Şimdi Ara

Bu donanım internet cafe için lüksmü olur? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gereğinden fazla lux olmuş. Celeron işlemci bile işlerini görür, ram leride ole markalı olmasınada gerek yok. hdd 20 gb ustu gereksiz. hayırlı olsun bakalım.

• Önerilerin için teşekkür ederim.
    MSINEO2 anakart AGP 8X destekli bu nedenle tercih etmedim.
    quote:

Orjinalden alıntı: reLo

Bence 19 " yerine 17" yeterli yada belii kısmı 17" bazı ksımda 19" olabilir Ayrıca Anankart lüx kacar vede kasa ANakrt için ideal msi neo2 öneririm.Kasa olarak daha ucuz ama görünüşü güzel kasa alabilirsin (Çünkü kullanıcılar malı kendi malı gibi kullanmaz).Klavye olarak samsung klavye daha güzel gözükür.Kulaklık kötü onun yerine arkdasında dediği gibi philips yeterli olacaktır.ramler de 256*2 olarak kullanki dual özelliğini kullan ve performans kaybı yasama..Senin yerinde olsam Flopy koymazdım çünkü yükleyecekleri diskette virüs ve benzeeri sorunlar olabilir sadece 3 4 makineya sana yakın olan vede ana makinaya koyardım bişi cekecekler sana söleyip cekebilirler...Bende kafede bulundum (coolhand.ist) oraya baya emek harcadım Büyük organisaysınlarda teknik servis olarak bulundum Önceki tecrübelerimle bunları sana aktarıyorum...Şimdiden Hayırlı işler..

• sayın arkadaşım belirttiğim gibi ucuzada mal edilebilir, çok pahalı bir şekildede halledilebilir,ama öncelikle ucuz sistem dandik olur lafını bir kenara kaldır , senin alacağın 1500 $lık sistem seni 2-3 sene idare edecektir ama 500$ lık bir sistemde eğer akıllıca alınırsa enaz 2.5 sene idare edecektir , enfazla 30-40 $lık ram takviyesi yapılabilir veya 50-100$ lık ekrankartı takviyesi yapılabilir ve böylece 500$ a alacağın sistem sana 3 sene içerisinde 600$ gibi bir fiyata mal olacaktır, karar senin ........
    ikinci olarak bilgisayar işinin ve hatta kafeterya işinin zevkli olduğunu kim demiş ,bilgisayarı tanıdığım güne lanet ediyorum buna emin olabilirsin ,eminim bir çok bilgisayar tamirciside benim gibi düşünüyordur,ve kafeterya olayında ise ,insanlarla uğraşmak çok zor, her biri farklı ve herbirine göre ayrı ayrı strateji belirlemen gerekiyor,günde 200 kişi ile uğraşmak şahsen benim gri hücrelerime bayaaa bi hasr verdi mesela şöyleki ,en basit birkaç örnek vereyim yıllardır bu çay olayında daha kimin açık kimin şekerli içtiğini öğrenemedim,ama bu olay mesela açık ve şekerli içen bir adam için ,kötü düşüncelere sebeb oluyor,adam içinden diyoki ya bu adam şimdi ne demek istedi gibi şeyler geçiriyor,yani benim ikram ettiğim bir bardak çay bile zaman geliyor adamın kalbini kırıyor,karşıdaki adam benim kafamın şiştiğini düşünmeden neden demli çay verdiğimin hesabını yapıyor kendince ,yani adam acaba beni istemiyormu diye düşünüyor,yani arkadaşım bu gerçekten ciddi bir olay ,bu gibi olaylarla çok karşılaştım,ve mesela bir müşterim geliyor oyunlarını saveliyor ,başka bir arkadaşı gelip onun savelediklerini siliyor veya ordan devam ediyor,ama adama açıklamak zorunda olan ben oluyorum,ve arkadaşım bunun gibi daha neler neler ,ufacık meseleler yüzünden hergün akşama doğru sallabaş gibi ortalıkta dolaşıyorum,ve elemanlarada bırakamıyosun ,çünkü müşteriye davranmasını bilmiyorlar ,birde şimdi aklıma geldi mesela benim bütün müşterilerim tamamen güvenilirdir ,bu güvenilirliği test ederek yıllar içinde sağladım ,mesela birine borç verdim ne bileyim birinin hesaına yazdım ,bunun gibi 5-10 liralık küçük testlerle adamlarımı seçtim ,çoğu zaman bu tür müşterilerime kasayı emanet edip işimi görüp saattlerce dükkanımı bırakırım,son bişey daha mesela arkadaşım dediğim gibi nedendir bilinmez biz Türk insanı dış görünüşe önem veririz,ama gel görki insanları dış görünüşüne göre yargılamak kötü sonuçlar veriyor,kafeye gelen eli yüzü ,üstübaşı düzgün bazı kişiler mesela kamerayı çalıyorlar,veya mauseyi veya sırf kıllık olsun diye monitörde sigara söndürüyor bu tür adamlarla çok karşılaştım ,zamanla bunları eledim,gerçi belkide adamı ben gıcık etmiş olabilirim ama neyse, birde bazı müşterilerim var hırpani kılıklı, saçıbaşı dağınık ,veya tipsizlikten 6 ay hapse atılacak adamlar var, ama bu tür müşterilerimde nedense melek gibi adamlar ,şahsen ben bile ilk geldikleri zaman tırsıyodum ,yani adamlarla bir sokakta karşılaşsan hemen kaçarsın o tip yani,amaadamlara kendi elemanlarımdan fazla güvenirim, neyse arkadaşım yine uzattım kusra bakma

