97 model Kartal SLX . Hidrolik direksiyon, ön camlar otomatik ve tüpsüz. Kilometresi bir ara sıfırlanmış diye duydum şuan 85 tahminimce de 150bin km felan. Bir de 10yıl kadar önce takla atmıştı.
Arabanın özellikleri bunlar. Şimdi, arabanın ilk sahibiyiz yalnız arabayı bizden kimse kullanmadı. Babamın işyerinde yeğeni tarafından kullanıldı. Bir de başka bir yeğeni tarafından da arasıra babamın yerine kullanıldı. Bu arabayı kullanan yeğeni terslik felan çıkardı sonra arabayı getirtip bizim garaja koyduk. 2 senedir felan araba garajda yatıyor. Bu arada ben de ehliyet aldım yalnız bizim arabayı daha kullanamadım. Hem bir kusuru varmış galiba bir kere garajdan çıkartılıp bir yere gidilmişti o zaman yolda kalmış daha sonra tamirci getirtip baktırdık yeni akü aldık ama yine alıp kullanmadık arabayı çünkü vergisi muayenesi trafik sigorta pulu vs ödenmemişti.
Şuan yürüründe bir sıkıntısı var mı bilmiyorum. Geçen memleketten kuzenim gelince bir baktı arabaya çalışmasına ve kaputu kaldırıp motora felan baktı çok beğendi. Ama lastiklerin havası ve benzin olmadığından arabayı tur atmaya çıkaramadık. Kuzende çok kalmadığından bir de işlerden dolayı fazla birşey yapamadık
Durum bu. Şimdi,
Ben arabayı masrafları halledildikten sonra acemiliğim atmak için kullanırım diyordum ama hem araba konusunda çok az bilgim olduğundan uğraşamadım hemde masraflar için para çıkaramadım. Aslında parayı halledebilirim ama arabalar hakkında çok az bilgim olduğundan bir de çok hevesim m yok nedir kalıyor öyle.
Şimdi de baktım bu konuda bir gelişme olmayacak, eğer arabayı satabilirsem motorbisiklet almak istiyorum. Ama sorun şu ben bu arabayı satabilir miyim?
* Arabanın 2 yıl yada daha fazladır sigorta vergi ödenecek neyi varsa duruyor. * Arabanın çalışmasında bir sıkıntı sanmıyorum ama eğer varsa bilmiyorum * Bir de arabanın üzerinde haciz varmış babamın bir tanıdığından. Babamla ilişkilerinden dolayı adam arabanın peşinde değil yani ona tamah etmez ama babamda gidip şu hacizi kaldırsan ya demez çünkü orda babam hatalı galiba.
Ve evet. Bu yılan hikayesi durum halledilebilir ve ben o motorbisikleti alabilir miyim? Tüm yardım edenlere şimdiden teşekkürler. İşin içinden çıkarabilen biri olursa da cömertce gönlünü yaparım
elbette alırsınız ama hesap kitap yapın, ortaya çıkan maliyet ile almak istediğiniz motorsikletin maliyetini kıyaslayın abes bir maliyet çıkmazsa alınabilir elbette.
Biz çalıştıramadık bir de siz deneyin
Hocam şimdi araba taklalı demişsiniz. Bu fiyatı aşağı çekecek. Alan kişinin yapacağı masraflar kafadan: 4 yeni lastik. 150 TL den olsa 600 lira yapar. 2 yıllık vergi borcu da 200 lira desek düzden. Muayenesi de yoktur muhtemelen 150 de ona düş. Kafadan 1000 lira masrafı var daha neler çıkacağı şüpheli. Taklalı olduğu ve alan kişiyi uğraştıracağı için bi 2500 lira falan ucuza vermek gerekiyor sanırım. Bir de haciz kaldırılmalı.
Haciz varsa o arabayı kimse almaz yaptırın binin.
Konuya mesaj atıldı da ben mi göremiyorum?
haciz var vergi borcu var haciz kaldırılmadan ve vergi borcu ödenmeden aracı satamazsın
hacizli arabayı satmak zor
arkadaşların dediği gibi haciz var , vergi borcu var , haciz kaldırılıp vergi borcu ödenmeden aracın noterden satışını veremezsin dolayısıyla satamazsın fakat tanıdık biri senden almak isterse vergi borcunu anlaşarak ödersiniz noterden satışı vermezsiniz araç sizin üzerinize kalır tabi bu yolu önermiyorum 3 kuruş için o riske girmeye değmez tabi karşı tarafda kabul eder mi orası muamma , benim tavsiyem önce araca benzin koyun lastiklere hava basın bir deneyin yürüründe problem var mı ? varsa ne kadar tutar ? eğer masrafı alacağınız motorsikletten az ise masrafı halledip kullanın tabi bu masrafın içinde vergi borçlarıda dahil en azından rehini kaldırmak gibi bir derdiniz olmaz gerçi bu durumdada rehin koyduran adamın aracı almıyacağından emin olmalısınız yoksa yaptığınız masraflar boşa gider yok zaten masrafı daha fazla ise piyasaya bir bakın masrafıda düştükten sonra uygun bir fiyata malum siteye koyarsınız tabi bütün bu yazdıklarınızıda açıklama olarak eklersiniz sonra aracın başında başınız ağırmasın :) hayırlısı olmas dileğiyimle kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme