Şimdi Ara

Brother inkjet yazıcı tıkalı kafa açma çalışmaları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
26.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yanlız epson sx215 yazıcımda yine cescesor firmasının dolum kartuşları ve mürekkeplerini kullanıyorum. onda herhangi bir sorun yok.
  • Ben de konuyu bir uyandirayim tekrardan :)

Kirtasiyemiz var ve A3 renkli fotokopi cekebilmek icin Brother cw 6490 yaziciyi aldik . Almadan önce bitmeyen kartus sistemini baya bir arastirmistim . Biraz da hevesle iyi gibi geldi . Adamlarin elinde o yazicidan olmadigi icin biz alip götürdük kendileri taktilar sistemi . Hortumlarda hava oldu falan bir 20 gün civari kullanilmadi yazici ve neticede mavi boya gelmiyor . Kafa tikanmis . Ben yurt disinda okuyorum babam da cok anlamiyor bu islerden daha önce bir kez servisi arayip bilgisayar kurulumu icin yaridm istemis ve adamlar bizim bitmeyen kartus sistemini görünce garantiden cikti demisler . Su an durum garantisi olmayan kafasi bozuk/tikali bir yazicimiz var . Bitmeyen kartus taktirdigimiz yer servise götürün garanti yapar falan dedi ama adamlar biliyor garantiden ciktigini ki yazicinin plastik kisminda delik var hortumlarin cikmasi icin . Kesin garanti disi. Bitmeyen kartus da biz birsey yapamayiz diyor. Ugrastik fakat acamadik diyorlar ama ben teknik servisi gördüm 2 -3 kisi calisiyor uzun uzun vakit ayiramamistir bizim cihaza . Burdaki arkadaslarin yaptigi tarzda denemeler yapsam kafayi acabilir miyim acaba ? Daha önce hic yazici acmadim . Servis kafayi tamir etmez direk degisir diye tahmin ediyorum ve hic olmazsa bir deneyeyim calisirsa kurtaririz . Yok bozarsam zaten degisecek diye düsünüyorum , sizlerin fikirleri nelerdir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cperinaz

Ben de konuyu bir uyandirayim tekrardan :)

Kirtasiyemiz var ve A3 renkli fotokopi cekebilmek icin Brother cw 6490 yaziciyi aldik . Almadan önce bitmeyen kartus sistemini baya bir arastirmistim . Biraz da hevesle iyi gibi geldi . Adamlarin elinde o yazicidan olmadigi icin biz alip götürdük kendileri taktilar sistemi . Hortumlarda hava oldu falan bir 20 gün civari kullanilmadi yazici ve neticede mavi boya gelmiyor . Kafa tikanmis . Ben yurt disinda okuyorum babam da cok anlamiyor bu islerden daha önce bir kez servisi arayip bilgisayar kurulumu icin yaridm istemis ve adamlar bizim bitmeyen kartus sistemini görünce garantiden cikti demisler . Su an durum garantisi olmayan kafasi bozuk/tikali bir yazicimiz var . Bitmeyen kartus taktirdigimiz yer servise götürün garanti yapar falan dedi ama adamlar biliyor garantiden ciktigini ki yazicinin plastik kisminda delik var hortumlarin cikmasi icin . Kesin garanti disi. Bitmeyen kartus da biz birsey yapamayiz diyor. Ugrastik fakat acamadik diyorlar ama ben teknik servisi gördüm 2 -3 kisi calisiyor uzun uzun vakit ayiramamistir bizim cihaza . Burdaki arkadaslarin yaptigi tarzda denemeler yapsam kafayi acabilir miyim acaba ? Daha önce hic yazici acmadim . Servis kafayi tamir etmez direk degisir diye tahmin ediyorum ve hic olmazsa bir deneyeyim calisirsa kurtaririz . Yok bozarsam zaten degisecek diye düsünüyorum , sizlerin fikirleri nelerdir ?

alt linkte yazdıklarımı harfiyen uygulayın.büyük ihtimalle açılacaktır.sakın yazıcının içini açıp printheadı sökmeye kalkmayın yoksa bir daha çalışmayabilir.birde tıkanıklık sorunu giderebilirseniz o mürekkepleri bir daha yazıcınızın yanına bile yaklaştırmayın.

