|
Bildirim
BTK deprem günü millet enkaz altında son şarzıyla twitterdan yardım ararken twitterı yasaklayan kurum değil mi?
|
AI dediğimiz şeyin temeli ML. ML yapacak elemanlar yetiştirilmeyecekse boşuna uğraşılmasın. bilinen anlamda yazılımcılara eskisi kadar ihtiyaç kalmadı. he AI zaten bir çok şeyi baltalayacak, gelişmeyi de engelleyecek. ama bu 5-6 seneye ortaya çıkar. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu tip kursların verdiği eğitim seviyesiyle zaten iş bulabilen yazılımcı çıkmaz da bence gerek de yok, piyasada yazılımcı arzı fazlası ve IT alanında iş kıtlığı var şu an. Piyasa yazılımcıya doymuş durumda. Zamanında 1 milyon yazılımcı projesine de aynısını demiştim. İlanı açık parmakla sayılır iş de zaten İstanbul'a sıkışmış. BTK devletle çalışarak iş imkanlarını çoğaltmaya yönelik girişimler yapsın. Yoksa daha fazla insana boş ümit verip işsiz adam yetiştirmek kolay. Örneğin İstanbul'dan başka yerlere de Silikon vadisi tarzında alanlar kurulabilir ve uzaktan iş sağlama devlet tarafından teşvik edilebilir, böylece herkesi İstanbul'da yaşamaya zorlama durumu da ortadan kalkar. Yüksek yaşam maliyeti, günlük trafik süresi ve deprem riski açısından çok sakıncalı durum. Herkesi yazılımcı yaparsın Hindistan gibi, ülkede çalışabilecekleri iş alanı olmadıktan sonra ne işe yarar? Geçen haber okumuştum Hindistan'da binlerce insan CV'leri kapmış junior yazılımcı pozisyonu için kuyruklar oluşturmuştu. Buna dönmeyelim istiyorum sadece, arz talep dengesi önemli. ındiatimes Epic Job Hunt: 3,000 Engineers Gather for Walk-in Interviews in Pune, Video Goes Viral https://www.indiatimes.com/trending/wtf/in-pune-3000-engineers-queue-for-walk-in-interviews-626149.html |
hindistan özünde balon da ... bunlar yüzünden işler de kötüleşti. freelance giresim gelmiyor. 100 euroya site kopyalayıp yapıştırıyor. ben 100 euro için satır satır okuyup yan monitörden uğraşmam o kadar. bunlar için 100 euro çok tabi. böyle olunca biz iş ayarlayamıyoruz. |
Machine learning’in de temeli matematik, istatistik ve bilgisayar bilimi. Bu tarz işler master hatta bazı durumlarda phd seviyesinde. 4 haftalık bir kursla nasıl 6-10 sene eğitim gerektiren bir işte eğitim vermeyi düşünüyorsun? |
4 haftalık olduğunu yeni fark ettim :)))) 4 haftada ml'yi geçtim normal kıyıtırık form işlemlerini yapabilirlerse öpüp başlarına koysunlar. muhtemelen bir yerlerden para yeme projesidir :) kesin ya AB yada Dünya bankası proje diye bunlara para sağladı bunlar da yiyecek. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 9 Nisan 2024; 1:9:22 > |
|
Freelancer tarzı siteler üzerinde takılıyordum bir ara, piyasayı gerçekten öldürüyorlar. |
malesef iyi şişirip pazarladılar hindistan balonunu. |
ML in temeli de matematik ve istatistik. Peki öğrenecekleri kişilerde bahsettiğim ikisi var mı. Pek zannetmiyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Arkadaşlar bu eğitimlere hatta BTK akademinin sitesine bile tıklamayın aldığınız eğitimler sonucunda işveren "Mühendislik Diploman var mı?" diyor sonuç hüsran. Bu ülkede birşeyi bilmek değil, Cahil ve Belgeli olmak kazandırır... Ayrıca Mühendislik eğitimi topuna girmiyorum aşağı yukarı özelde okusanız 2 milyon tl civarında paranız gider devlet kontenjanları desen çoğu torpil ve 3-5 kişi alıyor. Anlayacağınız işin iki ucu .... |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Laf salatası yapmaktan başka bir becerin yok. Diploma almak ve projeler üretmek arasındaki farkı öğrenmeden, gerçek iş dünyasında ayakta durman zor olacak. Ama senin gibi bilgisizlerin önce kendi kafasını toparlaması gerekiyor, sonra da başkalarına ders vermeye kalkışmaman... |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |