Şimdi Ara

Broadwell-E'yi beklemeli miyiz ? Çıkınca çok mu pahalı olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar X99 platform 5820k tabanlı bir sistem dizmeye karar verdim gibi. Hatta Samsung 850 Evo 250 Gb siparişim'i Amazon'dan verdim bile 4-5 gün önce. Ekran kartını da vereceğim 980ti. Bir yandan da Black Friday'i kolluyorum.
    Ay sonunda bir kurum sınavım var onu atlattıktan sonra parçaları tek tek sipariş etmeye de devam edecektim açıkcası. Bunu tamamlamakta muhtemelen aralığını ortasını falan bulur.
    Bildiğimiz gibi yavaştan Broadwell-E söylentileri,verileri vs. de yayılmaya başladı.
    ( Intel Core i7-6950X Broadwell-E has 10 Cores and 20 Threads )

Broadwell-E'lerin 2016 Q1'de yani ilk çeyrekte çıkacağı söyleniyor, sizce beklemeli miyim az daha dişimi sıkıp ? Ocakta falan gelir mi acaba yoksa bu iş sarkar mı ? Ne tür bir hamle yapsam bilemedim. Sanki beklemek daha mantıklı gibi.

• Ben daha çok zen i merak ediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LegendarySin kullanıcısına yanıt
    Dostum Zen islemci'leri Cok Kasli Olucakmis. Muhendis'ler islemci'yi Test Etmis'ler Darbogaz'a Rastlanmamis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Zen'le veya Amd ile ilgilenmiyorum şu an için. Zen çıkınca gerçekten atılım yaparsa Amd bu defa belki geçiş yaparım bende. Fakat Zen'e daha var. Bunun dışında sorum hala geçerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sertan-57

Dostum Zen islemci'leri Cok Kasli Olucakmis. Muhendis'ler islemci'yi Test Etmis'ler Darbogaz'a Rastlanmamis.

Darboğazdan kastın ne anlamadım darboğaz bi bileşenin diğer bileşeni kısıtlamasıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LegendarySin kullanıcısına yanıt
    Bulldozer'ler AMD'nin En Cok Dar Bogaz Yapan islemcisi'dir .

• quote:

Orijinalden alıntı: Sertan-57

Bulldozer'ler AMD'nin En Cok Dar Bogaz Yapan islemcisi'dir .

Hocam bu bilgi için saolun bildiğim iyi oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • leqvar kullanıcısına yanıt
    Dostum Bisey Degil Bulldozerler Guzel'de Bende'de Var Fakat Tek izlegi Kotu Degil Cok Kotu Daha Phenom x6'yi Gecemiyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 18 Kasım 2015; 8:42:53 >
  • o işlemcinin fiyatı şu an kurduğun sistemden daha pahallı olur
  • bende amdnın 2016 cıkacak ıslemcılerını beklıyorum ddr 4 desteklıde olacakmıs
  • Ya arkadaşlar Amd'nin hiçbir ürünüyle ilgilenmiyorum ilgilenmeyeceğim de. Yemin ederim kanser gibi bulaştınız başlığa, hala bir fanboyluk derdi. Amd balonu o kadar söndü ki gitti en son Intel'in o meşhur mühendisini işin başına getirtti. Zen'i çıkartacak olanda o. Belki o bir şeyler yaparsa yapar. Onun dışında yemişim Amd'yi. Atı alan Üsküdar'ı geçti hala DDr4 destekli olacakmış falan. Piyasanın kaymağını yiyen Intel yedi bile. Şimdi lanet amd konusu kapandıysa soruma dönelim. Bi dakka dönmeyelim adamlar 10 çekirdek çıkarıyor 14 nm çıkarıyor Hyper threading çıkarıyor daha neyini geçecek Amd bunun ?
    Evet şimdi Amd konusunu kapattıysak konumuza dönelim;

@Zero Limit Hocam hakkaten pahalı mı olur ? Eğer öyle diyorsanız cidden 5820k dizeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undomiels -- 18 Kasım 2015; 16:20:36 >
  • Aradığımı buldum ! Eğer fiyatlar gerçekten böyle olacaksa, ocağı bekliyorum ben ;D Tabi Türkiye'de az daha pahalı olur ama değer.
    http://www.bit-tech.net/news/hardware/2015/11/17/intel-s-broadwell-e-specs-revealed/1
  • undomiels kullanıcısına yanıt
    en az 1000$ olacağı kesinde üstüde olabilir yani.

ama 5820k alternatifi 8 çekirdek işlemci gelebilir onu söylim.
  • Broadwell-E 10 çekirdek ve 8 pahalı olur da diğer ikisinin alınabilitesi olur gibi sanki hocam. Onlar da pahalı olsa bile, Broadwell-E'nin çıkışı Haswell-E'nin fiyatını düşürür buda yine bize yarar gibi, bilemedim ki. Artık göreceğiz bekleyip. ( sanırım )
  • Sistemi ne için kullanacaksın oyun için ise 5960X gibi bir işlemci almak hata olur bence daha doğrusu para israfı olur diye düşünüyorum.
  • undomiels kullanıcısına yanıt
    Zen islemci'ler Gecer Diye Birsey Demedik Bulldozer'den Cok Kasli Olucakmis .

• Cevap için teşekkürler hocam. Oyun için 5960x gerçekten israf olur. Fakat ilerde sli ihtimalini, DX12 ile birlikte gelişecek ve 6 core'u birden aktif olarak kullanan oyunlar çıkabileceği ihtimalini düşünürsek 5820k ayarında bir işlemci fena olmaz. Yada 6800k mı olacak yeni adı işte bilemiyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: undomiels

Ya arkadaşlar Amd'nin hiçbir ürünüyle ilgilenmiyorum ilgilenmeyeceğim de. Yemin ederim kanser gibi bulaştınız başlığa, hala bir fanboyluk derdi. Amd balonu o kadar söndü ki gitti en son Intel'in o meşhur mühendisini işin başına getirtti. Zen'i çıkartacak olanda o. Belki o bir şeyler yaparsa yapar. Onun dışında yemişim Amd'yi. Atı alan Üsküdar'ı geçti hala DDr4 destekli olacakmış falan. Piyasanın kaymağını yiyen Intel yedi bile. Şimdi lanet amd konusu kapandıysa soruma dönelim. Bi dakka dönmeyelim adamlar 10 çekirdek çıkarıyor 14 nm çıkarıyor Hyper threading çıkarıyor daha neyini geçecek Amd bunun ?
    Evet şimdi Amd konusunu kapattıysak konumuza dönelim;

@Zero Limit Hocam hakkaten pahalı mı olur ? Eğer öyle diyorsanız cidden 5820k dizeyim.

Intelin meşhur mühendisini değil AMD Athlon 64 ü yapan mühendisi getirdi.

• Bekleyebilecekseniz bekleyin yoksa alın gitsin arada çok fazla fark olacağını sanmam en fazla %8-%9 performans farkı olur.

• Broadwell-E 2016 2. çeyreğe ertelenmiş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.