birde bu arada mürekkeplerin markası hakkında bilgi verirmisiniz.özeldende pm ile olabilir.hangi firmadan almıştınız o mürekkepleri acaba?

link burada

http://forum.donanimhaber.com/m_56590592/tm.htm

• bu arada servis kafa tıkanıklığını açmaya çalışmıyor.direk hemen kafa değiştiriyorlar sorun bitiyor.garanti varsa garantiden sizin gibi garanti devre dışı kaldıysa ücreti mukabilindede değiştiriyorlar ama şu anda kaç lira fiyat çıkarırlar bilmem.birde kafa değişince yanında orjinal bir set kartuş satıyorlar size.toplamda bana epey zaman önce 90 TL ye aldığım yazıcı için kafa ve bir takım kartuş olarak 120 TL hesap çıkarmışlardı.bende yaptırmayıp yeni yazıcı aldım o zaman.

öncelikle kendi imkanlarınızla açmayı deneyin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

bu arada servis kafa tıkanıklığını açmaya çalışmıyor.direk hemen kafa değiştiriyorlar sorun bitiyor.garanti varsa garantiden sizin gibi garanti devre dışı kaldıysa ücreti mukabilindede değiştiriyorlar ama şu anda kaç lira fiyat çıkarırlar bilmem.birde kafa değişince yanında orjinal bir set kartuş satıyorlar size.toplamda bana epey zaman önce 90 TL ye aldığım yazıcı için kafa ve bir takım kartuş olarak 120 TL hesap çıkarmışlardı.bende yaptırmayıp yeni yazıcı aldım o zaman.

öncelikle kendi imkanlarınızla açmayı deneyin bence.

hocam hizli cevabin icin cok tesekkür ederim . gittim eczaneden gerekli malzemeleri aldim . solüsyonun 1 kg sine 40-60 tl arasi fiyat söyledi kartus dolduran bir yer ben de aseton aldim . Temizlemeye baslamadan önce bir orjinal kartusuyla deneyeyim dedim bende bitmeyen kartus vardi orjinalleri paketi dahi acilmamis duruyordu. Tikanik olan mavi kartus baglanti yerine siringayi baglayip cektim icindeki boyayi sonra orjinalleri taktim. Temizleme yaptirip test sayfasi bastigimda mavi gelmeye basladi :) Birkac kez tekrarladigimda mavi tamamen gelmeye baslamisti fakat bu sefer kirmizi gitti . Kirmiziyi da ayni sekilde siringayla cektim tamamen bosalttim icindeki boyayi . Kirmizi biraz zor geldi fakat üst üste defalarca temizleme yaptirdim , 2 kere de tamamen kirmizi bir cikti almaya calistim . Sonra o da gelmeye basladi . Sonuc itibariyle bütün renkler geliyor sorun kalmadi :) Orjinal kartuslar üzerinde su an yazicinin . Sanirim kurtardik :) Böylece bitmeyen kartus macerasi da bitti :)

Kimseyi karalamak kötülemek istmemem ama deneyimlerimi paylasmak istiyorum . Bitmeyen kartusun icindeki boya herhalde cok kaliteli bir boya degil ki kullanmadigimizda tikanma yapti . Kendilerine götürdüm yaziciyi biraz ugrastilar sonra acamiyoruz dediler . Artik cin sitelerinden kafa bakmaya baslamistim . 42 dolara buldum kafayi ama göndermesi dahil 85 dolar civari tutacakti. Yukarida anlattigim sekilde yazici calismaya basladi . Belki bitmeyen kartus servisinin temizlemeye calisirken icine enjekte ettigi temizleme solüsyonu (artik ne uyguladilar bilemiyorum ) icinde bekleye bekleye cözdü tikanikligi . Belki de yeterince ugrasmadilar bilemem o kadarini ama memnun kalmadim bu bitmeyen kartus olayindan. Olan gül gibi garantiye oldu ve bitmeyen kartus sistemi taktirmak icin verdigim 170 liraya oldu . Bundan sonra orjinal kartusla yola devam .

