Arkadaşlar, biz iki arkadaş arabalarımıza BRC sıralı sistem lpg taktırdık. Benim arabam 97 model Opel Vectra GLS 2.0, arkadaşınki 2004 model Ford Focus 1.6 İkimizin aracında da sorunlar aynı ve bir türlü çözülemiyor. Araba seyir halinde ya da dururken vitesi boşa atınca bazen normal çalışıyor, ama sık sık stop ediyor. Bazen de vitesi boşa atmamıza rağmen devir bir yerde ya takılıp kalıyor ya da 500-2000 devir arası dalgalanmalar oluyor. Genellikle de boşta 900-1000 civarında olması gereken devir 500-1500 arasında sürekli dalgalanıyor. 500 civarına düşünce gaza basmazsak stop ediyor. Bir de biz bu sistemi taktıracağımız zaman taktırdığımız firma gaz ve benzinle çekişin aynı kalacağını, 1 litre benzinle kaç km yapıyorsak 1 litre gazla da aynı km yapabileceğimizi söylemişti. Ama ne çekiş gücü aynı kaldı ne de dediği gibi yakıt tüketimi aynı oldu. Bir de benim arabada bu sistemi taktıktan sonra iki kere şarj dinamosunun diyotları yandı. Bunu da klimayı bilinçsiz kullandığım sonucuna bağladılar. Zaten gazda klimayı açtığım zaman devirde anormal dalgalanmalar oluyor. Bu işin neden olabileceği hakkında bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim. Ben açıkçası bu gereksiz sıralı sistemi taktırdığıma pişman oldum. Arkadaşım da aynı fikirde. Daha ucuza normal bir sistem taktırsam da en fazla bu kadar sorunum olurdu heralde. Bu arada arkadaşın arabasının da denenmedik ve test edilmedik hiçbir noktası kalmadı desem yalan olmaz, ama onun da benimle aynı olan bu sorunları bir türlü çözülemedi. Sonuç olarak ben kimseye bu sistemi tavsiye etmiyorum, mümkünse gidip iyi bir dizel araba alın!
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
hayırdır inşalla kimse şimdiye kadar bişey yazmamış, normalde bütün forumun çokdan birbirine girmesi lazımdı alla allah neyse.
arkadaşım brc marka demişsin, bu aleti güvenilir ve sertifikası olan bi yerdemi yaptırdın, yoksa sanayidemi. bide şu önemli zaten düzgün bir yerde yaptırdıysan söktürüp paranı geri alabilmen lazım, son ihtimalde lpg düşmanı fanatiklerden birisin son ihtimal değilsen dediğimi ciddiye alma biraz foruma takılırsan ne demek istediğimi anlıycaksın
içim rahat etmedi biraz anlatimdedim sanırım bu forumda yenisin, burda insanlar şu arabayımı alim şunumu alim topiclerini bile lpg kavgasına dönüştürürler, birkaç bu işten iyi anlayan isim mesela onur@ oldukça babacandır ve lpg sini kendisi arabasına söküp takacak kadar bu işten anlar, kendisine msg atim sana yardımcı olması için herşeye rağmen sorunun taktırdığınyer olduğuna inanıyorum ki 2 seçenek var 1.si merdiven altı bi usta taktı 3 kuruş kar edicem derken sorun sahibi oldun, 2. düzgün bir yerde taktırdın, gelen seri bi şekilde sorunlu çıktı bütün mallarda sorun vardı (araba firmaları bile sorunlu parti araç üretebiliyo zittin tane testten sonra hiç olmayacak bi iş değil) gidip söktürüp paranı geri alır, bu forumda taktırmış birinden nerde taktırdığını öğrenir gider orda taktıtırırsın...
ama hala topic niye cevap manyağı olamış onu çözemedim şu ana kadar 300 kdr anti lpg ci 100 kadar lpg ci birbirene girmiş kıran kırana tartışıyo olmalıydı çok ilginç çoooooooookkkkkkk
benfree kardeş ne iş lpg hakkında her şey topicine
Arkadaşlar 7 yıldır lpg'li araç kullanıyorum (96 model reno europa 1,4) ne motoruna bişey oldu ne de durup dururken patladı. Ayrıca iki kerde de hafif sayılacak şekilde çarpmalı kaza yaptım. Ama şiddetli kaza olursa her araçta olabilecek şeyler bunun da başına gelecektir. Düzgün yapılmış bir tesisatta benzin ne kadar tehlikeli ise lpg'de o kadar tehlikelidir. 7 yıldaki yakıt tasarrufum yaklaşık 11.000. YTL, aracımın şu anki değeri en fazla 10.000 YTL civarı. Takdir sizin!
yazmışsın şimdide lpg taktırmasın kimse diosun anlamadım ne yapmaya çalışıyosun
LPG forumuna yazsana sorununu orada bu işi gerçekten bilen insanlar var . Kullanıcıdan çok bu işi bilen yapan insanlar
LPG yi iyi güzle taktırmışsınız ama rolanti sensörü ve beyin ile ilgili değişim yapmaz iseniz marşın diyotlarıda yanar motorda yanar...bu sistemi sadece taktırmakla olmuyor oksijen sensörü vardır bu motorlarda rolantiyi düzenleyen özellikle enjeksiyonlu modellerde bunu servise göstermelisiniz!!!
Arkadaşlar ben iki arabada lpg kullandım.Bunlardan ilki (7 yıl sorunsuz) reno europa marka 1.4 karbüratörlü, diğeri son 1 yıldır kullanmaya çalıştığım brc sıralı sistem takılı opel vectra gls. Birinci aracımı 7 yıl sorunsuz kullandım.Onu satıp opel vectra aldım ve hemen önceki arabamın sorunsuzluğuna aldanarak bu araca sıralı sistem denen brc marka lpg sistemini taktırdım.Önceki arabamda da brc sistem vardı.Bu nedenle brc markayı özellikle tercih ettim. Ancak ne yazık ki ikinci tecrübem bana sorundan başka birşey kazandırmadı. Bu BRC sıralı sistemi Ankara Şaşmazda yetkili ve bu konuda meşhur bir firmaya taktırdım. Şu an garantisi de var. Hatta aynı yerde benim tavsiyemle bir arkadaş daha taktırdı ve benle aynı sorunlar onda da mevcut. Yani hatalar benim aracımdan kaynaklanmıyor anladığım kadarıyla. Ya dediğiniz gibi arızalı bir parti mala rastladık, ya da bu işte bir sıkıntı var. Arkadaşın arabası Ford focus. Bu sorunları çözebilmek için servis de dahil göstermediği yer sormadığı usta kalmadı. Ben de onun sonuç almasını bekliyorum.Bir iki aya kadar olayı çözemezsek firmaya gidip garantisi dolmadan söktürmeyi düşünüyorum. Yoksa LPG sistemini kötülemek veya övmek gibi bir niyetim yok. Buna benzer sorun yaşayan ve çözebilen varsa ve beni aydınlatırsa memnun olurum.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki kimseye lpg sistemini taktırmasın diye birşey söylemem. Sadece son deneyimimdeki sıkıntıyı çözmek istemiştim. Ama BRC sıralı sistemde bir problem var gibi geliyor bana. Çünkü taktırdığımız iki araçta da aynı sıkıntıları yaşıyoruz ve bugüne kadar çözemedik. Yoksa LPG tasarruf yönünden kıyaslanmaz bir üstünlüğe sahip.
LPG yi karalamıyalım lütfen.....
2 haftadır diyorum maltepede brc ye gittim bir sürü adam ayar için bekliyor lanet okuyor diye ....
benim aracım 94 model opel astra. 1400 motor çok nokta enjeksiyonlu. her iki sistemin de araca olabileceğini söylediler.siz ne dersiniz. hangi marka daha iyi uyum sağlar acaba.100 km de yaklaşık 10 lt yakıyorum. tüple yaklaşık ne kadar yakarım acaba.Şimdiden teşekkürler...
Hakkikaten Benfree arkadaşın aybı anda deişik mesajları çok eneteresan. LPG topiğine 28.3.2006 tarihinde Saat 22.21' de aşağıdaki mesajı yazmış: "Arkadaşlar 7 yıldır lpg'li araç kullanıyorum (96 model reno europa 1,4) ne motoruna bişey oldu ne de durup dururken patladı. Ayrıca iki kerde de hafif sayılacak şekilde çarpmalı kaza yaptım. Ama şiddetli kaza olursa her araçta olabilecek şeyler bunun da başına gelecektir. Düzgün yapılmış bir tesisatta benzin ne kadar tehlikeli ise lpg'de o kadar tehlikelidir. 7 yıldaki yakıt tasarrufum yaklaşık 11.000. YTL, aracımın şu anki değeri en fazla 10.000 YTL civarı. Takdir sizin! " Sonra 29.2.2006 tarihinde saat 1.14' te "aracımı sattım opel vectra aldım" diyor? Bu ne hız lord of chaos' un dediği gibi bence işler biraz karışık..
quote:
Orjinalden alıntı: lord of chaos
benfree kardeş ne iş lpg hakkında her şey topicine
Arkadaşlar 7 yıldır lpg'li araç kullanıyorum (96 model reno europa 1,4) ne motoruna bişey oldu ne de durup dururken patladı. Ayrıca iki kerde de hafif sayılacak şekilde çarpmalı kaza yaptım. Ama şiddetli kaza olursa her araçta olabilecek şeyler bunun da başına gelecektir. Düzgün yapılmış bir tesisatta benzin ne kadar tehlikeli ise lpg'de o kadar tehlikelidir. 7 yıldaki yakıt tasarrufum yaklaşık 11.000. YTL, aracımın şu anki değeri en fazla 10.000 YTL civarı. Takdir sizin!
