Şimdi Ara

Bu anfileri nasil bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • F/P anfi arayisindayim. Cogunlukla kulakliktan jazz agitlikli dinleyecegim.

Sony ta-ax3
    Jvc ax-222
    Sony ta-ax310
    Technics su-v50
    Universium system hi-fi 2000
    Fisher ca-100
    Sony ta-v7

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hepsi giriş seviyesi sayılacak kapasite de ki ürünler ve yıllarından ötürü dikkatli alışveriş yapmak lazım. Gecmislerini iyi bilmediğimiz ürünler sonuçta..

Kulaklik amplisi edinseniz daha mutlu olmaz misiniz acaba ?

Hangi ortamdan dinliyorsunuz bilmiyorum ancak, eğer bilgisayar da varsa ısın içinde mantıklı karar olmuş olur sizin için...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    Evet kulaklik anfisi en iyisi aslinda ama pahalilar. Bunlar uygun fiyatli ve aralarinda class A anfiler var. Ancak kulaklik cikislari cok da kaliteli diil diye okudum.

• onr9 O kullanıcısına yanıt
    Hangisi Class A ?
    Eğer Technics'den bahsediyorsanız...
    Technics'in Class AA'sı ticari bir isimdir.
    Gerçek Class A ile yakından uzaktan hiçbir ilgisi yoktur.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Ben bilmiyordum. Class A yazmislar kocaman bunun yasak olmasi lazim. Teknik degerleride frekans araligi cok yüksek mesela class A frekansdan belli olmuyomu? Bunu kulaklik cikisina yansitabiliyonu?

Hangi amfiden bahsettiğinizi hala yazmadınız.
    Technics ise... Technics Class A yazmaz. Class AA yazar.

Bununla birlikte amfisi gerçek, saf Class A olmadığı halde Class A olduğunu iddia eden firmalar da var.
    Hatta geçenlerde amfisi gerçekte Class D olan bir firmanın (Krell K-300i) amfisini Class A olarak tanıttığına dahi şahit olmuştum. Bazı firmalar preamfi katlarım Class A, dolayısı ile amfim Class A! der. E, iyi de bütün preamfi katları zaten Class A çalışır...

Class A amfi frekans aralığından belli olmaz.
    Class A amfiler çok ağır ve büyük olur. Devasa soğutuculara sahip olur.
    Bu anfileri nasil bilirsiniz?
    Durduğu yerde çok ısınır, rölantide bile çok elektrik harcar.
    Çok yüksek çıkış güçlü yapılmazlar. Aksi takdirde kullandığınız odayı soğutmak için klima çalıştırmanız gerekebilir.
    (Ancak kışın soba görevi de görebilir :)

Bu özelliklerinden dolayı genellikle 2 x ~30W güçlerde yapılır.
    Bu nedenle piyasa tipi Class A amfi yapmak pek mümkün değildir.
    Zira sıradan tüketiciye bu amfinin bu kadar cüssesine rağmen neden bu kadar düşük güçlü olduğunu, neden bu kadar ısındığını, neden bu kadar elektrik harcadığını anlatamazsınız. Sadece belirli, seçici ve sınırlı sayıda müşteri kitlesine hitap eder.

İyi bir kulaklık çıkışı istiyorsanız Gökhan Beyin yazdığı gibi iyi bir kulaklık amfisi almanız gerekir.
    Çoğu amfide kulaklık çıkışı üvey evlat gibi tasarlanmıştır. Pek çoğunda zaten ayrı bir kulaklık amfisi olmaz, hoparlör çıkışı zayıflatılarak kulaklık çıkışı olarak sunulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 26 Ocak 2020; 16:49:33 >

Cok tesekkürler evet technics den bahsetmistim. Ben 90 lardaki katli müzik setlerinde (meslea philipsin bi modeli, sony d705..) plak dinleyip o büyük ahsap kolonlardan cikan gövdeli ve gercekci sese hayran olmus biriyim. Simdi kulaklikla o sesin gercekci sicakligini kulaklikla almayi ariyorum.

Class A larin cok isindigini ve sogutucularinin devasa oldugunu okumustum bloglarda.. Bu listede verdigim anfilerin parasina class A kalitesini birde kulaklik cikisindan alamiyacagim anlasilan.

Peki cok övülen sony ES serisi veya akai high-end serilerine ne dersiniz? Frekans araliklari 1-100.000 khz ve anfilerinin icindeki trafolari ve kapasitanslari devasa boyutta.
    Cok butik markalara cikmadan bu isi halledemezmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr9 -- 27 Ocak 2020; 14:8:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Evet, Sony'nin ES serisi normal serilerinden daha kalitelidir.
    Akai bir zamanlar makara ve kaset deckleri ile aranır bir marka idi. Ama amfilerinin arandığını hatırlamıyorum.

Frekans aralığının 1-100.000 Hz olması takıntınızdan vaz geçin. Bu hiç mi hiç önemli bir özellik değildir.
    Transistörlü amfiler çok geniş frekans aralığını zaten verebilir. Üreticiler bazı durumlarda istenmeyen bu radyo frekansları filtre etme yolunu seçer. Neticede amfiyi TV anten yükselticisi olarak kullanmayacaksınız.

Eski, vintage amfilerde aşınmış, okside olmuş kontaklar ile sorunlar yaşayabilirsiniz. Bunlar, aşınma da olduğundan kontak temizleyici spreyler ile düzeltilemeyecek duruma gelmiş olabilirler.
    Yeni amfilerin preamp katlarında giriş seçici olarak ve çeşitli anahtarlamalarda açık bir selektör/anahtar yerine hermetik-hava geçirmeyen mikro röleler kullanılıyor. Bu nedenle bu tür sorunlar ile yeni amfilerde daha az karşılaşılıyor.

Class A çalışan bir kulaklık amfisi ile kulaklıkta en iyi neticeyi alırsınız. Elinizden geliyor veya elinden gelen bir arkadaşınız varsa kit olarak getirtip bir şaseye monte edebilirsiniz.
    Hoparlör ile de dinleyeceğim derseniz uygun fiyatlı sıfır veya 2.el [daha] yeni model bir amfi almanızı öneririm.
    Ama piyasada ne var bilmiyorum. Diğer arkadaşlar yardımcı olabilir.

Cok tesekkürler mesgul ediyorum ancak son bir öneri isteyebilir miyim?
    Fx audio tube 3 diye bir çin lambali anfisi var ekonomik bisi. Arkadas alalim dedi. Bir kisi bu anfiyi philips veya general electric lambalarla lambalarini degistirip satiyor. Bu ise yeni girmis birine önerirmisiniz?
    .amacimiz telefon yada giris seviyesi dac lardan daha plak vari sicak ve gövdeli ses almak. Yoksa IFi audionun cok iyi dac amp yada amfileri var kulaklik icin ama su an o bütceye cikmak istemiyoruz.
    (Bu arada tam da degiginiz gibi frekans araligi takintisindan sony kulakliktan sennheiser a gecince kurtuldum. Sennheiser baska bi dünya. Ancak amfiler hakkinda bilgim yoktu.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr9 -- 27 Ocak 2020; 19:37:3 >
    O tür "lambalı" amfilere pek "sıcak" bakmıyorum.

Zira o tür şeyleri yapanların amacı kalite değil "lambalı" iyidir diye bilen tüketicileri "kafeslemek"...
    Zaten içini açıyorsunuz, içi entegre devre dolu. Şov mahiyetinde iki tane lamba konulmuş...

Transistörlü olsun, bizim olsun!
    John Linsley Hood'un tam 50 yıl önce yaptığı transistörlü amplifikatör tasarımları bugün bile hala geçerli. Var mı böyle bir şey?
    Bahsettiğiniz aletler muhtemelen iki sene bile kullanılmadan süpürülüp çöpe atılacak.
    Bende boyle düsünmüstüm ici entegre dolu evet. Ama prof lambalilara bakiyorum oldukca sadeler. Çinlilere güvenmiyorum. Kirikkaleden bir amca MKE deposundan aldigi amerikan ordusunun bize verdigi eski lambalarla oldukca sade anfiler yapiyor sedef audio adiyla malum satis sitesinde var. Ve ici oldukca sade ya onlara bakacagim yada amfi almayacagim. Verdiginiz bilgiler icin tesekkürler izmirdeyseniz bi kahve ismarlarim. :)

Ben Çinlilere çok güveniyorum.
    Onlar sayesinde kaliteyi uygun fiyata alabilir olduk.
    Yeter ki ne alacağımızı doğru seçelim. Bizim tipik Türk ithalatçılar gibi çer-çöp toplamayalım...

Bazılarının gözünde lambalı demek kalitenin anahtarı demek.
    Benim için değil. Ben dünyaya gözümü açtığımda müzik sistemleri zaten lambalı idi.
    Lambalıların armonik distorsiyonları yeterince kulaklarımı doldurdu.

Benim için doğru tasarım önceliklidir.
    Lambalıların başta çıkış trafosu olmak üzere bir çok sorunu vardır.
    Bu çıkış trafoları yüksek frekansları yuttuğu gibi, empedansı frekansa bağlı olarak çılgınca değişken olan hoparlörlere ne derece iyi bir arabirim oluşturuyor?
    Çıkış trafosu kullanmamak için OTL (output transformerless) tasarımlar da var.
    Ama pahalı bir çözüm. Transistörlü çok daha basit bir Class A ile daha iyi ses almak varken ne gerek var?

Bahsettiğiniz "sade" amfi tasarımları eğer "çok sade" ise SET, yani single ended triode tasarımlar olabilir.
    SET amfiler çok fazla miktarda 2. armonik (distorsiyon) üretir. Bu kulağa müzikal gelse de gerçek sesi yansıtmaz. Aklınızda olsun.

Evet İzmir'deyim. Çayı tercih ederim. :)

Anliyorum mantikli. Bahsettiginiz demonte class A lari nerde bulabilirim? Ben birlestirebilirim ama kaliteli class A bulabilirmiyim?

Kulaklık amfisi soruyorsanız John Linsley Hood'u deneyebilirsiniz.
    Ben denedim, güzeldir.

(satırda sorun çıkarsa arama cümlesi "JLH headphone amplifier finished" )

Uğraşmamak için hazır, şaseye monte edilmiş de alabilirsiniz.
    Baskılı devre kit olarak alırsanız,
    * ayrıca sadece bir besleme trafosu almanız gerekiyor. Onu da dışarıdan alırsanız R-Core veya ekranlaması olan toroidal tercih edebilirsiniz.
    * potansiyometresinin kaliteli olmasına dikkat edin. Aksi takdirde sağ/sol kanal seviye tracking iyi olmayabilir.

Ali'de başka Class A kulaklık amfi kitleri de bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 28 Ocak 2020; 23:16:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Kulaklık amfisi soruyorsanız John Linsley Hood'u deneyebilirsiniz.
    Ben denedim, güzeldir.

(satırda sorun çıkarsa arama cümlesi "JLH headphone amplifier finished" )

Uğraşmamak için hazır, şaseye monte edilmiş de alabilirsiniz.
    Baskılı devre kit olarak alırsanız,
    * ayrıca sadece bir besleme trafosu almanız gerekiyor. Onu da dışarıdan alırsanız R-Core veya ekranlaması olan toroidal tercih edebilirsiniz.
    * potansiyometresinin kaliteli olmasına dikkat edin. Aksi takdirde sağ/sol kanal seviye tracking iyi olmayabilir.

Ali'de başka Class A kulaklık amfi kitleri de bulabilirsiniz.
    Cok tesekkür ederim bakacagim.

• Mrblar herkese. Forumda cok yeniyim:) rutbemden belli zaten. :)) bi sorum olcajk bilgi sahibi olan arkadqslara. Bi ev anfisi. Jvc Rx D201 . 7.1 kanal cikisli. Neden cok isinir? Hatta cikislarinda hic hopqrlor bagli olmadan bosta iken mesela vcr moduna aldik diyelim ve bunun input u bosta. Yani kaynak cihaz bagli degil. 0 dan 50 ye kadar olan volume u da 20-25 e cektik. 5 dakika bekledik. Sonuc : hop kasanin yan tarafi sol tarafi yani cikislarin oldugu yere yakin olan yerde bi iliklik ve icteki dahili fani sogutmak icin calismaya basliyor. Normal mi bu durum yani girisleri ve cikislari bosta iken bile yuk varmis gibi isinmasi??

• Ali Kaya8503 A kullanıcısına yanıt

Cihaz boşta iken, yani kaynak cihaz bağlı olmadığı zaman volüm kontrolün pozisyonu ısınmayı etkilemez.

Cihazınızın içinde 7 kanal AB sınıfı çalışan amfi var.

Amfilerin kullanımında kullanıcı kılavuzunda yazılı önerilere uyulması gerekir.

Bu öneriler ne yazık ki bir çok kullanıcı tarafından dikkate alınmaz.

Cihazınızın üzerinde başka bir cihaz olmamalı.

İdeal olarak, hava sirkülasyonu sağlamak amacı ile cihazın üzerinde 30 cm, her iki yanında da 15 cm boşluk olmalı.

Cihaz kapalı kabin içinde olmamalı.

Cihazın ısınması normal mi?

İnsanlar amfi ısınıyorsa kötüdür diye bir kanıya kapılabiliyor.

Oysa ısınma normal ölçüler içinde ise normaldir.

Amfinin tasarımcısının distorsiyonu azaltmak ve daha kaliteli ses almak için için bias'ı yüksek tuttuğunu gösterir.

