Şimdi Ara

BROTHER YAZICILAR HAKKINDA.. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
21
Favori
243.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Brother 7030 için genelde edindigim bilgi tonerinin doldurulmasının zor olmadıgı ve problem olmadıgı.

Konu hakkında bilgisi olanlara bir kaç sorum olacak:.

Bu tonerde çip olayı yok değil mi? Bir de kendim dolduraiblirmiyim? Bir de bunun parça olayı nasıldır ki 2-3 sene sonra lexmark sıkıntısına düşermiyim?
  • merhaba arkadaşlar. 1 ay kadar önce brother dcp-7030 fonksiyonlu laser yazıcı aldım. içinde tn2130 toneriyle birlikte geldi. şimdi merak ettiğim iki konu var:
    1. bu yazıcıda toner seviyesini nasıl öğrenicem
    2. bu toneri nasıl dolduracağım aşağıdaki 1. linkte doldurulamayacağı yazıyor, 2.de doldurulabileceği yazıyor

http://www.prinkjet.com/?ol=products&prdc=cartridge_select&page=1&cartridge=1598
    http://www.dolumshop.com/7191/Brother_TN-2130_Toner_Dolumu.htm

birde bu tonerin tozunu almak ve kendim doldurmak istiyorum. ancak nette bu tonere uygun tozu bulamadım. brotherın başka modelleri için toz var ama bu model için yok. peki bu toneri dolduranlar tozu nerden alıyor. yanlış toz doldurup toneri bozmasınlar. gerçekten şaşırdım kaldım
    bu konuda bilbilerinize ihtiyacım var

• Bütun servisler aynıdır artık hp de canonda ve brohter da kargo ile anlasmalı verıyosun ucretsız bakıyolar gerı yoluyolar.sana tavsıyem hbrother 7030 da yazılımı yukle doluluk oranı yazar orda kardeş brohter ın tonerlerı doluyo drum olayı bıraz zor temızlenır bılgınıze.
  • sana tavsiyem 8500DN okiş wifi liside iyi
  • brother inkjet yazıcılarda atık mürekkep diye bir olay varmı acaba?

yani epsonlar yazdırırken yada kafa temizliği yaptıkça oluşan atık mürekkep yazıcının içinde bir yerde biriktiğini okudum.belli bir birikim sonrasındada temizlenmesi gerektiği ve epson yazıcının bu olay karşısında tekrar resetlenmek gerektiğini duydum.

ben brother 145C modeli kullanıyorum.bu yazıcıda böyle bir durum varmı acaba.yani atık mürekkep çıkarıyormu?çıkarıyorsa bu atık mürekkep nerede birikiyor?birikiyorsa nasıl temizleniyor?bu konuda bilgisi olan arkadaşların fikirlerinden yararlanmak istiyoruz.

bu arada ben iki kez dolum yaptım tüm kartuşlara şu ana kadar böyle bir sorun ile karşılaşmadım.fakat böyle bir durum ile karşılaşmak sözkonusu olabilirmi acaba merak ettim doğrusu.

bu konuda bilgilerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

brother inkjet yazıcılarda atık mürekkep diye bir olay varmı acaba?

yani epsonlar yazdırırken yada kafa temizliği yaptıkça oluşan atık mürekkep yazıcının içinde bir yerde biriktiğini okudum.belli bir birikim sonrasındada temizlenmesi gerektiği ve epson yazıcının bu olay karşısında tekrar resetlenmek gerektiğini duydum.

ben brother 145C modeli kullanıyorum.bu yazıcıda böyle bir durum varmı acaba.yani atık mürekkep çıkarıyormu?çıkarıyorsa bu atık mürekkep nerede birikiyor?birikiyorsa nasıl temizleniyor?bu konuda bilgisi olan arkadaşların fikirlerinden yararlanmak istiyoruz.

bu arada ben iki kez dolum yaptım tüm kartuşlara şu ana kadar böyle bir sorun ile karşılaşmadım.fakat böyle bir durum ile karşılaşmak sözkonusu olabilirmi acaba merak ettim doğrusu.

atık mürekkep var

hortumlardan kafaya giden kullanılmayan mürekkep ve temizleme esnasnda aldığı fazla mürekkebi yine hortumla bir depoya gönderiyor. bu deponun içinde yoğun emici süngerimsi malzeme var çok uzun zaman sonra dolar muhtemelen ama onu temizlemek pek mümkün gözükmüyor. zaten ona ulaşabilmekk için makinenin kapaklarını çıkartıp şasiye ulaşmanız gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ukarcan

quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

brother inkjet yazıcılarda atık mürekkep diye bir olay varmı acaba?

atık mürekkep var

hortumlardan kafaya giden kullanılmayan mürekkep ve temizleme esnasnda aldığı fazla mürekkebi yine hortumla bir depoya gönderiyor. bu deponun içinde yoğun emici süngerimsi malzeme var çok uzun zaman sonra dolar muhtemelen ama onu temizlemek pek mümkün gözükmüyor. zaten ona ulaşabilmekk için makinenin kapaklarını çıkartıp şasiye ulaşmanız gerek.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.peki dolduğu nasıl anlaşılır bu kısmın acaba.gerekirse açabilirim cihazın içini.yani yazılımsal olarak bir uyarı falan veriyormu acaba merak ettim.

• atık mürekkep haznesi 300-400 ml alabilecek kapasitede, kolay kolay dolmaz :)
    kapakları çıkarınca kolaylıkla alınıp temizlenecek gibi duruyor ama kutunun herhangi bir kapağı vs yok yani süngerimsi malzemeyi içine yerleştirip sıcak presleme ile kapatılmış gibi, fakat bir şekilde temizlenebilir.
    uyarı konusunu ben de bilmiyorum, herhalde 2-3 sene sonra dolarsa anlarız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmtabi

atık mürekkep haznesi 300-400 ml alabilecek kapasitede, kolay kolay dolmaz :)
    kapakları çıkarınca kolaylıkla alınıp temizlenecek gibi duruyor ama kutunun herhangi bir kapağı vs yok yani süngerimsi malzemeyi içine yerleştirip sıcak presleme ile kapatılmış gibi, fakat bir şekilde temizlenebilir.
    uyarı konusunu ben de bilmiyorum, herhalde 2-3 sene sonra dolarsa anlarız :)

bilgi için teşekkürler.dolarsa, dolduktan sonra hep birlikte bir çözüm arar buluruz onada.aylık ortalama 100-150 sayfa çıktı alıyorum ben.bakalım ne zaman dolacak.matematik hesabı yapsak dediğiniz gibi 300-400 ml alacak kapasite ile tahminen kullandığı mürekkebin % 10 unu atık olarak buraya attığını varsaysak 1 kartuşta 1 ml atık mürekkep ile tahminen 300 kartuş dolumu sonrası uyarı gelir.

buda 1 kartuş ile ben A4 boyutunda ortalama 100-130 sayfa çıktı rahatça alıyorum
    300 kartuş x100 - 130 = 30.000 ile 39.000 civarı çıktı sonrası dolacak gibi bir hesap çıkıyor.
    ohooo matematik hesabında bu iş çok uzun sürer gibi görünüyor.

bilgiler için tekrar teşekkürler.
    zaten çok sevmiştim bu brother yazıcımı şimdi bir kere daha sevdim

edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 27 Şubat 2010; 12:47:38 >

• BROTHER HL2040 LAZER YAZICI TONER SEVIYESI GORUNTULEME NASIL OLUYOR?
  • Size Çok Önemli Bilgi Verıyım Brother Mürekkep Püskurtmeli Yazıcalarda Kartuşları Bitmiş Gosterıyosa Alt tarfında Boşluk Olan Yere Kagıtla Yada birşeyle YApiştırın Daha Çok BAskı YApıcaktır ve Bitene Kadar Devam Eder..:) KArtuş MAsrafından Bırazda Olsa Paranız CEbınızde Kalır.

Brother Kartuşların altkısmındakı boşluklardan 4 kartuşun arasından lazer gecmektedır orda bı boşluk oldugundan boşdıye hatta vermekte dedım gıbı yapın daha cok baskıver hata vermeden basmaya devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoooPeR

Size Çok Önemli Bilgi Verıyım Brother Mürekkep Püskurtmeli Yazıcalarda Kartuşları Bitmiş Gosterıyosa Alt tarfında Boşluk Olan Yere Kagıtla Yada birşeyle YApiştırın Daha Çok BAskı YApıcaktır ve Bitene Kadar Devam Eder..:) KArtuş MAsrafından Bırazda Olsa Paranız CEbınızde Kalır.

