Şimdi Ara

Bu devrede hatalı olan ney

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba hem vakit geçirmek hem de proteus'u öğrenmek adına çeşitli devreler yapıp çalıştırmaya çalışıyorum. İnternette bulduğum l297 devresinin çıkışlarının mosfetle güçlendirilmiş unipolar step motor sürüvü devresini aktarmaya çalıştım. Bağlantılarda bir sıkıntı yok gibi duruyor ama simulasyon çalışmıyor direk hata veriyor.

Bu devrede hatalı olan ney

Hata mesajı da şu şekilde.

[SPICE] Gmin step [0 of 120] failed. GMIN=0.001
    [SPICE] Source step [0 of 120] failed. source factor=0.000
    real time simulation failed to start.
    Sıkıntı nerede olabilir ?
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 6 Mart 2015; 13:28:16 >

• 297 nin ayarlarına giripgmin step i ve source step in değerini değiştirmen lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • modrizzt kullanıcısına yanıt
    Hocam ayarlar dediğiniz sanıyorum çift tıklayınca açılan bölüm. Orada gmin değiştirebileceğim bir bölüm bulamadım. Proteus 8 kullanıyorum.Proje dosyasının linki aşağıda.
    https://drive.google.com/file/d/0BzaM-gQ9rvNCckNUSlJTcjVWRFE/view?usp=sharing
  • bilgisayarım yok ki inceleyeyim clock ucuna giren osilatörün frekansını değiştirerek deneyin birde belki sonuç verir

• ben proteus da hiç bir mosfetli devreyi çalıştıramadım. mosfet özürlü bir program bu glb.
    sistem ayarlarında bir yerde bi ayar vardı ,bu tür hatalara karşı daha az hassas yapıyodu covergenve gibi bişeydi sanırım. dene ama düzeleceğini sanmıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu nedir?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.