelde en çok zorlandıkları orta frekanslar bence, ya da ben çok üst seviye kulaklıklar kullanmadım, kulak üstü kulaklıklar mid seslerde daha iyi gelir genelde bana

BASSLAR

piston 2'nin asıl işi bu zaten, daha kulağınıza ilk taktığınızda kendini hemen hissettiriyor, bass karakterli bir kulaklık kesinlikle, güçlü ve derin bass veriyor, bassları diğer ikisine göre daha yumuşak ya da daha yuvarlak diyebiliriz, bunda tm olarak kapalı tip olmamasının etkisi var sanırım, piston 2'nin arkasından m5 geliyor bu bölümde, aslında m5'in bassları çok güçlü, sadece bu konuda biraz daha mütevazi davranıyor, gayet yeterli bass verdiği halde bunu gözümüze sokarak yapmıyor ( yada kulağımıza ), m2 kardeşinin ve piston 2'nin çok gerisinde alt frekanslarda, aslında m2'yle ilgili okuduğum yorumların çoğunda bass ağırlıklı bir kulaklık olduğu söyleniyordu ama açıkça söyleyebilirim ki şu anki haliyle tiz ağırlıklı, belki kulaklığın yeni olmasından kaynaklı bir durum da olabilir ama aşağı yukarı ne kadar bass ya da tiz vereceği belli olur genelde ilk zamanlarda da, bu haliyle basslar bence yetersiz

VOKALLER

gerçeğe en yakın ve en düzgün vokaller m5'te ama m2 de vokallerde gayet güzel ve zevkli, m2'nin vokalleri M5'e göre biraz daha önde, iki kardeşten hangisini alırsanız alın vokaller sizi mutlu edecektir, piston 2'ye gelirsek, vokaller en hoşuma gitmeyen özelliği bu arkadaşın, biraz sıkıcı ve gerçeğe çok yakın değil

SES KALİTESİ

m2'de biraz daha bass olsaydı belki aklım ona kayabilirdi ama kardeşi m5 genel anlamda daha iyi, gece kulağınıza takıp keyifli müzik dinlemek derseniz m5 derim, insanı yormadan daha uzun süre müzik dinletebilecek bir kulaklık, sesler daha dengeli, birbirini ezen frekans pek yok ama az daha tiz olsa kötü olmazdı, tizler bazen diğer frekansların arkasında kaybolabiliyor, m2 dediğim gibi frekans skalasının sağ tarafına dayalı, orta ve üst frekanslar girince müziğe basslar biraz daha geriye çekiliyor ama ses kalitesi oalrak m5'in hemen gerisinden gelir, zevkli vakit geçirtebilir dinleyene, piston 2 sahne, frekansların dağılımı ve ses kalitesi açısında rakiplerinin az gerisinde diyebilirim, bunda bassların diğer frekansları zaman zaman ezmesinin payı var, diğer iki kulaklık bassları gerektiğinde biraz geriye alarak diğer frekansları vermeye devam ediyor, ama şunu da belirteyim üç kulaklık da kullanıcısını üzmez bu konuda bence

MALZEME KALİTESİ ve SAĞLAMLIK

en sağlamı m5 gibi görünüyor, daha kalın ve esnek kablosu var, bağlantı yerleri ve jak kısmı sıkı ve sağlam, onun arkasından m2 gelir sanıyorum (sanıyorum diyorum çünkü daha kısa süre kullandım), brainwavzların malzeme kalitesi olarak iyi bir seviyesi var, piston 2 de yeterli sağlamlıkta, piston 2'yi diğerlerinin arkasına yazmamdaki sebep kablosunun ve bağlantı yerlerinin diğerlerindeki kadar sıkı dayanıklı görüntü vermemesi, an itibariyle üçünde de en küçük bir sorun arıza yok

ERGONOMİ ve TASARIM

ben kulaklıkları genelde sporda kullanırım ve sporda en rahat ettiğim m2, m5 onun arkasından gelir, piston 2 ise mikrofon kısmının ağırlığından dolayı koşarken rahatsız edici olabiliyor, kulakta en rahat hissettireni de m2, arkasında m5 ve yine en geride piston 2, kulaklık kısmında sert kıvrımlı kenarlar olduğu için biraz bastırınca kulağınızı rahatsız edebilir, tasarım olarak da bana en güzel görünen m2, arkasından piston 2, ama üç kulaklığın da aslında gayet güzel tasarımları var

KUTU İÇERİĞİ

fotoğraflarda kutu içeriğini görünüyor aslında ama bir iki konuya değineceğim, brainwavz kardeşlerin yanında sert taşıma çantası ve sünger uçlar geliyor ekstra olarak, çanta çok şık ve kullanışlı, sünger uçlarsa çok rahat, kulağınızın şeklinin alıyor ama kauçuk uçlara göre sesi az da olsa perdeliyor, kulak içi kulaklıkta kulaklık uçları çok önemli bence, üç kulaklık arasında en güzel uçlar m2'de, yumuşak ve esnek diğerlerine göre, en rahatsız uçlar piston 2'nin yanında çıkanlar, zaten şu an eski cx200 kulaklığımın uçlarını kullanıyorum piston 2'de

Brainwavz M2 & Brainwavz M5 & Xiaomi Piston 2 Karşılaştırma Brainwavz M2 & Brainwavz M5 & Xiaomi Piston 2 Karşılaştırma Brainwavz M2 & Brainwavz M5 & Xiaomi Piston 2 Karşılaştırma Brainwavz M2 & Brainwavz M5 & Xiaomi Piston 2 Karşılaştırma Brainwavz M2 & Brainwavz M5 & Xiaomi Piston 2 Karşılaştırma

• beğendiklerim:

