Şimdi Ara

Bu doğruysa Eylül ayı otomobil satışları tarihi düşüşle kapanacak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
7.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atrix1212

ötv indirimi kaçınılmaz. sabırla kasımı bekleyin.
    2 sene öncede ÖTV goygoyu vardı. O zaman sizin gibilere uyup bekleyenler, o zaman 70.000'e alacağı arabaya, 150.000 ödemek zorunda. Hem ÖTV indirimi gelse ne olacak ? O 150.000'lik arabayı 130.000'e alırlar. Hoş o ÖTV indirimi gelene kadar o 150.000'lik araba 200.000 olur. Sizde 170.000'e düştü diye sevinirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

2 sene öncede ÖTV goygoyu vardı. O zaman sizin gibilere uyup bekleyenler, o zaman 70.000'e alacağı arabaya, 150.000 ödemek zorunda. Hem ÖTV indirimi gelse ne olacak ? O 150.000'lik arabayı 130.000'e alırlar. Hoş o ÖTV indirimi gelene kadar o 150.000'lik araba 200.000 olur. Sizde 170.000'e düştü diye sevinirsiniz.

Alıntıları Göster
    bende o parama 2.5 liradan dolar aldım. suan 6,5 lira.
    ötv indirimi gelecek. kasımda buralarda ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ned_Starkk

Zam yok
    Fırsatçılık var
    Gramaj düşürme var (geçen ay egea 1250 kg iken bu ay 1150'ye düşürmüşler)
    İlle de zam var diyorsan o da psikolojik
    Satış rakamları sizi aldatmasın, insanların garajında yer kalmadı
    Bu iyiydi

• quote:

Alıntıları Göster
    2 sene önce faizler bu kadar yüksek değildi, araçlar kredi ile satılıyordu. Dün fiat bayiisine gittim adamın bana söylediği

"Ayda 6 ya da 7 araç satıyoruz bütün bayiilerde durum aynı". Geçmiş ile mukayese edilmez bugün kü durum

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

bende o parama 2.5 liradan dolar aldım. suan 6,5 lira.
    ötv indirimi gelecek. kasımda buralarda ol.

Alıntıları Göster
    Yazdığım mesajda "ÖTV indirimi gelmeyecek." yazıyor mu ? Okuduğunu anla önce. Senin dediğin ÖTV indirimi gelene kadar arabalar 20 daha zam yer. Ondan sonra 30.000 indirim olsa ne olur ? Sen devletin bir anda ÖTV'yi sıfırlayacağını mı zannediyorsun ? Ayrıca bu sektör her ne kadar iyi bir vergi geliri oluştursada, döviz çıkışı konusunda da etkili. Devletin hesabında TL kazanıp, döviz çıkışı olması şu durumda mantıklı değil. Oldu devlet sen 0 araba alacan diye hem dövizden olacak hemde vergi kaybını göze alacak. Şimdi en azından sadece vergi kaybını göze alıyor. Hayal aleminde yaşamaya gerek yok. Geçen ki ÖTV indirimi döneminde bolluk vardı. O dönemler devlet döviz daha fazla düşmesin diye bugün yaptığının tersini yapıyordu. Bugün ile mukayese çok zor. Hadi devlet ÖTV'yi düşürdü.. Hangi krediyle araba alacak insanlar ? Bugün peşin parayı arabaya bağlayacak ne kadar büyük bir kitle var ülkede ? ÖTV indirimi yapılırsa eğer etkisi bu Hurda teşviğinden öteye geçmez. Ayrıca ÖTV'yi indiren devlet aynı oranda ya MTV'yi uçurur ya da başka bir şeyi. Sanki hiç yaşanmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 23 Eylül 2018; 15:2:45 >

• quote:

Yazdığım mesajda "ÖTV indirimi gelmeyecek." yazıyor mu ? Okuduğunu anla önce. Senin dediğin ÖTV indirimi gelene kadar arabalar 20 daha zam yer. Ondan sonra 30.000 indirim olsa ne olur ? Sen devletin bir anda ÖTV'yi sıfırlayacağını mı zannediyorsun ? Ayrıca bu sektör her ne kadar iyi bir vergi geliri oluştursada, döviz çıkışı konusunda da etkili. Devletin hesabında TL kazanıp, döviz çıkışı olması şu durumda mantıklı değil. Oldu devlet sen 0 araba alacan diye hem dövizden olacak hemde vergi kaybını göze alacak. Şimdi en azından sadece vergi kaybını göze alıyor. Hayal aleminde yaşamaya gerek yok. Geçen ki ÖTV indirimi döneminde bolluk vardı. O dönemler devlet döviz daha fazla düşmesin diye bugün yaptığının tersini yapıyordu. Bugün ile mukayese çok zor. Hadi devlet ÖTV'yi düşürdü.. Hangi krediyle araba alacak insanlar ? Bugün peşin parayı arabaya bağlayacak ne kadar büyük bir kitle var ülkede ? ÖTV indirimi yapılırsa eğer etkisi bu Hurda teşviğinden öteye geçmez. Ayrıca ÖTV'yi indiren devlet aynı oranda ya MTV'yi uçurur ya da başka bir şeyi. Sanki hiç yaşanmadı.

Alıntıları Göster
    madem öyle ötv indirimi olmayacak diyemiyorsan neden uzatıyorsun. devlet bir kaç firma haricinde otomotivin direk ihracatla alakası olmadıgının farkında. aksine yerli üretimi destekleyecek. bugun türkiyede satılan 10 otomobilden 7 si türkiyede üretim yapıyor.

ayrıca tekrar ediyorum. ötv indirim olacak. herkes bütcesini buna göre hazırlasın.

• Şu ekonomik belirsizlikte ne bekleniyordu ki... Italya ve Almanya bosuna zıplamadı. Domino etkisi gibi bizim kadar olmasa da onlarida etkileyecek...

• Öff.

Devlet için olay şu. İşin artısı eksisi ne ona bakar. 400.000 kişilik sektörde işsizlik ne kadar olacak, vergi kaybı ne kadar.

İş şu durumda ÖTV indirimi gelse bir şey olmaz zira eski kurdan araç kalmadı neredeyse.

Devletin yapabilecekleri hybrid özellikle plug-in hybrid araçların ÖTV'sini yüzde 10'a çekebilir. Bu sayede petrol ihtiyacı azalır. En önemli cari açık sebebi petrol ülkede.

Belli bir fiyata kadar 2.0 araçların ÖTV'sini yüzde 60'a çeker. MTV'den zaten iyi vergi alıyor.

Bunlar piyasayı biraz canlandırır, ha hiçbir şeye çare olmaz o ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Hocam adamlar inanç üzerinden yürüdüğü için bu şekilde söyledim yani halkımızın anladığı dil bu,adamlar her gelen yönetim yiyor en azından bunlar müslüman diyen arkadaşlar için söyledim..
    Dogru bu konuda haklisiniz ama Dunya uzerinde iktidara gelen her sag kesim bir yerden sonra gucu kontrol edememeye basliyor.

• Buna inanan var mı cidden? Satışların ciddi miktarda düştüğü doğru ama 1 haftada 1 tane FIAT Egea satıldı ifadesi yalanın daniskasıdır.

• Egea konusu doğru ya da yanlış olabilir ama otomobil sektöründeki daralmadan dolayı Düzce'de tek Renault satış bayi ve servisi ekim ayında kapanıyor. Yani durumlar hiç iyi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Egea konusu doğru ya da yanlış olabilir ama otomobil sektöründeki daralmadan dolayı Düzce'de tek Renault satış bayi ve servisi ekim ayında kapanıyor. Yani durumlar hiç iyi değil.
    Servis de mi kapanıyor hocam? Reno servisleri ağzına kadar dolu nereye gitsem

• batkent B kullanıcısına yanıt
    Servis satış aynı binada. Komple binayı satılığa çıkartmışlardı. İstedikleri rakamı veren olmadı sanırım komple kapatıyorlar.
    Hatta ellerinde kalan tüm araçları malum siteye koymuşlar sıfır km. Düzce Biltan diye aratırsanız görürsünüz.

Şirket araçlarımız var Master, biz de Sakarya veya Bolu'da servise sokacağız mecburen.
    Ben de yeni almıştım Clio'yu. Mayısta sokmuştum ilk yıl bakımına. Yıllık bakımı gelene kadar mayıs hazirana kadar yeni servis açılır mı bilmem. Yoksa ben de Düzce dışında yaptırmak zorunda kalacağım garanti bozulmasın diye.
  • Oyle herkesin dedigine inanirsan ohooo madem satimiyor yolda bir tane park yeri yok nasil is ???

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşüşle kapatacak illa ki fakat bu kadar da değil.

• ülkenin açık ara en çok satan modelinden bahsediyoruz,Türkiye genelinde bu mümkün olamaz, belki tek bayide bu satış olmuştur. bu iddia doğruysa egea bu haldeyse diğer modeller sıfır çeker ve o zaman bu ay neredeyse hiç araba satılamayacak demektir, saçma olur.
  • Bu kadar da değil, ama bu günler de gelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun vadede araç alıp satmayı düşünmüyorum

Kimseye de akıl verecek halim yok.benim akıl bana zor yetiyor

Ama ÖTV indirimi olacaksa da kısa süreli olur.yilin son iki ayı gibi.

Sektör anlık nefes alsın.firsat bu fırsat diyip.tam türk işi yani.gunu kurtaralım.sonrasina bakarız.

Bu arada sorun ÖTV de değil artık.krediler fecaat.cebinde 20 bin TL olan adam 200 binlik arabayı yine alacakta.artik faize güç yetmiyor.

Eline 5000 tl(kira haric) geçen adam.2000 TL krediye bağlarım diyordu.simdi 2500 TL bağlaması lazım.eline 3000 kalırken 2500 kalacak.haa yine alacakta benim kafasız arkadaşım,o kalan parayla marketten 250 kalem alabiliyorken son 5 aydır 150 kalem ya alıyor ya almıyor.tuketici her türlü kiskacta.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.