Şimdi Ara

Bu alete Overclok olurmu? 2.5 Barton

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar yaklaşık 1 haftadır atılan gerek yeni, gerekse eski topicleri inceledim ve ucundanda olsa acaba benim sisteme bir overclok yapabilirmiyim diye uğraştım ama sonuç hüsran Default Cpu voltage 1.65 Vdd ve 170*11 le anca makina açıyor ve Ramlerde 7/3/3/2.5. 200*11 ve Vdd 1.8 yaparak yada Cpu ya da az az voltage vererek denedim ama olmadı Fsb yi arttırınca ram değerleri de değişiyor 9/4/4/3 gibi abuk değerler alıyor ve onları değiştirmemde bir işe yaramıyor.Ya bende bir yanlış var yada benim sorunum oem ram lerimden kaynaklanıyor.Yanlız Defualt u 166 olan fsb yi anca 170(170*11 ve herşey defualt 175 Fsb de ve her şey Defulatta bile sistem açmıyor)yapabilmem de yanlız ramlerdenmi acaba bana biraz garip geldi ve görüşlerinizi almaya karar verdim.

Aşağıdaki sisteme bu haliyle herhangi bir overclok yapılabilirmi yapılırsa nasıl? Sınırı budur Ram i değiştir derseniz Twinmos mu Kingstonmu?

Ram de yetmez soğutmanda lazım derseniz tavsiye edeceğiniz soğutma sistemleri gerek cpu fanı, gerek kuzey köprüsüne fan gerekse kasa fanı olarak neler? Şu anda sistem 34C yüklendiğim zamanda anca 47-48 oluyor.O kadarda ısınma yok yani şu an.

Şimdiden teşekkürler. Lütfen şu anki haliyle bir overclok yapılıp yapılamayacağı hakkında bir şeyler söylerseniz sevinirim tabi nasıl olacağınıda yazarsanız.(Dijital fotoğraf makinası aldım ve 2 ay kadar belim düzelmezde:))

Epox 8Rda+Amd AthXp2.5 2*256 400mhz OEM Ram Geforce Fx 5600

• Ramlerin oc sevmeyen ramlerdense sorunun ramler.ancak sorunu sadece rame baglamakta yanlış olur.Ramlerin hızını biostan geri çekerek denemeleri yap ki ramden kaynaklanan sorunu iptal etmiş ol.

Makinenin ilk başta açılmamasının sıcaklık ile hiç bir alakası yok.

Arkadaşlarımdan biri 200fsb ile 1.75V ile aynı barton2500+ yı 3200+ seviyesinde çalıştırıyor.Sansına ii oc olmayan bir işlemcide denk gelmiş olabilir.O zmn şansını fazla zorlama.Tabi genede bir miktar oc olmalı.
    iyi şanslar.
  • bence sorunu bulmuşsun kesin ram lardan kaynaklanıyor 175 de bile sorun çıkarıyorsa başka bişey olamaz ben twinmoss aldım iyi ama kingston tavsiye ederim bye
  • cpu çarpanı 10.5, frekansı 200 ram frekans 166mhz, 6/2/2/2,5 ve default voltaj ayarlarıyla deneyin eğer bu şekilde çalıştırabilirseniz sistem hızınızda gözle görülür bir farkı hissedersiniz sanırım
    kolay gelsin
  • arkadaş makineyi havaya uçurdu gibi sesi solugu çıkmıyo
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by kaaner</i>
    <br />bence sorunu bulmuşsun kesin ram lardan kaynaklanıyor 175 de bile sorun çıkarıyorsa başka bişey olamaz ben twinmoss aldım iyi ama kingston tavsiye ederim bye
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Kingston kullandin da mi tavsiye ediyosun? Ben kullandım, oc konusunda berbattı. Sadece markaya değil, kullanılan ram modüllerine bakmak gerek.
  • hocam ramler olabilir. bir kullanıcı olaraktan ben kingston kullanıyorum sorun yok.
    ben 1.65 voltta 191x11.5 yaapıyorum ancak.
    sistem stabil ve sorunsuz. maximum 46 derece oluyor.
    sorun ayrıca senin işlemcinin koduda olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • büyük bir ihtimalle ram dendir.hangi remi alırsan al önce cas 2.5 olusun ben pişmanım kingston pc3200 cas3 berbat.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.