+ brainwavz m2'nin bas kulaklığı olmadığı, tizlerinin iyi olduğu söylenmiş
    + brainwavz m2 yorumlarındaki çelişkiye dikkat çekilmiş ki bu çelişki her kulaklık için mevcut. en azından bunun dile getirilmesi hoşuma gitti. birilerinin alışkanlık haline getirdiği, herşeyi doğru kabul etme, bulaşmama, susma, sadece ego yarıştıracağı zaman sırtını dayama aracı olarak kullanma gibi şeylere girilmemiş. vaziyet anlatılmış.
    + piston parlatılmamış, piston'a piston denmiş.
    + tam olmamış ama m5'in bas gücüne dikkat çekilmiş

beğenmediklerim:

- equalizer kullanılmadan kıyaslama yapılması (hiç yapılmasa daha iyi), kulaklıkların gerçek performansı için tizler ve baslar gerektiği şekilde açığa çıkartılmalı, varsa frekans ağırlık anormallikleri düzeltilmeli
    - amfiden bahsedilmemiş. basları tam kökleyebilmek için fiio e06, para varsa phiree şart.
    - m5'in vokalleri iyi denmiş (diğer ikisinin daha iyi halbuki, m5 godzilla bas içeren dar akustikli bir ürün olarak vokalleri en çok ezen ürünlerdendir)
    - piston bası fazla övülmüş (vuruş gücü olabilir ama öyle bir derinlik yok, tatsız tutsuz, hayatsız bir vuruşu var)
    - üç cihaz da mid fakiri olduğu halde mid kıyaslaması yapılması hoşuma gitti diyemem, biraz tuhaf kaçıyor. buna ek olarak m2'nin enstrümanları tamamen birbirine yapışıktır. bunun farkedilmemesi tuhaf. sennheiser cx 300-II bile yanında bal gibi kalıyor.
    - m5'in tiz detay sorunu yok, haliyle 18khz falan da kel alaka. tizlerinde kalite eksikliği var sadece, yani içeriği çok net değil ama detaylı
    - brainwavz'ın kendi açıklamalarında çelişkiler var, doğru kabul edilmesi hoşuma gitmedi. m5'teki godzilla bastan bahsedilmemesi saçma, head-fi'daki meşhur incelemecilerden biri bile (ki hiç sevmem bunları) bunun hakkını veriyor. brainwavz kendi ürünlerinin ne olduğunun farkında değil. tıpkı yapılan yorumlar gibi onlar da bir doğru iki yanlış söylüyor. m5'in özelliği temiz ses falan değil, godzilla bas ve detaylı tizlerdir. ancak m4 için yaptıkları vokaller için yorumu doğru ki m4 piston'un kardeşidir.
    - üç tane çöp cihazın kıyaslanması kötü olmuş. brainwavz beta gibi aşırı ucuz ve bu kulaklıkların hepsine nal toplatıp sonra nalları tekrar diktirip, yine geri toplatacak bir cihazı içermeyen kıyaslama kıyaslama değildir (maalesef böyle).

benim görüşlerim bu şekilde. kalın sağlıcakla ey dostlar! (ne dostu la bu devirde, hepinizi yerim oğlum)

• düzeltmeler için teşekkürler, üslup pek nazikçe olmasa da yapıcı yorumlar yapmışsınız, baştan belirtmiştim zaten acemice bir inceleme olduğunu, eksiklikler olacağını

ekolayzır konusunda, ayar yapılarak tabiki daha iyi sonuçlar alınabilir ama incelemeyi okuyanlar açısından karşılaştırma yapmayı çok zorlaştırır

elimde beta yoktu, elimde olan kulaklıklarla yapabildim değerlendirmeyi, betayla ilgili yorum pek görmedim daha önce, bilseydim öyle güzel olduğunu alabilirdim bir tane, fiyatı da gayet uygundu geçtiğimiz haftalarda

kulaklık amfisi kullanmıyorum, x1'in ses çıkışı yeterli geliyor bana, zaten %80 sporda kullandığım için kulaklıkları, amfi safra olur anca bana

m2 için doğru olabilir dedikleriniz, çok fazla kullanmadım daha, biraz daha kullanınca daha iyi yorum yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tural.i -- 26 Aralık 2015; 22:06:20 >
  • Incelemeler için teşekkürler. Earbud kullanıyorum ben artık bunlar kulak sağlığımı kötü etkiledi zamanında. (orta kulak iltihabı da var biraz..) Biraz da earbud kullanın :)
    Kulak içi olarak VE (venture electronics) alıp işi bitirebilirsiniz, sadece bir öneri.
    Ucuz ve kaliteli earbud modellerine bakıyorum ben. Yuin pk3 alacağım sanırım son olarak. Pk1 düşünüyorum ancak amfi lazım sürmek için. Cozoy astrapi gibi portatif bir çözüm yeterli olur mu şuan yeterince araştırma yapmadığım için bişey diyemem. Earbud incelemelerini bulamıyorum pek. Şu başlıkta yazdığım kulaklıklar iyidir, bazılarının daha önce denemiştim. Çin malı, çakma, ucuz diye düşünmeyin. Earbud severlere tavsiye ederim. Hepsi geldiği zaman inceleme yazmayı düşünüyorum karınca kararınca.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=112793560

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öneriler için teşekkürler hocam, earbud düşünmüyorum pek,lise yıllarımda çok kullandım o kulaklıklardan, son olarak 6-7 sene önce o tür bir kulaklık kullandım sarmadı, hem bassları tizleri tatmin etmedi hem çok ses aldı verdi dışarıdan, sonra hep kulak içi kullandım, artık eskisi kadar uzun süreler kulaklık kullanmadığım için kulağıma herhangi bir rahatsızlık vermiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.