Arkadaşlar; Aranızda işyerlerinde hiç BSA yani yazılım denetleyenleri ve denetleme şekillerini göreniniz veya yaşayan var mı? İşyerine geldiklerinde PC nin neresine bakıp ve nasıl bir araştırma yaparlar.?
Bizim şirkette Linsaslı bir program var ( 50 mb ) 2 kişide . Çok nadir de olsa ihtiyacım olduğunda bende kullanıyorum. Fakat lisans ücreti ve BSA korkusu yüzünden patronlar kaldırttı. Benim de aklıma şöyle 2 çare geldi;
Birincisi programın olduğu 2 user in PC sine networkden girerek kısayolunu kendi PC me attım. User çalışmadığı zaman ben de açabiliyorum. İkincisi Gene networkden USER ın Program Files klasöründeki ilgili programı kendi PC me veya veya servara kaydettim oradan direk çalıştırabiliyorum.
Şimdi bu iki durumdan herhangi birinde BSA denetimi olmuş olsa bunun yakalanma veya görülme ihtimali var mı? Yani ben BSA geldiği anda o programı silmem benim için yeter mi? Yoksa bu meret regedite falan bir şey kaydetiyor mu? Networkdan çalıştıtrdıktan sonra PROGRAM EKLE KALDIR a baktım. Program ismi burada veya başlatta yok.
Ne dersiniz ben bunu böyle kullanmaya devam edeyim mi?
Bilgi verenlere teşekkür ederim.[ban]
hiçbişi olmaz.onların reklamlarda artis artis konuştuklarına bakma..ne mal olduklarını iyi biliyoruz.sen elinde lisanslı bir program varsa ve ara sıra birkaç makinada kullanman icab ediyorsa buna bişi diyemezler.bsa kendini adamdan sayıyorsa önce holding binalarına gitsin.oradaki lisanssız video editing programlarını görsün bakalım dili dışarıya düşecekmi!
Onlarında gidecekleri yerler var.Öyle her önüne gelen yere giremezler kanunen değil ama maçası yemez.Benim bildiğim işletim sistemi ile ilgili bir uygulama var o da eğer lisanslı bir xp'n varsa aynı pc ye xp den önce çıkmış işletim sistemlerini kurabiliyorsun.En azından BSA ya telefon ettiğimde karşıma çıkan eleman böyle söyledi...Adamlar anlaşmalı oldukları program üreticilerinin ürünleriyle ilgili inceleme yaptıkları gibi anlaşmasının olmadığı programlar içinde ilgili şirketi arayarak "bakın burda programınız lisanssız kullanılıyor" diye gammazlıyorlar.Benim bildiklerim bu kadar ha birde yine işletim sistemi ile ilgili olarak nerde lisansın dediklerinde "evde unutmuşum" gibi mazeretlere 2 gün veriyorlar (şahit oldum)...Kaldıki BSA daki bu muhterem zatlar yapmış oldukları araşatırma ve incelemenin lisanslandırma amaçlı olduklarını ,cezanın ise ikinci planda olduğunu söylüyorlar...
BSA girmeden önce Telefon ile sizi Kaçak yazılım kullandığınızı size söyler. uyarır.Ve sonrada eğer uymassan JANDARMA VE POLİS ile beraber baskın yapar.Ev kullanıcıları için bu durum söz konusu değil.Ama işyerlerine bayağı baskın oluyor...
BSA gelmeden önce şirketi arar ve bir süre verir. Bu süre bitimine kadar şirketin kullandığı tüm lisanssız -korsan- programların lisanslanmasını ister. Hatta bunu yapamayacak ise şirket, parasıyla bu konuda danışmanlık bile yapar. Sona belirtilen tarihten sona herhangi birgün denetlemeye gelirler. Regediti inceleyen bir program ile her bilgisayarı incelerler. Lisanslarınız tam ise çayınızı içer giderler. <u>Kötü olan nedir,</u> eğer o belirtilen tarihten sonra denemek için korsan bir yazılım kullandıysanız ve ardından sildiysen ancak bu yazılımın keyleri registryde kaldıysa yandınız! Cezayı keserler....
