Şimdi Ara

BROTHER YAZICILAR HAKKINDA.. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
21
Favori
243.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: reference

Merhaba,

DCP-145C modeli artık ithal edilmeyecek, bahsettiğin firmalara ithal edilmediği için yok, bu sebepten bulman zor artık elinde kalan firmalardan bulabilirsin...

quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

internetten alışveriş yapıyorsanız alt linkte var.yinede sipariş vermeden önce telefon ile temasa geçmenizde fayda var.çünkü en son ürünler bu modeller.

http://www.serdarelektronik.web.tr/?page=products&mode=detail&p_id=2728

alttakinde ise son iki adet kalmış

http://www.ceyhanbilisim.com/product_info.php?cPath=29&products_id=401&osCsid=70e7ff5f6e81a39af6994fdb71fdeb2e

yada 185 Tl civarında olan MFC-250C piyasada bulabilirsiniz.özellikler hemen hemen aynı.fazladan bilgisayarınızdan renkli faks gönderme özelliği var 250C de.

İlginiz için teşekkür ederim. İnternetten alışverişi kargo fiyatı yüzünden tercih etmek istemedim. Bugün yazıcıoğlunda bir kaç yere sordum. Pasajın girişinde "Online" diye bir dükkanda varmış. Aldım bende. Şimdi biraz deneme fırsatım oldu. Fena sonuçlar vermiyor. Kartuşları dolayısıyla tercih nedenimdi zaten. Beklentilerimi karşılıyor.

Birde ortalığa atlayıp salt "iyi" yada "kötü" gibi sığ yorumlar yerine nedenleri yazılsa hiç fena olmaz.

Ekleme: Satan kişi elinde birkaç tane daha olduğunu söyledi. Ayrıca yazıcının yanında usb kablosu geliyor. Ekstradan almanıza gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 8 Şubat 2010; 21:06:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Katafalk101

quote:

Merhaba,

DCP-145C modeli artık ithal edilmeyecek, bahsettiğin firmalara ithal edilmediği için yok, bu sebepten bulman zor artık elinde kalan firmalardan bulabilirsin...

quote:

internetten alışveriş yapıyorsanız alt linkte var.yinede sipariş vermeden önce telefon ile temasa geçmenizde fayda var.çünkü en son ürünler bu modeller.

http://www.serdarelektronik.web.tr/?page=products&mode=detail&p_id=2728

alttakinde ise son iki adet kalmış

http://www.ceyhanbilisim.com/product_info.php?cPath=29&products_id=401&osCsid=70e7ff5f6e81a39af6994fdb71fdeb2e

yada 185 Tl civarında olan MFC-250C piyasada bulabilirsiniz.özellikler hemen hemen aynı.fazladan bilgisayarınızdan renkli faks gönderme özelliği var 250C de.

İlginiz için teşekkür ederim. İnternetten alışverişi kargo fiyatı yüzünden tercih etmek istemedim. Bugün yazıcıoğlunda bir kaç yere sordum. Pasajın girişinde "Online" diye bir dükkanda varmış. Aldım bende. Şimdi biraz deneme fırsatım oldu. Fena sonuçlar vermiyor. Kartuşları dolayısıyla tercih nedenimdi zaten. Beklentilerimi karşılıyor.

Birde ortalığa atlayıp salt "iyi" yada "kötü" gibi sığ yorumlar yerine nedenleri yazılsa hiç fena olmaz.

