Şimdi Ara

BU ALET ISINIP YAVAŞLIYACAKSA NİYE İÇİNE İ5 KOYULUR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,ablam bir dizüstü bilgisayar aldı 5-6 ay önce packard bell lv44 i5 2450m ve gt630 var sistemde,bende kullanıyorum,fakat bundan önce kullandığım lenovo ve acer dan sonra bana çok garip gelen sorunlar yaşıyorum,birkere fan inanılmaz gürültülü ve dengesiz çalışıyor,internet sayfalarında bile gezerken bir sekmeye tıkladığınızda işlemci çalıştığı an bir anda fanın uğultusu geliyor ve sonra saçma bir hareketle gürültülü hale devam ediyor,bunun dışında zaten optimum değerde bile olsa fanda sürekli bir ses var,önceki 4 senelik lenovo core duo işlemci vardı yani i5 e göre çok daha verimsiz bir işlemci ve mutlaka daha çok ısınıyordur fakat onun tam yükte çıkardığı gürültüyü bu alet internette dolaşırken çıkarıyor.Başka bir sorun ve en önemlisi bu kadar gürültüye rağmen pc inanılmaz derecede ısınıyor,95 derecelere hatta dahada yükseğe çıkıyor ve işlemci frekansı hemen 900mhz gibi saçma değerlere düşüyor,böyle olunca tabi hiçbir uygulamada,oyunda performans alamıyorsunuz,anlık takılmalar yaşanıyor sürekli,oyuna girdiğiniz ilk 1 dakikada sorunsuz çalışırken ve fps 60 larda dolaşırken,alet 1dk sonra deli gibi ısınıyor ve fps 25-30 lara düşüyor ve oynanamaz duruma geliyor,her oyunda böyle bu eski-yeni farketmiyor,elinizde pentium 4 makine varmış gibi hissediyorsunuz yani,fan dönüyor,gürültü çıkıyor,fakat alet soğumuyor sürekli 95 lerde dolanıyor,forumlardada okuduğuma göre packard bell zaten bu sıcaklık konusunda sabıkalı bir marka,bu mesajıda bu modeli almak isteyenler olur diye yazmak istedim,uzak durulası çünkü.Bu arada evde bulunan metal bir dizüstü soğutucusuyla kullanıldığında hiçbir etkisi olmadığını görünce,kendim birtane soğutucu yaptım,işlemci bölgesinin altına denk gelecek şekilde 120mm lik bir fanı 12v değil 15v vererek normalden çok daha fazla hava üflemesini sağladım,yani piyasada bulabileceğiniz en iyi dizüstü soğutucusundan bile daha fazlaydı,buna rağmen,nasıl başarıyorsa pc yinede ısınıyor,yine aynı sorun,ve ben pes ettim,almak isteyenlerin bilgisi olsun.

• Fanın dönme sebebi ısınma zaten,ne tür şartlarda kullnıyorsunuz yani divan üstü yatak üstü gibi yerlerde kullnıldımı şundan dedim fanı kısa sürede toz kapmış buda ısınmaya neden oluyor olabilir,süpürgeyle fan deliklerinden çekmeyi deneyin ayrıca sert birşekilde fan deliklerinden üfleyin.Sıcaklık durumunda değişme oluyor mu bakın sonucu yazın.
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 21 Mayıs 2020; 12:19:18 >
  • Üretim hatası dediğiniz sandybridgelerin 2. revizyon işlemcilerde vardı 2011başında üretilenlerde o işlemciden olduğunu nerden biliyorsunuz okadar emin konuşuyorsunuz marttan sonra üretilen serilerde öylebir sorun yok.
  • Size enterasan gelebilir ama ayarlardan ''yüksek performans'' değil ''güç tasarruf'' moduna alıp bir de öyle deneyin,neden derseniz kendi bilgisayarımda yüksek performansta özellikle,oyun oynarken hem işlemci çok ısınıyor hemde fan sesli çalışıyor ve bir süre sonra bilgisayar kapatıyor kendini,güç tasarruf modunda sıkıntı olmuyor bu arada fiş her zaman takılı,oyunda flatout 2
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

