Şimdi Ara

Brand New Honda Civic Sedan Coming Soon :) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
3
Favori
6.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bari golf 7 alın.... Brand New Honda Civic Sedan Coming Soon :)
  • siderya kullanıcısına yanıt
    Golf 6 son Golf benim gözümde.

7 hayal kırıklığı olmuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf 6 vizkoz kavrama dsg miydi öyle ise bir müddet sorun çıkarmaz ama kuru kavrama ise elinde patlayabilir extra para ayırmanda fayda var kenara en az 10 k - 15 k ayır ne olur ne olmaz
  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 4 Mayıs 2021; 10:43:25 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 4 Mayıs 2021; 10:43:38 >
  • DS4 Crossover diye bir araç gelecekmis bence acele etme o daha güzel tostostan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JNG90

anahonda diye güzel bir fan-nick buldum.

O satmamıştır bence 85 veren oldu mu ?

Beyazdişi eklemeyeydin keske yememis, içmemis şikayet etmis bah şiir yine uçmuş yahu emeğe saygı please.
    Tahmin edemeyecekleri bi yere konu aç.

• Neyse sıkıntı yok ceza buralarda bitti şimdi ise Honda konularında devam ediyor bizde napıyoruz Golf tutkunlarina takılıyoruz sıkıntı yoh
    Yeni Civic önden iyi arka taraf vasat.

• Beni yeme beni yeme kekimi ye
  • siderya kullanıcısına yanıt
    eskemre kullanıcısına yanıt
    Acil Stop kullanıcısına yanıt
    haacar kullanıcısına yanıt
    hondaprojason H kullanıcısına yanıt
    29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun arkadaşlar. emo49.gif

Bugun resmi tatili firsat bilip 30 bin bakımı aradan cıkartayım dedim 550 lira fiyat almistim tanıdık indirimli motor yikamada eklenince 650 lira ile ama biraz erken 28.450 km de atlattım. Bakım 2 saat surunce her zamanki gibi diger Honda sahipleri ve servis müdürü ile sohbet ettik haliyle 1 saati öyle yedim o arada servisteki diger farkli model Civiclere baktim yani eski yeni bir detay dikkatimi çekti neredeyse hepsinin arka caminda i-Vtec çıkarmasi vardi hemen servis müdürüne sordum onlarda var bende niye yok diye abi senin araç 2013 model ondandir dedi ve ekledi istersen ayarlarız yedek parça bolumunden dedi 70 lira fiyat verdi bende hemen gittim yedek parca kısmına onlar ise elimizde kalmamis ama pazartesi gelecek 50 lira dediler. Olsaydı hemen yapistirtacaktim ama şans sonraki cumartesiye denerim yetismeyi artık. emo31.gif

Sonra ise dinlenme salonuna girdim oda ne gecen 20 bin bakımda begendiğim Honda şapkaları vitrinde yok hemen servis odasina gittim şapkaları sordum kız demez mi onlari sattık iyice sinirlendim tabiki ben gecen bakımda istemistim sizde onlar son kalanlar satamayiz demistiniz diye megerse bayan eleman aynı bayan degilmis ben daha yeni basladim işe deyince fazla uzatmadım. emo51.gif

Zaman varken şu yeni Civici test sürüsü yapayım en iyisi diye dusundum malum ST beni gorunce yuzu bembeyaz kesildi basında birileride olunca yandaki baska ST ne yönlendirdi bende hay hay dedim ve biraz o, bu, şu, şunlar, bunlar neden yok diye sorduktan hemen sonra test surusune beraberce gittik. Açıkçası test sürüşü öncesi yeni bir Yeni Jazz facisı olur diye düşünmedim de değil. Yeni ST gençten biriydi fazla da yüklenince oda şaşırdı tabi bende onun bu saskınlıgını da kullanip 7 km olan test rotasını biraz uzatıp araci hemen hemen her türlü denedim ( tek bir şey hariç oda çok dik rampada elektronik park frenini deneyemedim cunku öyle bir rampa yoktu malesef )

Dhf yada Youtube'da bu aracta motor aynı alınmaz diyorlar ya bence onlar test etmeyenler bizzat test edince benim fikrim tamamen degisti cunku ;

Bu aracin motoru atmosferik, birebir FB7 kasa ile aynı olmasına ve dahi 125 Hp ile 152 nm de bir artış olmamasına rağmen ( D modda ilk kalkış, S modda ilk kalkış, aracin hizlanmasi, aracin yokus yukari olan ilk kalkışı, aracin yol tutuşu, rüzgar sesi, yol / lastik sesi, yüksek hızda verdiği güven, 120 den sonra devirlenmesi, direksiyon hissiyatı, virajda verdiği güven, sürüş konforu ve daha pek çok şey ) kesinlikle mevcut FB7 aracim ile aynı falan degil en az 2 tık ilerisinde hic abartmiyorum. Ben dahil pek cok kisi CVT nin bu araci daha da kasacagını dusunurken durum oldukça şaşırtıcı arkadaslar ben sahsen bu aracin suanki halini bile begendim onca eksik donanımı olmasına ragmen.

