Şimdi Ara

Bu cahile yardım lütfen:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlr sorularım bazılarınız için sıkıcı olabilir kusura bakmayın, mümkün olduğunca arşivde eski msjları da okumaya çalışıyorum vakit buldukça. Şimdi cahilliğimi gidermek için yardımınıza ihtiyacım var. Zaman ayııp cvp yazanlra teşekkür ederim

1. Eve müzik sistemi kurmak istiyorum. Bu kapsamda hem dvd playerdan yüksek kalitede film izlemek,dijital tv yayınlarında kullanmak , cd playerdan kaliteli ses almak istiyorum. Bunun için receiver, dvd player ve kaliteli hoparlör seti almak istiyorum. Bu iş için ayırabileceğim toplam bütçe 1.5 milyar civarında. Bu konuda marka-model ve satıcı tavsiyesinde bulunursunuz mutlu olurum.

2. Piyasada satılan hazır ev sinema sistemleri benim isteklerimi karşılayacak nitelikte mi? Deck şeklinde almaktansa böyle komple bir sistem almak daha mı mantıklı olur?

3. Kablosuz ses sistemlerinin dezavantajları neler?

4. Masaüstü bilgisayarıma bağlı Philips A2-610 5+1 sistemim var. Bu sisteme dekoder mesala (Jazz De-005 Dolby Dİjİtal Decoder) bağlamak ne fayda getirir? Bu dekoderlerin tam olarak işlevini bilmediğim için soruyorum.

5. Son sorum: Yukarıda bahsettiğim 5+1 sistemimi optik çıkışlı hale nasıl getirebilirim? Laptop bağlantısı yapabilmek adına soruyorum.

Teşekkürler...

• Sıkıcı soru olmaz arkadaşım.Biz forumda öğrenmek, öğrendiklerimizi paylaşmak için bulunuyoruz.

1.Receiver+dvd player+hoparlör seti için bütçeyi biraz daha yukarı çekebilseydin daha iyi olur.Mesela 2000 ytl.Ama biz 1500 ytl üzerinden yardımcı olmaya çalışalım.

DVD player olarak PHILIPS DVP-3010 (180 Ytl)u önerebilirim.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17005&productid=evphdvp3010

Receiver için Uydu bölümüneden yardım alırsan daha isabetli olur.

A/V Receiver olarakda Yamaha RX-450 (600 ytl) iyi bir seçim.

Önlere Wharfedale Diamond 8.4 (350 ytl)

Back olarak yine wharfeadle 8.1, center olarakda wharfedale 8 center diyorum.

Sub için Jamo veya Wharfedale düşünülebilir.

2.Piyasadaki hazır ses sistemleri senin beklentini bir süre karşılar.Ama bir süre sonra kulağın şımarır ve bu ses seni kesmemeye başlar.Ama bu şekilde tek tek toplarsan ileride upgrade şansın olur.Yani mesela ileride önlere B&W,JBL e-90 yada e-100 alırsın.8.4 leri back yaparsın.8.1 leri 2. el olarak satarsın.Ama komple bir sistemde yani hazır sistemde bu mümkün değil.

3.Kablosuz ses sistemleri kablo sorunu olanlar için ideal olabilir.Ama ileri düzey sistemlerde tercih edilmez.Sebebini bende tam olarak bilmiyorum.

4.hazır sisteme ekstardan bağlanacak dekoder ona pek bişey kazandırmaz.

5.Bu soruyu tam anlamadım.Philipsleri optik kablo ile laptopamı bağlamak istiyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 31 Ağustos 2005, 23:36:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Sıkıcı soru olmaz arkadaşım.Biz forumda öğrenmek, öğrendiklerimizi paylaşmak için bulunuyoruz.

1.Receiver+dvd player+hoparlör seti için bütçeyi biraz daha yukarı çekebilseydin daha iyi olur.Mesela 2000 ytl.Ama biz 1500 ytl üzerinden yardımcı olmaya çalışalım.

DVD player olarak PHILIPS DVP-3010 (180 Ytl)u önerebilirim.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17005&productid=evphdvp3010

Receiver için Uydu bölümüneden yardım alırsan daha isabetli olur.

A/V Receiver olarakda Yamaha RX-450 (600 ytl) iyi bir seçim.

Önlere Wharfedale Diamond 8.4 (350 ytl)

Back olarak yine wharfeadle 8.1, center olarakda wharfedale 8 center diyorum.

Sub için Jamo veya Wharfedale düşünülebilir.

2.Piyasadaki hazır ses sistemleri senin beklentini bir süre karşılar.Ama bir süre sonra kulağın şımarır ve bu ses seni kesmemeye başlar.Ama bu şekilde tek tek toplarsan ileride upgrade şansın olur.Yani mesela ileride önlere B&W,JBL e-90 yada e-100 alırsın.8.4 leri back yaparsın.8.1 leri 2. el olarak satarsın.Ama komple bir sistemde yani hazır sistemde bu mümkün değil.

3.Kablosuz ses sistemleri kablo sorunu olanlar için ideal olabilir.Ama ileri düzey sistemlerde tercih edilmez.Sebebini bende tam olarak bilmiyorum.

4.hazır sisteme ekstardan bağlanacak dekoder ona pek bişey kazandırmaz.

5.Bu soruyu tam anlamadım.Philipsleri optik kablo ile laptopamı bağlamak istiyorsun?

cevabın için teşekkür ederim, çok faydalı oldu. evet son sorduğum şu: benim 5.1 şu anki koşullarla laptopa bağlanamıyor, ama optik olsaydı eğer bağlayabilecektim. Bu sorunu nası aşarım son sorum buydu:)

• PCMCA kartlarla belki mükün olabilir ama pek fazla bilgim yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.