Şimdi Ara

Brüksel'de çalınan iPhone'un akıbeti? hackerlar peşimde...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 hafta önce brüksel'de iphone 5'imi çaldırdım en başlarda bulmak için çok inancım vardı sonradan telefonsuzluğa dayanamadım yurtdışında çok sıkıntı oluyor diye yeni iphone 5s aldım, ama hala aklım ilk göz ağrımda. bataryasının zayıflamasını saymazsak çok memnundum rahmetliden, yenisinden daha kraldı gözümde. Her neyse.

Şimdi üstünden 2 hafta geçmişken birisi benim kişisel mailime şüpheli oturum açma girişiminde bulunmuş, gmail tarafından mail geldi amerika'nın kentucky eyaletinde bilmem ne ip'si ile yapılan şüpheli giriş önlendi, bu girişimi yapan kişi bir mobil cihaz kullanıyordu diye bir mail.

"Birisi kısa süre önce Google Hesabınızda (x@gmail.com) oturum açmaya çalışmak için şifrenizi kullandı. Bu kişi, bir e-posta istemcisi veya mobil cihaz gibi bir uygulama kullanıyordu.

Hesabınıza erişmeye çalışan kişi bir saldırgan olabileceği için oturum açma girişimi engelledi. Lütfen oturum açma girişimiyle ilgili ayrıntıları gözden geçirin:

30 Mart 2014 Pazar 17:34:59 UTC
    IP Adresi: 96.28.220.85 (96-28-220-85.dhcp.insightbb.com)

Bu oturum açma girişimi hakkında bilginiz yoksa, birisi hesabınıza erişmeye çalışmış olabilir. Hemen hesabınızda oturum açıp şifrenizi sıfırlamalısınız."

Benim tahminim iphone'u aynı ülke içinde imei'si banlı diye satamayacaklarını düşünüp yurtdışına kaçırdılar. iPhone internete bi bağlansa telefon kendini kitliycek adamların konumunu tespit etcem ama henüz bağlanmadı (bkz: find my iphone) ios 7.1 yüklüydü meraklısına, jailbreaksizdi.

ben telefona format atıp uğraşırlar diye düşünmüştüm ama tahminimce format atmamışlar çünkü öyle her yere vermediğim bir maile nasıl ulaşıp girmeye çalışıyolar yani? büyük ihtimal passcode'u kaldırdılar bi şekilde restore/format yapmadan. Her şeyin şifresini değiştirdim fakat icloud'u değiştiremedim. şifre sıfırlama maili gelmedi bir türlü.

birileri oturup her şeyimi hackleyecek diye korkuyorum. telefon şu an için yılan oynanan nokia'dan farksız çünkü benim apple kimliğim olmadan aktive edip internete bağlayamazlar. internete bağlasalar find my iphone açık olduğu için telefon kendini kilitleyip alarm çalıcak, bana lokasyon bildirimi gelicek.

daha önce başına böyle bi durum gelen oldu mu? türkiye'de olsa belki savcılığa kadar çıkardı olay ama burda kimse sallamadı beni.

sizce bu durumda yapılması gereken başka bir şey var mı?

• Telefonunuzda ne tarz özel bilgiler vardı? Yani giriş durumunda çalınacak gizli ya da değerli bir şey var mı?

Benim başıma şu şekilde geldi, arabadan inip okula gelmiştim. Derste baktım telefon yok, önce paniğe kapıldım ardından arkadaşımın iPhone'sinden iclouda giriş yapıp kendi iPhone'umun arabada olduğunu anladım. (Gidilen yerden) bu şekilde paniğe kapılmadan yerini öğrenmiş oldum. Ancak dediğiniz gibi intenete bağlanmadan herhangi bir tespit yapılamıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika adresine ait bir ip yonlendirici kullandiysan youtube veya twittera girmek icin ondanda olur. Hackera suc atmadan bunu bir incele kim napsin hocam senin mailini

• quote:

Orijinalden alıntı: karti

Amerika adresine ait bir ip yonlendirici kullandiysan youtube veya twittera girmek icin ondanda olur. Hackera suc atmadan bunu bir incele kim napsin hocam senin mailini

Aynen. Vpn kullandiysan ondan da olmus olabilir. Malum son gunlerde vpn kullanmayan yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belçika diyor hocam ne VPN'si, o demokrasinin "olmadığı" ülkelerde geçerli.

• quote:

Orijinalden alıntı: er-soy

Bu mesaj silindi.
    Google'dan böyle bir mail bana da geldi. Şifremi yeniledim, bitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 4 Nisan 2014; 12:48:03 >
  • er-soy kullanıcısına yanıt
    hayatından memnunsan sorun yok. biz YASAK larla mutluyuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: qqyyxx

Duruma göre değişir.
  • qqyyxx Q kullanıcısına yanıt
    Siz buna layıksınız, özgürlük sizi bozar.

• quote:

Yok kardeş ben mutlu değilim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

quote:

Alıntıları Göster
    belki sana yardımı olabilir :p

96.28.220.85 US Louisville,
    Kentucky,
    United States,
    North America 40219 38.1442,
    -85.6932 Time Warner Cable Time Warner Cable insightbb.com 529

Brüksel'de çalınan iPhone'un akıbeti? hackerlar peşimde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_hatip -- 4 Nisan 2014; 14:18:08 >

• er-soy kullanıcısına yanıt
    sizin özgürlük anlayışınıza ben ne diyeyim. özgürlüğü nette arama kardeş. ben vatanın her noktasını gezip her yere girip çıkabiliyorum. hayat uyutuptan ibaret değil bizim için. neyse uzatmayalım. dayanamadım mesajına cevap yazdım. gereksiz bir diyalog oldu kusura bakma.
  • quote:

quote:

herkesin mutlu olabilmesi mümkün değil zaten. yapacak bişey yok. şükretmeyi bilmek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: er-soy

Belçika diyor hocam ne VPN'si, o demokrasinin "olmadığı" ülkelerde geçerli.

Calinan telefonundan bahsetmiyoruz. Yeni telefonunda vpn kullandiysa gmail den uyari maili almasi olasi diyoruz.

• İphone um çalındı gitti ondan diyorum bana vpn kullanıyosan ondan diyosunuz. Hayır hiç kullanmadım asıl vpn'ciler napsın benim kişisel mailimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: indiecandy

İphone um çalındı gitti ondan diyorum bana vpn kullanıyosan ondan diyosunuz. Hayır hiç kullanmadım asıl vpn'ciler napsın benim kişisel mailimi?

Yahu vpn'ciler kim diyoruz ki sen su an da kullandigin telefonda, bilgisayarda ip degistiren bir yazilim ile kendini amerika da gibi gosterdiysen o yuzdende olabilir. Ama sen kullanmadim diyorsun. Bu durumda diyecek bir sey yok, sifreni degistir her ihtimale karsi.

• quote:

quote:

quote:

herkesin mutlu olabilmesi mümkün değil zaten. yapacak bişey yok. şükretmeyi bilmek gerek.

Demek bu yüzden böyleyiz. Baş kaldırmak yerine şükretmek.. Halinden memnun köleler..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphonumu bul seceneği aktifmiydi aktifse icloda gir iphone sil ve kilitle

• NedenAllahım kullanıcısına yanıt
    ne sandın ya. yoksa sen köleliğin orta çağda kaldığınımı sanıyordun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Özkan38

İphonumu bul seceneği aktifmiydi aktifse icloda gir iphone sil ve kilitle

aktifti ama iphone u silersem takip etme seçeneğimi kendi ellerimde yok etmiş oluyorum, bilerek yorum yapalım lütfen...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.