Kullandığım arac Elegance mavi cvt yani kumas koltuklar ile olanı kumas kalitesi cok iyi olmasa da beni pek rahatsiz etmedi acikcasi cunku benzeri yeni megane de mevcuttu ikiside siyah ikiside benzer gorunumde.

** Test ettiğim araç tam 2571 km idi ve A Trip yakıt sarfiyatı hic sifirlanmamisti yani her test eden aynı 7 km lik güzargahta kah hızlı kah yavas kullanmis olmali ama ben 9 km kadar sürdüm plazaya vardığımda ise aracın km si 2580 i ve yakıt sarfiyati ise 7,4 lt yi gosteriyordu.

** İki kez kırmızı ışığa yakalandım ve Brake Hold u denedim basarılı aynı sistemi yokus yukarı da denedim basarılı calismakta eğer Brake Hold tuşu basılı ve ekranda yesil renkte yaniyor ise araci 10 dk boyunca frene basılı tutabiliyor hem düzde hemde yokusta bence harika.

** Elektronik park freni düzde denedim çalışıyor yokuşta deneyemedim çünkü önümde tıka basa dolu hurcacı kamyoneti vardi ve geri kaydırdı kornaya asıldım tabiki az daha çarpacaktı mal onun yüzünden arada kaynadı bir sonraki sefere artık. emo16.gif

** İlk kalkış D modda bence yeterli, S modda ise oldukça iyi neye göre kendi FB7 aracima göre kesinlikle daha seri.

** S modda gaz pedalına asılınca motor sesi bariz içeride ama atmosferik aracı olanı bu rahatsiz etmez tersine severiz biz böyle seyleri. Ani hızlanmalarda motor sesinin bir süre artmasi disinda cok ciddi bir sorun yok ama devirlenmesi şaşırtıcı derecede seri ve hızlı söyle izah edeyim 80 km den sonra nasıl 135 km cıktım ben bile hatirlamiyorum arac seri hızlanıyor D modda bile neredeyse.

** Rüzgar sesini 125 km den sonra hafifce duymaya basladım ama FB7 aracımdaki kadar değil daha azalmis sekilde.

** Yol sesi/lastik sesi kesinlikle mevcut aracimdan 2 tık daha iyilesmis durumda cunku bir ara 150 km ye ciktim iceri gelen ses cok azdı bence yalitim isi tamam gibi.

** Direksiyon kesinlikle harika ( üzerindeki kumanda tuşları biraz sönük kalmis malesef kalite olarak Fb7 aracimdakiler daha iyi ) ama kendi aracimla donemediğim yerden bu aracla tek bir direksiyon çevirmesi ile tek seferde döndüm ki direksiyon 1,5 turda tam dönüyor ve cok rahat sadece bu da değil sürüste hissiyatlı modeli olsun tutma yerleri falan harika olmus bu sorunuda cozmusler.

** Arka tutamaclardaki ceket askılıkları bu kez aracin arka el tutma yerinden cıkartılmıs aracin orta sabit sutuna monte edilmis bu sekilde ceketin eğer asma ilmiği varsa daha güzel asılmakta ve fakat yoksa dar olduğu icin ceket yada mont orada asılı durmaz düşer askılık dar yapılmısta biraz mevcut olan askıya göre.

** Testin sonuna dogru viraj vardi 90 km ile girdim bana mısın demedi kendi aracimla aynı virajdan 75 km ile donuyorum cunku lastiklere guvenmiyorum conti 2 tam facia.

** 120 km de ani fren denedim bence durus mesafesi kesinlikle basarılı ve tak tak sesleri gelmedi mesela kendi aracimda geliyorda ani frenlerde.

** Kolçak büyük güzel ama bir sıkıntı var bence cunku vites P de iken elimi uzattığımda dirseğim kolcatan kayıyor boşa cıkıyor içe bukey olan o kısmı belkide disa bukey yapmalıydılar.

** Arkada yine havalandırma kanalları yok büyük eksiklik. Bagajda 12V yok büyük kayıp yine ilettim ST lerine.

Özetle demem o ki kendiniz test etmeden bence yorumları dikkate almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolfen1976 -- 29 Ekim 2016; 22:46:48 >

• Hocam fb7 Civic sahibi gözünden güzel bir inceleme olmuş. Cvt şanzımanın 5 ileri tork konvertörlü şanzımana oranla en büyük artısı vites aralıkları olmadığı için hızlanma konusunda daha rahat hissettirmesi.

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arada bir detayı unuttum ben aracı alırken yani 3 sene önce son kontroller servisin ic kisminda olup bizzat servis müdürü teslim ediyordu yani yeni araci ama bugün serviste ilk kez fark ettim ki yeni araç teslimati icin özel stand yapmislar araci son kontrolleri yine servisin ic kisminda ( bizim giremediğimiz ve göremediğimiz ) yerde bitirip buraya sahibine anahtar teslimi icin hazirliyorlar ve hatıra fotoğrafı çekiyorlar ben serviste iken Gümüş Gri bir yani Civic teslimatına şahit oldum mesela.

Bu arada showroomda ise farklı modeller dikkatimi çekti mesela 2 adet LPG, 2 adet Premium ( jant kapaklı ) ve 3 adet Elegance vardı ama asıl bomba şu Executive lansmanda satılmisti Beyaz renk o gitmis onun yerine ne gelmis peki ( RS ile Executive karması Spor gorunumlü Elegans 93 Bin fiyat etiketi ile " Daha buyuk harici navi ekran, 17" siyah jantlar, yanlarda siyah çamurluk üstü şeritler, ön ve arka tamponların kenarlarında ufak siyah kanatlar, balık sırtı anten, deri koltuklar ) ile baya ilgi cekiyordu. Bayide benden başka en az 15 kişi daha vardi mesela benden önce 2 kişi test sürüsüne çıktı kendi satis temsilcimin masasında 3 plaka vardi yani 3 araç satmis işlemlerini yapiyordu buyuk ihtimal. Showroom icindekiler ise LPG ve Premium modelin basindaydi.

Hocam güzel inceleme olmuş eline sağlık.
  • aknasmub kullanıcısına yanıt
    Rica ederim Onur Hocam, begendiğine sevindim.
    Sen böyle diyorsan test etmekte yarar var 👍

Kesinlikle test etmeden kimse karar vermesin derim. Yeni Jazz'ı da test etmistim mesela ilk kalkış çok hantaldı olduğu gibi yazdim ama Yeni Civic atmosferik olsa bile sürüsü kesinlikle daha konforlu ve seri fiyat olayına girmek istemiyorum cunku bazı arkadaslar kızıyorlar.
  • Yine Alamancı yine şiir. Caponların ziftini ye sen gavat.

İşte Tarık Ümit Genç’in arabasının özelliklerini anlattığı o şiiri:

“Aracımda hata yok, kusur yok diyemem,

Yalana dilim dönmez, asla söyleyemem,

Haram dokunur, aç kalsam da yiyemem,

Alana hayırlı, uğurlu olsun.

Boyası, değişeni var mıdır? vardır.

Öndekine çarpmıştım, sebebi kardır,

Sorunsuz kullanıyorum üç yıldır,

Araçta efsane kedim de vardı, korktu,

Hızım çok değil, belki otuz, belki kırktı,

Boyasızdı, aracım için bu kaza bir ilkti,

Ne kadar hasar olur ki ikinci viteste?

Hasarı ve bakımları yetkili serviste,

Ne yapıldıysa hepsi kayıtlı tam liste,

Kimse yoğurdum ekşi demez, doğrudur,

Kimininki şifa, kimininki midede ağrıdır,

Hatasız derler, ama şasesi bile eğridir,

Aracıma kefilim, ne diyorsam odur,

Nereye istersen götür, sor, sordur,

Söz, adamda senet; para, elde kirdir,

1 depoyla tam 1300 km gider,

Bu da 100 kilometrede 3,7 lt eder,

Hesap yanlışsa, keyfe keder,

Passat cc, Audi tt ile kapışır,

Geçemez ama tamponuna yapışır,

Şiir gibi araca şiir gibi ilan yakışır,

Bakımı Ucuz, sürüşü keyiflidir,

Sanayi görmemiş, servis kayıtlıdır,

Ses sistemi süper, USB teyplidir,

Bagajı geniştir, dünyaları alır,

6 bavul koyunca yine de yer kalır,

Böyle fırsat 40 yılda 1 denk gelir,

2500 TL ziebart uygulaması vardır,

O fiyata şimdi yaptırmak zordur,

İyi araba erkek adama yardır,

Alın teridir, haram yoktur içinde,

Alan dua eder, direksiyona geçince,

Nasipse uçak alacam, aracımı satınca,

Dij klm, çelik jant, bagaj halısı

ABS, ESP, CC, bluetooth ve dahası,

Yani özetle, sport still, dolusu,

Japon gibi seyir halinde fren kitlemez,

Fransız gibi bakım masraflarını katlamaz,

Note 7 değil ki, durduk yerde patlamaz :)

Sahibi, freelance viralci, metin yazarı,

Reklam mühendisi, dizayn eder pazarı,

Asfalt canavarı diye sattırır dozeri,

Gizlim saklım yok, gayet açık seçiğim,

Her üretken gibi biraz uçuk kaçığım,

Köleliğe kapalı, projelere açığım,

Pazarlık var mıdır? vardır, sünnettir,

Gerçek alıcı dosttur, cana minnettir,

Hakiki dost, insan ömründe ziynettir,

Alana hayırlı, uğurlu olsun

sk67a S kullanıcısına yanıt
    Kasım ayında yeni Civic tam 2.100 adet satmış. " Ekim'deki 1.350 adete göre satışları 1.5'a katlamış vayyyy" be dedim. "
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.