Unutmadan ekleyeyim , yazicim Brother cw6490 A3 tarayici fax fotokopi .

Saygilar .

• quote:

hocam hizli cevabin icin cok tesekkür ederim . gittim eczaneden gerekli malzemeleri aldim . solüsyonun 1 kg sine 40-60 tl arasi fiyat söyledi kartus dolduran bir yer ben de aseton aldim . Temizlemeye baslamadan önce bir orjinal kartusuyla deneyeyim dedim bende bitmeyen kartus vardi orjinalleri paketi dahi acilmamis duruyordu. Tikanik olan mavi kartus baglanti yerine siringayi baglayip cektim icindeki boyayi sonra orjinalleri taktim. Temizleme yaptirip test sayfasi bastigimda mavi gelmeye basladi :) Birkac kez tekrarladigimda mavi tamamen gelmeye baslamisti fakat bu sefer kirmizi gitti . Kirmiziyi da ayni sekilde siringayla cektim tamamen bosalttim icindeki boyayi . Kirmizi biraz zor geldi fakat üst üste defalarca temizleme yaptirdim , 2 kere de tamamen kirmizi bir cikti almaya calistim . Sonra o da gelmeye basladi . Sonuc itibariyle bütün renkler geliyor sorun kalmadi :) Orjinal kartuslar üzerinde su an yazicinin . Sanirim kurtardik :) Böylece bitmeyen kartus macerasi da bitti :)

Kimseyi karalamak kötülemek istmemem ama deneyimlerimi paylasmak istiyorum . Bitmeyen kartusun icindeki boya herhalde cok kaliteli bir boya degil ki kullanmadigimizda tikanma yapti . Kendilerine götürdüm yaziciyi biraz ugrastilar sonra acamiyoruz dediler . Artik cin sitelerinden kafa bakmaya baslamistim . 42 dolara buldum kafayi ama göndermesi dahil 85 dolar civari tutacakti. Yukarida anlattigim sekilde yazici calismaya basladi . Belki bitmeyen kartus servisinin temizlemeye calisirken icine enjekte ettigi temizleme solüsyonu (artik ne uyguladilar bilemiyorum ) icinde bekleye bekleye cözdü tikanikligi . Belki de yeterince ugrasmadilar bilemem o kadarini ama memnun kalmadim bu bitmeyen kartus olayindan. Olan gül gibi garantiye oldu ve bitmeyen kartus sistemi taktirmak icin verdigim 170 liraya oldu . Bundan sonra orjinal kartusla yola devam .

Unutmadan ekleyeyim , yazicim Brother cw6490 A3 tarayici fax fotokopi .

Saygilar .

bana özel mesaj yolu ile kullandığınız sistemi aldığınız yeri ve mürekkeplerin markasını bildirebilirmisiniz?
    buradan yazmayın çünkü bu yüzden başkaları ile polemiğe girmek istemiyorum.özel mesaj ile bildirirseniz sevinirim.

bildirdiğinizde birde size mürekkep ve dolum hakkında pm ile farklı tavsiyem olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

kafayı yerine taktıktan sonra İNİT UNABLE 48 yada bazen bu hata yazarken stop-exit tuşuna bastığımda İNİT UNABLE AF hata kodu veriyor.o kadar araştırmama rağmen bu hataların neden kaynaklandığını bulamadım.kafada mekanik bir sıkışma yok.yazıcı fişini çıkarıp menü tuşuna basılı tutarak fişi takıp MAİNTENANCE menüsüne girdiğimde ise MACHİNE ERROR 48 hata kodu veriyor.

