Şimdi Ara

Bu donanım hakkında fikirleriniz nedir ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Konu başlığında da belirttiğim gibi yeni bir PC toplamak istiyorum ancak sizlerinde görüş ve önerilerinizi öğrenmek istedim.. Ekli dosyada sistem mevcuttur .. Konu hakkında bana yardımcı olursanız memnun olurum..
    Saygılar.

Bu donanım hakkında fikirleriniz nedir ..

• amac oyunsa ıslemcıyı 2500k yapıp ekran kartını gtx570 yapın ramlerıde corsaır gskıll geıll markalarından secın kasada power gozukmuyor gercek gucveren 600w 7500w cıvarı psu alın
  • Arkadaşında dediği gibi işlemciyi i5-2500K yap ekran kartını hd6950 2gb yapabilirsin.700W Xilence psu alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazador1453 -- 19 Şubat 2012; 17:38:51 >
  • Öncelikle detaylar tam anlamıyla çıkmamış üzgünüm ve hemen tam detayları altta yazıyorum..

- Ram şimdilik 4 Gb. ve 2000 Mhz.almak istiyorum ve kısa bir sonra +8 Gb yada +4 Gb ram ilavesi yapacağım..
    - Ekran kartı ise bildiğim kadarıyla MSI GTX 560 Serisinin geneli 1 Gb ve 256 Bit iken bu az bi fiyat farkı ile 2Gb. 256Bit siye düşünmüştüm..
    - Kasa ; THERMALTAKE VK97021N2Z ELEMENT SIYAH MIDTOWER 700W

Önerinize göre 2600K ile 2500K arasındaki yaklaşık 100-150$ 'lık bi fark ile MSI GTX560 ti yerine yine MSI GTX 570 alınabiliyor.. oda ortalama fiyat farkı sanırım 120$

Peki ya işlemciyi düşürdüğüm ve ekran kartını yükselttiğim zaman oyunda + bi avantaj mı sağlayacağım..
    Yoksa oyun için işşlemcininde etkisi yüksekmidir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shertouch

Öncelikle detaylar tam anlamıyla çıkmamış üzgünüm ve hemen tam detayları altta yazıyorum..

- Ram şimdilik 4 Gb. ve 2000 Mhz.almak istiyorum ve kısa bir sonra +8 Gb yada +4 Gb ram ilavesi yapacağım..
    - Ekran kartı ise bildiğim kadarıyla MSI GTX 560 Serisinin geneli 1 Gb ve 256 Bit iken bu az bi fiyat farkı ile 2Gb. 256Bit siye düşünmüştüm..

Önerinize göre 2600K ile 2500K arasındaki yaklaşık 100-150$ 'lık bi fark ile MSI GTX560 ti yerine yine MSI GTX 570 alınabiliyor.. oda ortalama fiyat farkı sanırım 120$

Peki ya işlemciyi düşürdüğüm ve ekran kartını yükselttiğim zaman oyunda + bi avantaj mı sağlayacağım..

4gb suan yeterlıdır 1600 bıle alsanız cok fark olmayacaktır
    ekran kartlarında bellek mıktarı ılk olcut degıldır gpu nun mımarısı daha onemlıdır
    yazdıgınız kasa ve psu yaterlıdır degıstırmeyebılırsınız
    oyunlarda performansı etkıleyen ana parca ekran kartıdır gtx570 + 2500k daha verımlı olur cunku gtx570ten tam verım almanız ıcın 2500k yeterlıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

quote:

Öncelikle detaylar tam anlamıyla çıkmamış üzgünüm ve hemen tam detayları altta yazıyorum..

ekran kartlarında bellek mıktarı ılk olcut degıldır gpu nun mımarısı daha onemlıdır
    oyunlarda performansı etkıleyen ana parca ekran kartıdır gtx570 + 2500k daha verımlı olur cunku gtx570ten tam verım almanız ıcın 2500k yeterlıdır

Dediğiniz gibi sistemi yeniden günneledik..
    - işlemci 2500K ve Ekran kartı ise GTX 570
    Ancak karar kılamadığımız bir konu var ;
    Anakart MSI Z68A-GD80 2133Mhz. ve Ekran Kartıda yine MSI GTX 570 TWNFRZ iii
    Anakart Asus Maximus IV-Gene Z68 2200Mhz. Ekran Kartı Asus ENGTX570 DCII

Hangi markalar oyun için bizlere çok daha performans verir ?

