Şimdi Ara

'BU ARABA GİTMİYOR' lafını ilk kez anladım ve yaşadım :( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
4.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turbolu araçların sayısı arttıkça bu durum iyiden iyiye farkedilecek. 2000 lerin Atmosferik araçları 80 ve 90ların araçlarıyla kıyaslanınca göze iyi geliyordu. %7-12 Rampaları ortalama 80-90 çıkınca da çok ses edilmiyordu. Turbolu araçlar işi değiştirdi düzde de rampada da 120 ile gidince fark derinleşti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_igci

Hemşerim maraş değil Kahramanmaraş

Doğrudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni araci ilk otomatik olarak kullandim. Bindim arabaya az ilerledim. Baktim suruluyor normal iste. Sonra az alisinca dip gaz yaptim. Arabada tepki sifir resmen. 5 kişi+yokus+klima anlayabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: alperdgal

Ben de 1.0 yaris otomatik ile Toroslar da 100 g3cemeyince yaşadım aynı hissi

Pozantı rampalarında 1.33 atmosferik motorla hızım 90 lara kadar düşünce işkence oluyordu o yol bana.

• Ondan sonra bilen kişiler çekmeyen araba var dediği zaman bazı klavye bebeleri siz araç sürmeyi bilmiyorsunuz diyordu. Konu sahibi üstüne alınmasın, kişiler kendilerini bilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: genie1

Arkadaşlar eski common rail olmayan dizel vw araçlara hiç binmediyseniz kesin konuşmayın. Hani eski mazot pompalı modelleri.
    Ben bir polo kullanmıştım arkadaşın, yuvarlak farlı eski model, gaza bugün bas yarın gitsin öyle tepkisiz ilginç bir aletti.
    Renault modus kullandım kiralık, o da yokuşta gitmiyordu.
    Bir de Hyundai matrix otomatik sağdan direksiyon Kıbrıs'ta kiralamıştım. Gene yokuşta bayılıyordu.

Poloyu bilmem. Dizel bora köpek gibi gidiyor. Gaz tepkisinde gecikme falanda yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkboyy

100 bg altı araçlarda otomatik şanzıman tercih etmemek lazım satarsınız gider Allah başka dert vermesin
    imla

micra cvt ile ve swift 1.2 at ile . inegölden sonra mezitleri 4 kişi klima açık 90 km altına düşmeden rahatlıkla çıkıyorum. swiftte 4 ileri tam otomatik şanzıman var 3 viteste çıkmayacağı yokuş yok . 4 zaten çok uzun oranlı. bence arkadaşın aracı eski ve bakımsız kalması ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
  • Harun H kullanıcısına yanıt
    Kendi kullandığım araç ta 1.6 atmosferik 110 hp,
    Bu araç gidiyor gitmiyor mevzusu nu anlatmak çok zor, zira kişiden kişiye de değişir, benim aracıma binen birisi, daha önce hiç atmosferik kullanmamis, hep turbo dizel kamyonet kullanmış ve benim araca 90 i geçmiyor demişti, ona anlık tork aracı uçuyor hissi vermiş demekki, belki benim araç 0-100 de 3-4 saniye fark atar,

Ama ben bahsettigim araçlarla test sürüsün de , bu hislere kapıldım, o kadar para ver sonra gitmiyor de, bizde yarı parasini verdik nerdeyse ve şimdi gitmiyor ama su fiyat verdik diyebiliyoruz

Sonuç ne istediğimizi belirledik ve Linea aldik, parasına göre harika

• Önceki aracımda ben de yasamıştım bunu.110 bg 1.6 cvt ile cıkamadım yokuşları.allahtan sport tuşu koymuslar da devir yükseltip anc öyle..
    Var yani böyle bi durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs

ikinci arac olarak 1,2 94 bg suzukı swıft aracımız var , hakkını yıyemem ,rampaları keçi gibi tırmanıyor ,
    4 viteste ,İstanbul Şile arası rampaları 120kmH ile tırmanıyor

Araçlar farklı ama aynı yolu 1.3 linea ile 5 kişi cc açık sabit 90 km 5.vites 2200 devir de çekişten düşmeden çıkıyorum hocam.motor ufak da olsa tork rampalarda çok büyük bi nimet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 18 Haziran 2016; 21:22:14 >
  • 1.2 LPG'li Dacia Logan 4 bin devirin altına inmediğiniz sürece yük, klima farketmeksizin tırmanıyor. 3 bin altına indiğindeyse ve devir de düşmeye başladıysa vakit kaybetmeden vites düşürmek gerek

Benzinli atmosferik araçlarda devir çevirtmek gerekiyor. Zaten araba 6200 devirde kesiciye giriyor. 5 bin'e kadar yardırmakta bir problem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarı arıza lambası

Araba : 206 1.4 benzinli otomatik 4 ileri

Maraş'ın çevre yolunda ağacalı yokuşu diye bir yer var. Genelde orayı 2. viteste 30-40km ile sağdan çıkarım. Daha fazla bassam da gitmez. Bugün arabada toplam 5 kişi ve klima AÇIK.
    Yokuş dikleşmeye başladı . Neyse 3 2 ederken ikide de yemez oldu. Sağ şeritteyim. Araba bire düşmüyor. Zaten 1 lik bir hız da değil ve şanzımana zarar verir. Neyse arkamdan şahinler selektör atmaya başladı. En sağda durdum bir anormallik mi var diye. Klimayı kapattım. 1 den yardırdım ve çıktım. Çok kafam bozuldu bu olaya :(

Ede notisiğn ağcalıyı bırakta binevlerden kapışak bölük eğminler petrölün oriya kadar
    Edeler toparlanı verik @emrullahberat46 @MYılmaz4646

• B ve c sınıf arabalarda minimum 100bg turbo benzin veya dizel ünite olmayınca bu durumlar çok oluyor.

• dizel olsaydı yine çıkardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Rallimi yapıcaz diyenlere gelsin bu konu.

Cok iyi

• Ralli yapmıyoruz çıkmışsınız işte rampayı

• 75 Ps + 4 ileri tork konvertör şanzıman+5 Kişi + Klima=ÖLÜM 1.4 Hdi vs olsa inadına devirden düşmedi ama Dizel'in avantajı burda çıkıyor.Yüke duyarsız gibi birşey aletlerYüksüzde aynı gidiyor yüklü,klimalıda..veya çok az farkediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 18 Haziran 2016; 23:37:00 >
  • sarı arıza lambası kullanıcısına yanıt
    Kardeş kayseri yolu taraftaki yokuşu mu diyorsun?orası dik arabayı bayiyor gerçekten.dizel tavsiye ederim.270nm tork olunca araba degil yokuş ağlıyor :) 5.vites çok rahat tirmaniyorum orayı 110 civari.araba 6 vites bu arada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 75 Bg'lik Polo ile ilk klima açma denememde araçta tek başına olduğum halde kaldırırken stop ettirmiştim. 5 kişiyi düşünemiyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rakipsiz Fırtına

Kardeş kayseri yolu taraftaki yokuşu mu diyorsun?orası dik arabayı bayiyor gerçekten.dizel tavsiye ederim.270nm tork olunca araba degil yokuş ağlıyor :) 5.vites çok rahat tirmaniyorum orayı 110 civari.araba 6 vites bu arada

Aynen aynen hocam. Yok bir daha oradan çıkmam zaten

2km yolu uzatıp üniversite yolunun oradan çıkarım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.