Şimdi Ara

BTK Akademi, 11 ilde ücretsiz yazılım eğitimi verecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BTK Akademi, 11 ilde ücretsiz yazılım eğitimi verecek
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) ücretsiz eğitim platformu BTK Akademi, 11 ilde 18 farklı alanda yüz yüze eğitim verecek. Yapay zeka, mobil uygulama geliştirme, oyun geliştirme, web geliştirme, siber güvenlik gibi alanlarda eğitimler gerçekleştirilecek.

Yüz yüze eğitimlere tüm üniversite öğrencileri ve bu eğitimlerden bazılarına yeni mezunlar katılabiliyor. Katılım için online sınav ile eleme yapılacak. En yüksek puanı alan ilk 25 kişi, yaklaşık 4 hafta sürecek eğitime katılma fırsatı elde edecek.

Ayrıca Bkz.Enerji Bakanlığı, HAVELSAN Drive ve DEPO teknolojilerini kullanacak

Aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ederek şehrinizdeki eğitime katılmak için gerekli koşulları görebilir ve başvuru yapabilirsiniz:

https://www.btkakademi.gov.tr/portal/news/btk-akademi-den-11-farkli-ilde-yuz-yuze-18-yeni-egitim-4002

BTK Akademi'nin yüz yüze ücretsiz eğitimleri

• Ankara:

-Sızma Testi ve Olay Müdahale Eğitimi

-Angular ile Web Uygulama Geliştirme Atölyesi

-Temel Seviye Python Programlama

-Siber Tehdit Avcılığı ve Olay Müdahale Atölyesi

-Temel Seviye Java ile Programlama 

-Geleceğin Hackerları

• İstanbul: Android Kotlin ile Mobil Uygulama Geliştirme Atölyesi 

• Aydın: C# Windows Uygulamaları Eğitimi - Python ile Temel Seviye Yazılım Geliştirme Eğitimi

• Tokat: Unreal Engine Oyun Geliştirme Atölyesi

• Antalya: İleri Seviye Python ile Makine Öğrenmesi (Yapay Zeka) Atölyesi

• Karabük: Temel Seviye  Arduino Programlama

• Van:

-Yapay Zeka Atölyesi - Python ile Gömülü Sistem Uygulamaları

-Python ile Gömülü Sistem Uygulamaları

• Bitlis: Front-End Web Geliştirme Atölyesi

• Muş: Temel Seviye Python Programlama Eğitimi

• Mersin: Front -End Web Geliştirme Atölyesi

• Kırıkkale: Arduino Uygulamaları (Temel Seviye)

• AI dediğimiz şeyin temeli ML. ML yapacak elemanlar yetiştirilmeyecekse boşuna uğraşılmasın. bilinen anlamda yazılımcılara eskisi kadar ihtiyaç kalmadı. he AI zaten bir çok şeyi baltalayacak, gelişmeyi de engelleyecek. ama bu 5-6 seneye ortaya çıkar.

• BTK deprem günü millet enkaz altında son şarzıyla twitterdan yardım ararken twitterı yasaklayan kurum değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tip kursların verdiği eğitim seviyesiyle zaten iş bulabilen yazılımcı çıkmaz da bence gerek de yok, piyasada yazılımcı arzı fazlası ve IT alanında iş kıtlığı var şu an.

Piyasa yazılımcıya doymuş durumda. Zamanında 1 milyon yazılımcı projesine de aynısını demiştim. İlanı açık parmakla sayılır iş de zaten İstanbul'a sıkışmış.

BTK devletle çalışarak iş imkanlarını çoğaltmaya yönelik girişimler yapsın. Yoksa daha fazla insana boş ümit verip işsiz adam yetiştirmek kolay.

Örneğin İstanbul'dan başka yerlere de Silikon vadisi tarzında alanlar kurulabilir ve uzaktan iş sağlama devlet tarafından teşvik edilebilir, böylece herkesi İstanbul'da

yaşamaya zorlama durumu da ortadan kalkar. Yüksek yaşam maliyeti, günlük trafik süresi ve deprem riski açısından çok sakıncalı durum.

Herkesi yazılımcı yaparsın Hindistan gibi, ülkede çalışabilecekleri iş alanı olmadıktan sonra ne işe yarar? Geçen haber okumuştum Hindistan'da binlerce insan CV'leri kapmış

junior yazılımcı pozisyonu için kuyruklar oluşturmuştu. Buna dönmeyelim istiyorum sadece, arz talep dengesi önemli.

BTK Akademi, 11 ilde ücretsiz yazılım eğitimi verecek
    BTK Akademi, 11 ilde ücretsiz yazılım eğitimi verecekındiatimes
    Epic Job Hunt: 3,000 Engineers Gather for Walk-in Interviews in Pune, Video Goes Viral
    https://www.indiatimes.com/trending/wtf/in-pune-3000-engineers-queue-for-walk-in-interviews-626149.html

• Vain kullanıcısına yanıt

hindistan özünde balon da ... bunlar yüzünden işler de kötüleşti. freelance giresim gelmiyor. 100 euroya site kopyalayıp yapıştırıyor. ben 100 euro için satır satır okuyup yan monitörden uğraşmam o kadar. bunlar için 100 euro çok tabi. böyle olunca biz iş ayarlayamıyoruz.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Machine learning’in de temeli matematik, istatistik ve bilgisayar bilimi. Bu tarz işler master hatta bazı durumlarda phd seviyesinde. 4 haftalık bir kursla nasıl 6-10 sene eğitim gerektiren bir işte eğitim vermeyi düşünüyorsun?

• 4 haftalık olduğunu yeni fark ettim :)))) 4 haftada ml'yi geçtim normal kıyıtırık form işlemlerini yapabilirlerse öpüp başlarına koysunlar. muhtemelen bir yerlerden para yeme projesidir :) kesin ya AB yada Dünya bankası proje diye bunlara para sağladı bunlar da yiyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 9 Nisan 2024; 1:9:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Web servis (Dönem projesi)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ezberlediler bir yazılım da yazılım. Doydu TR, dünya da doydu. Yapay zeka zaten çoğu işi halledecek. Belirli projelerde, belirli alanlarda her zaman yazılımcılar olmaya devam edecek ama artık site tasarla, oyun yap, veri analiz et, uygulama çıkart işleri bitti bitiyor.

• Bu Türkiye'de bir standart olmadı anlamadım dil açısından. MEB, Flutter ile Android uygulama geliştirme dersi veriyor. BTK, Kotlin'i seçiyor.

Freelancer tarzı siteler üzerinde takılıyordum bir ara, piyasayı gerçekten öldürüyorlar.

• Vain kullanıcısına yanıt

malesef iyi şişirip pazarladılar hindistan balonunu.

ML in temeli de matematik ve istatistik.

Peki öğrenecekleri kişilerde bahsettiğim ikisi var mı. Pek zannetmiyorum

• Stoa kullanıcısına yanıt
    evet, twitterdan yayılan deprem yalanları engellemek için twitteri yavaşlatan kurum.

• Boş ümitler. Bu tarz oluşumlar ilgili alanın değerini daha da düşürüyor. Yazılımcı arzı bol zaten. Bir taraftan yapay zeka da gümbür gümbür geliyor. Yazılımcı talebi zamanla azalacaktır.

• Arkadaşlar bu eğitimlere hatta BTK akademinin sitesine bile tıklamayın aldığınız eğitimler sonucunda işveren "Mühendislik Diploman var mı?" diyor sonuç hüsran.

Bu ülkede birşeyi bilmek değil, Cahil ve Belgeli olmak kazandırır...

Ayrıca Mühendislik eğitimi topuna girmiyorum aşağı yukarı özelde okusanız 2 milyon tl civarında paranız gider devlet kontenjanları desen çoğu torpil ve 3-5 kişi alıyor. Anlayacağınız işin iki ucu ....

• bence mantıklı güzel işler.
    inşallah çoğalır bu ücretsiz kurslar.

• nexus can N kullanıcısına yanıt
    Belki de en son gelen iş kolundan bahsediyosyn diplomaya bakan.Sen önce adam akıllı proje yap, işveren projene bakar ve takımla çalışmana.Özel sektör için tabi bu söylediklerim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Laf salatası yapmaktan başka bir becerin yok. Diploma almak ve projeler üretmek arasındaki farkı öğrenmeden, gerçek iş dünyasında ayakta durman zor olacak. Ama senin gibi bilgisizlerin önce kendi kafasını toparlaması gerekiyor, sonra da başkalarına ders vermeye kalkışmaman...

• Bilgisayarla ilgili bir iş bulmak, işi öğrenmekten daha zor. Git fırıncı ol, demirci ol, tesisatçı, elektrikçi falan ol daha çok para kazanırsın. Günlük yevmiye 1500-2000 TL. Usta olup kendin iş alırsan şu anki fiyatlar 1 günlük işe 5000 TL. Bilgisayar işi, iş değil. İnsanın fıtratına bile ters. Saatlerce sabit otur ve saatlerce gözlerini sabit mesafeye odakla. Asosyal ol. Gençken belki hissetmezsin ama sonradan acısı çıkar. Beynin yorulur algılarını kapatır. Ruhun başka yerdeymiş gibi boş boş bakarsın. Her şeyi düşünmek lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.