Şimdi Ara

broadway mi fairway mi arkadaşlar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
66.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    broadway ve fairway arasındaki tek fark motor farkımı?
    birde piyasada fairway neden daha uzuz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Broadway mi Fairway mi: Karar Vermenize Yardımcı Olmak

Renault Fairway ve Dacia Broadway, bütçe dostu iki sedan otomobil seçeneğidir. Ancak aralarındaki farklılıklar, hangisinin sizin için daha uygun olduğuna karar vermenize yardımcı olabilir.

Performans ve Yakıt Verimliliği

Fairway, 1,5 litrelik dCi dizel motoruyla Broadway'in 1,6 litrelik benzinli motorundan daha iyi yakıt verimliliği sunar. Fairway 100 kilometrede ortalama 4,2 litre yakıt tüketirken, Broadway 100 kilometrede yaklaşık 6,5 litre yakıt tüketir. Ancak Broadway, 85 beygir gücüyle Fairway'in 75 beygir gücüne kıyasla daha güçlü bir motora sahiptir.

Özellikler ve Konfor

Broadway, Fairway'den biraz daha uygun fiyatlıdır ve bu da özelliklerde bazı farklılıklara yol açar. Broadway, klima, elektrikli camlar ve uzaktan kumandalı merkezi kilitleme gibi temel özellikleri sunarken, Fairway bu özelliklerin yanı sıra hız sabitleyici, park sensörleri ve deri direksiyon simidi gibi ek özelliklere sahiptir. Konfor açısından Fairway, daha geniş bir iç mekana ve daha destekleyici koltuklara sahiptir.

Tasarım ve Stil

Broadway, daha modern ve şık bir tasarıma sahipken, Fairway daha geleneksel bir görünüme sahiptir. Broadway'in farları ve ızgarası daha keskin ve sportiftir, Fairway'in ise daha yuvarlak ve klasik bir tarzı vardır. İçeride Broadway, daha modern bir gösterge paneli ve daha fazla saklama alanı sunar.

Güvenlik ve Dayanıklılık

Her iki araç da ABS frenler, hava yastıkları ve stabilite kontrolü gibi standart güvenlik özelliklerine sahiptir. Ancak Fairway, Broadway'e kıyasla daha düşük bir Euro NCAP güvenlik derecesine sahiptir. Dayanıklılık açısından Fairway, Dacia markasının güvenilirliğiyle bilinirken, Broadway'in Renault markasının güvenilirlik geçmişi daha değişkendir.

Sonuç

Renault Fairway ve Dacia Broadway, farklı ihtiyaçları karşılayan iki farklı araçtır. Daha iyi yakıt verimliliği, daha fazla özellik ve daha yüksek güvenlik derecesi istiyorsanız Fairway daha iyi bir seçim olabilir. Daha uygun fiyatlı, daha modern bir tasarıma sahip ve daha iyi performans sunan bir araç arıyorsanız Broadway daha iyi bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bence fairway daha iyi hem motor hemde döşemedeki malzeme açısından fairway daha üstün. ayrıca görünüm olarakta fairway daha güzel. Dikkat ettin mi bilmiyorum ama fairwayin tüm modellerinin tamponları gövde renginde brodwaylerin yeni kasaları haricinde hepsi siyah tamponlu. fairwayin piyasada ucuz olmasının sebebi ise yanlızca motor farkıdır. ama araç lpg li ise bu yakıt sorunu da hemen hemen ortadan kalkıyo.
  • Fairway'ler pek tutmadı. 1.6 motor koydular.Bir de üretim tarihleri Broadway'e göre daha sınırlı. İnsanlar tercihlerini Flash ya da broadway'den yana kullandılar.Zaten satış rakamları yüzünden broadway yenilenmesine rağmen fairway tek kasa ile sınırlı kaldı.
    Aynı şekilde de 2.elde broadway'ler kadar rağbet görmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakki

Fairway'ler pek tutmadı. 1.6 motor koydular.Bir de üretim tarihleri Broadway'e göre daha sınırlı. İnsanlar tercihlerini Flash ya da broadway'den yana kullandılar.Zaten satış rakamları yüzünden broadway yenilenmesine rağmen fairway tek kasa ile sınırlı kaldı.
    Aynı şekilde de 2.elde broadway'ler kadar rağbet görmüyor
    Fairway 1.6 olduğundan kullanım yönünden boadwaye göre daha iyi ancak 2.el yönü ile broadway fairwaye göre daha avanatajlı buna göre tercih sizin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpha06

Fairway 1.6 olduğundan kullanım yönünden boadwaye göre daha iyi ancak 2.el yönü ile broadway fairwaye göre daha avanatajlı buna göre tercih sizin.

Alıntıları Göster
    fairway motoru arjantin yapımıdır

çok yakar

bu yüzden tutmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sephiroth

çok yakar

bu yüzden tutmadı

Alıntıları Göster
    babamın reno 21de fairway motoru var lpgde uzun yolda 140 şehir içinde 160 civarı yakıyor... ki araç 1100kg fairwayde düşecektir bu rakamlar... brodwayden daha kullanışlı ve ataktır ama brodway gibi sorun çıkartır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: microchild

babamın reno 21de fairway motoru var lpgde uzun yolda 140 şehir içinde 160 civarı yakıyor... ki araç 1100kg fairwayde düşecektir bu rakamlar... brodwayden daha kullanışlı ve ataktır ama brodway gibi sorun çıkartır...

Alıntıları Göster
    Tabiki Broadway araç zaten atak aşırı yüklemedinmi bir sorun teşkil etmiyor.
    O zaman durduk yerde motoru büyütüp daha fazla para harcamanın bir anlamı yok.
    Birde 1.6 motorların sorunlu olduğunu duyduydum.
    Ayrıca örnek olarak Flash'lar aşırı ataktır çok hızlı gidebilir ama duramaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    brodway mi spring mi
    19 yıl önce açıldı
    Jazz mı Getz mi Yaris mi?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızı2004

Tabiki Broadway araç zaten atak aşırı yüklemedinmi bir sorun teşkil etmiyor.
    O zaman durduk yerde motoru büyütüp daha fazla para harcamanın bir anlamı yok.
    Birde 1.6 motorların sorunlu olduğunu duyduydum.
    Ayrıca örnek olarak Flash'lar aşırı ataktır çok hızlı gidebilir ama duramaz.

Alıntıları Göster
    1998 model broadway 1,4rni modeli 11,9 sn de 100km hıza ve son hızıda 175km
    inanmayanlar için
    http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/0/226/RENAULT

• quote:

Orijinalden alıntı: microchild

1998 model broadway 1,4rni modeli 11,9 sn de 100km hıza ve son hızıda 175km
    inanmayanlar için
    http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/0/226/RENAULT

Alıntıları Göster
    fairwayde renauld manneger motor var. bunu bilen varmı. ve broadwaye serilikolarak çok ii bi performansı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sephiroth

çok yakar

bu yüzden tutmadı

Alıntıları Göster
    ne kadar cok yakar yanı her 1,6 1,4 ten fazla yakar ama 2, el fıyat olarak 1,6 lar daha palıdır
    quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

çok yakar

bu yüzden tutmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: deepblue76

selam arkadaşlar

broadwayde 1.4 72 ps
    fairwayde 1.6 83 ps
    motor vardir
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

Orjinalden alıntı: deepblue76

selam arkadaşlar

broadwayde 1.4 72 ps
    fairwayde 1.6 83 ps
    motor vardir
    Arkadaşım fairway in tutmama sebebi 1,6 motor olmasından kaynaklanıyor.Ayrıca fairwayin 1 kasası değil 2 kasası mevcuttur piyasada.ilk kasa orta kasa brodwaylerin kasası.2. kasa ise makyajlanmış ,çift bölgeli far ve 5 parça alaşım jant kullanılan, flaş S koltuklarının kullanıldığı modeldir ki bunlar 95 modeldir.Motor farkından dolayı brodwayden fazla yaktığı doğrudur.Ama bu 1,6 motor 21 optimalarda da kullanıldı ve memnun kalındı.LPG ile yakmıyor ve kullanması da oldukça zevkli.1,6 motor o kasayı uçuruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Balunox

Arkadaşım fairway in tutmama sebebi 1,6 motor olmasından kaynaklanıyor.Ayrıca fairwayin 1 kasası değil 2 kasası mevcuttur piyasada.ilk kasa orta kasa brodwaylerin kasası.2. kasa ise makyajlanmış ,çift bölgeli far ve 5 parça alaşım jant kullanılan, flaş S koltuklarının kullanıldığı modeldir ki bunlar 95 modeldir.Motor farkından dolayı brodwayden fazla yaktığı doğrudur.Ama bu 1,6 motor 21 optimalarda da kullanıldı ve memnun kalındı.LPG ile yakmıyor ve kullanması da oldukça zevkli.1,6 motor o kasayı uçuruyor.

Alıntıları Göster
    Arakadasım daha yeni Raınbow aldım 1,6 cok defa broadway kullanmışlığım var fakat bu arabaalr sürüs tadı olarak broadway i katlar...Motoru cok seri ve atak LPG de sehir dısı 110 lira yakıyorum hergün 130 km yol yapıorum Broadway ler 5. vites 3000 devirde 90 ile giderken bu araba 3000 devirde 104 ile gidiyor ve 90 la giderken devir 2500 ü gösterior ve motor sesi ve ugultusu yok oluyor.... Ben bundan sora düşük model kullanır ve sedan alıcak olsam FAIRWAY den sasmam broadway e bakmam yani

Fakat 2 . elde ise broadway her zman daha hızlı gider ama biniciysen bu önemli olmamalı ben Rainbow u yavas satılmasına ragmen aldım isteyerek bineyim yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: __RaVe__®

Arakadasım daha yeni Raınbow aldım 1,6 cok defa broadway kullanmışlığım var fakat bu arabaalr sürüs tadı olarak broadway i katlar...Motoru cok seri ve atak LPG de sehir dısı 110 lira yakıyorum hergün 130 km yol yapıorum Broadway ler 5. vites 3000 devirde 90 ile giderken bu araba 3000 devirde 104 ile gidiyor ve 90 la giderken devir 2500 ü gösterior ve motor sesi ve ugultusu yok oluyor.... Ben bundan sora düşük model kullanır ve sedan alıcak olsam FAIRWAY den sasmam broadway e bakmam yani

Fakat 2 . elde ise broadway her zman daha hızlı gider ama biniciysen bu önemli olmamalı ben Rainbow u yavas satılmasına ragmen aldım isteyerek bineyim yeter

Alıntıları Göster
    Bence de broadway....

• quote:

Orijinalden alıntı: Engin Hoca

Bence de broadway....

Alıntıları Göster
    Tabi ki Broadway...880 kg'lık kasaya 1.4 litrelik motor yeterli...Vites oranları da kısa...Boşu boşuna 1.6 litrelik motora benzin yetiştirmeye çalışma.2.el dezavantajı da cabası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: moondance

Tabi ki Broadway...880 kg'lık kasaya 1.4 litrelik motor yeterli...Vites oranları da kısa...Boşu boşuna 1.6 litrelik motora benzin yetiştirmeye çalışma.2.el dezavantajı da cabası...

Alıntıları Göster
    Broadway daha çok tutuldu nedense...
  • quote:

Alıntıları Göster
    İlginçtir bir dönem 1.4 litrelik şahinler çıktı ama kimse az yakar buna yöneleyim demedi.1.4 litrelik motorun 1 tona yakın bir araca yetmeyeceği düşünüldü çünkü.Yani burada motor gücü ve hacmiyle kasa ağırlığını da dikkate almak gerekiyor.
  • quote:

İlginçtir bir dönem 1.4 litrelik şahinler çıktı ama kimse az yakar buna yöneleyim demedi.1.4 litrelik motorun 1 tona yakın bir araca yetmeyeceği düşünüldü çünkü.Yani burada motor gücü ve hacmiyle kasa ağırlığını da dikkate almak gerekiyor.

Alıntıları Göster
    brodwayden şaşma
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

brodwayden şaşma

Alıntıları Göster
    Hepside aynı fairway, broadway, rainbow veya flash eskiden benzinli idi şukadar yakar bu kadar yakar diyorduk gaz çıkınca 5 kuruş farkediyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

brodwayden şaşma

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

brodwayden şaşma

+1538

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.