Şimdi Ara

bravacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2001 model bravamın motorundan dağılmış rulman gibi bir ses geliyor sanayide bakımını yaptırırken fark ettik kaput açılınca, normalde duyulmuyo herneyse tecrübe dedik birmota götürdük manifolda bakın çatlak olabilir dediler manifoltan değil baktık bir başka ustaya gösterdik egzantrik dedi söktük bir anormallikyok zaten araç 82000km de 60000'de triger set değiştirmiştim serviste 2 sene önce en son benim usta katalizörden yapıyor önemli değil taşlar vuruyor dedi;) fakat ben 8yıl önce katalizörü iptal ettirip yerine boş susturucu taktırmıştım hangi akla hizmetse işte:) acaba nedir bir tecrübe burada da sizlere danışayım dedim...teşekkürler

• aracın birçok parçasında rulman var bunu hepimiz biliyoruz komple dağılmasada bozulmuş olabilir Rulman sesine benziyorsa rulmandır bence şarj dinomosunun olabilir triger setinin rulmanı olabilir sana değişti hepsi deselerde ustalara güven olmas triger kayışını değiştirir bilyasını sağlamsa atlar bir sene sonra o da gider baskı bilyası olabilir debriiyaja basınca kesiliyormu kontrol et buda aynı balatayı değiştiriler bilya sağlam diye atlarlar sanki çok zorda 1,2 sene sonra al bilya bozulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeliSAYIN

aracın birçok parçasında rulman var bunu hepimiz biliyoruz komple dağılmasada bozulmuş olabilir Rulman sesine benziyorsa rulmandır bence şarj dinomosunun olabilir triger setinin rulmanı olabilir sana değişti hepsi deselerde ustalara güven olmas triger kayışını değiştirir bilyasını sağlamsa atlar bir sene sonra o da gider baskı bilyası olabilir debriiyaja basınca kesiliyormu kontrol et buda aynı balatayı değiştiriler bilya sağlam diye atlarlar sanki çok zorda 1,2 sene sonra al bilya bozulur

hocam debriyaja basıncada ses kaybolmuyor aynı yani nasıl diyeyim ses motorun içinden geliyor şarj dinamosuyla alakası yok hani dizel motor çalışırya öyle ama çokta gürültülü değil hani rolantide normal gaz verince duyuluyor ses
  • haa şimdi anladım kardeş o zaman diğer ihtimaller bitti Vuruntu sesi falan değil demi bende çok iyi bilmem ama vuruntu sensörü arızalı olunca motor vuruntulu çalışıyormuş sesi dinleyenler işinde çok uzman mı ki
  • veli hocam triger setini 60000demi değiştirmek gerekiyo benim araba 61000kmde
  • yıl olarak 3 seneden fazla geçmediyse 90 bini görsün ama 4 yıl falan olduysa riske girme değiştirin bence arkadaşım hem değişmesi gerekiyorsa sente ayarına falanda güzelce baksınlar senin problem için o da önemli
  • triger kayışı gözle görülür bir yerdemi biz bakınca nalayabilirmiyiz değişmesi gerektiğini veya nasıl anlarız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat marea hareret sorunu??
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: capar83

triger kayışı gözle görülür bir yerdemi biz bakınca nalayabilirmiyiz değişmesi gerektiğini veya nasıl anlarız?

Anlamazsın hocam ustasıda anlamaz sadece yorum yapabilir.Trigerin şakası olmaz değişim zamanı geldiyse değiştirin önceki ikinci el aldıysan bilmiyosan değişim zamanını yine değiştir gitsin 150 tl'den kaçarsın yarın başına 2 milyar masraf açar motorunda ayar tutup tutmayacağı belli olmaz..Ayrıca forumda ustanın bu triger gider daha deyipte 2 gün sonra yada ustanın yanından ayrılırken aracının trigerini kopartan arkadaşımızda oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.