Şimdi Ara

BU CLİO ALINIR MI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Abi 1.25 Fiesta var bir tanıdıkta hiç bulaşma o şehir içi dur kalklarda çok yaktığını gitmediğini söylüyordu bence bakacaksan 1.4 dizel olanından bak düşük kilometrelilerden Biz 2010 yılında almıştık 2007 model Fiesta 1.4 dizel çok iyi giderdi hele kalkışta o kadar seriydi ki anlatamam 60 binde diye almıştık ama 140 binde çıkmıştı kilometreyle oynandığını öğrendik biraz geç olmuştu ama Yinede saat gibi demişti tanıdık bi tamirci o kilometrede olmasına rağmen inanılmaz az yakıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: original_life

Araba konusunda az bilgili olduğum için burada sizlerin yorumlarını öğrenmek istedim. Yorumlarınız için teşekkür ederim. ilk araba için uygun bir seçim olmayacak clio hb3 1.2, anladığım kadarıyla fiesta 1.25- 1.4 ya da clio hb3 1.5 dizel bakmak daha iyi bir tercih olacaktır. fiesta 1. 25' te motor sorunu oluyor mu, yani bu araba diğeri gibi motor kasayı taşımama sorunu oluyor mu ?

Colt'u kasa olarak beğenmiyorum, 26-29 bin vereceksem içime sinen bir araba olsun istiyorum.

Punto da okuduğum kadarıyla yerini 500'e bırakacakmış, yani ilerde ikinci eli etkileyebilir diye düşünüyorum. Bir de forumdan okuduğumm kadarıyla punto'da kronik direksiyon arızası oluyormuş.

honda jazz baktın mı o da olur
    mazda 3 te olur
    sen japona yönel bak gerisi traşş :)

• quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-boyasiz-servis-bakimli-clio-158500693/detay

İLK KEZ ARABA ALACAĞIM, YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...

1) BU ARABA ALINIR MI ?

2) BU ARABA NE KADAR EDER?

3) BUNDAN BAŞKA ARABA ÖNERİNİZ VARSA PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ ?

1- BU ARABA ALNIR, TEMİZE BENZİYOR . DENEMEYE KESİNLİKLE DEĞER.
    2- 26 BİN FALAN İYİ YANİ NORMAL SEVİYELERDE.
    3- NE TÜR ARAÇ BAKIYORSUNUZ? AZ YAKAN? AİLE ARACI? SEDAN -HB- BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: er76.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-1-5-cilio-3-diesel-159587970/detay

Bu daha iyi sanki:)

dizel araçta 112.000 km sorun çıkarmaz mı? Bir de 2010 da kasa değişti hb3'lerde 2010 sonrası daha iyi olmaz mı? ( Çok fazla bilgim yok , kaç gündür forumda çeşitli konulardan bilgi ediniyorum. O yüzden sordum )

şu an kullandığım araç 140binde dizel hiçbir problemi yok(ufak tefek her araçta olabilecekler dışında)
    100binden sonra dizel alınmaz ,bakımı pahalıdır gibi şeylere kafayı çok takmayın onları dizel kullanmamış yada dizelin zevkini bimeyenler söyler
    makyaj konusunda birşey diyemem o kısmı size kalmış:)
    ne olursa olsun hayırlısı olsun

• original_life kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyat çok gibi geldi bana dizel fiesta yada punto alınabilir o fiyatlara illa clio diyorsanız da 1.4 motor bakmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcadirci

Clio'nun bakımı ucuz olur şehir içi çekişi sorun olmaz ama şehirler arası klima açıkken çekiş sorunu olur. İlandaki araç güzel servis bakımlı ise. Bende 2001 1.4 75bg clio sedan vardı taş gibi arabaydı. Bakımını serviste yaptırınca hi. sıkıntı çıkarmıyor.
    Bu civarlarda süper farklı bir araba bulmanız zor. Az km yapıyorsanız temiz bir araba almak daha güzel olabilir.

Hocam ben 1-2 yıl kullanıp sonra değiştireceğim bir araç arıyorum. Acemi olduğum için onunla acemiliğimi atmak istiyorum. Yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla 1.4 fiesta ya da 1.5 dizel renault clio hb3 almak daha iyi olacaktır. Tahminen yıllık en fazla 15000- 17000 km yaparım. Şu an mersinde yaşadığım içinde klima şart, mecburen klima açacağım. 1.2 ile olacak iş değil :)

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Hocam fiyat çok gibi geldi bana dizel fiesta yada punto alınabilir o fiyatlara illa clio diyorsanız da 1.4 motor bakmanızı öneririm.

