Şimdi Ara

Bu donanım internet cafe için lüksmü olur? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sistem ii uzun süreli olur ama kısa süreli istiosan 9600XT kaçarsın
  • hocam bu sistemlerin biri sana iki milyara gelir nerdeyse 15 bilg alsan masası koltuğu ıvırı zıvırı derkene toplam maliyet sana 35 40 milyara gelir 15 bilg günde on saat müşteri bulsa (ki okadar müşteri bulman zor)1 milyondan 150 milyon eder buda ayda sana 4.5 milyar getirir yanında insan çalıştıracaksın kira diye bişey var bilgisayarların masrafıda olacak sık sık bir sürü gider ki aylık 4.5 milyarı ancak rüyanda görürsün sana bu kadar kar getircek bi iş için bu kadar harcama yapma tavsiyem piranha arkadaşın dediklerinide biraz dikkate al ama illa açacaksanda bu özelliklerle 1.5 milyona pahalı diyenin alnını karışlarım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: piranha

arkadaşlar yazdıklarınızı sabırla ve dikkatle okudum ben 1999 yılında üni son sınıfta açtım cafemi şuan çoğunluğu amd 2500 ve 128 mb fx vb 256 ddr ram ve 40 gb hdd lerim var bide 15" monitörlerim ist bir ilçesinde öncelikle şunu belirteyim int cafe açmak ve işletmek sanıldığı kadar kolay ve zahmetsiz bir iş değildir açarken bunu düşünün gün gelecek 50 ytl ciro yapamıyacaksınız sabahtan akşama kadar cafede durmanız gerekecek virüsler ve sistem sorunlarıda cabası bence bir int cafe para kazanacaksanız teknolojiyi 6 ay ila 1 yıl geriden izleyin ama sürekli yenileyin bugun alacağınız hiç bir sistem sizi 2 sene sonrasını sorunsuz idare etmez eğer int cafe açacaksanız sürekli yenilik yapmak ve elinizdekileri geliştirmek zorunda kalacaksınız aksi halde her şekilde zarar edersiniz kaldıki bugun için lüks ve yeni olan 939 pin amd 3000 ler 1 - 2 sene sonra ne olacak acaba düşündünüz mü 2 yıl önce amd 2000 ler lüks tü şimdi bir düşünsenize geleceğe kimse bugunden bir ambargo koyamaz birde 2-3 aylık zamanı bence biraz daha uzatabilirsin zira amd 939 pinleri şu zamanlar alan biraz pahalı alacaktır zira yeni bir teknolojidir ama bir kaç ay sonra hem işlemci (amd %30 indirdi işlemci fiyatlarını ve yansıttı boğaziçi) hem anakart fiyatları oturacaktır bence oturmadan alma ve alırken şunuda untuma bunları 1-2 yıl kullanamayacaksın işlemcilerin özellikle hızından bir örnekle bahsedeyim bir çoklarımız bozulan işlemcimizi garantiye verdiğimizde aynısını alamayız illaki daha yükseğini alırız neden zira üretimden artık çekilmişlerdir. son olarak konfigirasyonlar güzel saygılarımla

bence arkadaşın yaptığı sistem hiç bir yenilik istemeden 2 yıl götürür.

• hocam sen hangi mantıkla gelecek 2 yıla ambargo koyabiliyorsun ki ? sen kahin misin ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Milithian

hocam bu sistemlerin biri sana iki milyara gelir nerdeyse 15 bilg alsan masası koltuğu ıvırı zıvırı derkene toplam maliyet sana 35 40 milyara gelir 15 bilg günde on saat müşteri bulsa (ki okadar müşteri bulman zor)1 milyondan 150 milyon eder buda ayda sana 4.5 milyar getirir yanında insan çalıştıracaksın kira diye bişey var bilgisayarların masrafıda olacak sık sık bir sürü gider ki aylık 4.5 milyarı ancak rüyanda görürsün sana bu kadar kar getircek bi iş için bu kadar harcama yapma tavsiyem piranha arkadaşın dediklerinide biraz dikkate al ama illa açacaksanda bu özelliklerle 1.5 milyona pahalı diyenin alnını karışlarım..

ben int cafeyi açarken 5 saat üzerinden hesapladım arkadaş 10 saat hesaplamış bence en sağlamı sen gene bir pc günde 5 saat çalışır de ortalama olarak bu arada kiranı elektriğini bana 250 ytl geliyor suyunu 100 e yakın geliyor adsl li zaten herkes biliyor birde bir arkadaş çalıştırsan bir int cafenin min gideri 1 milyarın üstünde ve günde 12 saatten çok çalışıyorsun saygılar ve dikkat lütfen

• yaf bişi daha diyecem aha başkada demiyecem risk ve getiri doğru orantılıdır ne kadar risk o kadar büyük getiri düşük risk düşük getiri ama bence olay min risk ile maximum getiridir iyi düşünüp iyi hareket etmek gerekir müşteri potansiyelini çevreyi bilmeden bişi demen çok doğruda olmaz bakmak önemlidir ama görmek ve gördüğünü algılamak çok daha önemlidir hocam iyi düşünüp iyi etüd etmeli çok düşünmelisin bir daha sölüyorum int cafe açmak ve işletmek sanıldığı kadar kolay ve zevkli değildir bu satırları gecenin 12 sinde yarın ödeyeceğim rakamaları düşünerek yazıyorum saygılarımla
  • 15 Bilg olduğunu varsayarsak günde 10 saatten ayda 4500 ytl eder.. (saatti 1 ytl den hesaplarsak)

20 Bilg olduğunu varsayarsak günde 10 saatten ayda 6000 ytl eder..

20 Bilg olduğunu versayarsak günde 5 saatten ayda 3000 ytl eder...

Ama bence bu arkadaş böyle bir sistem yapıp ve iyi nezih bir ortamda böyle bir cafe açarsa günde her bilg i 7-8 saatten fazla işler ve 1 ytl den fazla fiyat bile koyabilir.
  • merhaba,

izmirdeyim. burada bir tanıdığımın internet kafe açmış olduğunu öğrendim. 2. şubelerini açmışlar ve benim fikirlerimi öğrenmek için götürdüler. yaklaşık 5 ay önce falandı. makinelerin özellikleri:

pentium 4 2.8 HT
    1 GB DDR400 RAM(2x512)
    Asus Anakart (modelini hatırlamıyorum ama açılışta AI yazıyordu)
    17" SONY LCD monitor
    120 GB hard disk
    ekran kartlarını hatırlamıyorum ama monitore bakınca nasıl birşey olduğunu tahmin edebiliyorum.

ayrıca çok ferah ve güzel bir salondu. fiyatlar 1 milyondu(Burası Buca)
    ve hatırladığım balçova tarafında saati 500bin liraydı.

ayrıca bir tavsiye kafende klavye ve farelerin çok kaliteli olmasın en çok onları değiştireceksin çünkü :)
  • SAYIN arkadaşım ben piranha arkadaşa katılıyorum bende yıllardır kafe işletmedeyim hala kafemde p3 866 mhzler var ve benim nacizane tavsiyem
    1-)Anakartın kaliteli olmalı bence intel işlemci için intel anakart olmalı ama amd için bilemiyeceğim,çünkü ben daha önceleri markaya değilde cipsete bakardım en ucuzunu alırdım,sonra bu intel anakartları aldım ve şu anda oynayamadığım oyun yok,herhangi başka bir anakartım olsaydı oyunları oynatamazdı bu işlemci ile ..
    2-)AMD 64 bit olayı biraz fazlaca kaçmış ayrieten pahalı,ama milleti 64 bit diyerek kandırabilirsen olabilir
    3-)makine başına saati 1 milyon iyidir,maksat müşteriyi çok oturtmak,işte bu yüzden koltukların mükemmel olmalı ,insan saatlerce oturabilmeli ve herhangi bir rahatsızlık duymamalı,
    4-)müşteri kafede her aradığını bulabilmeli,yani karnı acıkınca tost yiyebilmeli birşeyler içebilmeli,ben şahsen tost ve meşrubatları mal oluş fiyatına veriyorumenfazla 200-250 ykr kar vardır,ama sürümden kazanıyorum tüm masraflarımı tost içecek karşılıyor,birde heran çayım hazırdır plastik bardak ile 15 -20 dakikada bir çay veriyorum BEDAVAya ,ama bu şekilde müşterim saatlerce hiç kalkmadan oturuyor ,çayın maliyeti 50 ykr belkide ama menuniyet hatsafhada
    5-)sigara yasak oldugu için sigara odası yaptım ,isteyene elemanlar gidip sigara alıyorlar,ve içmek istiyenin hesabını 10 dk.donduruyorum adam odada 2-3 dakikada sigarasını içiyor geri kalan 7-8 dakika yanına kar kalıyor, bu olay müşteriyi menun etmeye yetiyor.
    6-)sistemlerime program kurmadım akınsosf easycafe gibi programlar hem bilgisayarı kasıyor ,hemde sosyal olmuyor,yani hesabı tam çıkarıyor, bu yüzden adisyon fişi kullanıyorum ve geri kalan küsuratı almıyorum işte buda müşteri memnuniyeti doğuruyor
    7-)kardeşim işte bu gibi küçük püf noktaları sayesinde bu kadar eski makinelerle iş yapabiliyorum ,ama makinelerimde en ufak bir kasma yok,iyi ve sürekli bir bakım ile hiç sorun yaşamıyorum,bu nedenle kardeşim sende 64 bit gibi pahalı bir işlemci alacağına düşük bir işlemci al ,ama ekrankartına yatırım yap veya 19" alacağına 17" lcd alabilirsin lcd monitör 64 bitten dahada çok ilgi çeker,ünkü müşteri sistemin ne olduğunu bilmez dış görünüşe bakar tabii ekseriyeti böyle bilinçliler hariç,ama bilinçlilerde eğer sistem takır takır işliyosa kitlenme kasma falan yapmıyosa memnun kalır bende öyle şahsen
    8-)sayın arkadaşım bir kişinin kalbini kazanmak zor kırmak ise çok kolaydır ,işte bu yüzden bu çay meselesine önem vermeni tavsiye ederim,yaz aylarında ise arasıra soğuk içecek olabilir,birde unutmadan içerisinin havası temiz olmalı bence ikinciel olsa bile bir klima al,ama manyak elektrik çekiyor söyliyim
    9-bizim milletimiz görüntüye önem verir güzel bir kasa ,lcd monitör,güzel bir koltuk,klimalı bir salon,ne bileyim alçıpan tavan gibi şeyler olursa makinen kasmadığı sürece istersen en dandik işlemciyi ,en ucuz sistemi kur farketmez,müşteri sana gelir ve sendeki muameleyi görünce seni bırakmaz,ben şahsen günde enaz 2 demlik çay içen insanım benimle beraber 10-15 kişide içerse bana masrafı 1 lira olmaz ama gelen müşteri yi kazanmış olurum,görüntüye gelen müşteri ,muameleye hayran kalır ,makinelerde kitlenmediği sürece asla seni terketmez,ve gelen müşterilerinin yarısından fazlasının evinde bilgisayarı vardır ,muhabbet ve multi için gelir
    10-kardeşim kusra bakma çok uzattım nacizane yılların tecrübesi yazmadığım bir şey kalmadı herhalde,ama yinede bir şey soracak olursan buradan veya mesaj atabilirsin ,son bir şey daha benim kafemin değeri taş çatlasın 10 milyar ,makinelerimin ikinciel değeri 4 milyar etmez bile ,yani kısacası,allah insana malını sattırmasın ,bir mal satılırken değil ,alınırken kazanılır ,para senin akılda senin 10 milyarada mal edebilirsin 30 milyarada mal edebilirsin,tamamen senin elinde

• quote:

