Şimdi Ara

Braun 790cc Tıraş Makinesi İnceleme (Resimli) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
39
Favori
89.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce hiç işim olmamıştı; bizim bebişin göbek kordonu temizliği için doktor yazdı; hemen forumdaki bu konu aklıma geldi...

Eczaneden %70'lik alkol çözletisi aldım; hazır olarak satılmakta. Yalnız bana verdikleri kendiliğinden kokuluydu... Saf halini almak gerek galiba ...

Limon yağı sormadım .... O da vardır o zaman ...

Koku nasıl? Güzl oluyor mu?

Renk için de bir damla metilen mavisi ya da 0.2 g gıda boyası; tam olur o zaman ;)
  • %70 syreltilmiş Isopropyl Alcohol almak istiyorum ancak eczanelerde reçetesiz satışı yasaklanmış galiba. nerden temin edeceğim konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.
  • Ben alırken yasak falan denmedi sorunsuzca almistim sağolsun eczacı tanıdık olduğundan kendi seyreltmisti. Bence bir kaç farklı eczaneye sorun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mediamarkt ta bu urunun ne kadar oldugunu bilen var mi acaba?
  • Philips RQ1275 ve 790 cc-4 arasında kararsız kalmıştım.
    Braun 799 diye yeni bir model çıkarmış bunda ıslak ve köpükle traş seçeneğide eklemişler. Ancak daha Tr'ye gelmemiş. Beklemek istemedim.
    Sizlede kuru traşın daha avantajlı olduğunu söyleyinde
    indirimide fırsat bilip Vatan Bilgisayardan 790cc-4 sparişi verdim. Umarım Memnun kalırım.

Bkm indirimi + %30 İndirim+kargo ile Toplam 380,40 TL mal oldu. Alacak olanlar için iyi bir fiyat kaçırmasınlar
  • sahibindende 200 e ikinci eli satan var sadece başlık değişecek. parası az olana duyurulur
  • Braun 7 serisi için; ev-el yapımı temizleme sıvısına, Limon yağı niyetine Johnson Baby Oil konulması uygunmudur?
  • Baby oil bence iddialı bir kimyasal olur içeriği sebebiyle. Limon yağı sadece hoş koku vermek için bu nedenle çok komplike bir şey bence iyi olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün Eczaneden 1 litre %70 derecede alkol ve limon yağını 23TL.ye aldım.Baby Oile gerek kalmadı ,zaten emin değildim ama yinede acaba dedim.Açıklama ve bilgiler için arkadaşlara teşekkür ederim.Bu forumlardan gerçekten çok şey öğrendim.Bu arada geçen hafta EVİUM'dan kargo dahil 290TL.ye Braun 760 aldım(taksitlerin sayısını sitede belirttikleri gibi yapmamışlar ve iki haftada malı bitirdiler), bir haftadır kullanıyorum sonuç şimdilik mükemmel.Zamanla oluşacak deneyimi paylaşacağım.Aynı markanın kendi malları arasında bile bir çok fark varken ayrı marka ve modelleri kıyaslamak kolay iş değil ama Philips,Braun,Panasonic kullanmış biri olarak(son aldığım makineyi dahil etmeden söylüyorum) elekli(foil) tip makineleri (Braun,Panasonic) öneriyorum.

• Merhaba arkadaşlar 3 yıl önce Panasonic 8243 Traş makinesi aldım, Antalyada yaşıyorum ve yazın çok nemli olduğundan
    kuru traş olmak mümkün değil makine terli surata yapışıyor, ben bu makina ile yüzüme traş köpüğü sürüp rahatlıkla traş olabiliyorum
    genel itibari ile memnunum ancak sonunda makine Bıçak değişim uyarısı verdi, bıçakların fiyatını araştırdığımda 140 lire hem elek hem iç bıçaklar dahil
    fiyat aldım yani makinayı sıfırlayabilirim bu paraya.

Şimdi gelelim konumuza ben sizden tavsiye almak istiyorum, hem panasonic hemde braun kullananlar
    1. 140 liraya elek parası vermek yerinehttp://www.hepsiburada.com/liste/braun-series-7-790-cc-4-pulsonic-tiras-makinesi-/productDetails.aspx?productId=sgbraun790&categoryId=26012156 bu makinayı alayımmı?
    2. Yukarıdaki makinayı alsam ıslak traş olabilirmiyim.
    3. Sizce gereksiz bir harcamamı olur 140 lira verip panasonic ile devam edeyimmi :)
    Sorularım bukadar aşağıda kendi makinamın resminide koydum şimdiden yorumlarınız için çok teşekkürler.
     Braun 790cc Tıraş Makinesi İnceleme (Resimli)