elinde lisanslı birkaç ofis ve windows cd si varsa korkma. oyle küçük, pek duyulmayan programlar pek önemli değil onlar için
BSA için lisanslama "elinde lisanslı birkaç ofis ve windows cd si varsa korkma" şeklinde anlatılamaz. Kuralar kesindir. <u>Tek lisanslı bir yazılım yanlızca bir bilgisayara kurulur</u> ve lisans anahtarları yazan sticker o bilgisayara yapıştırılır(windows için) . Eğer elinde üç bilgisayarlık ofis programı için lisans varsa/almışsan dördüncü, beşinci bilgisayarlara kuramazsın.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by bozo</i> <br />benim demek istediğim her bilgisayar için. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> tamam o zaman[frndsp][spr]
Bsa benim çalıştığım şirkete gelmişti bilgisayarlarda windows lisansı vardı corel ve photoshop kullanıyorduk sadece tek lisans vardı bizde diğerlerine tryout versionu yükledik yemedi tabi adamlar bize 5 tane lisans aldırdılar
Bundan bir kaç ay önce fabrikayı aradılar, İzmir'de çalışmalara başladıklarını ve benden lisanslarımı ve faturalarını fakslamamı istediler. Ben de onlara UPS ile kalın bir dosya içinde lisansların ve faturaların fotokopilerini gönderdim. Bir daha da ses seda cıkmadı. Ama duyduguma göre organizede 1-2- fabrikaya baskına gitmişler ve lisansların satın alınmasını sağlamışlar.
Cevaplar için teşekkür ederim Şimdi bir konu kaldı. Şirkette 3 PC de Çizim programı var Lisanslı.Ben de yok. Ben bunu ağdan arkadaşın Program Files klasöründen kendi PC me kopyaladım ( Program Files dışında başka bir klasöre ) ve çalıştırdım. Çalıştı. Herhangi bir KEY falan sormadı direk çalıştı.
Diyorsunuz ki BSA arayıp bilgi veriyor. Duyarsam silerim diye düşünüyorum. Program Ekle Kaldır da yok. Ancak çalştıkça REGEDİT e bir şeyler kaydeder mi? Şimdi ben bunu kullanayım mı kullanmayayım mı?
Cevaplara göre kullanmamda bir sakınca yok gibi ne dersiniz dostlar.?
Şirket büyük bir şey değil.Patronların gözünü de birileri çok fena korkutmuş. Hiç bir PC de disket ve CD rom yok. Tabii internet te yok. Sadece Satışa bakan Patronda var hepsi. Her ne kadar anlatsak da saplantı halindeler.
Esasında patronlar bu saplantı konusunda haklılar, çünkü çook büyük cezalar ödemek durumunda kalabilirler. Program degerinin 10 katı kadar ceza, hapis cezası gibi cezalar duymuştum... Merak ediyorum, acaba Avrupa'da veya Amerika'da da lisanssız kullanıma karşı cezalar bu kadar yüksek mi??? Bilgisi olan var mı?
Beyler bugün Microsoft'tan bi elemanla birebir görüştüm (ceketinin yakasında microsoft logosu bile vardı)...İnternet cafelere uğramayacaklarını söyledi.Şu an benim bulunduğum şehirdeler yaklaşık 1 ay kalacaklarmış yani BSA cılar yanlarında Microsoft'tan da bir yetkiliyi de bulunduruyorlar.Çok kafa bi elemandı epey konuştuk ,meslek uyumuda olunca laf lafı açtı...Bu arkadaşların asıl amaçları milleti hoplatmak değil lisanslandırmak.Aslında konuştuktan sonra haklı oldukları yönlerin de olduğu kanaatine varmadım da değil.
Abi ben demo crack takılıyorum.. Baktım adamlar Ajan simit gibi dayandılar, hemen prg.ların yedeklerini açılamayan crunch metod kapatır ona da sistem temizleme süsü verir,kalan regleri de reg Cleaner prog. ile temizlerim.. Onlar ne kadar cin ise ben de o kadar şeytanım..[}:)][evlol][saek][sml2k]
Archarad yemişsin olayı ne diyim :)
..
Abi zamanında bu BSA malının gözü gelirdi çalıştığım ajansa bakardı Photoshoplar Freehandler lisanslı mı diye ..Bizdekiler de kırma program,crackerları ortadan kaldırır prg.ları uninstall eder hemen dergilerdeki demo programları gösterirdik adamlar tabii birşey diyemezdi.. Diyebildikleri tek şey: Zo olmuyor mu böyle, iyisi mi tam sürüme geçin adam akıllı çalışın. Demek oluyordu.. sonra çayımızı içip gidiyorlardı..(Yıl 1998)
bsa ev kuanıcılarına bişey yapmaz ama buyuk isyerlerine cok yuklenirler benim vestelde calısan tanıdık vardı her bilgisayarın kullandığı her windows ve ofis cd si ayrı ve lisanslı imis bsa gelince pacayi kurtarmıslar yani anlayacaginiz en saglami linux ama onu da bilen az
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme