Şimdi Ara

Brother inkjet yazıcı tıkalı kafa açma çalışmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
26.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kalitesiz mürekkep kullanma nedeniyle yaklaşık 10 gün kadar yazıcı kullanılmadığı için sonunda printhead tıkandı.bundan sonraki çalışmalarım tıkalı kafayı açma yönünde devam edecek.

elimde kartuş temizleme sölüsyonu adı altında satılan ürün olmadığı için öncelikle evde elimin altında bulunan çeşitli ürünler-kimyasallar kullanarak mürekkepleri çözecek çözelti arayışı içine girdim.amaç uygun çözücü bulursam kafaya bu kimyasalı basmak yada kafayı söküp içinde bekletmek ve tıkalı olan printhead nozullarının açılmasını sağlamak.

çözelti arayışında denediğim malzemeleri-kimyasalları çay tabağına bir miktar doldurarak içine bir damla pigmentli siyah mürekkep damlatarak çözünmeyi gözlemledim.

şu ana kadar kullandığım maddeler;

1.Saf Solvent
    2.Aseton
    3.Kireç çözücü (temizlik için kullandığımız)
    4.Çamaşır suyu(ucuz olanlardan)
    5.Tuz ruhu
    6.Eczanelerde satılan %70 lik alkol solüsyonu
    7.Suyun içinde eritilerek kullanılan Kosla oxi action.
    8.Domestos çamaşır suyu (koyu kıvamlı olan)

bunların içinde en iyi çözücü Kosla ve aseton oldu.diğerlerinin hepsi mürekkepte hiçbir değişiklik yapmamakta.akşamdan bu sıvılar içine damlattığım mürekkebi sabaha kadarda beklettim.kosla ve aseton hariç diğrelerinin hiçbirinde mürekkep çözünmedi.damladığı şekilde duruyordu.kosla ve aseton içinde damlatılanlarda ise tabak içindeki sıvı tamamen mürekkep rengini almıştı.yani mürekkep dağılmıştı.tabi rengide açılmıştı doğal olarak.bulanık bir sıvı rengini almıştı tabaktaki sıvılar.

Kosla Oxi Action un etken maddesini araştırdım.kısa bir araştırma ile etken maddesinin hidrojen peroksit olduğu bilgisine ulaştım.

bunun üzerine printheadı yazıcıdan sökerek çeşme altında önce içindeki kalan mürekkepler iyice yıkanana kadar su ile yıkadım.daha sonra bir kap içine koydum.printhead tamamen gömülecek şekilde kabı su ile doldurdum.içine 2 tatlı kaşığı kosla ilave ettim.kosla kendiliğinden bir kaynamaya benzer baloncuk çıkarmaya başladı.bu kaynamaya benzer hareket tamamen bitene kadar ve su içine attığım kosla eriyip tamamen bitene kadar yaklaşık 45 dk. civarı beklettim.daha sonra kafayı çeşme altında deterjan kalıntılarının tamamen temizlenmesi için yıkayarak saç kurutma makinası ile kurutup kafayı yazıcıya taktım bir iki kafa temizliği sonrası test sayfası aldım.sonuç aynıydı.yani kosla kafanın tıkalı olan nozullarını açamadı.aslında mürekkebi eritmişti.

ikinci olarak
    http://www.youtube.com/watch?v=RJYQ0A9_JUs&feature=channel
    bu linkteki videoda gösterildiği şekilde şırınga ile yazıcıya kartuşun takıldığı mürekkebin gittiği kısımdan 3 ml aseton bastım.bekleme yapmadan aynı videoda gösterildiği gibi bir iki kafa temizliği sonrası test sayfası aldım.sonuç yine aynı.yani tıkalı olan nozullar yine açılmamıştı.

üçüncü olarak kartuş temizleme sölüsyonu sipariş etmeye karar verdim.

bu konuda değişik fikirleri olan arkadaşların düşüncelerini bekliyorum.

Edit: İmla Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 17 Mayıs 2010; 11:37:48 >

• sipariş ettiğim kartuş temizleme sölüsyonu geldi.bu sölüsyonuda aynı videodaki şekilde yazıcı içine şırınga ile 3 ml bastım.devamında iki-üç kafa temizliği sonrası test sayfası aldım.sonuç yine aynı.tıkalı olan nozullarda bir açılma olmadı.

dördüncü olarak tekrar videodaki gibi yazıcının içine şırınga ile 3 ml. sölüsyon basarak hiç kafa temizliği yapmadan beklemeye aldım.sölüsyon kafaya kadar ulaşmışken orada dursun belki zaman içinde açılacağı düşüncesi ile 24 saat kadar bu şekilde yazıcıyı bekleteceğim.sölüsyon donmuş olan mürekkep kalıntılarını tamamen eritmesi için bu şekilde karar verdim.

bu arada kartuşların içinde yarım dolu şekilde mürekkep vardı.bu mürekkepleri boşaltmadan her bir kartuşa 1 er ml. sölüsyon bastım.(kartuş içindeki mürekkebi sulandırması için)

yarın birkaç kez kafa temizliği sonrası sonucu yazacağım.

bu formülde işe yaramazsa kartuşların içindeki mürekkepleri tamamen boşaltıp kartuşlara sadece sölüsyon doldurarak kafa temizliği yapmayı deneyeceğim.e-bay da bu şekilde tıkalı kafaları açmak için 4 adet içine sölüsyon veya başka bir madde doldurulmuş olan kartuş satılmakta.satıcı tıkalı kafaları açtığını ve bu amaçla kullanıldığını yazmış.

• bende hp364 için selüsyon almak durumundayım...

cescerora hem yazıcı kafasını hemde kartuşları gönderdim...ama bir sonuç alamadım daha çok mavi kartuşun çipini kırdılar siyahlarda yazdırma sorunu var...
    diğer renkler sorunsuz yazıyor...

bende böyle selüsyon içinde bekletsem acaba açılır mı...selüsyonu nerden ısmarladınız en yakın zamanda geliyor mu acaba...
  • Merhaba Sayın xpress34;

Hala kafanın ölçüsünü söylemedin ultrasonic cleaner ile halledebiliriz belki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

bende böyle selüsyon içinde bekletsem acaba açılır mı...selüsyonu nerden ısmarladınız en yakın zamanda geliyor mu acaba...

benimkisi henüz açılmadı.açılırsada açılmazsada yaşadığım tecrübeyi burada sizlerle paylaşacağım.şu an için ne desem yalan olalir.bu yüzden sonucu görmeden birşey söylemek doğru olmaz.sölüsyon satan firmalar açıldığından bahsediyorlar ama ben hala deneme aşamasındayım.

sölüsyonu mürekkep satan firmalardan temin edebilirsiniz.çok pahalı bir ürün değil.değişik firmalarda değişik ölçüde ambalajlarda satıyorlar.50 ml den 1 litreye kadar değişik ambalajlar var.ben internet üzerinden aldım.siparişin ertesi günü kargo ile geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: etimola

Merhaba Sayın xpress34;

Hala kafanın ölçüsünü söylemedin ultrasonic cleaner ile halledebiliriz belki?

yazıcının içini tekrar açmadım.bugün şu dünden bıraktığım sölüsyonu bekletme olayını bir tamamlayayım olmazsa tekrar açacağım.açtığımda tam olarak ölçü alırım.

en-boy olarak alt resimi internetten buldum.kartuşlara göre kıyaslarsam tahmini olarak 12 cm x 6 cm ve yükseklik olarak aklımda kalan tahminimce 4 cm kadarda yüksekliği var.yinede yazıcıyı açınca tam ölçü alacağım.

Brother inkjet yazıcı tıkalı kafa açma çalışmaları

• Bende de Brother DCP-385C yazıcı var. Aldığım daha 1 ay olmadı ama sarı renk yazmıyor. Orjinal kartuşları çıkartıp bitmeyenkartus tan aldığım kartuşları taktım. İlk günler sorun yoktu ama son 1 haftadır sarı renk yazmamaya başladı. Bu yazıcı kafasının tıkanması mı demek oluyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayın xpress34;

bendeki ultrasonic cleaner boyutları şöyle;

en boy 16 X 9 cm iç yükseklik 5.5 cm muhtemelen sıkıntısız temizlik yapacak gibi görünüyor. dilerseniz ultrasonic cleanerda temizlik yapabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cortalee

Bende de Brother DCP-385C yazıcı var. Aldığım daha 1 ay olmadı ama sarı renk yazmıyor. Orjinal kartuşları çıkartıp bitmeyenkartus tan aldığım kartuşları taktım. İlk günler sorun yoktu ama son 1 haftadır sarı renk yazmamaya başladı. Bu yazıcı kafasının tıkanması mı demek oluyor ?

evet aynen doğru.kalitesiz mürekkep sonuçta bu şekilde kısa sürede kafa tıkanmasına neden olmakta.garanti devam ediyorsa hiç uğraşma orjinal kartuşları tak üzerine servise yolla.garantiden kafa değişir.garantin bittiyse işin zor benim gibi.ücreti mukabilinde kafa değişimi ise 80-90 TL civarı.o zamanda zaten garanti olmadığından yeni yazıcı almak daha mantıklı hale geliyor.en azından yeni ürün yeni garanti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etimola

Sayın xpress34;

bendeki ultrasonic cleaner boyutları şöyle;

en boy 16 X 9 cm iç yükseklik 5.5 cm muhtemelen sıkıntısız temizlik yapacak gibi görünüyor. dilerseniz ultrasonic cleanerda temizlik yapabilirim.

kafa yine açılmadı.kafayı söktüm bende yine.kafa tam ölçüleri 13.5 cm x 6 cm yükseklik ise 4 cm.

sökmüşken kafanın içinide tamamen dağıttım.jelatinli olan mürekkep yollarınıda sökerek ve kafa içindeki elektronik kartıda çıkardım.basınçlı hava yakınımda olmadığından bende nozullara çakmak doldurma gazı (sprey kutuda olanlardan) ile basınç uygulayarak yani nozullardan çakmak gazı basarak diğer nozullardan kafa içindeki atık mürekkeplerin dışarı çıkmasını sağladım.bu işlem için yarım kutu kadar çakmak gazı kullandım.nozullardan mürekkep çıktıkça sölüsyon ile ıslatılmış pamuklu bez ile sildim.mürekkep çıkmayana kadar her renk için işlemi tekrarladım.kafanın tıkanıklığının en azından % 90 oranında giderdiğimi düşünüyorum.devamında kartuşlardaki mürekkepleride tamamen boşalttım.içlerini su ile güzelce temizledikten sonra kartuşlara 6 şar ml sölüsyon doldurdum.kafayı yazıcı üzerinden birkaç defada temizlik yaptırmak için sölüsyon doldurdum.

kafayı yazıcıya taktım.yazıcı hata verdi
    "İnit Unable 48"

kullanma kılavuzunda bu hata için mekanik bir sıkışma olduğundan bahsetmiş.kafa yerine tam oturmadı galiba.öyle bıraktım.sonra tekrar bakacağım.

Sn.etimola bunuda bir deneyeyim olmazsa sana yollayacağım kafayı makinaya koyman için.sizinle haberleşirim.

• Bu tıkanıklığa sebep olan mürekkep markasını da belirtin de başka kafalarda tıkanmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeryucee

Bu tıkanıklığa sebep olan mürekkep markasını da belirtin de başka kafalarda tıkanmasın

İnkjet mürekkep başlığı altına yazmıştım.burayada yazayım.Caria İnk.
  • kafayı yerine taktıktan sonra İNİT UNABLE 48 yada bazen bu hata yazarken stop-exit tuşuna bastığımda İNİT UNABLE AF hata kodu veriyor.o kadar araştırmama rağmen bu hataların neden kaynaklandığını bulamadım.kafada mekanik bir sıkışma yok.yazıcı fişini çıkarıp menü tuşuna basılı tutarak fişi takıp MAİNTENANCE menüsüne girdiğimde ise MACHİNE ERROR 48 hata kodu veriyor.

çince bir forum sitesinde atık mürekkep sensöründen kaynaklandığı yazıyordu.fakat böyle bir sensör varsa yazıcı içinde nerede olduğunu bulamadım.çok fazla kafa temizliği yaptığım için atık mürekkep kutusunun içindeki pamuksu malzeme neredeyse tamamen mürekkep rengini almış.

başka bir tayland forum sitesinde ise kafanın üzerindeki sensörün hareket ederken okuduğu film şeridinden yada kafa üzerindeki sensörden kaynaklandığı yazılmış.onlarıda kontrol ettim bir sorun görünmüyor.

bu hataların nedenini tam olarak bulamadım.bilgisi olan varmı acaba.

• şöyle birşey buldum inş. yardımı olur.

Brother MFC-240C err. message- init. unable AF by MikeP21 (12/12/07 8:56 AM) reply + / -
    I hope someone can help me with this. I bought a Brother MFC-240C inkjet printer opened the box and followed the setup instructions to the letter. I get to where it cleans the ink tube system,the cleaning cycle finishs and it prints a quality check page. All the 4 color blocks look perfect on the printout so the LCD asks is quality ok I hit yes then I get the error message init. unable AF on the LCD. It says to check troubleshooting in manual I do and all it says is the machine has a mechanical problem or theres a foreign object in the machine such as a clip. I open scanner cover and see nothing wrong. I also turned off waited 5 minutes then repowered. When I do I get this grinding sound for about 10 seconds then the same error message. Any help anyone can give me I would be grateful. Sorry for the long winded explanation but I wanted to explain as best I could the problem

Re: Brother MFC-240C err. message- init. unable by printermann (9/17/08 9:17 PM) reply + / -
    yea same problem here !!!!! please someone tell us how to reset brother mfc-240c

Re: Brother MFC-240C err. message- init. unable AF by Anonymous (9/17/08 11:26 PM) reply + / -
    Error AF means that the scanner unit is malfuncioning. This is a hardware fault and cannot be solved by an end user. The scanner unit have to be replaced.

Re: Brother MFC-240C err. message- Unable 8F by helpmeplease2009 (5/16/09 3:45 PM) reply + / -
    What exactly does err. 8F mean. My brother mfc-240c does print anything. Please help

Re: Brother MFC-240C err. message- init. unable by success (10/3/09 5:16 PM) reply + / -
    init. unable 48

i can't get past this what does it mean?

Re: Brother MFC-5440CN. message- init. unable AF by trainoff2000 (10/18/09 11:24 AM) reply +1 + / -
    Initially I received unable to clean and after using q-tip andreset my printer, now I am getting unable to init. Could you provide some suggestion on what to do next?
    Thanks.

Re: Brother MFC-240C err. message- init. unable AF by Anonymous (12/11/09 1:07 AM) reply + / -
    really need this solution,is there any way to solved this?

Re: Brother MFC-240C err. message- init. unable AF by reallyNeedHelp!! (12/13/09 9:29 PM) reply + / -
    please help!! really need this solution!!==

Re: Brother MFC-240C err. message- init. unable AF by adih (4/1/10 11:30 AM) reply + / -
    If it just happened, its probably a bad scanner, but if you worked on the mainboard or did something with the wiring, then you probably have the 2 cables reversed.

• quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

kafayı yerine taktıktan sonra İNİT UNABLE 48 yada bazen bu hata yazarken stop-exit tuşuna bastığımda İNİT UNABLE AF hata kodu veriyor.o kadar araştırmama rağmen bu hataların neden kaynaklandığını bulamadım.kafada mekanik bir sıkışma yok.yazıcı fişini çıkarıp menü tuşuna basılı tutarak fişi takıp MAİNTENANCE menüsüne girdiğimde ise MACHİNE ERROR 48 hata kodu veriyor.

çince bir forum sitesinde atık mürekkep sensöründen kaynaklandığı yazıyordu.fakat böyle bir sensör varsa yazıcı içinde nerede olduğunu bulamadım.çok fazla kafa temizliği yaptığım için atık mürekkep kutusunun içindeki pamuksu malzeme neredeyse tamamen mürekkep rengini almış.

başka bir tayland forum sitesinde ise kafanın üzerindeki sensörün hareket ederken okuduğu film şeridinden yada kafa üzerindeki sensörden kaynaklandığı yazılmış.onlarıda kontrol ettim bir sorun görünmüyor.

bu hataların nedenini tam olarak bulamadım.bilgisi olan varmı acaba.

sorun devam ediyor.tarayıcıyı dağıttım yeniden topladım.sonuç yine aynı.kablolarınıda ve bağlantı soketlerinide kontrol ettim problem göremedim.

• Ne yazık ki benim DCP 145 C modelli yazıcımın sarı rengi hala açılmadı onlarca kez kafa temizletme yapmama içini söküm parçalamama rağmen çözüm bulabilmiş değilim yazıcı elimde kaldı herhalde sökük bir durumda şuan yatıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: espial

Ne yazık ki benim DCP 145 C modelli yazıcımın sarı rengi hala açılmadı onlarca kez kafa temizletme yapmama içini söküm parçalamama rağmen çözüm bulabilmiş değilim yazıcı elimde kaldı herhalde sökük bir durumda şuan yatıyor

tıkalı kafa sölüsyon ve çakmak gazı kullanılarak açılıyor.nasıl yaptığımı üst mesajda yazmıştım.gelgelelim acaba uğraşırken kafayımı bozdum bende acaba diye düşünmeye başladım.çünkü bu 48 hata kodunun ne olduğunuda bilmiyorum.

garantiniz devam ediyorsa siz şanslısınız yinede.orjinal katruşları takın üzerine hiç uğraşmadan servise yollayın.garantiden kafa değişir.garanti yoksa 80 TL istedi bir servis benden kafa değişimi için.kafa değişimi yada tıkanıklık giderilmesi sonucu o kullandığınız mürekkepleride yazıcınızın yanına bile yaklaştırmayın.

garantiniz yoksa yada en azından işinizi görürse hiç masraf etmeden siyah beyaz olarak kullanabilirsiniz yazıcınızı.ben onuda yapamıyorum.

maintenance menüsünden bir ayar ile yazıcı tek kartuşla sadece siyah beyaz çalışacak şekilde ayar bölümü var.fakat buradan diğer renkli kartuşları kapatırsanız bir süre sonra tekrar devreye alsanızda kafa tıkanacağı için renkliler bir daha açılmayabilir.

zaten 5 kez temizlik yaptırmaya rağmen kafa açılmazsa servise getirin diyorlar servis yetkilileri.

• quote:

Ne yazık ki benim DCP 145 C modelli yazıcımın sarı rengi hala açılmadı onlarca kez kafa temizletme yapmama içini söküm parçalamama rağmen çözüm bulabilmiş değilim yazıcı elimde kaldı herhalde sökük bir durumda şuan yatıyor

tıkalı olan sarı renk kartuşun içindeki mürekkebi tamamen temizleyerek kartuşa 6 ml kadar sölüsyon doldurup iki-üç kez kafa temizliği yaptırın.ve o şekilde makinayı 1 gün kadar beklemeye bırakın.devamında ertesi gün tekrar 2-3 kez kafa temizliği yaptırın.sonra kartuşta kalan sölüsyonu boşaltın ve güvendiğiniz bir marka mürekkep doldurarak test çıktısı ile kontrol edin.

bu yöntemi öncelikle denemenizi tavsiye ederim.bunu denedinizmi acaba?

ayrıca çakmak gazı kullanma metodunu deneyecek olursanız kafa içindeki elektronik kartı ve kafa içindeki plastik olan jelatinli mürekkep yollarını kafadan tamamen ayırıp dışarı almadan sakın çakmak gazı basmayın.aksi takdirde mürekkep yollarının olduğu jelatinli plastik parçayı basınç nedeniyle patlatırsınız.bu parçayıda tek başına bulamazsınız sonra.kafa ile birlikte satılmakta çünkü.

• dahada olmadı emektar kenarda atıl vaziyette duran lexmark ı kuracağım.bugün kipa ya gittim.bundan 15 gün önce iki adedi (siyah ve renkli) 105 TL ye rafta bekleyen 17 ve 27 nolu kartuşlar indirime girmiş ikisi 45 TL ye satılmakta.kartuşlar orjinal sıfır ürün.

çalışır durumdaki eski yazıcıları saklamakta fayda var galiba.biraz daha bekleyeyim bakalım belki kimse almıyor diye dahada ucuzlar fiyatı.yanlız son kullanma tarihine baktım ambalaj üzerinde bu konuda hiçbirşey yazmıyordu.
  • quote:

alt linkteki videodaki şekilde denedinizmi

http://hk.video.yahoo.com/video/video.html?id=1639496&pt=v

şırınga ile sölüsyon basıyor.tıkalı olan mavi kısım açılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 21 Mayıs 2010; 15:45:03 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.