Şimdi Ara

Branda aldım. Oh be dünya varmış. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
12.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 82 liyim 93-2007 arası kullanırdık sonradan ne olduysa vazgeçtik. lastikleri eskiden çabuk deforme olurdu, o sebepten alltan iple bağlamak felan gerekirdi zahmetli iş. yanık olayı hiç duymadım bizim araç beyazdı çizik felanda olmadı gözle görünür. siz iyi etmişsiniz inşşaat işi sakat....
  • Askere giderken düşünüyorum aslında. Bakacak kimse yok arabaya 1-2 ay yatar gelip izin alana kadar. Bari leş gibi olmasın.
  • kısa vadede değil. uzun vadede bakmak zararlarına. bkz. korozif etmenler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deep_Blue_1

bben 10 liraya maal ettim süper oldu pazardan parça kumaşçılardan 2 parça kumaş alıp bi terziye eklettim etrafınada bi lastik geçirdi toplam 10 tl :)

Çok iyi fikir..

Renom kapalı garajda ama ayda bir açtığımda aracın rengi tozdan griye dönmüş oluyor.. Ona da sizinki gibi pratik bir çözüm bulayım..
    Bahsettiğiniz kumaşlardan 3 liraya bi tane almıştım, o sayede accentin bagajı ilk günkü gibi tertemiz kaldı..

@ transformers4
    Topaç yapınca tekrar sermesi çok problem oluyor hocam.. Bu şekilde sermek te çok pratik.. Bagajdan çıkartınca bagaj kapağının üstünden buruna doğru tekerleyiveriyorum, sonra dört köşeyi geçir tamam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 27 Ekim 2012; 20:50:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• @djoz
    Dediğiniz gibi kesinlikle topaç olmaz.Şaka maksadıyla söylemiştim:) toplamaya üşenenler için.Toplama ve serme yönteminiz hem çok pratik, hemde mantıklı...güle güle kullanın...

Artık satışı yapanlar reklam amaçlı mı söylüyor uzun vadede ne olur bilemem ama yeni nesil brandalarda böyle sorunlar olmaz gibi me geliyor...uzun süre araç kullanılmayacaksa çok iyi bir şey...mesela siyah araçlarda özellikle güneş boyayı mahvediyor.Branda kullanıp boya masrafından kurtulabilir.Yağmur suyundan olsa gerek kaporta çürüyor...en kötü bir branda kullanılsaydı araç bu hale gelmezdi böyle olmasını da tabi ki istemezdim.Siyah maneger di araç.Bir yakınımızın...araç boyanınca bu sefer ikincielde değer kaybedebilir hemde masraf...bende kullanmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galatasaraylı1989 -- 27 Ekim 2012; 21:41:44 >
  • Eskiden insanlar bu ürünü daha sık kullanmaktaydı. Esasında iyi bir tedbir gibi görünse de, dezavantajları "bence" daha fazla:

1) Boya yanığına sebep olması,
    2) Çizilmeleri: Brandanın iç kısmındaki tozlar sürekli olarak kaportaya sürünüyor. Tıpkı aracı yıkarken fırça kullanımı gibi, kısa vadede kendini göstermese de uzun vadede etkiler.
    3) Güvenlik: Adam brandanın altında aracı düz kontak yapıp gider, kimsenin ruhu duymaz.
    4) Yangın riski, izmarit vb atılması.
    5) Her seferinde brandayı takıp çıkarmakla uğraşmak, üzerinizde takım elbise vs varsa her seferinde üzerinizin ve elinizin kirlenme riski.
    6) Aracın kapalı kalmasından kaynaklanan koku ve uzun vadede pas sorunu.
  • Fırtınalı havalarda rüzgar lastik mastik dinlemiyor, özellikle fırtınalı havalarda brandayı sıkıca bağlamak gerekiyor. uçup giderken bir şekilde bir yere takılırsa hem sizin araca, hem de etraftaki araçlara zarar verebilir.

Ben de bir süre kullanmıştım. Fırtınada uçup gittikten sonra korkup bir daha takmadım...
  • Bundan 17 sene önce ilk arabanın heyecanı ile bizde kullanmıştık.

Yukarıda sayılan yan etkiler görüldü.

Hem boyanın solması hem çizilme olayı.

Uğraşmasıda zahmetli.

Bazen günde 3-4 defa aracı farklı zamanlarda kullanmam gerekiyor.

Sana kolay gelsin.
  • Branda olayı gercekten temız oluyor benımde var bende kullanıyorum bazen ama bazı sıkıntılar var tabıkı
    Arac temız olması gerekıyor
    Aracı hergun kullanan adama gelmıyor soktak bır zaman sonra sıkıyor
    Yangın rıskınden acıkcası bende cok korkuyorum
    Bır yere gıderken eger bagajın dolu ıse pıs brandayı eve cıkarıp el yıkamak lazım
    Ben haftada 3-4 aracı kullanıyorum tozlanmasından bende sıkayatcıyım ama her gun yıkatmak ıcın hergun branda cekmek ıcınde bıraz vakıtte lazım
    Kısaca hafta bır ıkı gun kullanan vaktı olan ve ve yogun bır sokakta oturmayana hıtap edıyor dıye dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kişinin kullanimina bağli olarak, Branda dediginiz olay Hergün hergün takilip sökülen bir olay değildir aslinda.. Brandanin Kullanim amaci Eğer araç uzun süre kullanilmayacaksa Boyasina, Orasina burasina bi zarar gelmesin diye Araca Branda takilir öyle kalir.. Öyle hergün tak sök tak sök tak sök Günlük kullanimda Aracin belli yerlerinde Çizikler Oluşturur Bununda önüne Geçemezsiniz, Geçerim diyen varsa buyursun aydinlatsin bizleri... Çiziklerden ziyade Dandik brandalar Eğer araciniz Güneş altinda çok kalirsa Aracin boyasinda Gözle görülür derecede Sararma Solma gibi şeylerede yol açabiliyor..

Ancak konuyu açan arkadaşimiz Brandayi hergün aracina çekmek zorunda, İnşaat varmiş boya falan varmiş Özel bir durum oldugundan Malesef Yapmak zorunda oldugu şeyi yapiyor, Bişey diyemeyiz..
  • konuyu 8 yıl sonra hortlatıyor um. var mı aydınlatacak arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gencer315

konuyu 8 yıl sonra hortlatıyor um. var mı aydınlatacak arkadaşlar
    Üstteki mesajımda ne yazıyorsa hala aynı düşünüyorum. Aracım güneşten etkilenmesin diye aldığım yarım brandayı bile takmıyorum.
  • Aytürk kullanıcısına yanıt

Hocam ne yapcaz peki, güneydeyiz yaniyoz resmen.

• Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

Ben de güneyde yaşayan, siyah araç sahibi biriyim, benim de işim yaş (: Hafta içi işyerinin kapalı garajında olmak en büyük şans benim için, ama açık hava için katlanır tenteler pahalı olsa da en makul çözüm gibi duruyor. Bunu kuracak otopark var mı yok mu bu da önemli.

• Kapali Garaj'da branda kullanmak mantikli. Yoksa Ruzgar ve Branda zamanla zimpara etkisi yapar. Hele bir de Nemli Kalidysa, Sulu Zimpara gibi canini alir vernik katmaninin.

Gunluk kullanimda da sorun yok, ama uzun sureli brandayi ortup 1 ay falan birakirsan pek hos sonuclar ile karsilasmayabilirsin.

Bir de Kedi girebilir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.