Şimdi Ara

Braun 790cc Tıraş Makinesi İnceleme (Resimli) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
742
Cevap
39
Favori
89.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk kullanımdan itibaren alışkanlık yapıyor :)

Ben kendi adıma konuşayım; yaklaşık 10- 15 tıraşta yüzüm ve makine arasındaki uyumu sağlayabildim ....

Yanlış anlaşılmasın; ilk günden beri iyi tıraş yapıyor....

Fakat artık daha kısa zamanda daha iyi tıraş olabiliyorum ;)
  • ben de yeni aldım bir hafta oldu çok güzel bir makine, hiç tahriş yapmıyor. herkese tavsiye ederim,

bazı sorularım olacak yardımcı olursannız sevinirim.

braun 790 cc nin bıçak elek grubu ileride değiştirmem gerekirse NEREDE bulabilirim.
    kaset dedikleri parça komple mi değişecek,
    yoksa sadece bıçak elek grubu mu değişiyor,
    bıçak elek gurubu kaset üzerinden nasıl sökülüyor, değişiyorsa nasıl değiştiriliyor, nasıl çıkartılıyor.
    ben şu anda kaseti bir çok zaman sıcak su ile temizliyorum,
    bu şekilde temizlerken yağlama gerekirmi,
    hangi yağlar kullanılır,
    yağladıkdan sonra yağlı mı tıraş olacağız yoksa temizleyipte mi,
    sürekli şarj olmasının yani şarjı bitmeden şarj olmasının pil ömrüne etkisi olur mu,
    lütfen resimli olarak mümkünse yardımcı olursanız sevinirim.
    braun 790cc 4 ü şiddetle tavsiye ederim, ben hergün tıraş olan biri olarak şu ana kadar olan izlenimlerim ve tıraşım mükemmel, inşaallah böyle devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan kanat -- 30 Mart 2013; 18:34:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: StarzL

quote:

Orijinalden alıntı: ercinsahin

Bu makineyi geçen hafta sonunda aldım ve üç kez kullandım şu ana kadar.

Bundan önce 10 yıldır Braun 6515 kullanıyordum. Yeni makinem eskisine göre resmen uzay mekiği gibi geldi bana :)

Çok daha sessiz, daha hızlı, daha güzel traş ediyor. Tabi bu söylediklerimde makinenin sıfır km olan jiletinin de hakkını vermeliyim.

Temizleme ünitesi hakkında "gereksiz mi acaba" diye endişelerim vardı, boşa endişelenmişim. Bu kullanım sıklığımda en geç iki ayda bir temizleme sıvısı almam gerekecek ama her traşı sıfır km makine ile yapıyor olmanın hazzına değer düşüncesindeyim.

Üstelik ünite pili de dolduruyor makineyi temizlerken.

Daha önce traş makinesi kullanmayanlar da dahil olmak üzere bu makineyi düşünen herkese -475 tl vermeye imkanı varsa, veya daha ucuza da bulabilirsiniz. ben arkadaşın tükanından aldım.- hararetle öneririm bu makineyi.

Merhaba, arkadaşınızın dükkanından aldığınız makine acaba 790 cc-4 olan model mi? Ayıptır sorması ne kadara aldınız? İsterseniz PM'de atabilirsiniz.

Evet cc4 olan model. Ben piyasadan pahalı olduğunu bile bile 475 tl'ye aldım.

Çok memnunum makineden.

• cihazı yaklaşık bir senedir kullanıyorum. ilk birkaç ay olaganüstü iyi geldi makine. ancak şimdi eski performansını göstermiyor. evet hala sinek kaydı tıraş ediyor. ama tahriş dönme sorunları daha çok yaşanıyor bende. belki de sakalım makineye adapte oldu direniyor cihaza karşı. kıl dönmesi probleminden dolayı tercih etmiştim ben ama kıl dönmesin esebebiyet verdigini düşünmekteyim artık. sakalım daha çabuk uzuyor eskiye nazaran.
    benim almayı düşünenlere tavsiyem şudur;
    eğer problemsiz bir cildiniz ve sakalınız varsa(çok sert olmayan) hiç düşünmeyin, bu zevki tadın.
    eğer öyle değilse jilete göre yine çok rahat edersiniz ama sorunlarınızın çözüleceği konusunda çok heveslenmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: akhtar

cihazı yaklaşık bir senedir kullanıyorum. ilk birkaç ay olaganüstü iyi geldi makine. ancak şimdi eski performansını göstermiyor. evet hala sinek kaydı tıraş ediyor. ama tahriş dönme sorunları daha çok yaşanıyor bende. belki de sakalım makineye adapte oldu direniyor cihaza karşı. kıl dönmesi probleminden dolayı tercih etmiştim ben ama kıl dönmesin esebebiyet verdigini düşünmekteyim artık. sakalım daha çabuk uzuyor eskiye nazaran.
    benim almayı düşünenlere tavsiyem şudur;
    eğer problemsiz bir cildiniz ve sakalınız varsa(çok sert olmayan) hiç düşünmeyin, bu zevki tadın.
    eğer öyle değilse jilete göre yine çok rahat edersiniz ama sorunlarınızın çözüleceği konusunda çok heveslenmeyin

inşaallah ben erken yorum yapmamışımdır. Alalı daha on gün oldu su anda iyi tıraş ediyor. inşaallah yukarıdaki yorum gibi olmazda performansı hep aynı olur, yoksa bu makineden daha iyisi ne olabilir ki, yoksa çıldıracağım çünkü ben her gün mecburen tıraş olan birisiyim. Lütfen bu makineyi uzun sürü kullanmış olanların yorumlarını bekliyorum. Selamlar.

• Ucuza Temin Edebileceğim hangi mağaza var acaba bilen varsa istanbulda oturuyorum Avrupa yakasında neresi olursa qidip elden almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Ben de bu makinadan aldım fakat aklıma birşey takıldı. Bu temizleme olayını çalıştırınca kıllar nereye gidiyor? :)
  • Bugun 790cc-4 aldim. Vatan Bilgisayar, internet alisverisi, 440 TL.

Yillardir jiletle tiras oluyorum. Philips islak kuru en iyi makinesine en son makinesine sahibim.. ancak cildimi tarhis ettigi icin kullanamiyorum. Cildim cok hassas ve sakallarim fazla sert fazla gur cikiyor... bu doner baslikli philips sistemi anladim ki bana gore degil. Jiletten de biktim. Simdi birde sistrmi farkli oldugu icin gittim braun aldim. Piyasada bulabildigim en ii braun makine buydu. Artik bununla da problem yasarsam agac kesme makinesiyle giriscem sakalima :)))

Ben de dort gozle yarin sabahi bekliyorum. Herkese faydali bilgiler icin tesekkurler. Ben de sizleri zaman icin de guncelleyecegim ve tecrubelerimi paylasacagim. Saygilar herkese...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruten

Ben de bu makinadan aldım fakat aklıma birşey takıldı. Bu temizleme olayını çalıştırınca kıllar nereye gidiyor? :)

Bicak kismindaki killar tahminimce geri solusyonun icine gidiyor. Hatta solusyonun omru uzun olsun diye, once bicagi makineden ayirin ve ufleyerek gerekiyorsa bezle peceteyle temisleyin ve daha sonra makineyi solusyonlu temizleyin demisler. Ki solusyonun icine kil gidip omrunu azaltmasin...

• quote:

Orijinalden alıntı: hikmeteren

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruten

Ben de bu makinadan aldım fakat aklıma birşey takıldı. Bu temizleme olayını çalıştırınca kıllar nereye gidiyor? :)

Bicak kismindaki killar tahminimce geri solusyonun icine gidiyor. Hatta solusyonun omru uzun olsun diye, once bicagi makineden ayirin ve ufleyerek gerekiyorsa bezle peceteyle temisleyin ve daha sonra makineyi solusyonlu temizleyin demisler. Ki solusyonun icine kil gidip omrunu azaltmasin...

evet solüsyona geri gidiyor. dibe çöktüğü için pek bir zararı olmuyor.

bende önce bbıçağı çıkarıp fırçayla temizleyip öyle makinada temizliyorum. yine de suyun rengi epey değişti :)

• http://www.hepsiburada.com/liste/braun-series-7-790-cc-pulsonic-tiras-makinesi/productDetails.aspx?productId=sgbraun790&categoryId=26012156&SKU=SGBRAUN790&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dsgbraun790%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dbraun%255cu0020790%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch

linkteki braun 790 cc4. ben buradan aldım. ilan resimleri yanlış konulmuş.

almayı düşünen çek puan avantajix vs. kampanyalarla birleştirdiğinde oldukça uygun oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daRk_owL -- 20 Nisan 2013; 13:16:29 >

• 790cc-4 icin ilk izlenimlerimi yaziyorum.
    Cildim yumusak ve hasasstir.
    Sakalim gur ve asiri serttir.

Philips en son model makine ile tiras olurken, sakalimi adam akilli kesmiyordu. Bu sefer zorluyordum ve sonucta cildim tarhis oluyor ve kil donmeleri olusuyordu. 3 bicakli sistem donerek aldigi icin sanirim benim sakalima yetersiz kaliyordu.

Simdi braun 790cc-4 ile ilk tirasimi oldum. Philips ile yarim saat suren tiras, braun ile 3-4 dk surdu. Sakal boyum 2-3 gunluktu. Philips ile 1 gunluk sakalimi kesmek bile zor oluyordu. Sanirim sakalima deva oldu braun 790cc4. Sorunsuz ve hizli tiras oldum. Bu makinenin kademe ayari da var. Hic ayara bulasmadim oyle dumduz calistirdim kullandim. Ayar kendiliginden hassastaymis. Ilerleyen gunlerde daha seri ayara getirip de denicem. Belki daha hizli tiras olmak bile soz konusu olabilir.

Evet bu arada kil dokuntusu oluyor. Bunu jiletle tiras oluyor gibi dusundum ve surekli lavoba basinda tiras olcam. 2-3 dk da sinek kaydi tiras icin buna deger bnm icin.

Sinek kaydi tiras oldu. Cildime dokunmak hatta uzun suredir ilk defa keyifli geldi bana. Insallah bir 10-15 gune sizlere bir paylasim daha yapicam...

Ilk izlenimlerim su an boyle. Tiras makinesinde uzun suredir servet harcamaktayim ve hep basarisiz oldum. En son denemedigim braun tarzi bir makineydi. Bu sistem bnm sert sakalima uydu. Su an piyasadaki en ii makinesi de buydu. Denedim memnun kaldim. Darisi sizlere. Tabi 10-15 gun sonra bir paylasim daha yaparim. Ama sakalimi tek seferde hele bide 3-4 dakikada kesmeyi basaran bi makine zaten beni uzun vadede de mutlu edecektir die dusunuyorum. Philips tarzi doner basliklilar boyle kesemiyordu bnm sakalimi. En iyisi en pahalisi bile kesmiyordu. Evde zebille makine kayniyor. Ikinci el satin almak isteyen olursa hatta hemen iletisime gecsin satayim. 1-2 aylik kullanilmislardir hep...

• Kuru tiras ise cok buyuk keyifmis... sabun yok kopuk yok su yok dert tasa yok bosuna ugras yok. Tavsiyem islak ile hic urasmayin zmn kaybetneyin tiras olurken...

• quote:

Orijinalden alıntı: daRk_owL

http://www.hepsiburada.com/liste/braun-series-7-790-cc-pulsonic-tiras-makinesi/productDetails.aspx?productId=sgbraun790&categoryId=26012156&SKU=SGBRAUN790&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dsgbraun790%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dbraun%255cu0020790%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch

almayı düşünen çek puan avantajix vs. kampanyalarla birleştirdiğinde oldukça uygun oluyor.

Bakin bu verdiginiz ilan "790cc"ye aittir. Sizin bu bahsettiginiz cihaz sanirim 2-3 yasinda bir model. Simdi ufak eklemeler ile "790cc-4" yada "799cc-3" cikmis. Sonra 6 aydir falan mevcut ve son 1-2 aydirda magazalarda mevcut. Su an braun bircok kendi magazasinda bile yok... Vatan bilgisayar magazasinda bu urunu 595 tl'ye satiyor. Ama internet alisverisine tesvik icin genel kampanyasi var. Bu kampanya sayesinde bu urun 440tl ye geliyor. Fazla stoguda yok zaten. Almak isteyen acele etsin.

Sizin bahsettiginiz cihaz ile bu son cikan modifie cihaz arasinda ne kadar teknik fark var bilmiyorum. Ama beyaz sarj kabi yerine bnmkisi siyah mesela. Kir tutmaz. Arti sizin kilif plastik; catliyor kiriliyor diyen cok. Bnmkisi daha farkli esnek bi kilif. Su gecirmez sert jumas polyester falan tarzi bisey. Ve baska ne fark var bilmiyorum ama illaki fark vardir baska da. Fiyat farki 80tl.. gorunuse gore en kesin fark fiyatta..

Suan herkesin bilgisine; en son cikan yeni cikan braun modeli 790cc-4 veya 790cc-3... sadece 790cc olan bir onceki model... teknik farklilik hakkinda bilgim cok fazla degil...

• quote:

quote:

http://www.hepsiburada.com/liste/braun-series-7-790-cc-pulsonic-tiras-makinesi/productDetails.aspx?productId=sgbraun790&categoryId=26012156&SKU=SGBRAUN790&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dsgbraun790%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dbraun%255cu0020790%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch

Bakin bu verdiginiz ilan "790cc"ye aittir. Sizin bu bahsettiginiz cihaz sanirim 2-3 yasinda bir model. Simdi ufak eklemeler ile "790cc-4" yada "799cc-3" cikmis. Sonra 6 aydir falan mevcut ve son 1-2 aydirda magazalarda mevcut. Su an braun bircok kendi magazasinda bile yok... Vatan bilgisayar magazasinda bu urunu 595 tl'ye satiyor. Ama internet alisverisine tesvik icin genel kampanyasi var. Bu kampanya sayesinde bu urun 440tl ye geliyor. Fazla stoguda yok zaten. Almak isteyen acele etsin.

Sizin bahsettiginiz cihaz ile bu son cikan modifie cihaz arasinda ne kadar teknik fark var bilmiyorum. Ama beyaz sarj kabi yerine bnmkisi siyah mesela. Kir tutmaz. Arti sizin kilif plastik; catliyor kiriliyor diyen cok. Bnmkisi daha farkli esnek bi kilif. Su gecirmez sert jumas polyester falan tarzi bisey. Ve baska ne fark var bilmiyorum ama illaki fark vardir baska da. Fiyat farki 80tl.. gorunuse gore en kesin fark fiyatta..

Suan herkesin bilgisine; en son cikan yeni cikan braun modeli 790cc-4 veya 790cc-3... sadece 790cc olan bir onceki model... teknik farklilik hakkinda bilgim cok fazla degil...

ben size ürünü cc4 olarak bu ilandan aldığımı, cc4 olduğunu söylüyorum. siz bana ürünün hikayesini anlatıyorsunuz. ben size ürünümün resmini atayım en iyisi. boşa 1 sayfa yazı yazmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daRk_owL -- 20 Nisan 2013; 14:34:47 >

• Siz demissiniz zaten resimleri yanlis konulmus die. Ben onu tam okumamisim. Ama en azindan bilmeyenlere biraz daha isik tutmus olduk.

O cihaz Cc4 ise kacirmasinlar. Simdi ben de teknik farka bi goz ucuyla batim.. cc ile cc4 arasinda cok onemli fark var. Cc4 su an 3 farkli hassasiyet ayari ile braundaki tek tiras makinesi. Artik devir hiz ayari mi yapio napio bilmiyorum, bn de ilerleyen gunlerde denicem. Yalniz, cc4 de farkli ciltlere uygulanabilecek; yada ayni cildin daha hassas olan yerlerine farkli ayar yapmayi saglayan bi dijital sistem var. Braun makinelerinde bu sadece cc4 de varmis... herkes ne aldiginda emin olsunda.... sorun degil...

Ben boyle tiras olabilmek icin 1000tl 2000 tl belki gozden cikartirdim. Kac yildir ne sorun yasadigimi ne cektigimi bi ben bi Allah bilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikmeteren -- 20 Nisan 2013; 14:35:02 >
  • quote:

Siz demissiniz zaten resimleri yanlis konulmus die. Ben onu tam okumamisim. Ama en azindan bilmeyenlere biraz daha isik tutmus olduk.

O cihaz Cc4 ise kacirmasinlar. Simdi ben de teknik farka bi goz ucuyla batim.. cc ile cc4 arasinda cok onemli fark var. Cc4 su an 3 farkli hassasiyet ayari ile braundaki tek tiras makinesi. Artik devir hiz ayari mi yapio napio bilmiyorum, bn de ilerleyen gunlerde denicem. Yalniz, cc4 de farkli ciltlere uygulanabilecek; yada ayni cildin daha hassas olan yerlerine farkli ayar yapmayi saglayan bi dijital sistem var. Braun makinelerinde bu sadece cc4 de varmis... herkes ne aldiginda emin olsunda.... sorun degil...

Ben boyle tiras olabilmek icin 1000tl 2000 tl belki gozden cikartirdim. Kac yildir ne sorun yasadigimi ne cektigimi bi ben bi Allah bilir :)

quote:

merhaba. makineyı tercih etmem de bu konu çok yararlı oldu. öncelikle inceleme ve diğer yorumlar için teşekkür ederim.

ben makineyı hepsiburadadan aldım.

http://www.hepsiburada.com/liste/braun-series-7-790-cc-pulsonic-tiras-makinesi-/productDetails.aspx?productId=sgbraun790&categoryId=26012156

790cc-4 tür. Satın almadan önce müşteri hizmetleri ile görüştüm. ve nitekim gelen makinada cc4. şüpheniz olmasın.