Merhaba arkadaşlar,ablam bir dizüstü bilgisayar aldı 5-6 ay önce packard bell lv44 i5 2450m ve gt630 var sistemde,bende kullanıyorum,fakat bundan önce kullandığım lenovo ve acer dan sonra bana çok garip gelen sorunlar yaşıyorum,birkere fan inanılmaz gürültülü ve dengesiz çalışıyor,internet sayfalarında bile gezerken bir sekmeye tıkladığınızda işlemci çalıştığı an bir anda fanın uğultusu geliyor ve sonra saçma bir hareketle gürültülü hale devam ediyor,bunun dışında zaten optimum değerde bile olsa fanda sürekli bir ses var,önceki 4 senelik lenovo core duo işlemci vardı yani i5 e göre çok daha verimsiz bir işlemci ve mutlaka daha çok ısınıyordur fakat onun tam yükte çıkardığı gürültüyü bu alet internette dolaşırken çıkarıyor.Başka bir sorun ve en önemlisi bu kadar gürültüye rağmen pc inanılmaz derecede ısınıyor,95 derecelere hatta dahada yükseğe çıkıyor ve işlemci frekansı hemen 900mhz gibi saçma değerlere düşüyor,böyle olunca tabi hiçbir uygulamada,oyunda performans alamıyorsunuz,anlık takılmalar yaşanıyor sürekli,oyuna girdiğiniz ilk 1 dakikada sorunsuz çalışırken ve fps 60 larda dolaşırken,alet 1dk sonra deli gibi ısınıyor ve fps 25-30 lara düşüyor ve oynanamaz duruma geliyor,her oyunda böyle bu eski-yeni farketmiyor,elinizde pentium 4 makine varmış gibi hissediyorsunuz yani,fan dönüyor,gürültü çıkıyor,fakat alet soğumuyor sürekli 95 lerde dolanıyor,forumlardada okuduğuma göre packard bell zaten bu sıcaklık konusunda sabıkalı bir marka,bu mesajıda bu modeli almak isteyenler olur diye yazmak istedim,uzak durulası çünkü.Bu arada evde bulunan metal bir dizüstü soğutucusuyla kullanıldığında hiçbir etkisi olmadığını görünce,kendim birtane soğutucu yaptım,işlemci bölgesinin altına denk gelecek şekilde 120mm lik bir fanı 12v değil 15v vererek normalden çok daha fazla hava üflemesini sağladım,yani piyasada bulabileceğiniz en iyi dizüstü soğutucusundan bile daha fazlaydı,buna rağmen,nasıl başarıyorsa pc yinede ısınıyor,yine aynı sorun,ve ben pes ettim,almak isteyenlerin bilgisi olsun.

birader aynı model bende de var. Ben de 6-7 ay önce aldım. Aynı sorunları birebir ben de yaşıyorum. bugün vatan bilgisayar müşteri hizmetlerine verdim. 6 saat sonra teslime hazır dediler. Yarın gidip bakacam nasıl olabilir böyle birşey diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

Merhaba arkadaşlar,ablam bir dizüstü bilgisayar aldı 5-6 ay önce packard bell lv44 i5 2450m ve gt630 var sistemde,bende kullanıyorum,fakat bundan önce kullandığım lenovo ve acer dan sonra bana çok garip gelen sorunlar yaşıyorum,birkere fan inanılmaz gürültülü ve dengesiz çalışıyor,internet sayfalarında bile gezerken bir sekmeye tıkladığınızda işlemci çalıştığı an bir anda fanın uğultusu geliyor ve sonra saçma bir hareketle gürültülü hale devam ediyor,bunun dışında zaten optimum değerde bile olsa fanda sürekli bir ses var,önceki 4 senelik lenovo core duo işlemci vardı yani i5 e göre çok daha verimsiz bir işlemci ve mutlaka daha çok ısınıyordur fakat onun tam yükte çıkardığı gürültüyü bu alet internette dolaşırken çıkarıyor.Başka bir sorun ve en önemlisi bu kadar gürültüye rağmen pc inanılmaz derecede ısınıyor,95 derecelere hatta dahada yükseğe çıkıyor ve işlemci frekansı hemen 900mhz gibi saçma değerlere düşüyor,böyle olunca tabi hiçbir uygulamada,oyunda performans alamıyorsunuz,anlık takılmalar yaşanıyor sürekli,oyuna girdiğiniz ilk 1 dakikada sorunsuz çalışırken ve fps 60 larda dolaşırken,alet 1dk sonra deli gibi ısınıyor ve fps 25-30 lara düşüyor ve oynanamaz duruma geliyor,her oyunda böyle bu eski-yeni farketmiyor,elinizde pentium 4 makine varmış gibi hissediyorsunuz yani,fan dönüyor,gürültü çıkıyor,fakat alet soğumuyor sürekli 95 lerde dolanıyor,forumlardada okuduğuma göre packard bell zaten bu sıcaklık konusunda sabıkalı bir marka,bu mesajıda bu modeli almak isteyenler olur diye yazmak istedim,uzak durulası çünkü.Bu arada evde bulunan metal bir dizüstü soğutucusuyla kullanıldığında hiçbir etkisi olmadığını görünce,kendim birtane soğutucu yaptım,işlemci bölgesinin altına denk gelecek şekilde 120mm lik bir fanı 12v değil 15v vererek normalden çok daha fazla hava üflemesini sağladım,yani piyasada bulabileceğiniz en iyi dizüstü soğutucusundan bile daha fazlaydı,buna rağmen,nasıl başarıyorsa pc yinede ısınıyor,yine aynı sorun,ve ben pes ettim,almak isteyenlerin bilgisi olsun.

hocam bilgisayarın altındaki delikleri kapatıp fanın olduğu yeri elektrikli süpürge ile çektirin büyük ihtimal toz dolmuştur olmadı servise gönderin onlar yeni fan takarlar ısınma sorunu çözülebilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu pcye en fazla ne takılabilir
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.