Orjinalden alıntı: 17_january

SAYIN arkadaşım ben piranha arkadaşa katılıyorum bende yıllardır kafe işletmedeyim hala kafemde p3 866 mhzler var ve benim nacizane tavsiyem
    1-)Anakartın kaliteli olmalı bence intel işlemci için intel anakart olmalı ama amd için bilemiyeceğim,çünkü ben daha önceleri markaya değilde cipsete bakardım en ucuzunu alırdım,sonra bu intel anakartları aldım ve şu anda oynayamadığım oyun yok,herhangi başka bir anakartım olsaydı oyunları oynatamazdı bu işlemci ile ..
    2-)AMD 64 bit olayı biraz fazlaca kaçmış ayrieten pahalı,ama milleti 64 bit diyerek kandırabilirsen olabilir
    3-)makine başına saati 1 milyon iyidir,maksat müşteriyi çok oturtmak,işte bu yüzden koltukların mükemmel olmalı ,insan saatlerce oturabilmeli ve herhangi bir rahatsızlık duymamalı,
    4-)müşteri kafede her aradığını bulabilmeli,yani karnı acıkınca tost yiyebilmeli birşeyler içebilmeli,ben şahsen tost ve meşrubatları mal oluş fiyatına veriyorumenfazla 200-250 ykr kar vardır,ama sürümden kazanıyorum tüm masraflarımı tost içecek karşılıyor,birde heran çayım hazırdır plastik bardak ile 15 -20 dakikada bir çay veriyorum BEDAVAya ,ama bu şekilde müşterim saatlerce hiç kalkmadan oturuyor ,çayın maliyeti 50 ykr belkide ama menuniyet hatsafhada
    5-)sigara yasak oldugu için sigara odası yaptım ,isteyene elemanlar gidip sigara alıyorlar,ve içmek istiyenin hesabını 10 dk.donduruyorum adam odada 2-3 dakikada sigarasını içiyor geri kalan 7-8 dakika yanına kar kalıyor, bu olay müşteriyi menun etmeye yetiyor.
    6-)sistemlerime program kurmadım akınsosf easycafe gibi programlar hem bilgisayarı kasıyor ,hemde sosyal olmuyor,yani hesabı tam çıkarıyor, bu yüzden adisyon fişi kullanıyorum ve geri kalan küsuratı almıyorum işte buda müşteri memnuniyeti doğuruyor
    7-)kardeşim işte bu gibi küçük püf noktaları sayesinde bu kadar eski makinelerle iş yapabiliyorum ,ama makinelerimde en ufak bir kasma yok,iyi ve sürekli bir bakım ile hiç sorun yaşamıyorum,bu nedenle kardeşim sende 64 bit gibi pahalı bir işlemci alacağına düşük bir işlemci al ,ama ekrankartına yatırım yap veya 19" alacağına 17" lcd alabilirsin lcd monitör 64 bitten dahada çok ilgi çeker,ünkü müşteri sistemin ne olduğunu bilmez dış görünüşe bakar tabii ekseriyeti böyle bilinçliler hariç,ama bilinçlilerde eğer sistem takır takır işliyosa kitlenme kasma falan yapmıyosa memnun kalır bende öyle şahsen
    8-)sayın arkadaşım bir kişinin kalbini kazanmak zor kırmak ise çok kolaydır ,işte bu yüzden bu çay meselesine önem vermeni tavsiye ederim,yaz aylarında ise arasıra soğuk içecek olabilir,birde unutmadan içerisinin havası temiz olmalı bence ikinciel olsa bile bir klima al,ama manyak elektrik çekiyor söyliyim
    9-bizim milletimiz görüntüye önem verir güzel bir kasa ,lcd monitör,güzel bir koltuk,klimalı bir salon,ne bileyim alçıpan tavan gibi şeyler olursa makinen kasmadığı sürece istersen en dandik işlemciyi ,en ucuz sistemi kur farketmez,müşteri sana gelir ve sendeki muameleyi görünce seni bırakmaz,ben şahsen günde enaz 2 demlik çay içen insanım benimle beraber 10-15 kişide içerse bana masrafı 1 lira olmaz ama gelen müşteri yi kazanmış olurum,görüntüye gelen müşteri ,muameleye hayran kalır ,makinelerde kitlenmediği sürece asla seni terketmez,ve gelen müşterilerinin yarısından fazlasının evinde bilgisayarı vardır ,muhabbet ve multi için gelir
    10-kardeşim kusra bakma çok uzattım nacizane yılların tecrübesi yazmadığım bir şey kalmadı herhalde,ama yinede bir şey soracak olursan buradan veya mesaj atabilirsin ,son bir şey daha benim kafemin değeri taş çatlasın 10 milyar ,makinelerimin ikinciel değeri 4 milyar etmez bile ,yani kısacası,allah insana malını sattırmasın ,bir mal satılırken değil ,alınırken kazanılır ,para senin akılda senin 10 milyarada mal edebilirsin 30 milyarada mal edebilirsin,tamamen senin elinde

işte esnaf budur kutluyorum abi seni böyle bi kafe bulsam bende çıkmam doğrusu

• quote:

quote:

SAYIN arkadaşım ben piranha arkadaşa katılıyorum bende yıllardır kafe işletmedeyim hala kafemde p3 866 mhzler var ve benim nacizane tavsiyem

işte esnaf budur kutluyorum abi seni böyle bi kafe bulsam bende çıkmam doğrusu

+1

• Öneride bulunan ve bana yol gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocket -- 28 Şubat 2005, 8:28:57 >
  • milithian seni kafeme almazdım ne olur ne olmaz patlatırsın biyerleri
  • Hocam Ramleri 1 Gb yapacak sekilde al(512*2) derim. Birde Klavye mouse setini microsoft al. Pc bileşenlerin birinci sınıf ama A4tech 3.sınıf. Sakın A4tech alma arkadaşın cafesinde ikisi de war. A4tech çok çabuk yıpranıyor.Örneğin harfler siliniyor. Kasa 350Watt,Aopen doru seçim.
    Kesinlikle bu parçalar lüks değil bu ekran kartını alırsan millet Underground2,Halo,FarCry,Halflife 2 için senin cafeye gelir. Çoğu cafeci bu oyunları kastırarak ve düşük detayda oynatabiliyor yada oynatamıyor.
  • tabiki lüks gelir ama aynı orandada müşteri çekersin
  • 17_january söylediklerinde çok haklı...50 bin 100bin hesabı yaptığı için bir daha ayak basmadığım internet kafeler var..İnternete bağlı bilgisayarım olduğu halde hala internet kafeye giderim..aynen 17_january dediği gibi muhabbet ve multi için..
  • quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

17_january söylediklerinde çok haklı...50 bin 100bin hesabı yaptığı için bir daha ayak basmadığım internet kafeler var..İnternete bağlı bilgisayarım olduğu halde hala internet kafeye giderim..aynen 17_january dediği gibi muhabbet ve multi için..

• Çok değerli arkadaşım;
    Fiyat doğru yaklaşık olarak bilgisayarı tanesi $ 1500 civarında. ben bu işyerini açmayı düşünürken zengin olayım diye açmıyorum. Yaptığım kar sadece beni tatmin etmek için olacak. Birazda kendimi eğlendirecek zevkli bir uğraşım olsun istiyorum. Bu nedenle konfigürasyonu üst düzeyde mali imkanlarımın elverdiği üst düzeyde tutmaya çalışıyorum. Yoksa $500'e de bilgisayar alıp cafeyi de 40 tane bilgisayarla doldurabilirim. Ancak ne kadar iyi olur?
    quote:

hocam bu sistemlerin biri sana iki milyara gelir nerdeyse 15 bilg alsan masası koltuğu ıvırı zıvırı derkene toplam maliyet sana 35 40 milyara gelir 15 bilg günde on saat müşteri bulsa (ki okadar müşteri bulman zor)1 milyondan 150 milyon eder buda ayda sana 4.5 milyar getirir yanında insan çalıştıracaksın kira diye bişey var bilgisayarların masrafıda olacak sık sık bir sürü gider ki aylık 4.5 milyarı ancak rüyanda görürsün sana bu kadar kar getircek bi iş için bu kadar harcama yapma tavsiyem piranha arkadaşın dediklerinide biraz dikkate al ama illa açacaksanda bu özelliklerle 1.5 milyona pahalı diyenin alnını karışlarım..

• Değerli arkadaşım,
    Önerilerin duvara asılıp, çerçevelenecek kadar güzel ve önemli, teşekkür ederim.
    quote:

• Bence 19 " yerine 17" yeterli yada belii kısmı 17" bazı ksımda 19" olabilir Ayrıca Anankart lüx kacar vede kasa ANakrt için ideal msi neo2 öneririm.Kasa olarak daha ucuz ama görünüşü güzel kasa alabilirsin (Çünkü kullanıcılar malı kendi malı gibi kullanmaz).Klavye olarak samsung klavye daha güzel gözükür.Kulaklık kötü onun yerine arkdasında dediği gibi philips yeterli olacaktır.ramler de 256*2 olarak kullanki dual özelliğini kullan ve performans kaybı yasama..Senin yerinde olsam Flopy koymazdım çünkü yükleyecekleri diskette virüs ve benzeeri sorunlar olabilir sadece 3 4 makineya sana yakın olan vede ana makinaya koyardım bişi cekecekler sana söleyip cekebilirler...Bende kafede bulundum (coolhand.ist) oraya baya emek harcadım Büyük organisaysınlarda teknik servis olarak bulundum Önceki tecrübelerimle bunları sana aktarıyorum...Şimdiden Hayırlı işler..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.