Şimdi Ara

Bu CPU neden böyle oldu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen laptop'uma maden suyu döküldü. Neredeyse tamamını içti laptop. Hemen kapattım, elektrik kablosunu ve bataryasını çıkarttım. İçini açtım ve kağıt havlu ile iyice kuruladım.Sötüğümde klavye mini bir şelale gibiydi. Neyse tamamen kuruladım. Tüm parçaları açık havada saatlerce kuruttum ve tamamen kurudupuna emin olduğumda laptobu tekrar topladım.

Ancak bu olaydan sonra işlemcimin yanında ki bir anakart bölgesi aşırı derecede ısınmaya başladı. Bu durum 2-3 gün sonra işlemcime de yansıdı.
    Ve 10 gün sonra bilgisayar kendini çalıştığı sırada kapamaya başladı.

CPU testlerinde yüksüz %7-8 yükteyken 50 derecede %80 yükte +100 derece ve nihayetinde kapanış durumu.

CPU fan normal çalışmakta şuan thermal macunu kaldırdım, Yeni PTI-G3606 XIGMATEK macun geliyor yolda. Ama sizce bu değerler thermalsiz normal midir?

Bu CPU neden böyle oldu??

bu durum thermalsiz normal midir?

Bir de anakarttaki bir bölge neden ısınır?

Şimdiden eywallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enyahya -- 1 Mart 2015; 15:06:32 >

• Yok mu cevap??? Gençler???
  • şimdi bir soru sorcam ama saçma gelebilir maden suyu meyvelimiydi sade miydi
  • Sade idi. Herhangi bir şeker yoktu veri yollarına yapışan herhangi bir mikro ölçekte bir madde olduğunu düşünmüyorum. Çizik vs de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enyahya -- 1 Mart 2015; 15:46:58 >
  • dereceler termalsiz normal ama termalsiz calıstırmamanı tavsiye ederim
  • Bakalım umarım thermal macundan sonra kendine gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.