Şimdi Ara

Bu bilgisayar neden Age Of Empires oynatmaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2-3 senelik bir bilgisayarcığım var. Aradabir yaptığım eklmelerle bu hale getirdim;
    Windows Vista Home Premium (Service Pack yüklü değil)
    Intel Pentium 4, 3GHz HT
    2,5 GB ram
    GeForce 8600GT (256 GDDR3)

Fakat ne yaparsam yapayım adam gbi oyun oynatmıyori, kız gbi ağlatacak oluyor, saçma sapan zamanlarda teklemeye başlıyor. Bunun muhtemel nedeni ne olabilir?
    Şimdiden tşk.

Vista 32bit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emperoryigit -- 13 Temmuz 2008; 19:00:34 >

• Cevap verecek yok mu?
  • Diğer oyunlarda nasıl hepsinde mi öyle yoksa sadece age of tamı.Sadece ondaysa oyunda değişik grafik ayarları olması lazım.Ekran kartın iyi çözünürlükten bahsetmiyorum zaten.
    Değişik ekran kartı modları oluyo onları desteklemezse eğer ağır çalışır.Ayarlara bi bak derim.
  • Bütün oyunlarda böyle. Ekran kartım iyi ama bütün detaylar kapalı 800x600de oynuyorum. Hala böyle..
    Ekran kartı modu ne demek bilmiyorum bu arada.
  • ekran kartın bu oyunu rahat çalıştırır fakat grafik detaylarını düşürdüğün halde ara sıra tekleme yapıyosa güç kaynağın yetersiz geliyodur yada ömrünü tüketmiş olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 13 Temmuz 2008; 22:57:23 >
  • Anakartın nedir? Fsb hızı kaç?
  • anakarttan bence ankartın nedir?

bide ekran kartının driverini yüklemişsindir heralde?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım hiç yorma kafanı sorun ram.. 2.5GB diye bir ram olmaz... 1-1-512 şeklinde falan takmışsındır sen onu ki o da tekleme yapar işte. Ben bu iki ram'le tekleme sorunu yaşıyorsam sen haydi haydi yaşarsın...

1GB Kingston DDR2 800Mhz
    1GB Kingston DDR2 533Mhz

sadece saat hızları farklı olmasına rağmen tekleme ve yavaşlama yapıyor...

Ayrıca Windows Vista ile oyun oynama çalışmalarında da başarılar... O kafadan daha çok saç yolunur demedi deme.. Vista oyun için değildir tiz zamanda xp'ye dönmeni öneririm.

Yardımcı olabildiğimi umuyorum. Kolay gelsin.
  • SENİN EKRAN KARTIN 8600 YANİ İYİ BİR ekran KARTı DENİLEBİLİR ANAKARTIN BU YENİ ekran KARTInı DESTEKLİYORSA İŞLEMCİN LE UYUMSUZLUK OLABİR çünkü güçlü bir ekran kartın var bu ekran kartını destekleyen anakartta büyük ihtimal çift çekirdek ile uyumludur seninki tek çekirdek uyumsuzluk olabilir
  • Vista değilde Xp32bit kullanmanı tavsiye ederim ayrıca ramlerin Mhz'lerin aynı olmasına dikkat et bence ve 1gb-1gb olarak kullan derim ramleri.Ayrıca işlemcine ve ekran kartına biraz overclock yapabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatih989

SENİN EKRAN KARTIN 8600 YANİ İYİ BİR ekran KARTı DENİLEBİLİR ANAKARTIN BU YENİ ekran KARTInı DESTEKLİYORSA İŞLEMCİN LE UYUMSUZLUK OLABİR çünkü güçlü bir ekran kartın var bu ekran kartını destekleyen anakartta büyük ihtimal çift çekirdek ile uyumludur seninki tek çekirdek uyumsuzluk olabilir

Ondan sonrası 9600 zaten en kral ekran kartı.

Bende de aynı işlemci var Vista kurmadım kurmam da. Xp'ye geri dön.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher
    Ben bu iki ram'le tekleme sorunu yaşıyorsam sen haydi haydi yaşarsın...

1GB Kingston DDR2 800Mhz
    1GB Kingston DDR2 533Mhz

sadece saat hızları farklı olmasına rağmen tekleme ve yavaşlama yapıyor...

hiiiii!!!!! Elaleme verir talkını kendi yutar salkımı :D cık cık
  • nalet vistadan xp ye geçişini hızlandır derim ramlerin mhz ve hafızalarının eşitolmasına dikkat et.driverlerın tamamı yuklu olmasına dikkat et bunu aygıtyoneticisinden kontrol et.soğutmaya ve gucede dikkatedersen sanırım sorun hallolur
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatih989

SENİN EKRAN KARTIN 8600 YANİ İYİ BİR ekran KARTı DENİLEBİLİR ANAKARTIN BU YENİ ekran KARTInı DESTEKLİYORSA İŞLEMCİN LE UYUMSUZLUK OLABİR çünkü güçlü bir ekran kartın var bu ekran kartını destekleyen anakartta büyük ihtimal çift çekirdek ile uyumludur seninki tek çekirdek uyumsuzluk olabilir

Uyumsuzluk derken gücü az gelir demek istediniz herhalde. Thunderwatcher ın dediğini deneseniz bile vistada p4 3.0 ghz hantal kalır.XP kurmanız daha mantıklı olacaktır + AOE demişsiniz de hangi versiyon? 2-3??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 14 Temmuz 2008; 14:32:28 >
  • Age of empire vista ile uyumlu değil hatta xp de bile oynayamıyordum...

Age of empire 3 deneyin birde..
  • quote:

Orjinalden alıntı: baron11

Age of empire vista ile uyumlu değil hatta xp de bile oynayamıyordum...

Age of empire 3 deneyin birde..

Ek yamalarını kurduktan sonra age of empires 1 i bile oynayabiliriz vistada
  • Vista bazı oyunlari çalistirmayabiliyor... Age Of Empires da bunlardan biri ki sorun yaratıyor... En kısa zamanda XP ye dönmenizi öneririm
  • bence vista yerine xp yüklesen bilgisayarın daha verimli çalışır
  • vistayı kaldır kesinlikle driverleri güncelle pc iyi işlemci o oyuna göre cok iyi ram kapasitesi güzel ekran kartında iyi onu destekleyen anakartta cok kötü olamaz ben donanımsal degilde driverlar vista bide bunlardan kaynaklanıo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.