Şimdi Ara

Makyajlı CIVIC FD6 nasıl araçtır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
2.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba forumdaşlar. 2005 civic vtec es aracım için kapora aldım. Aracı önümüzdeki hafta pazartesi satışını yapacağım bir aksilik çıkmazsa. Sattığıma bir yandan seviniyor bir yandan üzülüyorum. Üzülmemin sebebi kullandığım zaman boyunca en ufak bir sorun çıkarmaması, sürüş keyfi ve çok yakışıklı olması :). 2011-2012 Model FD6 kasa otomatik vites civiclere bakıyorum. Bu araçların artısı-eksisi, kronik sorunları hakkında bilgisi olanlar yorum yapıp yol gösterirse çok memnun kalırım.
    Bu arada arkadaşlar Hondaların ikinci eli gerçekten canavarmış :) Şuan ki aracımı dün ilana koydum ve bir sürü arayanlar oldu işimden dolayı açamadım. İlan onaylandıktan 2 Saat sonra aracın yanına birisi geldi ve anlaştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozr2pkr -- 12 Temmuz 2016; 16:53:30 >

• Hocam sattiğınız aracın km si fiyati kacti acaba? Hondalar ikinci elde gercekten altin. Bazilari o kadar para verilmez vs diyor ama o fiyata b sinifi aliniyor. C sinifi almak istesen de hemen hemen ayni km de fakat kalite bakimindan hondaya yaklasamayan araclar var ne yazikki. Temiz civic elegans ben de ariyorum. Fiyatlar oldukca yuksek. Allah yardimcimiz olsun ne diyeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overrated bir araçtır. O paraya daha iyi alternatifler bulunabilir.
  • Düz vites 2011 model var, tavsiye ederim. Hem sattığın arabadan daha yakışıklı, lpg de sorun çıkarmaz, fazla zorlamazsan az yakar. Bakım masrafı düşüktür. Hayırlı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci eli sıfırndan daha değerlidir

• Abartılan bir araç tipi düzgün motoru günümüzde yakan ve 1.4 turbo benzinli motor kadar ancak verimli yüksek devirde inanılmaz gürültülü bununda numarası bu ancak o paralara tavsiye etmem.

• 50 Bin üstü vermeyin.55-60'lara çıkarsanız aynı model 1.6 T Cosmo İnsignia var.Keyfin ne demek olduğunu bu araçta anlarsınız.Bu aracın prestiji,konforu ve Uzun yol keyfi accord'dan iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fd6 vs Egea
    4 ay önce açıldı
    R19 NASIL ARABADIR?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2009 dan beri manuel cıvıc kullanıyorum. 2006 model ve şuan babam kullanıyor halen bizde. Bendede 2014 kasımda aldığım 2010 otomatik fd6 var. Manuel den geçtiğin icin otomatik fd6 ilk etapda sana cok hantal gelecektir ama alıştıktan sonra iyiki fd6 ya geçmişim dersin.

Otomatik vites lpg ile gayet makul değerler yakalarsınız. Uzun yolda rampalarda bayılma görülür çözümüzde 4000 devirden asagi arabayı düşürmemektir.

Sizin şuan en büyük sıkıntılardan biri uzun yoldaki motor sesidir. Cok baş ağrıtmıştır, fd6 da 3000 devirde 150 km hız Yapar ve sessiz sessiz gidersiniz. Koltukları vtec2 ye göre cok rahattır.

Sormak istediğin birşey olursa yardımcı olabilirim bildiğim kadarıyla.

Tavsiyem fiyat muhabbetlerine cok girme konuda, yoksa konu amacindan çıkar.

• eksiler

Yalitimi gene iyi degil
    tuketimi benzinde fazla ve 0-100 hizlanmasi sattigin araca gore daha yavas
    bagaj daha ufak
    125 beygirden daha az hissettiriyor
    donanimi sattiginiz araca gore gene cok iyi degil

artilar
    ama kokpit ve arac çok daha güzel ve şık
    sorunsuzluk devam ediyor
    sattiginiz araca gore ust hizlarda ivmelenmesi daha iyi

ben olsam benzer paraya 2007 model civarı accord 2.0 alirdim. 42-43 bin tl civarina temiz, makyajli kasa dusuk km bulma şansın var.

• 60 a çıkarsan lpg li 2009 accord 2.0 olabilir. Bayagı sınıf atlarsın..

• Bos ver fd6yi. Kaca sattin arabayi usta? 33 35 36?

• Gs_KuRTuLuS kullanıcısına yanıt
    Üstadım yorum için teşekkürler. Şuan satacak olduğum araçta otomatik vites. Manuel sahibi olmadım hiç hondalar da.
    Vtec 2 otomatiği çok sorunsuz ve yeteri kadar sarsıntısız. Fakat tek beğenmediğim yönü bazen vites düşürmeyi unutuyor sanki özellikle uzun yolda o yüzden gazı biraz köklemek gerekiyor vites düşürmesi için. Bu da bir süre sonra ayak ağırtıyor. Zaten vtec 2 lerin gaz telleri kronik olarak serttir. Gaz teli bütün motor bölümünü dolaşıyor o yüzden
    Size soracağım soru ise bu yazdığım durum. Aynı durum fd6 da var mı ? Vitesi 4 mü 5 mi ?
  • Hemşerim direksiyonun altinda vites kulakciklari var ordan hemen vites küçültebilirsin.

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Hocam istersem 70 bin veririm fd6 ya o benim problemim. Araç hakkında bilginiz varsa yazın lütfen fiyat olayına girmenin anlamı yok.
  • İyi öyleyse..

Taş gibi karosere sahip arabadır,Abd'de 1 Milyon km devirmiş olanları mevcut ve hağla tek marşta çalışıp Sahibini A Noktansından B Noktasına götürüyor.

Şanzıman 5 İleri oranları uzun,şehir içinde bu sebeple hantal..Uzun yolda mükemmel.. Yüksek süratte az devir çevirir 2.Vites 125-130 Km/s /Net hatırlayamadım)3. Vites 170 Km/s'de 4.vites 220 Km/s'de biter.

Sade arabadır.Cafcaflı donanımları yoktur ama kronik sorunuda yoktur.Yol tutuş'u vtec2'ye göre bariz daha iyi sürüş keyfi ve konforuda öyle..

Motoru üst devirlerde iştahlı alt devirlerde vtec2'yi aratır.. Canını alsan 300-400 Bİn km'den önce üst kapağını açtırmaz.Yağ,su yıllarca hizmet eder.Beklentiye göre alınır yani..
  • Hocam vites düşürme olayı yolun eğimi arabanın yük durumu gibi etkenlere göre araba kendi ayarlıyor ama bu zamana kadar hiç sorun yasamadım bu konuda. 5 ileri otomatik. Aynı zamanda yolun durumuna göre direk sizde direksiyondaki F1 kulakçıklardan sizde düşurebilirsiniz vitesi.

Birde FD6 larda söyle bir durum var, mesela 5. Vites gidiyorsunuz yol cok hafif rampa oldu, araba vitesi 4 e almıyor 4 ile 5 arasında bir vitese alıyor. Bunun adı ne bilmiyorum ama buçuklu vites gibi düşünebilirsiniz. @Anchowy61 hocam bunun bi adlandırılması var mı biliyor musunuz?

Bu arada motor sesi konusunu manuel olduğunu düşünerek dedim. Manueller kafa ütülemeye birebir :)

• 1.8 sedan 140 beygir otomatik tam o kasanın motorudur.

Performans kaygısı var ise ve ust devirlerde daha az motor sesi isteniyorsa tercih edilir.

Ayrıca nerdeyse 1.6 la aynı tüketir.

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Üstad çok teşekkürler güzel noktalara değinmişsin :) Fakat anlayamadığım bir nokta. Vtec 2 110 HP fd6 125 HP fakat nasıl oluyorda vtec 2 performans olarak daha önde oluyor.
  • Gs_KuRTuLuS kullanıcısına yanıt
    Kime sorsam şunu söylüyorlar. Vtec 2 manuel FD6 otomatik olmalı :)
    FD6 almamdaki en büyük etken kokpit. Şuan 2016 model araçlarda bile o kokpit yok.
  • vtec2 daha hafif ve muhtemelen manuelin vites oranlari nedeniyle 0-100 fd6 dan çok daha hızlı.

vtec2 LS 0-100 9.1 sn sanırım.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.