Şimdi Ara

Bu böcek kolumu ısırdı yardım ! ( SS'li ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
2
Favori
17.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böcek ısırdı konusu açtı, iki saat sonra öldü!

Bir internet sitesinde böcek ısırmasıyla ilgili konu açan Y.Y'den haber alamayan site kullanıcıları, polise haber verdi.
    Evinde baygın halde bulunan Y.Y, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağman kurtarılamadı.

Kene mi yoksa başka bir şey mi?

Böceğin kene mi başka bir böcek mi olduğu ise hala belirlenemedi.
    Olayla ilgili Prof. Dr. Numan Yaylı, olayla ilgili şüpheleri olduğunu belirtti.
    "Kene ısırığı bu kadar çabuk öldürmez. Büyük ihtimalle bu böcek kene değil. Belki muzlarla birlikte Afrika'dan gelmiş olabilir.
    Bu olay soruşturulmalı" dedi.
    Böceğin türü ile ilgili tartışmalar sürerken, Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise böceğin türünün belirlenene kadar, insanların böceği yanlarına alarak acil olarak hastaneye gitmeleri söylendi.

Kaynak: Milliyet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi listen -- 3 Haziran 2012; 17:07:05 >

•  Bu böcek kolumu ısırdı yardım ! ( SS'li )
  • googlea uğur böceği larvası yaz aynı olabilir

ekleme: cepten baktığım için net göremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halbay -- 3 Haziran 2012; 17:14:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeRMaNNN21844

Zehirli bir tırtıl türü bu ama Türkiye'de ne işi var anlamadım , zehiri etkilidir öldürmez ama vücudun tamamında döküntüye neden olur ve büyük acı verir, bu döküntüler genellikle 1 hafta içinde kendiliğinden kaybolur bu 1 hafta içinde dikkat etmen gereken şey istirahattır çünkü çok nadirde olsa bu zehir bağışıklığı düşük insanlarda beyine ulaşabiliyor ve beyin tutulumuna neden olabiliyor beyin tutulumu vücutta kalıcı hasarlara neden olabilir (kısmi felç , hafıza kaybı gibi) , doktora gitmene gerek yok dinlen ve bol bol su iç daha kolay atlatırsın geçmiş olsun

yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür

ciddiye falan alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeRMaNNN21844 -- 3 Haziran 2012; 17:20:18 >
  • yok şimdi tekrar baktım da uğur böceği larvasına pek benzemiyor. Karınca aslanı mı acaba ama o da sadece toprakta olur evde olmaz (kafakaşıyangif)

•  Bu böcek kolumu ısırdı yardım ! ( SS'li )

Malzemeler:

- 1.5 su bardağı irmik
    - 100 gram tereyağ
    - 1 su bardağı süt
    - 1 su bardağı su
    - 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
    - 1 avuç dolmalık fıstık
    - 1 paket vanilya

İrmiği, yağı ve fıstıkları tencereye koyun. En kısık ateşte, yaklaşık 45-50 dakika boyunca kavurun. Hem fıstıkların, hem de irmiklerin rengi dönünceye kadar kavurmanız gerekiyor. Zaten irmik helvası yapmanın tek zor tarafı da burası.Başka bir kaba, 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı, soğuk süt ve soğuk su karışımına ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın. İrmiğin kavrulması bitince, bu karışımı irmiğin üzerine dökün. Yine kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Göbek atmaya başlayınca, kapağını kapatın ve suyunu iyice çekmesi için biraz ocak üzerinde bırakın.Suyunu çekince altını kapatın ve 2 çorba kaşığı toz şekeri üzerine serpin, karıştırın. Bir süre dinlendirdikten sonra, üzerini tarçınla süsleyip ikram edebilirsiniz.Not: Helvanın asıl tarifinde 125 gram tereyağı diyor; ben de öyle yaptım. Ancak çok fazla yağlı geldi bana. Bir daha kesinlikle 125 gram kullanmayacağım, 100 gram gayet kafi. Ama eğer yağı bol helvaları seviyorsanız, 125 gram kullanın.

• Kene değil bu
  • Takip

• quote:

Orijinalden alıntı: By.Kerem.86

krom kongo kangalı bu. genelde sivasta yetişir. çok tehlikeli bi böcektir. uysal ve sevecen göründüklerine bakma. ısırıkları çok tehlikelidir. genelde adından da anlaşılacağı üzere krom renkte olurlar. öldürmez aksine ömür boyu ölmek istersin ama izin vermezler. bi nevi zombiye dönüşürsün yani.

öldürmez, süründürür
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeRMaNNN21844

Zehirli bir tırtıl türü bu ama Türkiye'de ne işi var anlamadım , zehiri etkilidir öldürmez ama vücudun tamamında döküntüye neden olur ve büyük acı verir, bu döküntüler genellikle 1 hafta içinde kendiliğinden kaybolur bu 1 hafta içinde dikkat etmen gereken şey istirahattır çünkü çok nadirde olsa bu zehir bağışıklığı düşük insanlarda beyine ulaşabiliyor ve beyin tutulumuna neden olabiliyor beyin tutulumu vücutta kalıcı hasarlara neden olabilir (kısmi felç , hafıza kaybı gibi) , doktora gitmene gerek yok dinlen ve bol bol su iç daha kolay atlatırsın geçmiş olsun

• alien bu
  • crysis 2 deki böcek lan bu.öldür 20 nanokatolizör verir.

Bu böcek kolumu ısırdı yardım ! ( SS'li )
  • quote:

Orijinalden alıntı: halbay

yok şimdi tekrar baktım da uğur böceği larvasına pek benzemiyor. Karınca aslanı mı acaba ama o da sadece toprakta olur evde olmaz (kafakaşıyangif)

yok karınca aslanına benzemiyor, uğur böceği lavrasına benziyor da o böcek tek renk oluyor galiba bunda sarı bölgeler yok.
  • Kene kırması o.

• O ne lan böcek möcek değil uzaylı lan resmen. Muhtemelen seni ısırıp içine larvalarını bıraktı onlar orda büyüyüp seni parçalayarak çıkacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TehlikeliPanda

O ne lan böcek möcek değil uzaylı lan resmen. Muhtemelen seni ısırıp içine larvalarını bıraktı onlar orda büyüyüp seni parçalayarak çıkacaklar.

• Huylanmaya başladım.
  • bunu bi ara korkunç ve ilginç olaylar bakarken görmüştüm. bunun larvaları senin içinde büyüyor. burun deliklerinden fışkırıyor ve içerden seni parçalayıp dışarı çıkıyorlar. yalnız kuluçka süresi var. bu böcek seni ısırdı ama 2-3 larva anca kana girmiştir. 20.000 olana kadar pek bişey hissetmezsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.