Şimdi Ara

BtcTurk hacklendi: BtcTurk siber saldırıyı doğruladı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
5.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BtcTurk hacklendi: BtcTurk siber saldırıyı doğruladı!
    Yerli kripto para borsası BtcTurk, 22 Haziran 2024 tarihinde siber saldırıya uğradı. Şirketten yapılan açıklamaya göre 10 farklı kripto para biriminin sıcak cüzdanlarındaki bakiyeler siber saldırganlar tarafından ele geçirildi. BtcTurk'te kripto para yatırma ve çekme işlemleri durduruldu.

BtcTurk'ün konuyla ilgili açıklamasına göre 10 farklı kripto para biriminin sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmı ele geçirilse de müşteri varlıklarının büyük çoğunluğunun tutulduğu soğuk cüzdanlarda herhangi bir güvenlik problemi yaşanmadı.

Ayrıca Bkz.Kripto paralara ve borsaya vergi düzenlemesi ertelendi

BtcTurk'ten çalınan kripto para miktarı açıklanmadı. Şirketten yapılan açıklamada, "BtcTurk’ün finansal gücü bu saldırıdan etkilenen tutarlarının çok üstünde olup, kullanıcı varlıkları bu kayıplardan etkilenmeyecektir." ifadelerine yer verildi. Konuyla ilgili detaylı araştırmalar sürüyor. Tedbir amacıyla yatırma ve çekme işlemleri durduruldu. Çalışmalar tamamladıktan sonra kullanıma açılacak. Ayrıca resmi makamlarla iletişime geçildiği belirtildi.

BtcTurk'ün açıklaması şöyle:

"Değerli kullanıcımız ekiplerimiz 22 Haziran 2024 tarihinde platformumuzdan kontrol dışı çekimler yapılmasına sebep olan bir siber saldırı yaşandığını tespit etmiştir. Söz konusu siber saldırıdan sadece 10 adet kriptoparanın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmı etkilenmiş olup, varlıkların çok büyük bir kısmının tutulduğu soğuk cüzdanlarımız güvendedir.  BtcTurk’ün finansal gücü bu saldırıdan etkilenen tutarlarının çok üstünde olup, kullanıcı varlıkları bu kayıplardan etkilenmeyecektir. Ekiplerimiz konuyla ilgili detaylı araştırmaları gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda resmi makamlar ile de iletişime geçilmiştir. Tedbir olarak kriptopara yatırma ve çekme işlemleri durdurulmuş olup çalışmalarımız en kısa sürede tamamlandıktan sonra kullanıma açılacaktır. İşlemlerin güncel durumunu

status.btcturk.com
    BtcTurk Status
    https://status.btcturk.com
    üzerinden takip edebilirsiniz."

Kaynak:
    status.btcturk.com
    BtcTurk Status
    https://status.btcturk.com

• binance geçtim diyenler şaka mı

dünyadaki her büyük borsa bu tarz saldırılara uğrar kayıplar da verir gayet normaldir. Önemli olan açığı kapatıp oluşan zararın sorumluluğunu alabilmektir. Binance da muhtemelen sık sık bu tarz olaylar yaşıyor ama her biri medyaya yayılmadığından arkaplanda halloluyor. Yerli borsalarımız varken yabancı sermayelere yönelmeniz torunlarınızın hayatını olumsuz etkileyecek. Btcturk bu hack olayını başarılı bir şekilde atlattığını düşünüyorum. Kullanmaya devam edeceğim.
    Bu firma 2018 yılında da veri sızıntısı ile anılmıştı. Sonrada 2021'de günah çıkartır gibi açıklama yapmışlardı. Bunda ise adeta level atlayıp firmaya ait cüzdanlardan kripto varlık çıkışı söz konusu olmuş. Bir sonraki adım/ihlal ne olabilir diye insan düşünmüyor değil. Net şekilde maşallahları var.

Önceki vakaya dair resmi açıklama:
    https://www.btcturk.com/kolay/btcturk/duyuru-detay/kullanicilarimizin-dikkatine2
  • Bu firma 2018 yılında da veri sızıntısı ile anılmıştı. Sonrada 2021'de günah çıkartır gibi açıklama yapmışlardı. Bunda ise adeta level atlayıp firmaya ait cüzdanlardan kripto varlık çıkışı söz konusu olmuş. Bir sonraki adım/ihlal ne olabilir diye insan düşünmüyor değil. Net şekilde maşallahları var.

Önceki vakaya dair resmi açıklama:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Haziran 2024; 18:40:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah belanızı versin btcturk gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu firmayı yakından tanıyan biri olarak diyebilirim ki; bu zamana kadar çoook iyi dayandılar. Allah korudu. İnşallah artık işlerini ciddiye almaya başlarlar...

• Hiç şaşırmadım desem yeridir.

• Dolandıran milletin parasını çalan haksız yere insan canına kast eden insanları yaşatmayacaksın
    Hapiste vergimizle bakmak nedir ya

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 55 milyon doların buhar olduğu belirtiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TR Binance USDT/TRY komisyonu?
    4 yıl önce açıldı
    Madencipro kripto sitesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "sadece 10 adet kriptoparanın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmı"

[ağlayan-kedi-resmi.jpg]

Bu kısımları gözyaşları içinde mi yazmışlar anlamıyorum. Yayınlamadan önce bi daha okusaydınız.

Yakıştırmak gibi olmasın da işler sakat sanki.

• O yüzden binance’ten şaşmamak gerekiyor.

• Avax olan cüzdanın çalındığı hackerın çaldığı avaxları btcye çevirmesiyle avaxın bugün %10 düştüğü iddia ediliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitti paralar, yanıyommm fatmaaaa yanıyyooommm

• Ne manipülatörü biter, ne dolandırıcısı biter ne kanser bir platform.

• Adı üstünde kripto para borsası bunlar. Bankası değiller. Soğuk cüzdan denen şeyi boşuna icat etmediler.

• İşin kötü tarafı paraları cukka yapsa alan kişi hiçbir şekilde ulaşamazsın, öyle lanet bir para bu btc.

• Mesajım dursun

• 7 yil önce 10bin tl den btc almıştım.Dön dur bir türlü uyku girmedi gözüme.Sonradan soğuk cüzdan aldim rahatladım.Yıllardır da ellemedim.Kafam rahat
    Bu kadar hacklenmenin olduğu bir yerde borsa da para tutulmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam güven duyup kriptoya bismillah demelik açıklama.

• Neyse ki en ufak varlığımı bile binance'a taşıdım. Bunlardan bi' bok olmaz.

• Tabi canım kesin hacklenmiştir. Şu kripto masalına uyup paranızı kaptırmayın oğlum kaç kez dolandırılmanız lazım akıllanmanız için.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.