Şimdi Ara

BU BAYRAMDA DA OLACAKLARA HAZIR MIYIZ? {EDİT}

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

- kurbanlık yerine kendini kesen acemi kasapları,
    - kan görmeye dayanamayıp baygınlık geçiren enişteleri,
    - o kadar acemi olupta -para uğruna- hayvanı acı çektirerek, resmen işkence ederek öldüren kasapları(!),
    - kesim alanlarına sığmayıp taşan, sokakları kan gölüne çevirenleri,
    - kaçan dananın-boğanın sokaklarda terör estirmesini,
    - çoluk çocuğa, ufacık bebelere, kurbanın kafasını, kolunu bacağını verip fotoğrafını çeken şuursuzları,
    - yine alışverişini son güne bırakan aile fertlerinin çarşıda pazarda izdiham yaratmasına,
    - son günlerde şehir dışına çıkmak için otoyollarda çok uzun trafik yaratılmasına,
    - ve hatta bu trafiklerde kazaların olmasına, bayrama ölü ve yaralı haberleriyle girmeye,
    - tüm bunları gazetelerin manşetlerinde görüp bir kez daha bayramdan soğumaya

hazır mıyız?

not: sizinde aklınıza gelen olursa yazın editlerim..

EDİT: DEDİKLERİMİN BRÇOĞU VE HATTA DAHA DA BETERLERİ OLDU MU? OLDU. VE HALA BAYRAM BİTMEDİ DEVAMININDA OLACAKLARI DA DÜŞÜNDÜKÇE...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LİNİUM -- 25 Eylül 2015; 12:00:55 >

• Değiliz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurban bayramını bu şekilde anan birinin farklı emelleri vardır. Kurban bayramında yoksul kimseler 1 senelik et yardımı alırlar, kardeşlik, birlik artar. Kurban bayramında dediklerinde oluyor fakat bayramı bu şekilde anmak, bunlarla özdeşleştirmek hatadır.

• Kurban bayramını gerçekten sevmiyorum. Bu yazdıklarının hepsi hatta daha fazlası oluyor. Çok rezil bi ortam oluyor. Medeni bir şekilde kesim yerleri olsa sokaklar kan golune donmeden güzel bir şekilde kesilse tamam eyvallah. Ama millet alıyor barbar gibi hayvanı yolun ortasında kesiyor. Tek kelimeyle rezillik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Kurban bayramını bu şekilde anan birinin farklı emelleri vardır. Kurban bayramında yoksul kimseler 1 senelik et yardımı alırlar, kardeşlik, birlik artar. Kurban bayramında dediklerinde oluyor fakat bayramı bu şekilde anmak, bunlarla özdeşleştirmek hatadır.

Hayırdır gerçekleri duymak hoşuna gitmedi galiba?

• Ben zaten hayvanların kesilmesine karşıyım. Biri köpeğe hoşt dese ayaklanan hayvan hakları savunucuları kurban bayramında neredeler ? Köpeğin kedinin hakkı varda dananın koyunun hakkı yok mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Kurban bayramını bu şekilde anan birinin farklı emelleri vardır. Kurban bayramında yoksul kimseler 1 senelik et yardımı alırlar, kardeşlik, birlik artar. Kurban bayramında dediklerinde oluyor fakat bayramı bu şekilde anmak, bunlarla özdeşleştirmek hatadır.

demi kurbani kesip 1 gram dagitip gerisini buzlukta saklamamak lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kediyeyolgösterenadam kullanıcısına yanıt
    kurban kesip de etini dagıtanları değil buzdolabına istifleyenleri gördü bu gözler neyin yardımından bahsediyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gigi Hadid

Ben zaten hayvanların kesilmesine karşıyım. Biri köpeğe hoşt dese ayaklanan hayvan hakları savunucuları kurban bayramında neredeler ? Köpeğin kedinin hakkı varda dananın koyunun hakkı yok mu ?

vejetaryen misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: liny

kurban kesip de etini dagıtanları değil buzdolabına istifleyenleri gördü bu gözler neyin yardımından bahsediyorsun

ee bunu yağıyor diye kurbanbbayramını değil o lkişinin suçlu olduğunu anlaman için ne yapılmal?

Kurbanın
    1/3 ü kurban sahibine
    1/3 yoksula muhtaca
    1/3 ü de ziyarete gelen yakınlara verilir. esas budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhakkik

quote:

Ben zaten hayvanların kesilmesine karşıyım. Biri köpeğe hoşt dese ayaklanan hayvan hakları savunucuları kurban bayramında neredeler ? Köpeğin kedinin hakkı varda dananın koyunun hakkı yok mu ?

vejetaryen misin?

Yok sabah sucuklu yumurta gömdüm ama bu benim haklı olduğum gerçeğini değiştirmez.

• quote:

quote:

quote:

vejetaryen misin?

Yok sabah sucuklu yumurta gömdüm ama bu benim haklı olduğum gerçeğini değiştirmez.

sucuğu elde etmek için hayvan kesmekten farklı bi yol var mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

vejetaryen misin?

sentetik et var ancak teessüf ederim yumurtayı sormadınız. oda hayvan evladı değil mi ?

• işte bu kafa kurbanı et için kesenlerle aynı kafa.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

vejetaryen misin?

sentetik et var ancak teessüf ederim yumurtayı sormadınız. oda hayvan evladı değil mi ?

Evet o ayrı bi mesele

Hadi sucuk u yaptın da kavurma pirzola bi mangal offf

• Siz de nasıl bir terbiye var ki dinlerle alay edercesine mesajlar atabiliyorsunuz
  • Bütün o olanlar kurban bayramindan sogutmuyo bizi. Hayat bu hersey olur hersey harika olacak degilya

• Malesef haziriz,kurbanin guzel tarafi fakirler biraz et yiyecek.

• Küçük bir şehirde yaşadığım için sıkıntı olmuyor.
    Çiftlik ve Belediyenin kesme yerlerinde kesimler yapılıyor.
    Et fiyatları bu kadar pahalıyken bazı aileler senede sadece bir ay et yiyebiliyor.
    Kurban Bayramı'nı hevesle bekleyen çocuklar var.
    Hayvanlara eziyet edilmediği sürece güzel bir bayram bence.

• quote:

Et toprakta bitiyor da biz mi diliyoruz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.