Brother Kartuşların altkısmındakı boşluklardan 4 kartuşun arasından lazer gecmektedır orda bı boşluk oldugundan boşdıye hatta vermekte dedım gıbı yapın daha cok baskıver hata vermeden basmaya devam.

bu işlem yazdırma kafasının mürekkepsiz olarak çalışmasını önlemek için alınmışa benziyor.bir miktar daha yazılabilir fakat kartuşlardaki mürekkep tamamen bittiğinde yazdırma kafası mürekkepsiz çalışacağı için kafa yakma ihtimali ortaya çıkmazmı?

içinde mürekkep olmayan yada çok az olan boş kartuş ile yazdırmaya çalışmak nedeniyle lexmarkta 2 tane kartuşun kafasını yakmıştım daha önce.

bu bahsettiğiniz şekilde elimizde mürekkep yoksa ve acilen yazılması gereken evrağımız varsa bence 5-10 sayfa daha çıktı alınıp yinede en kısa sürede doldurmak gerektiğini düşünüyorum.verdiğiniz bilgi için teşekkürler.

bahsettiğiniz kısmı gösteren birde foto ekleseydiniz iyi olurdu.

• TAbi Dediğin Dogru ama sadece bittignde anlıyosun mesela siyah yoksa yazmaz o sekılde cok fazla yorarsan kafa mekanizmasını yanma yapar ben sadec bırazda yazabılır anlamında soylemıstım.. suan Örnek gösterıcek kartuşum yok kusura bakmayın..

teşekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoooPeR

TAbi Dediğin Dogru ama sadece bittignde anlıyosun mesela siyah yoksa yazmaz o sekılde cok fazla yorarsan kafa mekanizmasını yanma yapar ben sadec bırazda yazabılır anlamında soylemıstım.. suan Örnek gösterıcek kartuşum yok kusura bakmayın..

teşekkurler.

evet dediklerinize katılıyorum.bu şekilde işlem yapıldığında eğer almak istediğiniz baskı boş çıkıyorsa ikinci bir yazdırma denemesi yapmadan önce dolum kesin şart oluyor..yazdırma kafasını korumak için bu durumda dikkatli olmak gerekir.
  • aynen bi sure yazdır sonra anlarsın saten he bırde orjinal kartuş almana gerekyok muadil kartuş pelikanda alsan daha ıyı olur full doludur onlar daha cok baskı yapıcaktır yanlız bıraz soluk olabılır orjınale o kadarda olsun:))
  • merhaba arkadaşlar konu için tşk benımde bır sorunum var belırtmek ıstedım sımdı bende MFC-215C modelli yazıcım var sımdı her fonksyon çalışıyor ama ne olduysa bır anda pc den hiç birşey yazdıramıyorm sorun ne çözemedım her yolu denedım kartuş degiştirdim ama gene olmadı lutfen yardım pls teşekkürler şimdiden
  • Arkadaşim Kablonda sorun olabır yada bayadır kullanmadıysan kartuşların donmus olabılır.Yada en kotusu yazılımdan sonrun olabılır yazılım cagresı ise format.

birde yazıcı ata yaptıgından eminol ufak hattalarbıle yazıcıyı çaliştırmaya bılır ne bılıyım parlel portsecmıs olabılırısn usb sec
  • sorununu biraz daha açık yazarsan iyi olur.mesela fotokopi çektiğinde çekiyorsa kartuş-mürekkep ve kafa ile ilgili bir problem yoktur.yani fotokopi çekip pc den döküman yazmıyorsa sorun ya yazılımda yada büyük olasılıkla usb bağlantı kablosundadır.mümkünse çalışan bir kablo ile deneme yapın öncelikle.birde sorun neyden sonra başladığını belirtirseniz iyi olur.örneğin pc ye format atttıktan sonramı oluştu veya nedenini belirtirseniz daha iyi olur.
  • KARŞILIKSIZ VERDİĞİNİZ BU BİLGİLERDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR FORUMA SİZİN GİBİ İNSANLAR LAZIM YAPTIĞINIZ ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞTİR NOKTA ATIŞLAR YAPIP İNSANLARIN SORUNLARINI ÇÖZÜYORSUN KONUYU AÇAN VE TAKİP EDEN ARKADAŞA TEŞEKKÜRLER AYRICA DİĞER ARKADAŞLARIN KATKISINIDA UNUTMAMAK LAZIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldjoy -- 11 Mart 2010; 13:38:07 >
  • bu arada 795cw de türkçe seçeneği var değilmi arkadaşlar ??
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.