• @Kursun_ cevabiniz icin tsk ederim oncelikle. Gelelim anfiye. 15 yil kqdar once uretilen Jvc nin ust sinif bi anfisi. O yillarin teknolojisine gore... ki o yillarda sadece 5.1 sistem vardi ve Dts nin gelismis varyantlari falan da yoktu. Ben bunu 2. el aldim. Hicbir sorun yok sadece bu isinma disinda. Tertemiz ve az kullanilmis. Yurt disibdan getirdim. Neyse. Nette arastirma yaptim yabanci sitelerde. O yillarda sifir alanlar bile gitmis magazaya geri iade etmis. Sebebi bu sorun yani fazla isinma. Hatta biri " yandi tutustu " yazmis.. :))) soyle yaptim ilk aldigimda. Ust kapagi qctim. Icteki dahili fanina bi led taktim. Fan devreye girince haberdar olmak icin. Ledi on paneldeki 5 qdet source ledlerinin oraya yanina sabitledim. Ve... kasanin icine bi adet 12v 2A cikisli qdaptor. Adaptore 3 adet fan baglqdim. Fanin biri ufacik. Bu mini fani cikislarin dibine sabitledim. Standart pc fanini da kendi dahili faninin yanina havayi sagdan alip sola verecek sekilde ve kendi dahili fanina hava destegi yapacak sekilde sabitledim. Ve standart pc faninin bi boy buyugune de kasanin sag arka tarafindaki bosluga sabitledim ki bu da havayi yukardan alip qsagi verecek ve dipten etrafa havayi dagitacak sekilde. Tabi hersey icte gizli yani ust kapak kapandi mi hicbirdey dista olmaycak sekilde. Tabi ust kapagi belirli araliklarla 3luk matkap ucu ile yaklasik 50 qdet delik actim. Isinan hava yukselince atabildigi kadar sicak hava disari ciksin rahatlasin diye. Tabi switch de yaptim fanlarin kontroly bende olsun diye. Neyse. Kullanma kilavuzu pdf var. Sanirim D sinifi yaziyordu anfi icin. Yine bakayim. Mosfetli bi cihaz. Her cikis roleli. Surround mod gecislerinde devamli anahtarlama yapiyo cihaz . Yanlari acik mesafeli . Alttan 1 cm ustten 2 cm mesafe var. Kompakt bi cihaz. Dar bi kasaya adamlar buldugunu koymus:)) icine ben de gireyim dedim korktum kaybolurum diye. Genelde 2.1 de tutuyom yani surround u auto moddq. Sag sol ve bas cikislari acik. Sesi 25 e jadar cikardim.dahili fan pasif. Gozum led te. 28 yaptim... led yanip sonuyor.... 30 yaptim... fan ful aktif calisiyor. Tabi benim koydugum fanlar kapali bu test asamqsinda. Giris sinyalini azaltinca hop baktim fan durdu. Tekrar giris sinyalini ( uydudan gelen ) 30 yaptim yani son seviye... fan tekrar calusti.. tabi uydudan anfiye stereo jak to rca ile bagli yani analog giristen bagli. Gerci media player da optik ile bagli ve bu isinma olayi yine ayni. Gelelim hoparlore.. 2 qdet hoparlor bagli hem saga hem sola. Seriden bagli tabi.. yalniz biraz farkli. Nasil derseniz.. biri 8 ohm olan ve digeri 4 ohm olan 2 qdet hoparlor.. bunlari parelel bqglasak olmaz. Seri olur ama akim cok duser. Ben de soyle yaptim.. 4 ohm olan hoparlore bi bobin sardim elle. Bobin duzgun olcak sekilde tabi. Ve bobinin omajini 8 olcak sekilde yapayim dedim ama 7 ohm oldu. Bu 7 ohmluk bobini 4 ohmluk hoparlore seriden lehimledim. Sonuc 11 ohm a yakin bi deger oldu. Ve bu hoparlorun cikislarini diger 8 ohm olan hoparlore parelel bagladim.ve bu baglantiyi anfiye baglqdim. Hoparlor herbiri 15 wattlik. Anfi ise her cikisi 100 wattlik. Baglanti kablosu ekli. Yarisi 0.75 lik diger yarisi da 0.50 lik. Uzunluk toplam 4 m civari.. anfi icinde gain kontrol ve mesafe kontrol ozelligi var. Acaba nqsil cozeriz bu isinmayi ? Sese yuklenip anfiyi tam performans acsak ve kablonun iyice iletkenligini arttirsak ( kablonun bi ozelligi varmis. 2000 saat sonra sesi daha iyi iletir hale gelirmis )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.