Arkadaşlar şu anda AMD 5000+ 2.6 mhz işlemcimle kullandığım bu anakart'a yeni bir işlemci almak istiyorum fakat anakartı değiştirmek istemiyorum bu anakart'i kaç sene kullanabilirim sizce?Ve x3 serisinden yada x4 serisinden işlemci takmam mümkünmü bu anakarta lütfen yardım edermisiniz?
FOXCONN A74MX-K ANAKARTIMIN MODELI VE OZELLIKLERI...
Processor: AMD Phenom™ FX, Phenom™, Athlon™ 64FX, Athlon™ 64x2, Athlon™ 64, Sempron™ processors, Socket AM2 and AM2+. Chipset: AMD® 740G + SB700 Front Side Bus: 2000 MT/s HyperTransport™ Memory: Dual channel DDR2 1066**/800/667x 2 DIMMs, Max 4GB VGA on Die: Integrated Expansion Slots: 1* PCIe x16, 1* PCIe x1, 2* PCI IDE: ATA 133 x 1 Serial ATA(SATA)/RAID: SATAII x 4 w / RAID 0, 1, 10 Audio: 5.1 channel HD Audio by Realtek® ALC662 LAN: Gigabit LAN by Realtek® RTL8110SC-GR IEEE1394: N/A Back Panel I/O Ports: 1 x PS/2 keyboard port 1 x PS/2 mouse port 1 x Parallel port 1 x VGA port 1 x DVI-D port 1 x Audio jack supports 3 jacks 4 x USB 2.0 ports 1 x RJ45 LAN port Internal I/O Connectors: 1 x ATX 24-Pin power connector 1 x 4-pin ATX 12V power connector 2 x 4-pin CPU / System/NB FAN connectors 1 x CD-in connector 1 x Front Audio headereader 1 x Front Panel headereader 1 x COM 2 header( reserved) 1 x COM 1 header 1 x CIR header 4 x USB 2.0 headers support additional 8 ports 1 x Floppy disk drive connector(reserved) 4 x Serial ATAII connectors 1 x ATA133 IDE connector 1 x Intrusion Alarm header 1 x S/PDIF out header 1 x Buzzer 1 x TPM header(reserved) 1 x Speaker(reserved) BIOS Features: 8Mb flash EEPROM w/ LAN boot PnP, ACPI, WfM, DMI Support CD: Drivers, DirectX, Adobe Reader, SuperUtilities, Norton Internet Security Standards/Manageability: PCI 2.3, USB2.0, DMI 2.5 Special Features: ** 1066MHz memory frequency with AM2+ processors only Form Factor: Micro ATX ( 9.6" x 8.8")
Tabi bu arada yeni bi işlemci yerine anakartmı almam daha mantıklı?Anakart almadığımda yeni işlemciden performans alabilecekmiyim?
Çok teşekkür ederim en azından aklımdaki soru işareti gitti burayı farketmemiştim foxconn'un sitesinde peki performans açısından ne gibi farklar oluşur?Yani 4 çekirdek için hız olarak kaldırma sorunu olurmu anakartın?Çünkü üstünde 4870 gibi zorlayıcı bi ekran kartı ve 600 PSU'luk OCZ PSU bağlı 4 gb ram ve birde üstüne bunu koyunca tam performans almam mümkünmü tüm parçaların uyumlulugu mümkünmü?
Anakartınızın işlemci destek listesinde takmak istediğiniz işlemci gözüküyorsa herhangi bir problem ya da performans düşüklüğü yaşamak konusunda endişe etmek gereksiz. İster yeni bir işlemci alıp takın , ister anakartınızla birlikte değiştirin keyfinize kalmış..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme