Şimdi Ara

Brother inkjet yazıcı tıkalı kafa açma çalışmaları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
26.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde şuan solüsyon olmadığı için daha deneyemedim en kısa zamanda edinip bu işlemi yapacağım inşallah açılır
    yoksa bu yazıcıda elimde kalmış olacak

quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

quote:

Orijinalden alıntı: espial

Ne yazık ki benim DCP 145 C modelli yazıcımın sarı rengi hala açılmadı onlarca kez kafa temizletme yapmama içini söküm parçalamama rağmen çözüm bulabilmiş değilim yazıcı elimde kaldı herhalde sökük bir durumda şuan yatıyor

alt linkteki videodaki şekilde denedinizmi

http://hk.video.yahoo.com/video/video.html?id=1639496&pt=v

şırınga ile sölüsyon basıyor.tıkalı olan mavi kısım açılıyor

• quote:

Elimde şuan solüsyon olmadığı için daha deneyemedim en kısa zamanda edinip bu işlemi yapacağım inşallah açılır
    yoksa bu yazıcıda elimde kalmış olacak

bakkallarda,eczanelerde ufak bir şişe 1 TL ye satılan asetonu deneyebilirsiniz.asetonda çok iyi bir mürekkep çözücü olarak benim testlerimden geçti.sölüsyon olarak satılan malzeme aseton olmasın acaba.kokusu ve uçucu özellikleri birebir benziyor.ayrıca aseton içine damlattığım mürekkep ile sölüsyon içine damlattığım mürekkebin erime şekilleri aynıydı.
  • Sn.espial sizde kafayı söküp dağıttınızıdan bahsetmiştiniz.sizin yazıcınızda bu işlemleri yaptıktan sonra benim aldığım hatayı hiç aldınızmı.

hata kodu İNİT UNABLE 48

yada fişini çıkarıp tekrar taktığımda veya stop exit tuşuna bastığımda İNİT UNABLE AF

yada fişi çıkarıp menü tuşuna basılı tutup bu esnada fişi taktığımda MACHİNE ERROR 48

sizin yazıcınız kafayı söküp taktıktan sonra hiç bu hata kodları verdimi bu işlemler sonrası

ben bir yerde ufak bir ayrıntıyı atlıyorum galiba yada başka birşey.nedenini bulamadım bir türlü.az önce eski daktilolarda şaryo dediğimiz kısmı yani yazıcının printhead ın üzerinde gezdiği mekanizmayıda komple dağıttım.fakat yarın inceleyeceğim.bu bölümde ilgimi çeken alt kısımda kalan vakumlama moturunun kapağını açtığımda motor kafasında bağlı bulunan santrifüj diyebileceğim parça atık mürekkeplerin pıhtılaşması sonucu dönmüyordu.onu el ile alıştırdım şu an dönüyor ama dediğim gibi yarın bu parçayı tamamen söküp pıhtılaşmış mürekkep kalıntılarını tamamen temizleyeceğim.

bu arada üst mesajda verdiğim temizleme işlemini garanti olması açısından madem yazıcı kafasını söküyorsunuz kafayı şaryodan ayırıp altına bir tabak benzeri birşey koyarak sölüsyonu enjekte etmenizde yarar var.aksi halde benim sorunum ile karşılaşabilirsiniz.çünkü kafa açıldığında buradaki nozullardan çıkan mürekkep-sölüsyon karışımı olan sıvı yazıcının içine bulaşıyor.elektronik ve mekanik devrelere zarar verme olasılığı var.

ikinci olarak sölüsyonu enjekte ederken şırıngayı çok azar azar enjekte edin.aksi takdirde kafanın içindeki jelatinimsi malzeme ile kaplı olan plastik mürekkep yollarının patlamasına neden olabilirsiniz.buda kafanın tamamen kullanılamaz hale gelmesine neden olabileceğini düşünüyorum.

bu konularda cevap yazarsanız sevinirim.

• kaç günden beri araya araya en sonunda buldum brother hata kodlarının ne anlama geldiğini.bu saaten sonra ya 80 TL verip serviste yeni bir printhead taktırmam gerekiyor yada ikinci yazıcımlanda vedalaşıp yeni bir yazıcı almam gerekiyor.

donanımforum farkı ile tüm forum sitelerinde ilk defa verilmektedir.brother inkjet kulananlar not alsınlar şimdi lazım olmasada ileride lazım olabilir.

Brother inkjet yazıcı tıkalı kafa açma çalışmaları

buda tam olmasada biraz türkçeleştirilmiş hali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 23 Mayıs 2010; 3:15:08 >

• hocam bende yazıcıyı dağıtıp topladıktan sonra İNİT UNABLE AF hatasını tarayıcıyı bağlamadığım zaman verdi bağlayınca hata vermiyor diyer hata kodlarını almadım daha ama bu gidişle herhalde alacam gibi

quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

Sn.espial sizde kafayı söküp dağıttınızıdan bahsetmiştiniz.sizin yazıcınızda bu işlemleri yaptıktan sonra benim aldığım hatayı hiç aldınızmı.

hata kodu İNİT UNABLE 48

yada fişini çıkarıp tekrar taktığımda veya stop exit tuşuna bastığımda

yada fişi çıkarıp menü tuşuna basılı tutup bu esnada fişi taktığımda MACHİNE ERROR 48

sizin yazıcınız kafayı söküp taktıktan sonra hiç bu hata kodları verdimi bu işlemler sonrası

ben bir yerde ufak bir ayrıntıyı atlıyorum galiba yada başka birşey.nedenini bulamadım bir türlü.az önce eski daktilolarda şaryo dediğimiz kısmı yani yazıcının printhead ın üzerinde gezdiği mekanizmayıda komple dağıttım.fakat yarın inceleyeceğim.bu bölümde ilgimi çeken alt kısımda kalan vakumlama moturunun kapağını açtığımda motor kafasında bağlı bulunan santrifüj diyebileceğim parça atık mürekkeplerin pıhtılaşması sonucu dönmüyordu.onu el ile alıştırdım şu an dönüyor ama dediğim gibi yarın bu parçayı tamamen söküp pıhtılaşmış mürekkep kalıntılarını tamamen temizleyeceğim.

bu arada üst mesajda verdiğim temizleme işlemini garanti olması açısından madem yazıcı kafasını söküyorsunuz kafayı şaryodan ayırıp altına bir tabak benzeri birşey koyarak sölüsyonu enjekte etmenizde yarar var.aksi halde benim sorunum ile karşılaşabilirsiniz.çünkü kafa açıldığında buradaki nozullardan çıkan mürekkep-sölüsyon karışımı olan sıvı yazıcının içine bulaşıyor.elektronik ve mekanik devrelere zarar verme olasılığı var.

ikinci olarak sölüsyonu enjekte ederken şırıngayı çok azar azar enjekte edin.aksi takdirde kafanın içindeki jelatinimsi malzeme ile kaplı olan plastik mürekkep yollarının patlamasına neden olabilirsiniz.buda kafanın tamamen kullanılamaz hale gelmesine neden olabileceğini düşünüyorum.

bu konularda cevap yazarsanız sevinirim.

• quote:

hocam bende yazıcıyı dağıtıp topladıktan sonra İNİT UNABLE AF hatasını tarayıcıyı bağlamadığım zaman verdi bağlayınca hata vermiyor diyer hata kodlarını almadım daha ama bu gidişle herhalde alacam gibi

ben zaten bu işlemleri yazıcı dağınık vaziyetteyken yapıyordum hep.fakat tarayıcıyı yan tarafa koyarak kablolarınıda takıyordum ama .tarayıcı kapak switchini çamaşır mandalı ile tutturuyordum,kartuş kapak switchini ise altına kürdan sıkıştırıp yapıyordum deneme çalışmalarını.bu iki switch açak konumdayken zaten uyarı verdiğinden kapak açık uyarısı nedeniyle hiçbirşey yapmıyordu.

EDİT:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 24 Mayıs 2010; 11:58:43 >
  • Evet çalışmalarım sonrası tıkanan kafaların yarısını açtım inşallah diğerlerini de açacağım buda benim yazıcının içi merak edenler olursa
  • brother bazı modelleri hiç uğraşmayın servisine getirin garantide kafa değişimi yapılıyor.. :)
  • dcp145, dcp385, dcp240, dcp250 modeller..
  • delirecem ya 1 senedir sorunsuz kullandığım 145 e çok fazla çıktı aldığım için 2 de 1 dolum yapmak sıkıcı hale geldiği için gidip XXL kartuş aldım ilk haftalarda sorun yoktu ancak aynı mürekkebi kullanmama rağmen (Printpen) Şu anda Sarı yazıdrmıyor desem yeridir çok az çıkıyor onda da şırınga ile hava enjekte ettim. Şimdi mürekkep desem 1 senedir kullanıyorum pigmentli boya ve bana zerre sorun çıkarmadı hani zamanla tıkanmış olsa desem az bir silik çıkarma olayı bile yaşamadım geçen cihazı söktüm ama kafayı sökmek arkadaşların karşılaştığı hatalardan sonra işime gelmedi ama şunu fark ettim manyetik şerit olduğunu gördüm cihazda hata almanızın sebebi bu olabilir çünkü kafanın içinde okuyucu var ve bu manyetik şeridi algılamamış olabilir bence :) bakalım az sonra eczaneye aseton almaya gideceğim biraz içine asetın basayım bakalım değişiklik olacak mı ?
  • evet arkadaşlar biraz uğraştıktan sonra sarı rengi kısmen almaya başladım :) uyguladığım yöntem ilk olarak kafa temizlemeyi çalıştırdım kafa tam haznesinden ayrıldıktan sonra fişi çektim diğer türlü elle hareket etmiyor. Neyse daha sonra kafanın altına şu emiciliği yüksek olan peçetelerden koydum kartuşları söktüm ve mürekkep akışının sağlandığı deliğe ayranlarla birlikte verilen pipet ve 20 ml şırınga sayesinde ilk önce mürekkebi çektim bu arada pipeti kestim uzun olduğu için kırılıyordu yaklaşık 5 cm kadar uzunluk yeter oldu :)daha sonra eczaneden edinmiş olduğum asetonu şırıngaya enjekte ettim onuda pipeti kullanarak tekrar mürekkep takviyesi için kullanılan delikten yazıcının içine enjekte ettim ve bir süre bekledim daha sonra yavaş yavaş boş hava basarak boruların içindeki asetondan tamamen arıttım tabi bu arada defalarca kafanın altındaki peçeteleri sık sık değiştirdim :) daha sonra ince bezi kolonya ile ıslatıp kafanın altına sağa sola çekiştirmelerle temizledim yazıcıyı açmadan kartuşları yerleştirdim ve direk 3 defa temizleme modunu çalıştırdım ki borulara mürekkep gitsin diye sonuç pozitif sayılır en azından sarı renk çıkmaya başladı bir defa daha yaparsan olacak galiba

• uygulanabilecek en iyi formülü kullanmışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayak

brother bazı modelleri hiç uğraşmayın servisine getirin garantide kafa değişimi yapılıyor.. :)

üstadım servise gönderdim.kafa değişimi gerektiğini söylediler.garantim bitmediği halde dolum yaptığım için garanti devre dışı kaldığını ve kafa + yanında 4 adet kartuş almam gerektiğini söyleyerek yaklaşık 200 TL fiyat istediler bende yaptırmadım.piyasada 2 üst modeli 160 TL ye satıyorlar bir kafa ve bir takım kartuşa yeni yazıcıdan fazla para istiyorlar
    milleti enayimi sanıyorlar.bir kere daha

• quote:

Orijinalden alıntı: ****ky

bakalım az sonra eczaneye aseton almaya gideceğim biraz içine aseton basayım bakalım değişiklik olacak mı ?

tam bir kimyasal analiz yapmadım ama bence bu kartuş temizleme sölüsyonu adı altında satılan ürün asetonun ta kendisi.koku+renk birebir aynı.
  • evet arkadaşlar beklemek çözüm getirdi şu anda sorun yok :D dediğim gibi bir tane pipet ve şırınga yardımı ile sorunuma çözüm buldum ben yapılacakları tekrar sırayla yazayım belki anlayamayan arkadaşlar vardır.

Öncelikle en az 2 adet pipet bulun (kamış diyede geçer) 2 adet 20Ml şırınga , Aseton , ince bez (peçete kullanmamaya çalışın kafaya yapışabiliyor