çince bir forum sitesinde atık mürekkep sensöründen kaynaklandığı yazıyordu.fakat böyle bir sensör varsa yazıcı içinde nerede olduğunu bulamadım.çok fazla kafa temizliği yaptığım için atık mürekkep kutusunun içindeki pamuksu malzeme neredeyse tamamen mürekkep rengini almış.

başka bir tayland forum sitesinde ise kafanın üzerindeki sensörün hareket ederken okuduğu film şeridinden yada kafa üzerindeki sensörden kaynaklandığı yazılmış.onlarıda kontrol ettim bir sorun görünmüyor.

bu hataların nedenini tam olarak bulamadım.bilgisi olan varmı acaba.

bu hata makinenin kafayı görmediği anlamına geliyor

• arkadaşlar benimde cihazım tıkandı ne yaptıysam açamadım serviste kafa değişti siz siz olun orjinalden şaşmayın yoksa makine çöp olur
  • quote:

Ben de konuyu bir uyandirayim tekrardan :)

sakın deneme ben açmayı denedim kafa gitti allahtan servis anlamadıda garantiden değişti tavsiyem yazcıyı çöpe at

• şu anda bir firma buldum koreden muadil kartuş getiriyorlar ve dünyaca ünlü bir mürekkep firmasının türkiye ithalatçısı konuştum benim yazıcıma uygun kartuşlar bu ayın 15 inde gelecek deneyip göreceğim sonuçları iletirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerli79

şu anda bir firma buldum koreden muadil kartuş getiriyorlar ve dünyaca ünlü bir mürekkep firmasının türkiye ithalatçısı konuştum benim yazıcıma uygun kartuşlar bu ayın 15 inde gelecek deneyip göreceğim sonuçları iletirim

kore malı mürekkeplerde donma sorunu cok oluyormuş bu konuya dikkat edin.
  • inktec, zeustech, moorim uzun zamandır kullandigim bu 3 cesit kore malı murekkepte sorun yasamadım. Ama epson px720wd makinada kullandigim ocp murekkepte kafa tıkanması yasadım..

3-4 pl boyutta epson yazıcılarda murekkep kaynakli sorun genelde pek olmuyor. Epsonda Bu boyutta ocp de, ucuz cin murekkebi de belli araliklarla kullanımda pek sorun cikarmayacaktir. Sorun sadece dogru renk elde edememek seklinde oluyor..

Ama brother C,M,Y renklerde minumun 1.5 pl murekkep kullandigi icin brotherda murekkep secimi cok onemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: civalı sokak lambası

inktec, zeustech, moorim uzun zamandır kullandigim bu 3 cesit kore malı murekkepte sorun yasamadım. Ama epson px720wd makinada kullandigim ocp murekkepte kafa tıkanması yasadım..

3-4 pl boyutta epson yazıcılarda murekkep kaynakli sorun genelde pek olmuyor. Epsonda Bu boyutta ocp de, ucuz cin murekkebi de belli araliklarla kullanımda pek sorun cikarmayacaktir. Sorun sadece dogru renk elde edememek seklinde oluyor..

Ama brother C,M,Y renklerde minumun 1.5 pl murekkep kullandigi icin brotherda murekkep secimi cok onemli.

sizin brother için öneriniz nedir
  • arkadaşlar ben brother için muadil kartuş buldum şu ana dek denediklerimin içindeli en sorunsuz ve orjinale yakın olanı budur ihtiyacı olan varsa pm atsın nerden alınacağını söyleyeyim
  • Arkadaşlar j 220 modelini kullanıyorum.Sarı renk kısa zamanda tıkandı.öylesine bir sayfaya sadece sarı renk olmak kaydıyle milyonlarda nokta yaptım ikinci sayfaya sarı rengin kullanıldığı bir renk topu koydum (sadece sarı olsun )yazıcı ayarlarını kaliteli ve canlıya alıp yazdırınız.Bu işlemi 3/4 sefer yaptım tıkalı sarı göz açıldı .
  • uzun bir zaman olmuş hort ama Brother deneyimlerime dayanarak söylemeliyimki 1 Pl ince mürekkep de kullansanız Mfc,j ve Dcp serilerinde bence kronik baskı kafası problemi var arkadaşlar.Çünkü Ocp den cescesora günümüz asyainkten photoinke kadar her mürekkebi denedim,Brother üst yada yeni çıkan tanklı modelleri bilmiyorum ama bu bahsettiğim serilerde orjinal kartuş (inobella) kullandığım zamanlarda bile tıkanma problemi yaşıyordum. Şuan dcp 145 in baskı kafası 40 $ civarı.değermi değmez.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.