Şimdi Ara

BRC Sıralı Sistem Hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
0
Favori
113.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şikayetin olursa 2a forumda yazarsın bizzat firma yetkilileri sizi yönlediriyor.Bu arada benim bildigim başka forum sayfası olan lpg firması yok.Saygılar
  • Taktıracaksan aynı zamanda oto bakım-tamiri de yapan büyük bir yere taktır.Malesef benzinde doğru düzgün çalışmayan araçlara sorunlar giderilmeden montaj yapılıyor.
  • aynen arkadaşımın dediği gibi önüne gelen bayilik açıyor. ankarada özellikle bayağı fazla. kantaş die bir yerde taktırdım. ankara ivedikte ama ben refarans aldımda gittim kanal a- bütün arabalarına orda taktırdı die gittim tek hatam brc taktırmam. saygılar.
  • slm arkadaşlar. 2004 model ,prime line, yeni kasa ,1.6 golf kullanıyorum. Malumunuz yakıt masraflarından LPG geçiş yapmak istiyorum. Sıralı sistem hakkında yorumları okudum. Aranızda golf'e sıralı sistem taktıran memnun olan veya olmayan (sebeplerıyle) bana yol gösterebilecek. Ayrıca Ankara'da en güvenilir ve garantili olarak bunu taktırabileceğim yer konusunda bana yardımcı olabilecek kişiler varsa fikirlerinizi bekliyorum. İyi günler.
  • herkese selam

öncelikle şunu söyleyeyim amacım kimseyi kötülemek değil.hayat tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.hayatınız boyunca hiç bir ürünü garanti süresine güvenerek özellikle ömür boyu garantilidir sözüne güvenerek almayın.LPG dönüşümü tasarruf açısından güzel.dönüşüm karbüratörlü araçlarda büyük oranda sorunsuz olarak çalışıyor.ancak işin içine yeni nesil motorlar girince bazı riskler ortaya çıkıyor.elektronik çok farklı bir konu.elektronik herhangi bir makinaya fabrika üretimi dışında sonradan bir ek sistem takıldığı zaman uyum sağlama oranı tartışılır.parçalar arasındaki dengeler tamamı ile değişiyor.buradaki bazı riskleri göz önünde bulundurmak gerekir.her ne kadar bazı araç üreticileri LPG dönüşümünü fabrikasyon olarak sunsa da tam anlamı ile LPG sistemi çoğu otomobil firmaları tarafından desteklenmemektedir.öyle olsa üreticiler daha fazla araç satabilmek için farbrika çıkışı LPG li araçları satışa sunarlardı.bunun nedeni petrol üzerinde oynanan oyunlar olabilir orası tartışılır, ancak sonuçta LPG dönüşüm sistemlerinin yeni nesil motorlara uyum sağlama sorunu olabilmektedir.benim sizlere önerim LPG taktırmak istediğiniz araç karbüratörlu olsun.bu bağlamda yeni model araçların enjeksiyonlu olduğunu düşünürsek LPG dönüşümündeki uyum risklerini göz önünde bulundurmak zorundasınız.bunun yerine dizel bir araç almak mantıklı gelebilir.dizel aracın da bakım maliyetlerinin yüksek olduğunu düşünürsek (özellikle mazot pompa fiyatı) yapılabilecek en mantıklı şey eski model karbüratörlü ama kaliteli bir araç alıp LPG taktırmak ve keyifle sürmek.

herkese keyifli ve tasarruflu sürüşler dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: infinite

LPG yi iyi güzle taktırmışsınız ama rolanti sensörü ve beyin ile ilgili değişim yapmaz iseniz marşın diyotlarıda yanar motorda yanar...bu sistemi sadece taktırmakla olmuyor oksijen sensörü vardır bu motorlarda rolantiyi düzenleyen özellikle enjeksiyonlu modellerde bunu servise göstermelisiniz!!!

