bole bir far ampulu buldum ama led anlamadim birsey ledten far ampulumu olurmus gunduz fari olurda bunlar normal ampul yapmislar bu neyi aydinlatirki bu konuda bilgisi olan arkadaslar varsa beni aydinlatabilirmi nette cok aradim ama bir bilgi bulamadimda ?
bole bir far ampulu buldum ama led anlamadim birsey ledten far ampulumu olurmus gunduz fari olurda bunlar normal ampul yapmislar bu neyi aydinlatirki bu konuda bilgisi olan arkadaslar varsa beni aydinlatabilirmi nette cok aradim ama bir bilgi bulamadimda ?
Hocam kısa far için değilde; Parklar için diyebilirim kısaca Fakat istediğiniz yerde kullanabilirsiniz; iç araç aydınlatması vs. vs.
kardes sen iyi okumadin sanirim soruyu. resimdende anlasildigi gibi bu far ampulu dipsiz park ampulu degil sen far ampulunu nerde istedigin yerde aydinlatiyorsun
quote:
Orijinalden alıntı: zeoharuka
kardes sen iyi okumadin sanirim soruyu. resimdende anlasildigi gibi bu far ampulu dipsiz park ampulu degil sen far ampulunu nerde istedigin yerde aydinlatiyorsun
Pardon hocam, ledin soketini tam incelememişim İstedikten sonra heryerde kullanırsın orası ayrı Bu led; normal kısa far kadar aydınlatma sağlamaz; bu yüzden kısa far olarak kullanıma uygun değil. Fakat Sis lambası kısmına bağlanabilir; bu sayede sis lambası kısmında led görüntü elde edersin. Bu ledin amacı; led görünümü sağlamak; kısa far gibi aydınlatmak değil
Vay güzel bişeye benziyor,ilk defa gördüm ve şimdi merak ettim nasıl birşey kullanan gördünüz mü?
Denemek lazım. Normalde far ampulü direk aydınlatma yapmıyor. Asıl aydınlatma ampulun ucundaki geri ayna ile ışığın far içine yansıtılıp farın içindeki yansıtıcı reflektörler ve far camındaki merceklerin ışığı dağıtması ile oluyor. Bu ampulu taktığımızda sonucun pek değişeceğini sanmıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: eraysgt
Vay güzel bişeye benziyor,ilk defa gördüm ve şimdi merak ettim nasıl birşey kullanan gördünüz mü?
Sis farında kullanan gördüm. Normal kısa far; yada far ampulü kadar aydınlatma yapmıyor. Ama normal ampul yerine, daha çok göze hitap ediyor
@*President*
Evet hocam; fakat ampulün de belli bir miktar ışık saçması gerekirki(kabaca; ışığın yayılmasının detaylarını bilmiyorum), yansıtıcı da o ışığı yansıtsın. Yoksa zaten; ufacık bir ledle kısa far işlevini gerçekleştirirdik diye düşünüyorum
Ben konu açacaktım, madem açılmışı var hortlatiim gitsin
Bu SMD Led farlar aklımı kurcalıyor nicedir. Kullanan deneyen bilgisi olan arkadaşlar var mı ?
-Arıza ışığı yakar mı ?
-kasiste çukurda keser mi ?
-Kozmetik duruşu nasıl ?
-Gece aydınlatması nasıl ?
ben bu ledlerden kullandım ama benimkinde 24 led falan vardı
yalnız en başta bir yanlışı düzelteyim bunlar far olarak geçmiyor parklara takıyorsunuz ve normal parklardan hem daha fazla ışık vererek hemde beyaz ışık vererek görüntüde fark yaratıyor
bende arıza ışığı yakmamıştı ama aracı ilk çalıştırırken sürekli uyarı veriyordu park lambalarınız yanmıyor diye 5 sn ekranda yazı yazıyordu sonradan kayboluyordu bu durum
kasiste çukurda sorun olmuyordu bende 5cm lik yay var yinede sorun olmadı hiçbir zaman
benim aldığım ampul çok büyüktü öyle ki park ampulü deliğinden geçmedi ben de mecburen farı çıkrtıp breyzle park ampul deliğini büyüterek takabilmiştim kozmetik olarak bir süre sonra normal geliyor ama ilk önce yadırgayabiliyorsunuz zaten başkaları hiç dikkat etmediği için anlamıyorlar ayrıca parkları yaktığınızda da pek birşey değişmiyor
gece aydınlatması da zayıf ben geçen arkadaşın clio 4 aracına bindim ondaki ledler felaket far gibi aydınlatıyor ama bu bahsettiklerimiz onun kadar aydınlatmıyor hiçbir şekilde
ayrıca şunu söyleyeyim benim aldığım ledler ilk açılışta sabit yanıyordu kapatıp açtığınızda çakarlı yanmaya başlıyordu bu yönünü seviyordum böyle olunca çok dikkat çekici oluyordu hemde polislerle papaz olmuyordum...
Link hatalı. Bunu ancak sis soketlerine takarsanız olur. Far gibi aydınlatma sağlamaz. Park için dipsiz tip multi LED olanını kullanıyorum baya parlak, iş görüyor.
Hiçbir şekilde sonuç alamazsınız paranıza yazık. Bu tip ledler ancak park aydınlatmasında kullanılacak kadar parlaklık sağlar.
parklar için eski aracımda 4lü led park ampülü kullanmıştım. Onun bir türevi anlaşılan. Teşekkür ederim cevaplarınız için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme