Şimdi Ara

BTC ve kripto paralar nolur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son durumları incelemeyi bitirdim. Öncelikle söylemem gerekir ki bazı yerlerde yazan Evergrande'nin bu konuyla çok ama çok sınırlı bir ilgisi vardır diyerek düzeltme yapmak istiyorum. Evergrande olayını şimdi detaylı açıklarım ama o da başka bir başlıkta.. Bu olay en çok Çin yuanını vuracak. Çinlilerin yatırımlarını betona gömmelerinin bir sonucu diyelim. Kripto paradaki etkisinin sınırlı olması ise; Çin bu kartı daha önce kripto paraları yasaklayıp 29.000 dolar seviyelerine çekip ABD'ye ders vermek istediğinde çoktan kullandı. Artık kaçak bir şekilde kriptoya giren Çinliler sınırlı bir etki oluşturur o kadar. Ben Evergrande'nin etkisinin çok sınırlı olacağını düşünüyorum. Zaten bu kriz ilk çıktığında ABD'nin, bu krizin dünyayı etkilemeyeceğine dair mesajlar vermesinden de anlaşılıyor. Etkilemez çünkü Çin yuanı, dolar gibi dünya ticaretinde çok kullanılan bir para birimi değil çünkü.

-Kripto paralara noldu?
    -Kripto paralara olan etki en başta OMİCRON varyantıdır. Bu varyant dünya üzerindeki piyasalarda bir tedirginlik yarattı. Öldürücülüğü bile tam belirlenemeyen bu varyant acil olarak BionTech ve Moderna şirketleri tarafından mercek altına alındı. Hızlı bir aşı geliştirme sürecine girildi. Kısa süre içerisinde aşı tamam ülkelere satışını bekliyoruz yazısını gördüğünüzde kripto paralarda olumlu bir etki yaratacaktır. İnsanlar evlere tıkılmak istemiyor. Şirketler artık zarar etmek istemiyor vs.

-Ama çok düştü..
    -Evet. Çünkü ABD kendi içerisinde hala enflasyon korkusuyla yüzleşiyor. Tüketici enflasyonu halkı en çok tedirgin eden enflasyon çeşididir. Bu da halkı tedirgin ediyor. Halk çalışmak istemiyor, ürünlere fazla yöneliyor ve ürünler yetersiz kaldığında enflasyon oluşuyor. Aslında bu etki belli süredir devam eden bir olay ama nedenlerden bir tanesi bu. Kripto para borsası bu sebeple para girişi alamıyor. Diğer bir etkiye değinmem gerekirse, Euro bölgesinde devam eden ve özellikle Almanya'yı sarsan bir enflasyon krizi mevcut. Euro'nun değer kaybetmesi demek, kripto parada Çin'den boşalan yerleri dolduran para biriminin(yani euro'nun) coinleri vurması demektir. Bu oranda coinlerde bir düşüş gerçekleşecekti ve gerçekleşti de. Enerji piyasalarında daha net görülen bu enflasyon dalgası kripto paranın mining'inde kullanılan elektriği de vurdu demek. Bu da kripto paradan elektriğin zamlanması oranında para çıkışı olacak demektir. Bu etkiyi uzun süreli bekliyoruz.

-İçimi kararttın olumlu bişey söyle.
    -Hay hay. 14-15 Aralık tarihinde FED'den yanlış tahmin etmiyorsak faiz artışı gelecek yani dolar değer kazanacak. Bu bağlamda kripto paralarda ne kadar dolar yuvalanması varsa o oranda bir artış gerçekleşmesini bekliyoruz.

+Arkadaşlar sizlerden ricam öncelikle bir kripto paraya girecekseniz araştırma yapmadan(beyaz sayfasını okumadan yani amacını) girmeyin. Ardından dünyadaki gelişmeleri çok iyi takip edip ona göre hareket edin. Ve sepet kur.. Tek bir kripto para birimine girmeyin sepet kur illaki yapın.. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96EA43C7C -- 12 Şubat 2022; 13:7:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bitcoin çok şişti düşmesi lazımdı zaten. Ama çok kısa düşüş oldu. 25K gibi sert bir hareket bekliyordum aslında. Sonra oradan da 100K ama bu şekilde olması şu anki durum piyasanın yatayda gitmesine neden oldu. Kimse yatırım yapmak istemiyor ya da al sat olmuyor. Zararda olan piyasalar şuan. Yatırımcı kararsız. Ya düşmesi lazım sert bir şekilde. Ya da uçup son hamleyi yapıp sağlam çakması lazım aşağı doğru. Her 2 senaryo da düşüş gerektiriyor. Ben buna düzeltme diyorum tabii.

• Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    -Evet bazen bizim tahminlerimiz de yanlış olabiliyor. Mesela yukarıdaki yazımda FED'den faiz artırımı beklediğimizi söylemiştim ancak FED sabit tutmayı seçti. Artırımı biz doların ABD içinde fazlaca olduğunu düşünerek tahmin etmiştik ancak görüyorum ki ABD ekonomisi, halkı çalışma hayatına katmaya çalışacağını iddia etti bu hareketle. Yani daha direneceğinin sinyalini verdi.

-Paranın miktar teorisine göre bir ülkede zenginlik artmadığı sürece para basamazsınız, bu enflasyon rakamlarını artırır. Zenginlik nasıl olur? Üretimle. ABD'de üretim var mı? Var ama halk bu virüsler yüzünden çalışma hayatına katılmayı reddediyor. Dolayısıyla üretim sekteye uğruyor.

-Tabloya tekrar bakacak olursak; piyasada dolaşan dolar var ve bu dolar miktarı üretim sekteye uğradığı için artamıyor. Dolayısıyla piyasada çok gezinen para, enflasyona neden oluyor. Eğer FED faiz artırımına gitseydi dolar piyasadan çekilecek değeri artacaktı ve enflasyon engellenecekti. Ancak bu suni ve geçici bir müdahaledir ve FED de doğal olarak bunu istemedi. Asıl halkta bitiyor olay çünkü. Halk üretime katılacak, üretim tekrar başlayacak, ABD ithalat-ihtacat yapacak dolar el değiştirmeye başlayacak ve piyasadaki miktarı eski dengesine dönecek ve ABD enflasyondan kurtulacak. Bu, bu şekilde olur.

-Kripto paralara gelince.. FED hala halkın üretime katılacağını düşünerek ve ekonomik rakamların enflasyondan daha büyük olduğunu görerek zaman kazandı, en fazla 3 ay. 3 ay daha kripto para düşer çıkar. Oynar yani. Eğer enflasyon doğal yollarla yavaştan inerse kripto paralar yavaş yavaş çıkışa geçer. Eğer bu 3 ayda enflasyon artarsa Omicron varyantından etkilenip, kripto para düşüşe geçer ve sonunda FED suni müdahalede bulunur. Müdahale gerçekleştiği an, kripto paralar uçar.

Benden bu kadar iyi geceler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.