420 tl liste fiyatından 50 tl daha önceki alışverişlerimden kazandığım çeki kullanarak 370 tl ye aldım. fakat %20 parafpuan, %5 parafgünüm, avantajix, çek vs. vs. derken 240-250 tl arasına maloldu. üstüne 4 ay da erteleyip 12 ye böldü 370 tl´yi

alacak arkadaşların banka kampanyalarını takip etmelerini tavsiye ederim yalnız şuan 450 tl fiyat var, ben almadan 1 hafta önce 480 tl id. hepsiburada fiyatlarıyla oynamayı çok sever, bir ürün almadan mutlaka takip edin.

ctesi akşam sipariş verdim, perşembe elimde oldu süre konusunda bilgidir.

makineyı henüz kullanmadım. ilk defa makine kullanacağım. alışma konusunda şüphelerim oldukça fazla.

kullandıktan sonra bu makineyi düşünen arkadaşlar için mutlaka yorum yapacağım.

• Hazır resim yüklemeye başlamışken kılların nereye gittiğini soran arkadaşlar için birkaç resim ekleyeyim. İlk resim suyun durağan hali. İkinci resimde çalkalanmış hali. Temizlemeden önce mutlaka bıçağı çıkarıp fırça ve havayla temizliyorum.

temizleme makinası nasıl çalışıyor diye merak edenler için: temizleme makinası çalışmaya başladığında önce suyu haznesine çekiyor. daha sonra traş makinasını kendi çalıştırarak temizlemeye başlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: thief27

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Güncelleme (Aralık-2012):

Braun temizlik solüsyonunu kullananlar için aşağıdaki videoyu izlemelerini öneririm. Bu videoda kendi solüsyonunuzu nasıl hazırlayacağınız anlatılıyor. İngilizce sıkıntısı olanlar için ben özetleyeyim.

Almanız Gerekenler
    1) %70 syreltilmiş Isopropyl Alcohol
    2) Limon yağı (veyahttp://ccrrefills.com adresinden esans satın alabilirsiniz)

Bu iki malzemeyi doğru oranlarla karıştırıyorsunuz:

1) Ebay'den esans satın alanlar, 500 ml alkole 1 paket esans koyacaklar.
    2) Kendi yöntemimi özetlersem: Braun kabını 3/4 oranında doldurduğum %70 seyreltilmiş Isopropyl Alcohol'e 40-45 damla limon esansı ekleyerek, karıştırdım. Bu şekilde kendi solüsyonumu hazırlamış oldum.

Maliyet bilgisine gelirsem: 1 lt %70 syreltilmiş Isopropyl Alcohol + 1 şişe limon yağı bana 23 TL'ye mâl oldu ve bu sanıyorum hesaplamama göre bana 1 sene gidecek

üstat güzel bir paylaşım olmuş ama biz bu izopropil alkolü ve limon yağını nasıl veya nereden alacağız? yabancı sitelerden sipariş etmeden eczanelerden falan bulamaz mıyız?

Isopropyl Alcohol'ü- saf aldım, %70 derken su ile mi seyreltiyoruz. Ayrıca Limon esansı ile ilgili bir sorum olacak Limon esansını direk Isopropyl Alcohol'ün içine mi katıyoruz. Yoksa öncesinde su ile çözeltip sonra mı ilave ediyoruz. ? yardımlarınız lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: alpyyy

Isopropyl Alcohol'ü- saf aldım, %70 derken su ile mi seyreltiyoruz. Ayrıca Limon esansı ile ilgili bir sorum olacak Limon esansını direk Isopropyl Alcohol'ün içine mi katıyoruz. Yoksa öncesinde su ile çözeltip sonra mı ilave ediyoruz. ? yardımlarınız lütfen

Neden eczaneciye seyrelettirmediniz, sonuçta bu kimya işi, ne kadar alkole ne kadar su konulacağını onlar bilir.
    Ben direk eczacıya %70 seyreltilmiş Isopropyl Alcohol sipariş ettim, onlar hazırlayıp vermişlerdi.

Hayıri limon yağını %70 seyreltilmiş Isopropyl Alcohol le birlikte solüsyon kabına dökeceksiniz. 3/4 oranında alkolle
    doldurun kabı üzerine 40-45 damla limon yağı, o kadar.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.