Hocam punto istemiyorum. Fiesta 1.4 benzinli veya dizel ya da clio hb3 1.5 dizel veye 1.4 benzinli araca yöneleceğim. Hangisi sizce tercih edilir? Yakıt sarfiyatları çok değişir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Abi 1.25 Fiesta var bir tanıdıkta hiç bulaşma o şehir içi dur kalklarda çok yaktığını gitmediğini söylüyordu bence bakacaksan 1.4 dizel olanından bak düşük kilometrelilerden Biz 2010 yılında almıştık 2007 model Fiesta 1.4 dizel çok iyi giderdi hele kalkışta o kadar seriydi ki anlatamam 60 binde diye almıştık ama 140 binde çıkmıştı kilometreyle oynandığını öğrendik biraz geç olmuştu ama Yinede saat gibi demişti tanıdık bi tamirci o kilometrede olmasına rağmen inanılmaz az yakıyordu

Yorumları okudukça 1.2 -1.25lerden vaz geçtim. Aklımda 4 farklı seçenek oluştu

1) clio hb 3 1.5 dizel 2010 ve sonrası

2) clio hb 3 1.4 benzinli 2010 ve sonrası

3) fiesta 1.4 dizel 2010 ve sonrası

4) fiesta 1.4 benzinl 2010 ve sonrası

Hocam performans, yakıt sarfiyatı, teknik özellikler gibi konuları ele alınca nasıl bir kıyaslama yaparsınız.

• o motor dışında 1.4 benzinli yada 1.5 dcı bakın sıkıntılı ve gitmeyen bir araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-boyasiz-servis-bakimli-clio-158500693/detay

1) BU ARABA ALINIR MI ?

3- NE TÜR ARAÇ BAKIYORSUNUZ? AZ YAKAN? AİLE ARACI? SEDAN -HB- BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?

Satıcı servis bakımlı diyor. Pazarlık yapmadım ama tahminen 26 ya bırakırdı.

Benim ilk aracım olacak, araba konusunda acemiyim, sürücü olarak da acemiyim. Hb araç tercihim park sorunu , acemiliiği atma gibi nedenlerden...

Model olarak fiesta ya da clio hb3 istiyorum.

Yapılan yorumlardan sonra 4 seçeneğe düşürdüm. Hepsi 2010 ve sonrası modeller için

1) clio hb3 1.5 dizel

2) clio hb3 1.4 benzinli

3) fiesta 1.4 dizel

4) fiesta 1.4 benzinli

Bunları kıyaslamada yardımcı olursanız , sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

o motor dışında 1.4 benzinli yada 1.5 dcı bakın sıkıntılı ve gitmeyen bir araç

İki aracı her açıdan kıyaslayabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

quote:

Araba konusunda az bilgili olduğum için burada sizlerin yorumlarını öğrenmek istedim. Yorumlarınız için teşekkür ederim. ilk araba için uygun bir seçim olmayacak clio hb3 1.2, anladığım kadarıyla fiesta 1.25- 1.4 ya da clio hb3 1.5 dizel bakmak daha iyi bir tercih olacaktır. fiesta 1. 25' te motor sorunu oluyor mu, yani bu araba diğeri gibi motor kasayı taşımama sorunu oluyor mu ?

Colt'u kasa olarak beğenmiyorum, 26-29 bin vereceksem içime sinen bir araba olsun istiyorum.

Punto da okuduğum kadarıyla yerini 500'e bırakacakmış, yani ilerde ikinci eli etkileyebilir diye düşünüyorum. Bir de forumdan okuduğumm kadarıyla punto'da kronik direksiyon arızası oluyormuş.

mazda 3 te olur

Hocam ben model olarak fiesta ya da clio hb3 istiyorum. 4 farklı seçeneğe indirdim. Diğer mesajlarımda da yazdım. ( bir bakarsanız sevinrim :) ) Sizce hangisi ve nedeni ne ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Göttingenli Ethem

Bizde vardı 2008 1.2 extreme. Araba gitmiyor. 90 la giderken bile car car bağırıyor motor.

1.2 ya da 1.25 alınmaz anladığım kadarıyla :)
  • Bence dizel punto daha güzel bi seçenek olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -FoundeR- -- 4 Nisan 2014; 18:34:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • original_life kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.4 benzinli Fiesta amcamda vardı LPG ile kullanırdı 2004 model falandı ama çok seri bi araçtı öyle 1.2 Fiestalar veya 1.2 Cliolar gibi değildi Ama tüketim ne durumdaydı hiç bir fikrim yok, 1.4 dizel Fiestayı tam 1 yıl kullandık. Çok seri bi araçtı o tork o beygir kasayı rahatlıkla taşıyordu ama 110 - 120 gibi soluğu kesiliyordu yani 120'den 150'ye çok zorlanarak çıkardı. Ama inanılmaz az yakardı o kadar az yakınca bisiklet niyetine kullanırdık her yere onunla giderdik Bence 1.4 TDCİ Fiesta büyük bir performans beklentiniz yoksa on numara araçtır, çokta az yakar

Dizel Clio'yu 2 yıla yakın kullandık 2012 yılında sıfır aldık 4 ay kadar önce sattık, 90 beygirlik versiyon olduğu için yeteri kadar performans sunuyordu ama kitapçığında yazan uzun yol 3.5 litre şehir içi 4.9 litre tüketimleri göremedik. Genelde 5.5 civarında falan olurdu. 65 ve 80 beygirlik versiyonları hakkında bi fikrim yok hocam. Clio ve Fiesta ile ilgili aklınıza takılanları elimden geldiğince yanıtlarım, hayırlısı olsun hocam

• Eski kasası ama 1.2 16V olanı arkadaşta var lpg li.4 kişi binince abanın canı gidiyor Ama her yönden ekonomik bir araç ilk aracın olacakmış .İstediğin zaman satarsın renooo
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

quote:

1) BU ARABA ALINIR MI ?

Satıcı servis bakımlı diyor. Pazarlık yapmadım ama tahminen 26 ya bırakırdı.

Benim ilk aracım olacak, araba konusunda acemiyim, sürücü olarak da acemiyim. Hb araç tercihim park sorunu , acemiliiği atma gibi nedenlerden...

Model olarak fiesta ya da clio hb3 istiyorum.

Yapılan yorumlardan sonra 4 seçeneğe düşürdüm. Hepsi 2010 ve sonrası modeller için

1) clio hb3 1.5 dizel

2) clio hb3 1.4 benzinli

3) fiesta 1.4 dizel

4) fiesta 1.4 benzinli

Bunları kıyaslamada yardımcı olursanız , sevinirim.

Dizel araçları şahsen sevmiyorum, tüplü araçlar daha çok hoşuma gidiyor . Fiesta'nın o kasası Clio'nun o kasasına göre daha çok tutuldu. Halk daha çok sevdi . iç mekan olarak Clio daha iyidir. Clio'nun Türkiye şartlarına uyumu daha iyi ( yollar, servis, ustalar, satış) . Fiesta'nın sürüşü ve konforu daha iyi. Görünüm olarak Fiesta daha güzel . Renault DCİ motoru çok verimli. Kalite olarak pek birbirlerinden farkları yok. Renault ucuza kaçıp sağdan soldan çalarak kalite algısı düşük araçlar üretse de uzun vadede Clio daha çok yüz güldürür kanatindeyim. Her pazarın kendi değişenleri var. Türkiye'de Renault hakim konumda .

Özetle Ford Fiesta genel olarak daha iyi bir araç olabilir ama Türkiye şartlarıunda Clio da iyi ve mantıuklı bir tercih .

• quote:

Orijinalden alıntı: -FoundeR-

Bence dizel punto daha güzel bi seçenek olur

Ben aracı 1-2 yıl kullanıp satacağım. Punto üretimden kaldırılıp yerine 500 modelleri sunulmaya devam edecekmiş( okuduğum kadarıyla ).

Puntoda (forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda söylüyorum) kronik direksiyon sorunu varmış.

Puntoyu görünüş olarak sevmiyorum. İlk aracım olacağı için de içime sinen bir marka ve model istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Hocam 1.4 benzinli Fiesta amcamda vardı LPG ile kullanırdı 2004 model falandı ama çok seri bi araçtı öyle 1.2 Fiestalar veya 1.2 Cliolar gibi değildi Ama tüketim ne durumdaydı hiç bir fikrim yok, 1.4 dizel Fiestayı tam 1 yıl kullandık. Çok seri bi araçtı o tork o beygir kasayı rahatlıkla taşıyordu ama 110 - 120 gibi soluğu kesiliyordu yani 120'den 150'ye çok zorlanarak çıkardı. Ama inanılmaz az yakardı o kadar az yakınca bisiklet niyetine kullanırdık her yere onunla giderdik Bence 1.4 TDCİ Fiesta büyük bir performans beklentiniz yoksa on numara araçtır, çokta az yakar

Dizel Clio'yu 2 yıla yakın kullandık 2012 yılında sıfır aldık 4 ay kadar önce sattık, 90 beygirlik versiyon olduğu için yeteri kadar performans sunuyordu ama kitapçığında yazan uzun yol 3.5 litre şehir içi 4.9 litre tüketimleri göremedik. Genelde 5.5 civarında falan olurdu. 65 ve 80 beygirlik versiyonları hakkında bi fikrim yok hocam. Clio ve Fiesta ile ilgili aklınıza takılanları elimden geldiğince yanıtlarım, hayırlısı olsun hocam

Hocam ellinize sağlık , çok iyi bir bilgilendirme mesajı olmuş. Teşekkür ederim. Hocam haftasonu tekrar detaylı bir tarama yapacağım. Bulduğum araçların linklerini buradan ya da pm olarak paylaşarak fikrinizi tekrar soracağım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

quote:

mazda 3 te olur

Hocam ben model olarak fiesta ya da clio hb3 istiyorum. 4 farklı seçeneğe indirdim. Diğer mesajlarımda da yazdım. ( bir bakarsanız sevinrim :) ) Sizce hangisi ve nedeni ne ?

hocam ben ikisinide seçemiyorum aslında
    fordun o tokluğunu o sağlamlığını clioda bulamazsın tokluk sağlamlık olarak ford
    yol tutuş olarak ford ama fiestanında v dizelinde çekiş çok kötü hocam 65 bg araba mı alacaksın dünyanın parasını veripte.
    fiesta benzinli dersen fiesta derim ben ama clionunda dci motoru çok güzel o zaman ben clio diyorum :) 1.5 dci motoru kullandım çok güzel ve başarılı bir motor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.