bencede beyin ile alakalı bir problem olabilir birde fordların beyinleri bildiğim kadarıyla çabuk arıza veren tipten özelliklede devirde tabi üstadlar daha iyi bilir
  • bak dostum bende opel astra var bende ilk taktırdığımda aynı dediğin sorun bende de oldu. ben tam arabadan anlamıyom. opel servisinie gittik yağ ile ilgili bi yerpislenmiş dedi. temizledi.araba artık stop etmedi ama 500-2000 devir arası dalgalanmalar devam ediyordu tekrar LPG taktırdığım yere gittim onlar dedi LPG ile sorunun yok tekrar opel servisine gittik bilgisayara bağladılar ismini unuttum motorun hemen yanında bi parçayı söktü temizledi ilk gaz takılınca gaz pisliği oluyormuş ondan dedi ve sonra arabam normala döndü.
    quote:

Orjinalden alıntı: benfree

Arkadaşlar, biz iki arkadaş arabalarımıza BRC sıralı sistem lpg taktırdık. Benim arabam 97 model Opel Vectra GLS 2.0, arkadaşınki 2004 model Ford Focus 1.6
    İkimizin aracında da sorunlar aynı ve bir türlü çözülemiyor. Araba seyir halinde ya da dururken vitesi boşa atınca bazen normal çalışıyor, ama sık sık stop ediyor. Bazen de vitesi boşa atmamıza rağmen devir bir yerde ya takılıp kalıyor ya da 500-2000 devir arası dalgalanmalar oluyor. Genellikle de boşta 900-1000 civarında olması gereken devir 500-1500 arasında sürekli dalgalanıyor. 500 civarına düşünce gaza basmazsak stop ediyor.
    Bir de biz bu sistemi taktıracağımız zaman taktırdığımız firma gaz ve benzinle çekişin aynı kalacağını, 1 litre benzinle kaç km yapıyorsak 1 litre gazla da aynı km yapabileceğimizi söylemişti. Ama ne çekiş gücü aynı kaldı ne de dediği gibi yakıt tüketimi aynı oldu.
    Bir de benim arabada bu sistemi taktıktan sonra iki kere şarj dinamosunun diyotları yandı. Bunu da klimayı bilinçsiz kullandığım sonucuna bağladılar. Zaten gazda klimayı açtığım zaman devirde anormal dalgalanmalar oluyor. Bu işin neden olabileceği hakkında bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim. Ben açıkçası bu gereksiz sıralı sistemi taktırdığıma pişman oldum. Arkadaşım da aynı fikirde. Daha ucuza normal bir sistem taktırsam da en fazla bu kadar sorunum olurdu heralde. Bu arada arkadaşın arabasının da denenmedik ve test edilmedik hiçbir noktası kalmadı desem yalan olmaz, ama onun da benimle aynı olan bu sorunları bir türlü çözülemedi.
    Sonuç olarak ben kimseye bu sistemi tavsiye etmiyorum, mümkünse gidip iyi bir dizel araba alın!

• Gaz kelebeği - rölanti motoru olabilir mi?
  • selam arkadaslar.yeni uye oldumm ustune lpg tartısmalarını gorunce yazmadan edemıycemm.clio3 2007 1.4 benzinli aracım var.lpg taktırmak ıstıyorum brc olması yonunde dusuncemız var acaba uygun mudur?
  • Bende 2005 megane II var. Ben de brc sq24 taktırdım. 2 hafta oldu. Helal olsun BRC'ye ve de TMS OTOGAZ Serkan SATIN ustama. 2-A MÜhendisliğe de tabiii.
  • Merhaba Arkadaşlar Benim 2001 Model Renault 19 1.6 arabam var İzmir'de problemsiz Olarak Bu İşi nerde yaptırabilirim ve ne kadar tutar

Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pergamontr -- 11 Temmuz 2008; 19:21:59 >
  • Hayret sorunuzu sorabileceğiniz bir çok üst konu var veya kendiniz yeni bir başlık açabilirdiniz 8-9 aydır mesaj yazılmayan sorunuz ile çok ilgili olmayan bir başlığa mesaj yazma ihtiyacı niye hissettiniz anlam veremedim.Bişeyler mi anlatmak istiyorsunuz
    quote:

Orjinalden alıntı: pergamontr

Merhaba Arkadaşlar Benim 2001 Model Renault 19 1.6 arabam var İzmir'de problemsiz Olarak Bu İşi nerde yaptırabilirim ve ne kadar tutar

Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
  • (Basliga cok uydugu icin mesajimi burada da yaziyorum...)

