Şimdi Ara

Branda aldım. Oh be dünya varmış.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
12.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sokağımdaki inşaatlardan dolayı aracıma branda almak zorunda kaldım..
    "Branda çizer" deyip dururlardı.. Gördüm ki hiç de çizcek bir yapıda değil.. Söylentilere kulak asmayın..
    Üstelik araç gayet temiz kalıyor.. Brandayı alalı 1 aydan fazla oldu, aracı hiç yıkamadım.. Hiç de kirlenmedi..

Ayrıca inşaattan boya mı sıçrar, harç mı düşer derdi yok.. Brandanın üzerine bir sürü boya sıçramış, yani branda görevini yapmış.. :)
    Kuşlar da bol bol pisliyor.. Zerre kadar umurumda olmuyor.. Açması ve toplaması da o kadar zor değil.. 60 saniye sürmüyor..

Şimdiki aklım olsaydı aracı bayiden aldığım gün branda alırdım..

• Hocam yağmur yağınca çıkartılmalı falan diyorlardı, aslı astarı var mıdır?
  • Hayırlı olsun, kaça nereden aldınız, her modele bulunabiliyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Hocam yağmur yağınca çıkartılmalı falan diyorlardı, aslı astarı var mıdır?

Öyle bir şey duymadım açıkçası..
    Yağmur dün gece yağdı, bu sabah nemli kısmını içe katlayıp kupkuru ve tertemiz arcımla dolaştım.. Tekrar örttüm, sorun yok..

Ha eğer eve ıslak veya çamurlu gelseydim örtmezdim.. Brandanın iç yüzeyi çamurlanırsa fena olur gibime geliyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayBaba

Hayırlı olsun, kaça nereden aldınız, her modele bulunabiliyormu?

Sıradan bir oto aksesuarcı dükkanından aldım.. 50 TL..

Modele özel değil, üniversal bir şey, ama iyi kötü uyuyor..
    Mesela sedan araçlara göre birkaç boy yapmışlar, aracınıza uyan boyu adam listeden bakıp veriyor.. Tam oturmayan yerleri var..

Yani araç şahin olsaydı yine aynı brandayı vereceklerdi.. :)

Nette satılanlarda da modele özel üretildiği yazıyor ama değil..

• 1 tanede bana lazım ya, olmayacak böyle. Sokağa bıraksam akşama kadar çocuklara oyuncak oluyor araba
  • Branda bana tehlikeli geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Branda bana tehlikeli geliyor

Yangın konusunda mı?

Üzerine sigara atılırsa kötü olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Branda bana tehlikeli geliyor

Yangın konusunda mı?

Üzerine sigara atılırsa kötü olur..

O riskte var tabi.Birde Allah korusun hırsızlık riski var.Arabanın içine girip çalışabilirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sermesi kolayda nası topluyorsunuz düzgünce bi pratik yolunuz var mı acaba ben düzgünce toplayamıyorum anlatırsanız sevinirim
  • Branda yanığı denen bir olay var, umarım karşılaşmazsınız
  • Branda bana göre değil. Benim arabaya inip binişim hızlı olmalı. Arabayı her seferinde gima poşetindeki tavuklar gibi sarıp sarmalamak çok zor iş. Size kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

Branda yanığı denen bir olay var, umarım karşılaşmazsınız

aynen.güneşli havalarda örtmeyin bence
  • ben brandadan ziyade kış ayları için komple folyo kaplatmayı düşünüyorum. aklımda da başka bir renge kaplatmak var. hazır kaplatmışken hem aracım gözüme farklı görünür yenilik, değişiklik olur hem de kışın karın verdiği çizikleri almaz arabam diye düşünüyorum. garaja/otoparka araba bırakamayıp kapı önüne parkedebilen bizler için sokak en büyük tehlike bence. kuş pisliğinden çocuklara kadar bir ton tehlike var. evime yürüme mesafesiyle çok yakında bi otopark olmaması beni daha zor durumda bırakıyor..
  • Benim bildiğim branda takınca aracın rengi soluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

Benim bildiğim branda takınca aracın rengi soluyor

+1

ayrıca çizme olayıda şöyle;

Araç tozlu haldeyken branda çekerseniz rüzgar vurduğunda branda dalgalanıyor ve tozla birlikte bi dünya çizik olşuyor...

Bende aracıma branda çekiyorum ama benim aracımın bulunduğu yerde rüzgar kesinlikle esmiyor.. Ve yıkadıktan sonra hemen takarsam takarım yoksa dediğim gibi çiziyo...
  • quote:

Orijinalden alıntı: brifing

hocam sermesi kolayda nası topluyorsunuz düzgünce bi pratik yolunuz var mı acaba ben düzgünce toplayamıyorum anlatırsanız sevinirim

Dört köşesinden kaldırıyorum..
    İçteki tüylü yüzey dışa gelecek, dıştaki kirli yüzey de içe gelecek hale getiriyorum..
    Sarıp rulo olmuş halde bagaja koyuyorum..
    Böylece bagaja pislik dökülmüyor ve pis yüzey kesinlikle tüylü kısmı kirletmiyor..

• Bizim burada bi Audi TT var 3 Seneye yakındır 1 mm oynamadı ve üstünde branda var işin aslını çok merak ediyorum ve branda görevini yapıyordur inş.
  • bben 10 liraya maal ettim süper oldu pazardan parça kumaşçılardan 2 parça kumaş alıp bi terziye eklettim etrafınada bi lastik geçirdi toplam 10 tl :)
  • iyi yapmışsınız en güzeli....Parça kumaş çok kârlı olmuş..fakat okuduğuma göre branda yanığı oluyormuş:) o kötü sigara izmariti de yangına sebep olabilir.Aslında alarm var hırsızlar araba altında çalışamazlar gibime geliyor.Yanmaz kumaş türevlerinden denemek lazım...sürekli araçla işi olmayanlar için birebir branda olayı diye düşünüyorum...katlamaya gerek yok bildiğin sıyırıp topaç yapacaksın zaman yetmez:)
    bazı brandalarda olan özellikler şöyleymiş

Dışı Miflonlu yanmaz kumaş, İç kısım pamuklu yapışmaz kumaştan imal edilmiştir
    · Alt kısım lastiklidir.Böylece aracınızda uçma gibi bir sıkıntısı yoktur
    · Yağmur suyu ve güneş ışığı geçirmezdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galatasaraylı1989 -- 27 Ekim 2012; 14:58:36 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.