Şimdi Ara

broadway mi fairway mi arkadaşlar? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
66.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ua_tayfa_kapalı

fairwaylar 1,6 değil 1,5 tir.1,6 diye beni yalancı çıkarmaya çalışmayın.daha önce bizzat kullandığım bi araçtı.

Alıntıları Göster
    ben yaklaşık 10 yıl kullandım ilk defa duyuyorum 1,5 motor olduğunu. ayrıca sattığımada bin pişmanım.

quote:

Orjinalden alıntı: ua_tayfa_kapalı

fairwaylar 1,6 değil 1,5 tir.1,6 diye beni yalancı çıkarmaya çalışmayın.daha önce bizzat kullandığım bi araçtı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.power

Hepside aynı fairway, broadway, rainbow veya flash eskiden benzinli idi şukadar yakar bu kadar yakar diyorduk gaz çıkınca 5 kuruş farkediyor..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Dr.power

Hepside aynı fairway, broadway, rainbow veya flash eskiden benzinli idi şukadar yakar bu kadar yakar diyorduk gaz çıkınca 5 kuruş farkediyor..

hakikaten doğru bir teşhis

• quote:

Orijinalden alıntı: tomisus

quote:

Orjinalden alıntı: Dr.power

hakikaten doğru bir teşhis

Alıntıları Göster
    broadway i 91 model yaklaşık 3 sene kullandım.aracım tüplü ve 100-140 kuruş yakıyordu.arızalarına gelince bir kere devir daim pompasında zamanla paslanmayla birlikte oluşan kaçak sonucu araç hararet yapabiliyor ve radyotöre su ilavesi bilgi ve tecrübe gerektiriyor.ayrıca elektronik ateşlemeyi yapan beyin oldukça açık bir yerde ve bozulabiliyor 2 sene çnce çevre yolunda kaldım ve gezici servis parçaya 600 milyon isçilik için 150 milyon almıştı.bunların haricinde kapı otm. motorları çok sık arızalanır,kapı kilitleri kırılır.ben beni bu kadar üzmesine rağmen severek kullanmıştım.sonuçta beyin hariç diğer parçaları ucuz.fairway mazeme kalitesi olarak biraz daha iyi.1.6 motor olduğu için pek tutmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: dentyılmaz

broadway i 91 model yaklaşık 3 sene kullandım.aracım tüplü ve 100-140 kuruş yakıyordu.arızalarına gelince bir kere devir daim pompasında zamanla paslanmayla birlikte oluşan kaçak sonucu araç hararet yapabiliyor ve radyotöre su ilavesi bilgi ve tecrübe gerektiriyor.ayrıca elektronik ateşlemeyi yapan beyin oldukça açık bir yerde ve bozulabiliyor 2 sene çnce çevre yolunda kaldım ve gezici servis parçaya 600 milyon isçilik için 150 milyon almıştı.bunların haricinde kapı otm. motorları çok sık arızalanır,kapı kilitleri kırılır.ben beni bu kadar üzmesine rağmen severek kullanmıştım.sonuçta beyin hariç diğer parçaları ucuz.fairway mazeme kalitesi olarak biraz daha iyi.1.6 motor olduğu için pek tutmadı.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı:

Ya arkadaş bilen bilmeyen bir şeyler yazıyor
    Resim Renault 9 un kitabından.. Piston çapı: 77mm, piston stroku: 84mm, silindir hacmi 1565cm3.
    Yani neymiş fairwayler 1.6 motormuşşş...

broadway mi fairway mi arkadaşlar?

• fairway daha iyidir...broadwaye göre dış görünümü daha güzeldir....motorruda tabiii....

fairway yanış hatırlamıyorsan 94-96 yıllarında çıkmıştı sadece 2 sene,broadway ise kaç senedir vardı...işte bunun için fairay daha azdır piyasada ve bunun için fiyatı düşüktür...

ben olsam FAİRWAY alırdım orj.temiz benzinli...

quote:

Orjinalden alıntı: deepblue76

selam arkadaşlar
    broadway ve fairway arasındaki tek fark motor farkımı?
    birde piyasada fairway neden daha uzuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirack

broadway fairwaydan daha cix

Alıntıları Göster
    Fairway 1.6 litre hacminde motora sahiptir.Ama ben Broadway derim.1.6 litre hacminde motorun yakacağı yakıtı göze alsam Fairway yerine Şahin ya da Doğan alırım.Hiç değilse iç hacimleri daha ferah ve en çetin kış koşullarında bile mükemmel ısıtan kalorifer sistemine sahipler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: moondance

Fairway 1.6 litre hacminde motora sahiptir.Ama ben Broadway derim.1.6 litre hacminde motorun yakacağı yakıtı göze alsam Fairway yerine Şahin ya da Doğan alırım.Hiç değilse iç hacimleri daha ferah ve en çetin kış koşullarında bile mükemmel ısıtan kalorifer sistemine sahipler...

Alıntıları Göster
    ben olsam seçimimi FAİRWAY den yana kullanırım. ben de 94 model war cok memnunum.yukarda bazı arkadaslar belirtmiş fairwayler 80 hp ya da 83 die ama farklı sekillerde uretildi ben deki 92 hp mesela.ben bu aracla 187 yaptım.tüp taktırınca yakıt olarak da farketmio.ayrıca fairway in 1.5 oldugunu da ilk defa duydum:)) fairwayler 1.6 dır we bendeki 92 hp.ama dediğim gibi hp gucleri değişio..ayrıca fren sistemiyle ilgili de bi problemim yoq.bence fairway lerin adı cıkmıs cok yakar, problemlidir fln die 13 yıllık araba we en ufak bi problemi yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lauréate

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Broadwaylerin enjeksiyonlu modelleri çıkmıştı,ben olsam onlardan bir tane bulmaya çalışırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umit

Broadwaylerin enjeksiyonlu modelleri çıkmıştı,ben olsam onlardan bir tane bulmaya çalışırdım.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Umit

GTE'mi diyorsun yani hcm???ne olarak geçiyor tam olarak biliyorsan bizimle paylaşırsan sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj.trust.06

quote:

GTE'mi diyorsun yani hcm???ne olarak geçiyor tam olarak biliyorsan bizimle paylaşırsan sevinirim...

Alıntıları Göster
    Babamda 92 model broadway var fairwayi çok seviyorum gerek görünüm gerekse motor olarak fakat bunu babama anlatamıyorum adı çıkmış işte nedense Cahilliklerine veriyorum :(

• quote:

Orijinalden alıntı: dj.trust.06

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dj.trust.06

quote:

broıadway ın 1997 ve üzeri modellerinden rni olanlar enjeksiyonludur tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: ßy_sert

quote:

Orjinalden alıntı: dj.trust.06

quote:

broıadway ın 1997 ve üzeri modellerinden rni olanlar enjeksiyonludur tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    160.000deki fairwayim ile geçen ay 320 bmw ye kalkışta kafa tuttum tabi benzinde.Doğal olarak bu kafa tutuş 120'ye kadar sürdü sonrasında bıraktım bukadar yeter sonrası benim düldüle gelmez..2.ve 3. vitesi süper bu aracın.Bir de 5. vitesi iyi 3.000 devirde 100-105 arası oluyor hızı.90 ile gidersen 2500 oluyor ve bu yakıt için süper.Arkadaşlardan bazıları tofaşın kaloriferini övmüş evet doğrudur iyi ısıtıyor ama bunu sebebi tofaşın kalorifer sisteminin iyi olmasından ziyade 1.si şanzumanın aracın kabinini tam altında olması şansumanın katkısı var.
    2.si fairway ve tofaş ikisi de 1.6 olmasına rağmen fairwayın yakıtının daha düşük olduğunu biliyoruz işte burda motor farkı devreye giriyor.Yani demek istediğim tofaş motoru renonun motoruna göre daha verimsiz olduğu için giren yakıt tofaş motorunda bi kısmı, renonun motoruna göre daha çok ısıya dönüşüyor yani yanma sonucu elde edilen enerjilerden ısıya giden bölümü tofaşta daha yüksek, bu da iyi ısınma demek oluyor ama maalesef asıl olan verim kaybıdır.

Bir de rni lerin motoru 80 beygir denmiş ben tam olarak bilmiyorum kaç beygir ama, mantık kurduğum zaman şuan bile sıfırı satılmakta olan 8 valf 1.4 clioların bile motoru 72 beygirken rni de ki tek noktalı 1.4 motorun 80 beygir olması bana mantıksız geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 27 Mayıs 2009; 13:52:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ototube

160.000deki fairwayim ile geçen ay 320 bmw ye kalkışta kafa tuttum tabi benzinde.Doğal olarak bu kafa tutuş 120'ye kadar sürdü sonrasında bıraktım bukadar yeter sonrası benim düldüle gelmez..2.ve 3. vitesi süper bu aracın.Bir de 5. vitesi iyi 3.000 devirde 100-105 arası oluyor hızı.90 ile gidersen 2500 oluyor ve bu yakıt için süper.Arkadaşlardan bazıları tofaşın kaloriferini övmüş evet doğrudur iyi ısıtıyor ama bunu sebebi tofaşın kalorifer sisteminin iyi olmasından ziyade 1.si şanzumanın aracın kabinini tam altında olması şansumanın katkısı var.
    2.si fairway ve tofaş ikisi de 1.6 olmasına rağmen fairwayın yakıtının daha düşük olduğunu biliyoruz işte burda motor farkı devreye giriyor.Yani demek istediğim tofaş motoru renonun motoruna göre daha verimsiz olduğu için giren yakıt tofaş motorunda bi kısmı, renonun motoruna göre daha çok ısıya dönüşüyor yani yanma sonucu elde edilen enerjilerden ısıya giden bölümü tofaşta daha yüksek, bu da iyi ısınma demek oluyor ama maalesef asıl olan verim kaybıdır.

Bir de rni lerin motoru 80 beygir denmiş ben tam olarak bilmiyorum kaç beygir ama, mantık kurduğum zaman şuan bile sıfırı satılmakta olan 8 valf 1.4 clioların bile motoru 72 beygirken rni de ki tek noktalı 1.4 motorun 80 beygir olması bana mantıksız geldi.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar fairwaylerin hangini tavsiye edersiniz ? 95 çift farlıları mı yoksa 94 tek farlı olan kasayı mı ?

birde 95 lerde 97 üzeri broadway rni jantı var.... fairwaylerin motoru karbüratörlü demi ?

birde benzinde ve lpg de ne kadar yakıt tüketiyor bunlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: onnurnno1

arkadaşlar fairwaylerin hangini tavsiye edersiniz ? 95 çift farlıları mı yoksa 94 tek farlı olan kasayı mı ?

birde 95 lerde 97 üzeri broadway rni jantı var.... fairwaylerin motoru karbüratörlü demi ?

birde benzinde ve lpg de ne kadar yakıt tüketiyor bunlar ?

Alıntıları Göster
    Broadway de Fairway de beş para etmez. İkisinde de kelle koltuktasınız. Onlara o kadar para vermeyin. Hele de Broadway'e...
    Allah esirgesin bir kazada sizi kurtaracak hiç bir unsur yok. Broadway' e verilen paralarla daha güvenilir bir araç alın.
    Merak etmeyin her aracın yedek parçası vardır, ama sizin yedek parçanız yok.
    Ama illaki de ben bu ikisinden birini alacağım diyorsanız Fairway derim ben.
    Çünkü bu Renault 9 lar 3 seri çıktı.
    1- Sipring 1,4 motor. Cam otomatiği, merkezi kilit yok.
    2. Broadway 1,4 motor.Cam otomatği, merkezi kilit var. Gövde rengi tampon, ayna yok.
    3- Fairway 1,6 motor. Cam otomatği, merkezi kilit var. Gövde rengi tampon, ayna var. (yani o neslin en üst versiyonu.)

En üst versiyonu ucuza alıyorsanız alınır. Satarkende aldığınız oranda ucuza satarsınız. Sizin kullanımınız boyunca daha iyi bir araç kullanmış olursunuz.(Broadway'a göre)

Siz yinede daha güvenlikli bir araca bakın. Bunlar yürüyen tabut.
    Ben 1997 Şahin S'le 90 le giderken takla attım.Allah bağışladı. Aynı viraja 1997 model Astra ile 100-105 le girdim, Allah'a şükür bir şey olmadı. 2007 Model Yeni kasa Corolla ile 120 hızla giriyorum aynı viraja çok rahat kurtarıyor. Allah esirgesin.

Yani araba alırken konforundan, yakıtından, görünüşünden önce GÜVENLİĞİ'NE bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sky_lark

Broadway de Fairway de beş para etmez. İkisinde de kelle koltuktasınız. Onlara o kadar para vermeyin. Hele de Broadway'e...
    Allah esirgesin bir kazada sizi kurtaracak hiç bir unsur yok. Broadway' e verilen paralarla daha güvenilir bir araç alın.
    2. Broadway 1,4 motor.Cam otomatği, merkezi kilit var. Gövde rengi tampon, ayna yok.
    3- Fairway 1,6 motor. Cam otomatği, merkezi kilit var. Gövde rengi tampon, ayna var. (yani o neslin en üst versiyonu.)

En üst versiyonu ucuza alıyorsanız alınır. Satarkende aldığınız oranda ucuza satarsınız. Sizin kullanımınız boyunca daha iyi bir araç kullanmış olursunuz.(Broadway'a göre)

Ben 1997 Şahin S'le 90 le giderken takla attım.Allah bağışladı. Aynı viraja 1997 model Astra ile 100-105 le girdim, Allah'a şükür bir şey olmadı. 2007 Model Yeni kasa Corolla ile 120 hızla giriyorum aynı viraja çok rahat kurtarıyor. Allah esirgesin.

Yani araba alırken konforundan, yakıtından, görünüşünden önce GÜVENLİĞİ'NE bakın.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sky_lark

Arkadaşım iyi güzel diyosun da aynı fiyata daha güvenli aracın bakımıyla parça fiyatı senin 2007 corollandan pahalı.Herkes bütçesine göre ayaklarını yerden kesiyor.Yoksa para var da biz bilerek mi biniyoruz renoya şahine

• quote:

Orijinalden alıntı: ototube

quote:

Orjinalden alıntı: sky_lark

Arkadaşım iyi güzel diyosun da aynı fiyata daha güvenli aracın bakımıyla parça fiyatı senin 2007 corollandan pahalı.Herkes bütçesine göre ayaklarını yerden kesiyor.Yoksa para var da biz bilerek mi biniyoruz renoya şahine

Alıntıları Göster
    İki araç arasında enjeksiyonlu Brodway tercih edilebilir. Fairway'lerin motor hacmi nedeniyle hem yakıt maliyeti yüksektir, hem de kaza ihtimali fazladır.

• quote:

Orijinalden alıntı: master90

İki araç arasında enjeksiyonlu Brodway tercih edilebilir. Fairway'lerin motor hacmi nedeniyle hem yakıt maliyeti yüksektir, hem de kaza ihtimali fazladır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: master90

Şimdi yorumu irdeleyelim.
    1- İki araç arasında enjeksiyonlu Brodway tercih edilebilir. - Güzel
    2- Fairway'lerin motor hacmi nedeniyle hem yakıt maliyeti yüksektir - Nerde? neye göre? nasıl? - Fariway 3000 devirde 102, 103 km/h ile gider broadway 90-95 km/h ile şimdi hangisi çok yakar? yoksa aynı mı yakarlar?.
    3- hem de kaza ihtimali fazladır - Komik - ozaman 2.0 vectra 1.6 olandan güvensiz.Ozaman 1.4 megane2 ile 1.6 megane2 euro ncap'tan 5 yıldız alamaz.1.4 olan 6 yıldız olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: vatoz00

quote:

Orjinalden alıntı: master90

Şimdi yorumu irdeleyelim.
    1- İki araç arasında enjeksiyonlu Brodway tercih edilebilir. - Güzel
    2- Fairway'lerin motor hacmi nedeniyle hem yakıt maliyeti yüksektir - Nerde? neye göre? nasıl? - Fariway 3000 devirde 102, 103 km/h ile gider broadway 90-95 km/h ile şimdi hangisi çok yakar? yoksa aynı mı yakarlar?.
    3- hem de kaza ihtimali fazladır - Komik - ozaman 2.0 vectra 1.6 olandan güvensiz.Ozaman 1.4 megane2 ile 1.6 megane2 euro ncap'tan 5 yıldız alamaz.1.4 olan 6 yıldız olmalı

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar ben de bir Renault sever olarak aklımda bazı soru işaretleri var ve bunları sormak istiyorum.