• Benimde 18 ay kullanımdan sonra 7 serisi traş makinam değişim için uyarı verdi. Teknik servisten alıyoruz değil mi bu yedek elek bıçak setini? Bir de gerçekten son dönemde traş performansında ciddi düşüş olmuştu.. Elek bıçağı yenileyen var mı? İlk günkü hali gibi olup performans anlamında ciddi fark hissettiriyor mu değişimden sonra? 100 tl civarı anladığım kadarıyla... Şimdiden teşekkürler cevaplar için...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben uyarı vermeden 15 ay geçtikten sonra eleği değiştirdim. Evet değiştirince bir anda daha rahat tıraş olmaya başlıyorsunuz.
    Sanırım normaldir o kadar ay kıl tüy alıyor cihaz ve eleğin hakkını vermek lazım o kadar zaman sonra
  • lostangel kullanıcısına yanıt
    Bende şu anda hem Panasonic (ıslak-kuru) 6002 hemde Braun 760 var.Braun'u tek geçerim (üstelik Philips'te kullandım) ancak İskenderunda 4 yıl geçirmiş biri olarak özellikle Temmuz-Ağustos aylarında kuru traşın terli olunca zorluğunu yaşadım ve arasıra ıslak kullandım.Çok sıkıntı olmazsa Braun 7 serisi derim ama aşırı hassasiyet varsa ıslak-kuru bir model seçmeli.Pahalı olarak bilinen Braun 7 serisi için bile elek parası sahibinden.com da 99TL olrak yazılmış.Braun 799 ıslak- kuru modeli çıktı ama henüz yurdumuza gelmedi,gelincede çamaşır makinesi fiyatına eşit olur herhalde.
  • Ben esasen çok memnunum makineden ilk makinem bu , nano keskinlikte 4 bıçaklı 13bin devir lineer motorlu makine, üzerine sıvı sabun döküyorum sonic moda alıyorum
    ve 17bin devirde kendini temizliyor, genel olarak özellikleri başarılı 450tl+ traş makineleri sınıfında bir ürün bu ama dediğiniz gibi bıçakları değiştirince sıfır gibi olurmu
    yada 3 yılın yorgunluğu ile 1 yıl sonra elimde kalırmı bilemem, ya 140 liraya bıçak-elek alacağım, yada 400 lira civarlarda braun 700 küsür serisinde alacağım
    ama Antalya nem konusunda sıkıntılı bir il cidden traş makinesi terden kaymıyor illaki köpük kullanıyorum vesselam ne yapsam bilemedim :)

@orcsa1
    @eozen81
    @PETUTA
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Baby oil bence iddialı bir kimyasal olur içeriği sebebiyle. Limon yağı sadece hoş koku vermek için bu nedenle çok komplike bir şey bence iyi olmaz.

alkole kattığımız limon yağı yeterli mi, yani ebay'de toz satanlar bu toz olmadan alkol bir işe yaramaz yazmışlar... yani sadece koku için mi limon yağı ? kendi sıvısı gibi temizleyebiliyor mu yaptığınız karışım sizce ?
  • Ben ebaydekilerden almadım. Yaptığım şey alkol ve limon yağını karıştırarak kullanmak sadece
  • 790cc ve 790cc-4 arasında cok buyuk bir fark varmı ?

An itibari ile 790cc sipariş etmiş bulunmaktayım bu siteden..

http://www.mizu.com/braun-series-7-790cc-tiras-makinesi

%20 avea indirimi kullandık..

hatamı ettik yoksa :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi circumciser -- 21 Temmuz 2013; 3:52:32 >
  • Arkadaşlar öncelikle herkese selam. Ben yıllardır traş makinesi kullanıyorum. Philipsten panasonic e kadar hepsini kullandım ama braun 8000 serisi ile tanışana kadar diğerlerinin traş makinesi değil başka birşey olduğunu düşünmeye başladım. Birde elek ve bıçakları ucuz olsa tadından yenmez. Makinada kullanılan solüsyonlardan birkaç kez aldım ama Kuzenimin tavsiyesi ile yıllar önce bu işi çok ucuza getirmeyi başardım.Kuzenim philips yetkili servisidir, o markanında sıvı kullandığını söyledi ve o tavsiye etti.

Önceleri saf alkol alıyor ve solüsyon kabını iyice yıkadıktan sonra saf alkolü içine kokuyor ve biraz da rochas parfüm sıkıyordum. Yalnız arkadaşlar saf alkol iletken olmadığı için temizleme yapan makinanın içini açar solüsyona giren maşayı ince bir telle birbirine bağlar ve devreyi tamamlayarak makinenin sıvıyı her zaman full olarak görmesini sağlardım. Ama bunu yapınca her defasında sıvının durumunu kontrol etmem gerekiyordu. Sonradan alkolü koyduktan sonra üzerine çok az su koymaya başladım ve biraz da limon kolonyası dökmeye başladım. Yaklaşık 1 yıldır bu şekilde kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Makineye de en ufak bir zarar vermedi. Temizlik ise orjinal sıvısı ne ise aynı şekildeydi.

Şimdi ise circumciser arkadaşımızın yüzünden ben de bir tane 7 serisi almayı düşünüyorum çünkü fiyat 319 liraya kadar düşüyor ve üstelik 3 taksit. Gel de alma. Ama 8000 serisi de hala sapasağlam duruyor, onu ne yapacaksam artık...

• Merhaba

Böyle bir ürünü nerede bulabilirim yardımcı olabilecek varmı acaba tşk

http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/philips-tras-makinesi-pilli-kutusunda-sifir-35107635#
  • internetten 1 lt %99 izotropil alkol ve 1 lt saf su (distile su) aldım. 1,5 litrelik pet şişenin içinde alkolün tamamı ile 400 ml kadar saf suyu karıştırdım. karışımı daha önceden temizlediğim braun losyon kabına doldurdum, 45 damla da limon yağı kattım fakat cihaz boş olarak gösterdi çünkü kabın tamamına yakınını doldurmuştum. kabı 2/4 ile 3/4 arası bir yere kaar boşalttım ve iki deliği de kapatarak iyice çalkalayıp tekrar cihaza taktım ve tanıdı. şimdilik sorun yok gibi görünüyor. eczanelerde izotropil alkol bulmanız çok zor. tanıdık değillerse yapmak da istemeyeceklerdir zaten. neredeyse gözkararı bir yöntemle işi hallettim ama daha hassas ölçümlerle sıkıntısız olarak alkolü seyreltip losyon hazırlayabilirsiniz.

burada bir hesaplama aracı var;

http://edak.org.tr/v1/?m=3&p=hesap&id=alkol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 16 Ağustos 2013; 2:14:41 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.