Şimdi Ara

Bsayar Açılmıyor!!!Birşeyler denedim ama olmuyor;ümitsiz..Yardım Lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün arkadaşım bsayarının kasaını getirmişti çeşitli sorunlar yüzünden;en son bsayarın fişe takınca güç düğmesine basmadan açılması kalmıştı;ben de o arada hem sorunun çözümüne yönelik uğraşıp hem de kasayı temizlemek adına kasayı söküyordum;sanırım o ara biraz sarsıldı kasa.Neyse,taktım fişe bu kez açılmadı kendinden,ben de sevindim tabi sorun çözüldü deyi;ama kasanın güç tuşuna basınca da açmadı bu kez.Ben de sırayla değil,baya cebelleştim o ara,tüm kabloları söküp yeniden takmaya,donanımı söküp yeniden takmaya,anakartın jumperlarını değiştirip bios pili sök-tak yapmaya kadar baya birşey yaptım.Asıl şüpheli gördüğüm güç kaynağıydı,zira kasa oldukça dandikti vegüç kaynağı da gerçek olmayan 300Wattı.Bunun için kendi kasamdaki Aopen 350Watt bağladım,ama benimkiyle de açmadı!Bu arada,anakartın ışığı yanıyor her iki güç k. ile de,fakat kasanın tuşuna basınca açmıyor melet.Hadi görüntü atmasa neyse,hareket yok kasada.Bu durumda sorun nerde ve çözüm ne olabilir?

Donanım:P4 2.8 HT 800mhz CPU,ASUS P4P800-SE anakart,fx5200 VGA,2*256V-data ddr400 ram,Samsung 80GB Sata,Samsung CD-Rom+Writer;ve ne olduğunu anlayamadığım 300W olma iddiasında sanırsam ancak 140-160W PSUlu teneke vs...

Acil yardımınız lazım,yarın verecem kasayı;bana geldiğinde en azından çalışıyordu,anlayın artık durumumu!

Not:Kasa hakkaten sarsıldı,zira kapakları sökerken ecel terleri döktüm,içini açıp ne adi birşey olduğunu görmeyelim diye mi nedir kapakları çıkarmaya çalışırken bir ileri bir geri,sağ-sol vs. epey sarsıldı.

Yorum ve tavsiyeler lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorunadam -- 14 Mart 2005, 6:47:42 >

• ramleri değiştirdin mi yada kasadan herhangi bir ses çıkıyormu bu durumlarda ilk olarak ramlara baksan iyi olur yada kasada kısa devre yaratabilecek bişey var mı onlara bak olmadı kasayı tamamen söküp dışarda kur ve dışarda çalıştır ama power farklı olsun açılıra power olmadı ramleri değiştir belki sorun çözülür ama parçaları tek tek denemeden bulamazsın sanırım onun için şimdiden başka
  • Tamamen Sök Anakartı Felan Tekrar Monte Et...

Jumperları Kontrol et belki Power Jumper Kablosu Çıkmış Yada Kopmuş olabilir.

Anakart Üzerindeki Power Yerine Tornavida ile Kısa Devre Yaptır açılacakmı(Power yerine Yanlış anlama Başka yere Tor. sokma...)
  • Tehlikeli bir yöntemdir ama power led in bagli olduğu, hd isiklarinini bagli bulundugu yerlere tornavida surt. Belkide kasa anahtarinda sorun vardir. Surdugunde acilacaktir farkli bir problem yoksa:)
  • Evet arkadaşlar;artık sistem açılıyor;baya bi uğraştırdı;ama fişi takınca güç düğmesine basmadan kasanın kendinden açılması olayını çözemedim.Bu konuda bir fikri olan var mı?Ve tabi,ancak şimdi okuyabilsem de cebelleşmekten bsayarla tavsiye ve yorumlaını esirgemeyen arkadaşlara teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.