1. Fairwaylar hidrolik direksiyon mu?( değilse olanları var mıdır?)
    2. Bazı flash ve fairway larda klima varmış bu nereden anlaşılıyor?
    3. Hidrolik direksiyon çok önemli mi yoksa fairway ın direksiyonu sert mi yoksa yumuşak mı?

Saygılarımla.....

• zorbey1993 kullanıcısına yanıt
    1)hidrolik değil hidrolik direksiyonlu modeli yok
    2)motor kaputunu ön camın altında 2 boşluk göreceksin sağ kısımda akü vardır sol kısımda bomboş cep görüyorsan klima yok ama orada boşluk yoksa ki bu boşluk klima motoru için bırakılmıştır o zaman klima vardır ama genelde bu arabalarda ACS sistemi vardır bu sistem sayesinde klimaya gerek duyulmaz ayrıca klimadan daha sağlıklıdır
    3)benim için yumuşak çok sert değil şahsen

NOT:ACS (Aç Camı Serinle)
  • renault 9 serisinin spring broadway fairway olarak 3 serisinide kullandım ve bu üç seriden açıkçası Fairwayden aldığım zevki hiç birinden almadım

springlerde platin ateşlemeli modelini kullandım bu araçlarda platinden kaynaklı sorunlar yaşandığı doğrudur ama çözümsüz değil bir tane Renault Toros distiribütörü alıyorsunuz bana o zaman maliyeti işçilik ve KDV dahil 200 TL'ye gelmişti eski distiribitör ile değişiyorsun canavar gibi oluyor sorun diye bir şey kalmıyor

Broadwaylerde 2.el canlıdır doğru ilana koydum 1 hafta sonra sattım ama Broadwaylerde inanınki yokuş çıkmak eziyettir bunu özellikle Fairwayi aldıktan sonra anladım Broadwayler yokuşta tıkanıyor malesef

Fairwaye gelince aracı şu an halen kullanıyorum ve bu aracın 3.sahibiyim ilk sahibi Ankara'da bir yüzbaşı 0 km almış sonra benden önceki amcamıza satmış benden önceki amcamız aracı 17 yıl kullanmış çiçek gibi bakmış satacağıda yoktu ama oğlu klimalı araba diye tutturunca satmak zorunda kalmış arabayla beraber 1 dosya verdi bana arabanın ilk sahibinin ruhsatından tutunda lastik değişim faturalarına kadar her türlü yapılan işlem ile ilgili evrağı var hatta şu an 2.el araçlarda yürürlükten kalkmış olan alım satım vergi makbuzları bile duruyor

fairwayler hakkında yanlış bir kanı oluşmuş nedense anlamıyorum yok durmazmış yok şanzımanı uyumsuzmuş yok motoru çok arıza yaparmış apaçi arabası alırsan olabilir evet hatta bunlar hor kullanılan her arabada olur ama temiz bir fairway bulursan tadından yenmiyor açıkçası hiç bir sorun yaşamadım aldığımdan beri hatta uzun yola bile çıkıyorum yokuşlarda canavar gibi ayılma bayılma yok ayrıca tüplü kullanırsanız yakıtıda oldukça ekonomik

Fairwaylerin tutulmama sebebi bence ilk satıldığı dönemlerde bir üst vergi dilimine girdiği için olabilir malum 1.6 demek 1.4 e göre daha fazla vergi demek bana sorarsanız Fairway derim resimlerini de yolluyorum spring ilk göz ağrımdı fakat resmi şu an ulaşabileceğim bir yerde değil bu sebeple broadway ve fairwayimin resimlerini sizler ile paylaşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pago -- 25 Haziran 2015; 11:23:01 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.