Ekleme: Satan kişi elinde birkaç tane daha olduğunu söyledi. Ayrıca yazıcının yanında usb kablosu geliyor. Ekstradan almanıza gerek yok.

güle güle kullanın cihazınızı.keşke aldığınız fiyatıda belirtseydiniz.en azından fikir olurdu bizede.beraberinde gelen kartuşlar LC980 serisimi acaba?çünkü uyumlu birkaç seri kartuş var.dolum konusunda sormak istediğiniz birşey olursa buradan yada pm ile sorabilirsiniz.elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

bu ürünün yanına şimdi size dört renk mürekkep lazım ilk fırsatta almanızı öneririm.bildiğiniz gibi yazıcı dört ayrı kartuşlu.dört yeni kartuş fiyatına 1 er litreden dört renk toplamda 4 litre mürekkep alabilirsiniz.alacağınız bu mürekkeplerle ortalama 100 defanın üzerinde dolum yapacaksınız.dolum maliyetiniz benim hesabıma göre kartuş başına ortalama 15 kuruşa gelecek.sizin oraları bilmem ama bizim burada tek kartuş dolumu 7 TL.ve siz bu kartuş LC 980 seri kartuş ise 100-150 sayfa çıktıyı rahatlıkla alacaksınız.bunları tahminen kendi kullanımıma göre (sayfa doluluk oranı açısından) yazdım.tabiki sizin kullanımınıza göre değişiklik gösterebilir.

unutmadan orjinal kartuşlardan çıkarttığınız sarı renkli tıpalar varya onları kaybetmeyin.dolum için en az bir adet gerekli olacak ileride.

edit; 0.15 kuruş 15 kuruş olarak düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 10 Şubat 2010; 3:06:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emremlt

help meeeee ya elımde bir tane brother HL-1250 yazıcıda sorun DRUM a toner sarıyor üst kronayı temızledım yok telını degıştım yok lutfen yardımcı olurmusunuz

drum a toner sarıyor ne demek anlamadım biraz daha açabilirmisin. yazıcı kağıda çizgimi yapıyor bunumu anlatmak istiyorsunuz. eğer böyle birşey yapıyorsa drum değişim zamanı gelmiştir. drum ünitesini veya bulabiliyorsanız drumunu değiştirmeniz gerekmektedir.
  • quote:

güle güle kullanın cihazınızı.keşke aldığınız fiyatıda belirtseydiniz.en azından fikir olurdu bizede.beraberinde gelen kartuşlar LC980 serisimi acaba?çünkü uyumlu birkaç seri kartuş var.dolum konusunda sormak istediğiniz birşey olursa buradan yada pm ile sorabilirsiniz.elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

bu ürünün yanına şimdi size dört renk mürekkep lazım ilk fırsatta almanızı öneririm.bildiğiniz gibi yazıcı dört ayrı kartuşlu.dört yeni kartuş fiyatına 1 er litreden dört renk toplamda 4 litre mürekkep alabilirsiniz.alacağınız bu mürekkeplerle ortalama 100 defanın üzerinde dolum yapacaksınız.dolum maliyetiniz benim hesabıma göre kartuş başına ortalama 0.15 kuruşa gelecek.sizin oraları bilmem ama bizim burada tek kartuş dolumu 7 TL.ve siz bu kartuş LC 980 seri kartuş ise 100-150 sayfa çıktıyı rahatlıkla alacaksınız.bunları tahminen kendi kullanımıma göre (sayfa doluluk oranı açısından) yazdım.tabiki sizin kullanımınıza göre değişiklik gösterebilir.

unutmadan orjinal kartuşlardan çıkarttığınız sarı renkli tıpalar varya onları kaybetmeyin.dolum için en az bir adet gerekli olacak ileride.

109 liraya aldım. Satan kişi elinde 7-8 tane daha olduğunu söyledi. Ürünler Kont distribütörlüğünde. Evet yanında gelen kartuşlar LC980 serisi. Yazıcının kutusunun üzerinde "tam dolu kartuş" ibaresi vardı. Programdan da kontrol ettim doluluk oranı tamdı. Yakın zamanda litrelik mürekkeplerden almayı düşünüyorum. Hatta duruma göre muadil kolay dolum kartuşlarındanda alabilirim. Ekonomik olması ve kartuş durumu en büyük etkendi benim için. Böylece uzun süre kullanmasam bile kuruma yapmaması için arada bir çıktı almak ekonomik anlamda önemini yitirmiş oluyor.

Sormak istediğim soru ise şu: Mürekkep alırken satıcıya gidip B/Y/C/M renk istemem yeterli mi? Yoksa her markanın renkleri ayrı mı oluyor? Satış yapanların sitelerine baktım marka marka ayırmışlar sanki.

İlginiz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 9 Şubat 2010; 20:41:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Katafalk101

quote:

bu ürünün yanına şimdi size dört renk mürekkep lazım ilk fırsatta almanızı öneririm.bildiğiniz gibi yazıcı dört ayrı kartuşlu.dört yeni kartuş fiyatına 1 er litreden dört renk toplamda 4 litre mürekkep alabilirsiniz.alacağınız bu mürekkeplerle ortalama 100 defanın üzerinde dolum yapacaksınız.dolum maliyetiniz benim hesabıma göre kartuş başına ortalama 0.15 kuruşa gelecek.sizin oraları bilmem ama bizim burada tek kartuş dolumu 7 TL.ve siz bu kartuş LC 980 seri kartuş ise 100-150 sayfa çıktıyı rahatlıkla alacaksınız.bunları tahminen kendi kullanımıma göre (sayfa doluluk oranı açısından) yazdım.tabiki sizin kullanımınıza göre değişiklik gösterebilir.

109 liraya aldım. Satan kişi elinde 7-8 tane daha olduğunu söyledi. Ürünler Kont distribütörlüğünde. Evet yanında gelen kartuşlar LC980 serisi. Yazıcının kutusunun üzerinde "tam dolu kartuş" ibaresi vardı. Programdan da kontrol ettim doluluk oranı tamdı. Yakın zamanda litrelik mürekkeplerden almayı düşünüyorum. Hatta duruma göre muadil kolay dolum kartuşlarındanda alabilirim. Ekonomik olması ve kartuş durumu en büyük etkendi benim için. Böylece uzun süre kullanmasam bile kuruma yapmaması için arada bir çıktı almak ekonomik anlamda önemini yitirmiş oluyor.

Sormak istediğim soru ise şu: Mürekkep alırken satıcıya gidip B/Y/C/M renk istemem yeterli mi? Yoksa her markanın renkleri ayrı mı oluyor? Satış yapanların sitelerine baktım marka marka ayırmışlar sanki.

İlginiz için teşekkür ederim.

fiyat gayet iyi.Kont zaten ana dağıtıcılardan bir tanesi.bende 99 TL ye kangurum sanal marketten almıştım.herhalde ellerindeki son ürünlerdi belkide ondan ucuza almışımdır.çünkü şu an ellerinde yok.gerçi kargo ile aynı fiyata geldi banada.ikamet yerime yakın hiçbir yerde bulamadığımdan mecburen pek çok ürünü internetten yapmak zorunda kalıyorum meburen.

Kolay dolum kartuşlarını ihtiyaç olduğunda alabilirsin.öncelikle bozulana kadar mevcut kartuşları doldurup doldurup kullanman ekonomi açısından senin için faydalı olacaktır.gerçi orjinal kartuşun bozulacak pek bir yeri yok ama benim düşünceme göre bozulabilecek tek yeri dolum yapmak için iğnesi çıkarılmış enjektörü soktuğumuz kısım varya o kısımda ufak bir oring lastiği var.bozulursa birtek o bozulur yada özelliğini kaybeder diye düşünüyorum.bendekiler henüz bozulmadığı için oring lastiğini yerinden çıkartmadım.bozulursa çıkarıp ölçüsünü alarak uygun bir oring bulacağız orayada elbete.sanayiide bana yakın bir yerde hidrolik sistemlerin tamiri yapan bir yer var.ellerinde envai çeşit oring mevcut.belkide onada uygun bir çözüm buluruz o zamana kadar.olmazsa son çare olarak ise kolay dolum kartuşlarından alacağım.

Mürekkep konusuna gelince buradan marka konusunda yorum yapmak istemiyorum.dikkat etmeniz gereken tek nokta black için pigment bazlı, diğer üç renk için dye bazlı olsun alacağınız mürekkep.birde bence ucuz çin mallarından uzak durmak lazım diye düşünüyorum.