1- yazıcıyı çalıştırın ve cleaning bölümünü çalıştırın.
    2- cleaning çalışırken kapağı açın.
    3- Kafa yuvasından çıktığı an yazıcının fişini çekiniz.
    4- Kartuşları sökün.
    5- elimizdeki beze asetondan biraz dökün.
    6- asetonlu bezi kafanın altına düzgünce yerleştirin.
    7- ilk şırıngamızı açalım ve pipet 5 cm olacak şekilde kestikten sonra bunu şırınganın ucuna takalım. (tam denk geliyor.
    8- Tıkalı olan bölümdeki rengin mürekkep giriş bölüme pipeti yerleştirelim ve hafif bir baskı uygulayarakşırınga vasıtasıyla öncelikle borudaki artık mürekkebi çekelim.
    9- kısmen boşalttığınızdan eminseniz 2. şırıgamızıda aynı şekilde ayarlayarak şırınganın içine 5 ml kadar aseton çektikten sonra burudan içeri basınız yaklaşık 15 ml de hava basarsanız aseton kafaya ulaşmış oluyor.
    10- en az 2-3 saat bekleyin.
    11- tekrar yavaşça boş hava basın ve borudaki kirli asetonu temizleyin.
    12- Kafanın altına yerleştirdiğiniz bezi temiziyle değiştirin.
    13- Tekrar 5 ml. aseton basın ama beklemeyin.
    14- 3-4 defa yavaşça boş hava basın.
    15- bezi tekrar yenileyin bu sefer eğer elinizde limon kolonyası varsa bolca beze dökün bu saf alkolde olabilir.
    16- bezi sağa ve sola 7-10 defa çekiştirinki kafa temizlensin.
    17- yazıcıyı açmadan kartuşları yerleştirin.
    18- en az 3 defa kafa temizleyi (cleaning) işlemini uygulayın .
    19- Paintte tam sayfa sorunlu mürekkebin rengiyle kaplayın ve yazdır menüsünde en iyi kalite ve kağıt ayarı olarak fotoğraf kağıdı seçin ve bu işlemi 1 kaç defa deneyin.
    20 - Ve büyük bir ihtimal mutlu son.

Not: Benim gördüğüm kadarıyla kafa tıkanıklığının en büyük sebeplerinden biri yazıdrma işlemlerinde kafanın ağzında bürüken mürekkep arkadaşlar. O yüzden her 1 top kağıttan sonra bir bezle silmekte farda var 2 dk zaman almayan bir işlem halbuki :)

http://www.youtube.com/watch?v=RJYQ0A9_JUs&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Free WiLL -- 14 Temmuz 2010; 3:53:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ****ky

evet arkadaşlar beklemek çözüm getirdi şu anda sorun yok :D dediğim gibi bir tane pipet ve şırınga yardımı ile sorunuma çözüm buldum ben yapılacakları tekrar sırayla yazayım belki anlayamayan arkadaşlar vardır.

Öncelikle en az 2 adet pipet bulun (kamış diyede geçer) 2 adet 20Ml şırınga , Aseton , ince bez (peçete kullanmamaya çalışın kafaya yapışabiliyor

1- yazıcıyı çalıştırın ve cleaning bölümünü çalıştırın.
    2- cleaning çalışırken kapağı açın.
    3- Kafa yuvasından çıktığı an yazıcının fişini çekiniz.
    4- Kartuşları sökün.
    5- elimizdeki beze asetondan biraz dökün.
    6- asetonlu bezi kafanın altına düzgünce yerleştirin.
    7- ilk şırıngamızı açalım ve pipet 5 cm olacak şekilde kestikten sonra bunu şırınganın ucuna takalım. (tam denk geliyor.
    8- Tıkalı olan bölümdeki rengin mürekkep giriş bölüme pipeti yerleştirelim ve hafif bir baskı uygulayarakşırınga vasıtasıyla öncelikle borudaki artık mürekkebi çekelim.
    9- kısmen boşalttığınızdan eminseniz 2. şırıgamızıda aynı şekilde ayarlayarak şırınganın içine 5 ml kadar aseton çektikten sonra burudan içeri basınız yaklaşık 15 ml de hava basarsanız aseton kafaya ulaşmış oluyor.
    10- en az 2-3 saat bekleyin.
    11- tekrar yavaşça boş hava basın ve borudaki kirli asetonu temizleyin.
    12- Kafanın altına yerleştirdiğiniz bezi temiziyle değiştirin.
    13- Tekrar 5 ml. aseton basın ama beklemeyin.
    14- 3-4 defa yavaşça boş hava basın.
    15- bezi tekrar yenileyin bu sefer eğer elinizde limon kolonyası varsa bolca beze dökün bu saf alkolde olabilir.
    16- bezi sağa ve sola 7-10 defa çekiştirinki kafa temizlensin.
    17- yazıcıyı açmadan kartuşları yerleştirin.
    18- en az 3 defa kafa temizleyi (cleaning) işlemini uygulayın .
    19- Paintte tam sayfa sorunlu mürekkebin rengiyle kaplayın ve yazdır menüsünde en iyi kalite ve kağıt ayarı olarak fotoğraf kağıdı seçin ve bu işlemi 1 kaç defa deneyin.
    20 - Ve büyük bir ihtimal mutlu son.

Not: Benim gördüğüm kadarıyla kafa tıkanıklığının en büyük sebeplerinden biri yazıdrma işlemlerinde kafanın ağzında bürüken mürekkep arkadaşlar. O yüzden her 1 top kağıttan sonra bir bezle silmekte farda var 2 dk zaman almayan bir işlem halbuki :)

http://www.youtube.com/watch?v=RJYQ0A9_JUs&feature=related

konu bayadir uyuyor uyandirmanin zamani gelmis gibi :))
    irfan kardes pm attim ama geldimi bilmiyorum. ogunden bu gune senin yazicida tikanma vs. bi degisiklik varmi acaba?
    birde ben asetonu makinaya siringayla degilde, bu dolan kartuslarla makinaya versem ayni isi gorurmu acaba? yani makinaya temizleme modunda aseton versem?

• Selam. elimde benimde tıkalı kafalı bir 145c yazıcı var
    Cescesor firmasından aldığım kolay dolum kartuşlarını aldıktan sonra siyah ve sarı mürekkep çıkışları tıkandı.
    burdaki kafa açma alışmalarını uygularken sanırım kafayı tamamen bozdum.

sorun şu ki kafaya giden hortumlar kafaya girdikten sonra jelatin bir yapıya kavuşuyor.
    ve bende bu jelatinimsi ince kanallardan, siyah ve sarı mürekkep geçen kanallar sanırım patlak.
    aseton yada mürekkep yolladığımda bu maddeler kafa gelmeden hemen önce o patlak yerlerden çıkıyor.

sizce ne yapmalıyım. ? görüşlerinizi alabilirmiyim...
    yazıcı kafası yabancı bir sitede 89 paund + %20 kdv şeklinde satılıyor. oldukça pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muygunol

Selam. elimde benimde tıkalı kafalı bir 145c yazıcı var
    Cescesor firmasından aldığım kolay dolum kartuşlarını aldıktan sonra siyah ve sarı mürekkep çıkışları tıkandı.
    burdaki kafa açma alışmalarını uygularken sanırım kafayı tamamen bozdum.

sorun şu ki kafaya giden hortumlar kafaya girdikten sonra jelatin bir yapıya kavuşuyor.
    ve bende bu jelatinimsi ince kanallardan, siyah ve sarı mürekkep geçen kanallar sanırım patlak.
    aseton yada mürekkep yolladığımda bu maddeler kafa gelmeden hemen önce o patlak yerlerden çıkıyor.

sizce ne yapmalıyım. ? görüşlerinizi alabilirmiyim...
    yazıcı kafası yabancı bir sitede 89 paund + %20 kdv şeklinde satılıyor. oldukça pahalı.

benimde bir 15 günlül MFC-255CW yazıcıma kolay dolan kartuş seti ile cescesor firmasından aldığım mürekkebi doldurdum,3.gün siyah kafa tıkandı,bende aynı şekilde açmayı denedim ama şimdide yazıcının altından siyah mürekkep boşalıyor.Madem bu mürekkeplerde böyle bi problem var bu firma bu mürekkepleri satarak insanların canını nıye yakıyor,230 liraya aldığım cihaz şimdi ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.AYAR -- 26 Haziran 2011; 22:09:27 >

• Bende de 2 tane MFC 255 var, maşallah bir sıkıntı yok ama her ikiside her gün devamlı kullanılıyor.

Bununda etkisi vardır sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

Bende de 2 tane MFC 255 var, maşallah bir sıkıntı yok ama her ikiside her gün devamlı kullanılıyor.

Bununda etkisi vardır sanırım..

Ne diyim mürekkepleri sipariş vermeden önce cescesor u aradım,forumlarda okudum tıkanma problemi oluyormuş,öyle bi problem varsa hiç almayayım dedim,teknik sevis elemanı o sorun önceden vardı şimdi çözüldü dedi,ama ne yazıkkı çözmemişler,yepyeni cihaz çöpe gitti.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.