Herkese merhabalar,
    Ben de Ankara'da gecen hafta aracima BRC donusum kiti taktirdim. Simdilik bir problem yasamadim. Fakat donusum yapmadan once uzunca bir sure arastirma yapmak icin takip ettigim 2a muhendislige ait forum sayfalari ile yasadigim bir problemi sizlerle paylasmak istiyorum. Cunku benim karar vermemde cok etkisi olan bu forumlarin diger insanlar icin de fikir almak acisindan onem tasidigini dusunuyorum.

Oncelikle sunu soyleyeyim donusum yapan firma ve aracimla ilgili bir problemim yok. amacim kimsayi karalamak degil. bu nedenle o forumda yazdigim mesaji insanlarin kafasinda yanlis fikirler olusmamasi ve servis hakkinda bir onyargi olusturmamak icin burada tekrar yazmiyorum. fakat ileriki gunlerde mutlaka aracimin durumu ve gozlemlerim hakkinda burada yazacagim.

2a muhendisligin forumuna montaj yapan servis, montajda yapilanlar ve firmanin yaklasimi hakkinda gozlemlerim ve dusuncelerimi ifade eden hicbir hakaret ve karalama icermeyen bir mesaj yazdim. bu mesaj icerisinde firmanin tum olumlu yonlerini ve beni tatmin etmeyen bir yonleri hakkinda dusuncelerimi yazdim. Birde o forumda firma tarafindan her musteriye yaptiklarini beyan ettikleri bir ayarlamanin bana yapilmadigini belirttim. Fakat forum yoneticileri bu mesajimi yayinlamadilar. Sebebini soran mailime cevap olarak da benim sikayetlerimin firmaya iletildigini ve servise gittigimde yardimci olacaklarini soylediler. fakat ben kendilerine herhangi bir istekte bulunmadigimi sadece izlenimlerimi ve dusuncelerimi diger insanlarla paylasmak icin yazdigimi soyledigimde ise mesajimda firma hakkinda olumsuz kanaat olusturacak icerik oldugu icin yayinlamayacaklarini bildirdiler.

Oncelikle bir forumun amaci insanlarin birbirleriyle fikirlerini medeni bir sekilde paylasmalarini saglayan bir ortam yaratmaktir. fakat gordugum kadariyla 2a muhendislige ait forum sayfalari sadece firma hakkinda olumlu kanaatlerin ifade edilebildigi, herhangi bir elestiriye yer verilmeyen bir sansur anlayisina sahip, reklam amaciyla yapilmis bir ortam oldugunu gormus bulunmaktayim. ve bir musteri olarak bu forumu inceleyerek, herhangi bir olumsuz beyan gormedigim icin bu markayi tercih eden bir insan olarak artik kandirildigimi hissetmekteyim.

Kendisine ve markasina guvenen bir firmadan bu tur cok hafif bir elestiriyi bile sansurlemektense buna aciklikla izin verip, eger benim soyledigimde dogru olmayan ifadeler varsa bunlari kanitlari ve sebepleri ile cevap vermelerini yada ben dogruysam hatayi kabul edip bu hatayi telafi etmelerini beklerdim.

Sonuc olarak lpg donusumu yaptirmayi dusunen arkadaslarin eger BRC markasini dusunuyorlarsa sadece 2a muhendislige ait forum sayfalarina bakip karar vermesinler cunku o forumda, bir problem olsa dahi yayinlanmadigini bilsinler. bu nedenle mutlaka diger forumlari da inceleyip oyle karar versinler.

Son kez tekrar hatirlatmak istiyorum ki aracima brc taktirdim ve suan herhangi bir problemim yok, zaten daha tam karar verecek kadar da zaman gecmedi. bu mesajdaki amacim sadece belirttigim forumda gormus oldugum uygun olmayan davranis hakkinda sizlerle bilgi paylasiminda bulunmaktir.

saygilar...

• quote:

Orjinalden alıntı: özcabbar

(Basliga cok uydugu icin mesajimi burada da yaziyorum...)

Herkese merhabalar,
    Ben de Ankara'da gecen hafta aracima BRC donusum kiti taktirdim. Simdilik bir problem yasamadim. Fakat donusum yapmadan once uzunca bir sure arastirma yapmak icin takip ettigim 2a muhendislige ait forum sayfalari ile yasadigim bir problemi sizlerle paylasmak istiyorum. Cunku benim karar vermemde cok etkisi olan bu forumlarin diger insanlar icin de fikir almak acisindan onem tasidigini dusunuyorum.

Oncelikle sunu soyleyeyim donusum yapan firma ve aracimla ilgili bir problemim yok. amacim kimsayi karalamak degil. bu nedenle o forumda yazdigim mesaji insanlarin kafasinda yanlis fikirler olusmamasi ve servis hakkinda bir onyargi olusturmamak icin burada tekrar yazmiyorum. fakat ileriki gunlerde mutlaka aracimin durumu ve gozlemlerim hakkinda burada yazacagim.

2a muhendisligin forumuna montaj yapan servis, montajda yapilanlar ve firmanin yaklasimi hakkinda gozlemlerim ve dusuncelerimi ifade eden hicbir hakaret ve karalama icermeyen bir mesaj yazdim. bu mesaj icerisinde firmanin tum olumlu yonlerini ve beni tatmin etmeyen bir yonleri hakkinda dusuncelerimi yazdim. Birde o forumda firma tarafindan her musteriye yaptiklarini beyan ettikleri bir ayarlamanin bana yapilmadigini belirttim. Fakat forum yoneticileri bu mesajimi yayinlamadilar. Sebebini soran mailime cevap olarak da benim sikayetlerimin firmaya iletildigini ve servise gittigimde yardimci olacaklarini soylediler. fakat ben kendilerine herhangi bir istekte bulunmadigimi sadece izlenimlerimi ve dusuncelerimi diger insanlarla paylasmak icin yazdigimi soyledigimde ise mesajimda firma hakkinda olumsuz kanaat olusturacak icerik oldugu icin yayinlamayacaklarini bildirdiler.

Oncelikle bir forumun amaci insanlarin birbirleriyle fikirlerini medeni bir sekilde paylasmalarini saglayan bir ortam yaratmaktir. fakat gordugum kadariyla 2a muhendislige ait forum sayfalari sadece firma hakkinda olumlu kanaatlerin ifade edilebildigi, herhangi bir elestiriye yer verilmeyen bir sansur anlayisina sahip, reklam amaciyla yapilmis bir ortam oldugunu gormus bulunmaktayim. ve bir musteri olarak bu forumu inceleyerek, herhangi bir olumsuz beyan gormedigim icin bu markayi tercih eden bir insan olarak artik kandirildigimi hissetmekteyim.

Kendisine ve markasina guvenen bir firmadan bu tur cok hafif bir elestiriyi bile sansurlemektense buna aciklikla izin verip, eger benim soyledigimde dogru olmayan ifadeler varsa bunlari kanitlari ve sebepleri ile cevap vermelerini yada ben dogruysam hatayi kabul edip bu hatayi telafi etmelerini beklerdim.

Sonuc olarak lpg donusumu yaptirmayi dusunen arkadaslarin eger BRC markasini dusunuyorlarsa sadece 2a muhendislige ait forum sayfalarina bakip karar vermesinler cunku o forumda, bir problem olsa dahi yayinlanmadigini bilsinler. bu nedenle mutlaka diger forumlari da inceleyip oyle karar versinler.

Son kez tekrar hatirlatmak istiyorum ki aracima brc taktirdim ve suan herhangi bir problemim yok, zaten daha tam karar verecek kadar da zaman gecmedi. bu mesajdaki amacim sadece belirttigim forumda gormus oldugum uygun olmayan davranis hakkinda sizlerle bilgi paylasiminda bulunmaktir.

saygilar...

Hocam böyle insanlarla böyle ticaret anlayısıyla cok karsılasıyoruz. O zaman ne diyoruz. Olumsuz mesajları yayınlamayan yoneticiye ve firmaya

• Sn. Özcabbar,
    Mesajınız geidğinde ertesi gün sizinle ve servisimizle görüşme yapmayı ve olayı doğrulatmayı istedik. O kadar çok spam mesaj, asılsız-hayali arızalar ve şikayetlerle forum ve site yıpratılmak isteniyor ki tahmin edemezsiniz.
    Bu nedenle önce kullanıcıyı kontrol ediyor, kendilerine ulaşabileceğimiz iletişim bilgilerini talep ediyor ve mümkün olduğunca en kısa sürede mesajı yazan müşterimize bu konuda bilgi veriyoruz. Aynı prosedür sizede uygulandı ve mesajınızı yazdığınız saatler içinde size dönüldü. Çözümün serviste olacağı, forumun çözüm yeri olmadığı belirtildi.
    Siz bunun üzerine ya mesajlarımı yayınlarsın, ya da ben size gösteririm türünden bir tepkiniz oldu. Bu da bizde niyetinizin üzüm yemek olmadığı şüphesini uyandırdı.
    Biz buna rağmen sorunun çözümü için servise başvuracağınızı, ancak bu noktadan sonra mesajın sanki sizin tehditiniz sonrası yayınlanmış havası yaratmaması için yayınlamama kararı aldık.
    Hem üründen bir şikayetiniz yok, hem mesajım yayınlanmadı diye kandırıldığınız hissine kapıldığınızı anlayamadık.
    Forumu incelerseniz gerçek bilgi ve tecrübe paylaşımı ortamı olduğunu, niyeti üzüm yemek olan herkese açık olduğunu anlarsınız.
    Ürünle ilgili herhangi bir soru, sorun veya talebiniz olursa hizmetinize amade olduğumuzu bir kez daha belirtir, çözümün foruma yazılan mesajlarda değil, servislerde olacağını bir kez daha bilgilerinize sunarız.

• O zaman da firmayı karalamaya calısan kullanıcıya
  • SN CABBAR MADEM ARACINDAN MEMNUNSUN NDEN BOŞ YERE MARKANIN
    ADINI KARALIYORSUN BENDE YILLARDIR BRC KULLANICISIYIM COK MEMNUNUM....
  • Buradaki yazıyı yeni gördüm :(
    BRC dostluk klübündede aynı yazıya yanıt vermiştim burada tekrarlamaya gerek kalmadı sn.2a gerekli yanıtı vermiş. :)

Bu arada evet baştan sona topiği okuyunca, başlığa cuk oturmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 14 Ocak 2009; 13:45:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

Buradaki yazıyı yeni gördüm :(
    BRC dostluk klübündede aynı yazıya yanıt vermiştim burada tekrarlamaya gerek kalmadı sn.2a gerekli yanıtı vermiş. :)

Dost,sınavlarım vardı bu hafta ilgilenemedim,yakın zamanda bayinize uğrayacağım kısmetse.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

Buradaki yazıyı yeni gördüm :(

Dost,sınavlarım vardı bu hafta ilgilenemedim,yakın zamanda bayinize uğrayacağım kısmetse.

İnşallah :)

Kocaeli topiğini daha sık kontrol ediyorum oradan yazışırsak daha iyi olur,
    Diğerlerine zaman bulursam bakıyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.