yazmışsın şimdide lpg taktırmasın kimse diosun anlamadım ne yapmaya çalışıyosun
Arkadaşlar ben size tartışın diye yazmadım bunları. Benim bizzat yaşadığım bir iyi bir de kötü örneği sunmak istedim. Şunu açıkça belirtmek isterim ve Ankarada yaşayan herkese de bizzat aracıma bindirerek ve bahsettiğim diğer arkadaşımla görüştürerek ispata da hazırım. Benim ilk aracım önceki yazılarımda da belirttiğim gibi mükemmele yakın çalıştı ve 7 yılda yaklaşık 120.000 km yol yaptım. Şu anki fiyatlarla hesaplarsak km'de tasarrufum 90-100.000 TL civarında olup km ile çarparsak 10.800-12.000 YTL tasarruf yaptım ve 1 yıl önce bu bahsettiğim aracı 9.900 YTL'ye satttım. Yalnız bu aracımın silindir hacmi 1400 cc olması ve gücünün zaten düşük olması nedeniyle uzun yolda sollamalarda biraz temkinli olmak gerekiyordu. Bu nedenle bunu sattığımda 2000 cc ve klimalı bir araca yöneldim. Hem fiyat olarak ucuz olması hem de istediğim diğer özelliklerinin bulunması nedeniyle 97 model Opel vectra gls aldım. Aldıktan hemen sonra BRC sıralı sistem takan yetkili ve ankarada herkesin bileceği bir servise giderek ön görüşme yaptım. Servis bana çok olumlu ve daha önceki yazılarımda bahsettiğim şeyleri anlattı. Ben de bunun üzerine taktırmaya karar verdim. Ancak ben BRC sıralı sistemde bu sorunları yaşıyorum. Belki diğer markalarda böyle bir problem yoktur. LPG sistemine karşı veya karşı olmayan bir taraf olmam neyi değiştirecek ki. Herkes araştırıp, taktırıp sonuçlarını görür. Ben bir olumlu, bir de olumsuz olay yaşadım. Ama başka benzinli bir araç alsam yine LPG sistemi taktırırım.
Bizim arkadaş 2004 ZAFİRA ya BRC taktıracaktı.BRC nin opellerde sorun çıkardığını söylediler.O da emmegas taktırdı şu an çok memnun.2 yıldır taktırmadığı için kendine kızıyor.
İlgilenen ve cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Sn. Benfree, Sorunlarınıza çözüm bulmak için size özel mesaj gönderdik. Lütfen bu emailimize cevap verin ki problemi halledelim. Şirketimiz BRC' nin resmi distribütörüdür. Her konuda olduğu gibi, bu sektörde de korsanlar mevcut. Bugüne kadar sizin anlattığınız sorunlarla karşılaşan 1 tane müşterimiz yok. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemine sahip şirketimiz için koşulsuz müşteri memnuniyeti esastır. Bu nedenle 1 tane mutsuz müşteri 100 tane mutlu müşteriye bedeldir diye düşünürüz. Lütfen bize iletişim bilgilerinizi gönderin sizinle temasa geçelim. Öğrenmek istediklerimiz: 1- Dönüşümü ne zaman, hangi serviste yaptırdınız? 2- Takılan kitin tipi nedir? (Fast veya Sequent 24) Cevabınızı bekliyoruz. İyi günler.
quote:
Orjinalden alıntı: benfree İlgilenen ve cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Sn. Tuncay, BRC ile sorun yaşayan kullanıcı bilgileri veya bunu söyleyen hakkında bir bilginiz varsa bizimle paylaşmanızı rica ederiz. Amacımız sorun yaşayan arkadaşa yardımcı olmaktır. Korsan montajda yaptırmış olsa marka imajının zedelenmesini istemeyiz. Teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: tuncay Bizim arkadaş 2004 ZAFİRA ya BRC taktıracaktı.BRC nin opellerde sorun çıkardığını söylediler.O da emmegas taktırdı şu an çok memnun.2 yıldır taktırmadığı için kendine kızıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: 2A Mühendislik
Sn. Benfree, Sorunlarınıza çözüm bulmak için size özel mesaj gönderdik. Lütfen bu emailimize cevap verin ki problemi halledelim. Şirketimiz BRC' nin resmi distribütörüdür. Her konuda olduğu gibi, bu sektörde de korsanlar mevcut. Bugüne kadar sizin anlattığınız sorunlarla karşılaşan 1 tane müşterimiz yok. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemine sahip şirketimiz için koşulsuz müşteri memnuniyeti esastır. Bu nedenle 1 tane mutsuz müşteri 100 tane mutlu müşteriye bedeldir diye düşünürüz. Lütfen bize iletişim bilgilerinizi gönderin sizinle temasa geçelim. Öğrenmek istediklerimiz: 1- Dönüşümü ne zaman, hangi serviste yaptırdınız? 2- Takılan kitin tipi nedir? (Fast veya Sequent 24) Cevabınızı bekliyoruz. İyi günler.
quote:
Orjinalden alıntı: benfree İlgilenen ve cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
2A 'ya helal olsun!!!!..keşke her firma sizin bu davranışınızı sergileyebilse
sayın 2 a mühendislik dediğim gibi gelen bi parti malda sorun olabilirmi, bi parçanın eksik olması, makine lehimlerindeki ufak bi aksama bu tarz bi sorun yaratabilir gibi gelio. yoksa bunlar test ediliyo her biri ayrı ayrı mı diyosunuz?