Şimdi Ara

Bu ağ nasıl kurulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • alt komşumun internetine ortak oldum.balkondan bugün kablo çekildi ama ne yaptıysam internete giremedim.Modem 4 çıkışlı 3ü hatta 4 ü dolu.neyse ben bi şema çizdim umarım işinize yarar.bana gerekmiyo interneti görsün yeter.

Bu ağ nasıl kurulur?

Edit: Modeme bağlı bütün bilgisayarlarda net var bir tek benim makinede ve huba bağlanacak herhangi bir bilgisayara nasıl net vereceğimi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarsatir -- 13 Şubat 2008; 20:59:56 >

• İnternete bağlanmak için ağa üye olman gerekir
    Aynı IP serisinde alman lazım

Çalışma grubuna kendini de dahil et
    Aynı çalışma grubu olsun

Kablonun jackı sağlam mı?
    Hem hub hem de senin makinaya giren jackları kontrol et
  • Jacklar sağlam en azından taktıgımızda bağlantı kuruluyor.elle ip vermeden otomatik almasını bekledim fakat otomatik ip almıyor.elle vermeye çalıştım fakat bi sonuç alamadım.elle ip verirken neye dikkat etmem gerek?ya da nasıl ip vermeliyim biraz daha aydınlatırsanız?bir de çalışma grbuna kendimi nasıl dahil edebilirim?

Not: serdarsatir arkadaşım, evine gidip sorunla ben ilgilendim.
  • Yokmu bilgisi olan
  • Kullanılan modem nedir. sana ona göre elle nasıl bir ip gireceğini tarif edeyim. (tabi standardı değiştirmedilerse).
    yada kullanıcılardan birine rica et LAN setting'te DHCP yi açsınlar. (DHCP açılınca otomatik ip dağıtır.)
  • DHCP modemin setupından açılıyor dimi?Onu yapmak yeterli olurmu acaba?
  • Dhpc için kapalı ise açar sorunu halledersin, ama dhpc açıksa ve nete girmiyorsa yapacakların:

jaklarda ve kablolamada sorun olmadığını varsayarak...
    1-) ethernet kartının driverını sil tekrar yükle
    2-) ağ bağlantıları, ağ bağlantılarını görüntüle, yerel ağ bağlantısı onarı dene(ip otomatik verdiğini varsayıyorum)
    3-) denetim masası internet seçenekleri,bağlantılar, kur, internete bağlan, bağlantımı ben ayarlıyayım, her zaman açık olan geniş bir band...

Sorun çözülür
  • modeme baktım markası zoom x4.DHCP açık ve User Defined Start Address10.0.0.4 User Defined End Address 10.0.0.15 yazıyor.kabloda sorun yoksa sanırım bizim yaptıgımız işlemlerde sorun yok ama hubın üstünde 1den 5e kadar çıkışlar var 6-7-8. çıkışlarda QoS yazıyor bunun ne demek oldugunu anlayamadım.ben net kablosunu 1e bilgisayara giden kabloyu 2ye bağladım.
  • Sorunun uzun uğraşlar sonucu kablodan kaynaklandığını çözdük.En kısa sürede kabloyu değiştirip halledicem.Herkese yardımlarından dolayı çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.