Birde benim tavsiyem yazıcınız herhangi bir risk olmadığı sürece fişi elektrik prizine takılı durumda kalsın.gök gürültüsü veya şimşekli havalar gibi durumlarda fişini prizden çekiniz.aynı zamanda cihazınızı on-off anahtarındanda kapatmayın.yani sürekli on konumunda olsun.zaten ayarını yaptığınızda kullanmadığınız zaman 1 Dakika içinde sleep moduna geçiyor ve enerji tüketimi yok denecek kadar azalıyor.saate 3 watt lık bir tüketim yapıyor.bu durumda kullanırsanız kartuşlarınızın ve kafanın mürekkebi donmaması için haftada bir falan çıktı almanıza gerek yok.bu konumda hiç çıktı almadan (kartuşlarında mürekkep olmak koşuluyla tabiki) cihaz 6 ay kalsa mürekkep donma sözkonusu olmaz.kartuşlarınızı tamamen boş konumda uzun süre cihazınızı bekletmeyin.yani kartuşta mürekkep olduğu sürece cihaz fişi prize takılı ise donma problemi ile kolay kolay karşılaşmazsınız.cihaz fişi takılı olduğu sürece siz ona uzun süre yazdır diye bir komut vermeseniz bile kendisi otomatik olarak mürekkepler donmaması için gerektikçe kendi kendine kafa temizliği yapıyor.donmayı engelliyor.enerji bu işlem için gerekli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 10 Şubat 2010; 2:43:30 >

• Arkadaşlar ben de epey bir araştırmadan sonra ve lexmarka yeterince antipati kapmışken son 2 seçeneğe düşürüp (samsung scx4300- brother 7030) brothera karar verdim. Siparişimi çektim ve kargo bekliyorum. Lexmark 4550 yazıcımı da çok araştırmıştım memnundum aslında ama şimdi kartuşlarının fiyatını görünce delirdim. Bir siyah bir de renkli alsam 130 tl yi buluyor. Dolduruyorum çip denen hadiseden ötürü bir işe yaramıyor. 130u verince 500 sayfa sonra tekrar siyah kesin bitecek bir 60 daha verecegim. Brother ilk başta gelen kartuşla 1500 sayfa yazar diyor. Sonra orjinal toner alsam 80 tl ve 2600 sayfa basıyor ki hakikaten yazıcıyı amorti
    ediyor bile.

Brother 7030 için genelde edindigim bilgi tonerinin doldurulmasının zor olmadıgı ve problem olmadıgı.

Konu hakkında bilgisi olanlara bir kaç sorum olacak:.

Bu tonerde çip olayı yok değil mi? Bir de kendim dolduraiblirmiyim? Bir de bunun parça olayı nasıldır ki 2-3 sene sonra lexmark sıkıntısına düşermiyim?

• ben brother marka mfc 7320 yazıcı aldım siteden myrain programını indirdim yazıcı ayarlarını güncellledim ama hala türkçe olmadı bunu ürkçe nasıl yapabiliriz birde fax ayarları nasıl yapılıyor kullanım klavuzuda ingilizce ayrıca dil seçimini nasıl değiştiriyoruz
  • Merhaba!!! Brother Yazıcılarda Laser Yazıcılar Çok kaliteli ve seri ve cogunda Pc fax Özeliginden dolayıda Çok başarılı yanlız Mürekkep Puskurtmelılerde problem cok cıkmaya basladı benım demek istedıgım laserlerı guzel..
  • arkadaşlar konu brother yazıcılar ama bende brother ve epson arasında kararsız kaldım aşagıdaki ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz

BROTHER MFC5890
    http://www.buroteknik.com/urun_tanim.asp?urun=44855&gclid=CIWw3Pzh9J8CFRhp4wodfGO_Yw

EPSON PX800FW
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/INKJET-YAZICI/EPSON/STYLUS-PHOTO-PX800FW-p-26287-c-36.htm

kullanım amacım genelde çıktı almak ve fax için kullanırım foto basmayla fazla işim olmaz, evde kullanıcam yoğun çıktı alımıda yapmam. Hangi ürünü neden tavsiye ettiğinizide belirtirseniz daha çok yardımcı olmuş olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: faceoff

ben brother marka mfc 7320 yazıcı aldım siteden myrain programını indirdim yazıcı ayarlarını güncellledim ama hala türkçe olmadı bunu ürkçe nasıl yapabiliriz birde fax ayarları nasıl yapılıyor kullanım klavuzuda ingilizce ayrıca dil seçimini nasıl değiştiriyoruz

Merhaba,

MFC-7320 cihazlarında Türkçe desteği yoktur, siteden indirdiğiniz dosya sadece yazılım yükleme dosyasını Türkçe versiyonudur, Şuan Türkçe desteği olan modeller MFC-255CW,DCP-375CW,MFC-8880,MFC-8370' dir. cihazı ilk kurulumunda dil seçimi olarak Others seçeneği seçilmelidir, eğer başlangıçta bu ayar yapılmadıysa servis menüsünden ingilizceye ayarlanır. Cihaz kapalıyken Menu tuşuna basılıp açılır ekrana maintenance yazısı gelince 74 tuşlanır daha sonra ekrandaki rakkamı 2104 olarak değiştirip start tuşuna basılır makina resetleme işlemi bittiğinde maintenance yazısı geldiğinde 99 tuşlanıp servis menüsünden çıkılır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference -- 16 Şubat 2010; 15:24:07 >

• teşekkürler
  • quote:

quote:

ben brother marka mfc 7320 yazıcı aldım siteden myrain programını indirdim yazıcı ayarlarını güncellledim ama hala türkçe olmadı bunu ürkçe nasıl yapabiliriz birde fax ayarları nasıl yapılıyor kullanım klavuzuda ingilizce ayrıca dil seçimini nasıl değiştiriyoruz

Merhaba,

MFC-7320 cihazlarında Türkçe desteği yoktur, siteden indirdiğiniz dosya sadece yazılım yükleme dosyasını Türkçe versiyonudur, Şuan Türkçe desteği olan modeller MFC-255CW,DCP-375CW,MFC-8880,MFC-8370' dir. cihazı ilk kurulumunda dil seçimi olarak Others seçeneği seçilmelidir, eğer başlangıçta bu ayar yapılmadıysa servis menüsünden ingilizceye ayarlanır. Cihaz kapalıyken Menu tuşuna basılıp açılır ekrana maintenance yazısı gelince 74 tuşlanır daha sonra ekrandaki rakkamı 2104 olarak değiştirip start tuşuna basılır makina resetleme işlemi bittiğinde maintenance yazısı geldiğinde 99 tuşlanıp servis menüsünden çıkılır..

üstadım DCP 145C modellerde menüyü türkçe yapma seçeneğimiz varmı acaba?
    gerçi ben kullanıyorumda çocuklarında anlayabilmesi açısından türkçe olursa daha iyi olur.
    ayrıca cihazın OCR yazılımı türkçe olursa daha iyi olur benim açımdanda.
    teşekkürler.

• quote:

gerçi ben kullanıyorumda çocuklarında anlayabilmesi açısından türkçe olursa daha iyi olur.
    teşekkürler.

türkiyede satılan modeller maalesef eski modeller
    yeni modeller türkiyede yok...
    brother türkiye pazardan umudunu kesmiş
    ne bir yenilik nede yeni ürün....

bu sebeple türkçe menü ...no bradırr..!
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

teşekkürler.

Merhaba,

DCP-145C'de orjinal ingilizce olarak gelmektedir, bu model için Türkçe desteği bulunmamaktadır, sonradan yazılımla Türkçe desteği yapılamaktadır. 2010 model cihazlarda MFC-255CW,DCP-375CW,MFC-8880DN,MFC-8370DN Türkçe desteği mevcuttur.. (Cihaz üzerindeki yazılar,kitap içeriği sürücü yüklemeleri,ekrandaki mesajlar Türkçe, fakat OCR Bundle yazılım olduğundan bu yazılımda Türkçe desteği yok.)

• Arkadaşlar BROTHER MFC5890 ile EPSON PX800FW arasında kıyaslama yapabilecek kimse yokmu ?

Peki kıyaslama yapamıyorsanız MFC 5890 hakkındaki yorumlarınız ne? Yazıcıyı evde kullanacam haftada en fazla 10 sayfa çıktı alırım (fax,fotokopi ve print olarak) resim bastırmakla işim olmaz ama belki ayda 1-2 bastırırım. Aradığım en önemli özellik kablosuz olsun (f/p oranı iyi bir ürün olursa kablolu olmasıda sorun olmaz), varsa başka ürün tavsiyeniz onlarıda bekliyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karaman39

bende mfc 215c var ve printpen kartuş kullanıyordum biten kartuşu değiştirdim ve makina arıza verdi başlatılamıyor diye servise götürdüm muadil kartuş kullanmışsınız kafa tıkanmış size 170 tl masraf çıkarı siz eniyisi yeni yazıcı alın dediler bu kafayı temizlemenin yolu yokmu solüsyondan bahsediliyor ama nette aradım bulamadım yada ben söküp kafayı temizleyebilirmiyim imkan varsa tabi cevap yazacaklara şimdiden teşekkürler

bir yerde kafa temizlemek için aseton kullanıldığını okudum.fakat nasıl yapıldığı hakkında bilgi yoktu.zararı varmıdır onuda bilemem.sonuçta kimyasal madde aseton.öncelikle ilk önce kartuşların içindeki eski mürekkebi şırınga ile boşaltarak uygun yeni mürekkep doldurarak manule en azından 4-5 sefer kafa temizliği yaptırın.siyah için pigment renkliler için dye mürekkep kullanın.ucuz çin malı mürekkepleri tavsiye etmem.

arkadaşım sıfır kartuş taktım ama manuel olarak temizlik yapmıyor yazıcı yine başlatılamıyor hatası veriyor başlatılamadığı için manuel temizlikte yapmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: karaman39

arkadaşım sıfır kartuş taktım ama manuel olarak temizlik yapmıyor yazıcı yine başlatılamıyor hatası veriyor başlatılamadığı için manuel temizlikte yapmıyor

manuel kafa temizleme işlemini pc den değil cihazın kendisi üzerinden yapmanız gerekiyor.kullanma kılavuzunda yazıyor kafa temizliği için hangi işlemlerin yapıldığı.

yazıcı başlatılamıyor hatası veriyor derken neyi kastettiğinizi tam anlayamadım.
  • Arkadaşim BROTHER MFC5890 kartuş problemı var dedıgım gıbı karuşlu cıhazlarını tavsıye etmem brohter lazaerler de ıyıdır.bu yazıcın tek guzellıgı A3 basması gelelım epsona EPSON PX800FW çok güzel yazıcı dokunmatık olsun cd ustune baskı olsun ve cok şik yapmıslar ama bundada masraf olayları var kartuş cok hızlı bıtıyo ve 6 kartuş sistemini uyguladıgından daha masraflı olur kartuş masrafı önem semessen bu yazıcı 1 numara duşuk maliyetli yazıcı tafsıye edıyım sana hp 8500DN Wifi olanıda var fıyatıda cok ıyı hatta kartuşların XL larıda var siyah 2200 %5 yogunlukta baskı yapar bu onlardan en ekonomik olanı
  • BROTHER MFC5890 KABLOLU

EPSON PX800FW KABLOSUZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoooPeR

BROTHER MFC5890 KABLOLU

EPSON PX800FW KABLOSUZ

dostum yorum için sağol. Hp 8500 benimde dikkatimi çekti ama hp servisleri ve eski yazıcımdan dolayı mesafeli duruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangeraus -- 19 Şubat 2010; 21:27:54 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.