• yazdıgınız anakart ve ekran kartları aynı mımarılı urunler oc yapmayacaksanız aralarında en fazla 2-3 fps fark olur burda kısısel marka tercıhı one cıkar
    ben kısısel olarak asus 2lısıne daha sıcak bakayorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

quote:

Dediğiniz gibi sistemi yeniden günneledik..
    - işlemci 2500K ve Ekran kartı ise GTX 570
    Ancak karar kılamadığımız bir konu var ;
    Anakart MSI Z68A-GD80 2133Mhz. ve Ekran Kartıda yine MSI GTX 570 TWNFRZ iii
    Anakart Asus Maximus IV-Gene Z68 2200Mhz. Ekran Kartı Asus ENGTX570 DCII

Hangi markalar oyun için bizlere çok daha performans verir ?

Anakarttan beklentine de bağlı bu.CF-SLI veya Overclock yapmak gibi bir amacın var mı?

• Evet o.c. yapmayı düşünüyorum... Kaldiki oyun performansinda daha da iyi olacağını düşündüğüm için ... Öneriniz nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shertouch -- 21 Şubat 2012; 14:38:49 >
  • quote:

Evet o.c. yapmayı düşünüyorum... Kaldiki oyun performansinda daha da iyi olacağını düşündüğüm için ... Öneriniz nedir

O.c. yapınca bu ısıyı abzorbe edebilicek misin peki? Tabi ki maximus iyi bir anakart.Ama eğer bence daha düşük bir model de işini görebilir.Mesela GD55 var MSI'ın.İşini görebilicek bir model..
  • Arkadaşlar yukarıda sözü geçen sistemi alıyorum.. ancak ;
    Anakart sabit kalıyor z68a g80
    Işlemci 2600k
    Ekran kartı yine msi ama gtx570 twnfrz iii olacak
    Kasa aynı
    Fakat tek sıkıntım ram ..
    Açıkçası 1866 , 2000 yada 2133 mhz aralarinda çok fark oluyormu fiyat olarak degilde hız olarak çok fark ederim
    Birde hi-level marka 2000 mhz. Rami onerirmisiz
  • 2600k kullanan biri olarak soyluyorum ! Oyun icin ise 2500k alirdim ... ve ram leride 8gb 1600mhz cl9 alir arta kalan para ilede gtx580 ini zorlardim. Pahali ramlerin size bir artisi olucagini dusunuyorsaniz bence yanilirsiniz. Musavir hocamin gecen.incelemesinde bunu iyice gorduk!http://forum.donanimhaber.com/m_57494118/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57494118

Ekran kartini iyi tut dememin sebebinide basit olarak soyle acikliyim. Mesela bf3 1080p de ekran kartini yuzde 99 unu kullanirken , islemcinin yuzde 35-45 ini kullaniyor. Ben hic islemciyi yuzde99 kullanan oyun gormedim. Kullansada 2500k tas gibi islemci :)
  • quote:

Arkadaşlar yukarıda sözü geçen sistemi alıyorum.. ancak ;
    Anakart sabit kalıyor z68a g80
    Işlemci 2600k
    Ekran kartı yine msi ama gtx570 twnfrz iii olacak
    Kasa aynı
    Fakat tek sıkıntım ram ..
    Açıkçası 1866 , 2000 yada 2133 mhz aralarinda çok fark oluyormu fiyat olarak degilde hız olarak çok fark ederim
    Birde hi-level marka 2000 mhz. Rami onerirmisiz

mantıklı olarak 1600mhz gskill ripjawsx alın derim çünkü 2000mhz ramde gözle görülür yuksek bir fark hissetmezsiniz.
    ve 2 katı fiyatı var :)
  • Destek ve önerileriniz için teşekkür ederim ... Bilgisayarin siparişi verildi .. umarım hayırlı olur ...
    Özellikle tedirgin olmamın amacı .. önceki bilgisayarım i7 işlemcili 2 gb ekran kartı ve 8 gb rami olan bir LAPTOP idi.. su anki sistem bu özellikleriyle masaüstü bi pc olarak umarım çok daha iyi performans verir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.