• kafenin teknik elemanı da iyi olmalı. benden az bilgisayar bilen adamların bir kulaklık değiştirmesi veya restart atması 15 dk sürebiliyor, bu de bıktırır adamı dikkat et. bilgisayardan anlayan birileri mutlaka olsun yanında
  • abi ne yaptın sen ya daha çoğumuzun evinde bile böyle sistem yok
  • İşte abi Kafe Budur...

Müşterilerle Arkadaş Olmalı Hemen İlgilenmeli....Her Sorununa Derman Olmalı O zaman Para Kazanırsın...

Ünv. de de okurken öyle bir yere takılıyordum çay bedava ilgi süper geceleri bile çıkmıyordum..Süperdi Yani..

İleriye dönük olarak iyi birşeyler alabilirsin..Ama Fazla Abartmak İyi değil...Saygılar...
  • eheh biraz lüks olurda tabiki gelen müşterilerde adam gibi müşteriler olur yani seni satmazlar.
  • Sayın arkadaşım, kitapgibi önerilerde bulunuyorsun, çok teşekkür ederim
    quote:

Orjinalden alıntı: 17_january

sayın arkadaşım belirttiğim gibi ucuzada mal edilebilir, çok pahalı bir şekildede halledilebilir,ama öncelikle ucuz sistem dandik olur lafını bir kenara kaldır , senin alacağın 1500 $lık sistem seni 2-3 sene idare edecektir ama 500$ lık bir sistemde eğer akıllıca alınırsa enaz 2.5 sene idare edecektir , enfazla 30-40 $lık ram takviyesi yapılabilir veya 50-100$ lık ekrankartı takviyesi yapılabilir ve böylece 500$ a alacağın sistem sana 3 sene içerisinde 600$ gibi bir fiyata mal olacaktır, karar senin ........
    ikinci olarak bilgisayar işinin ve hatta kafeterya işinin zevkli olduğunu kim demiş ,bilgisayarı tanıdığım güne lanet ediyorum buna emin olabilirsin ,eminim bir çok bilgisayar tamirciside benim gibi düşünüyordur,ve kafeterya olayında ise ,insanlarla uğraşmak çok zor, her biri farklı ve herbirine göre ayrı ayrı strateji belirlemen gerekiyor,günde 200 kişi ile uğraşmak şahsen benim gri hücrelerime bayaaa bi hasr verdi mesela şöyleki ,en basit birkaç örnek vereyim yıllardır bu çay olayında daha kimin açık kimin şekerli içtiğini öğrenemedim,ama bu olay mesela açık ve şekerli içen bir adam için ,kötü düşüncelere sebeb oluyor,adam içinden diyoki ya bu adam şimdi ne demek istedi gibi şeyler geçiriyor,yani benim ikram ettiğim bir bardak çay bile zaman geliyor adamın kalbini kırıyor,karşıdaki adam benim kafamın şiştiğini düşünmeden neden demli çay verdiğimin hesabını yapıyor kendince ,yani adam acaba beni istemiyormu diye düşünüyor,yani arkadaşım bu gerçekten ciddi bir olay ,bu gibi olaylarla çok karşılaştım,ve mesela bir müşterim geliyor oyunlarını saveliyor ,başka bir arkadaşı gelip onun savelediklerini siliyor veya ordan devam ediyor,ama adama açıklamak zorunda olan ben oluyorum,ve arkadaşım bunun gibi daha neler neler ,ufacık meseleler yüzünden hergün akşama doğru sallabaş gibi ortalıkta dolaşıyorum,ve elemanlarada bırakamıyosun ,çünkü müşteriye davranmasını bilmiyorlar ,birde şimdi aklıma geldi mesela benim bütün müşterilerim tamamen güvenilirdir ,bu güvenilirliği test ederek yıllar içinde sağladım ,mesela birine borç verdim ne bileyim birinin hesaına yazdım ,bunun gibi 5-10 liralık küçük testlerle adamlarımı seçtim ,çoğu zaman bu tür müşterilerime kasayı emanet edip işimi görüp saattlerce dükkanımı bırakırım,son bişey daha mesela arkadaşım dediğim gibi nedendir bilinmez biz Türk insanı dış görünüşe önem veririz,ama gel görki insanları dış görünüşüne göre yargılamak kötü sonuçlar veriyor,kafeye gelen eli yüzü ,üstübaşı düzgün bazı kişiler mesela kamerayı çalıyorlar,veya mauseyi veya sırf kıllık olsun diye monitörde sigara söndürüyor bu tür adamlarla çok karşılaştım ,zamanla bunları eledim,gerçi belkide adamı ben gıcık etmiş olabilirim ama neyse, birde bazı müşterilerim var hırpani kılıklı, saçıbaşı dağınık ,veya tipsizlikten 6 ay hapse atılacak adamlar var, ama bu tür müşterilerimde nedense melek gibi adamlar ,şahsen ben bile ilk geldikleri zaman tırsıyodum ,yani adamlarla bir sokakta karşılaşsan hemen kaçarsın o tip yani,amaadamlara kendi elemanlarımdan fazla güvenirim, neyse arkadaşım yine uzattım kusra bakma

• Cafe demek Ortam Demek..

Orayı Öyle bir Yapacaksın ki evinde bilgisayarı olan bile sana gelecek...
  • kur celeron koy 1 gb ram kur win98 bak nasıl çalısıyo
  • bence mutlaka ath64 , 19" flat ekran, 6600gt olmalı...
    ram512 de yeter şimdilik. 1gb ideal olur tabiki.
    direksiyon u unutma.

Ben olsam şöyle bir de projektör köşesi yapıp ... milleti tükana kitlerdim
  • o kafenin fiyatı 2,5 YTL olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: directX25

bence mutlaka ath64 , 19" flat ekran, 6600gt olmalı...
    direksiyon u unutma.

• Sayın arkadaşım, bu kafeyi açmaya niyetlendiğimde önce kendimin hoşuna gidecek ve oğlumun çok rahat, oyunları oynayıp, oyunları hiç kasmayacak bir sistem almayı düşündüm. Belkide haklısın ama celeron'u ben kendi evime sokmadım, hiç kimseye tavsiye etmedim, böyle bir sistemi almayı açıkcası içim kaldırmıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: ALAN_SMITH

kur celeron koy 1 gb ram kur win98 bak nasıl çalısıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocket -- 3 Mart 2005, 19:13:33 >
  • İleride ramleri 1GB yapacağım, şimdiden fazla açılmak istemiyorum.
    Direksiyon da daha sonra ilave edilecek.
    19" flatlar açıkcası çok pahalı geldi, yoksa flat için bende çok düşündüm. Önerilerin için teşekkür ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: directX25

bence mutlaka ath64 , 19" flat ekran, 6600gt olmalı...
    direksiyon u unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocket -- 3 Mart 2005, 19:16:59 >
  • 160 GB BİRAZ FAZLA BENCE ONU SIK SIK FORMATLAMAN GEREKECEKTİR.
    512MB REM YERİNE 2*256 REM AL DAHA İYİ PERFORMANS ALIRSIN.
    SİSTEMİN GERİSİ ÇOK GÜZEL YALNIZ FİYATI PİYASADAN BİRAZ DAHA YÜKSEK TUT.BİLGİSAYARDAN ANLAYAN KALİTELİ MÜŞTERİLERİ ÇEKERSİN HEM DAHA AZ SORUNLA KARŞILAŞIRSIN HEMDE HEMDE BU İNSANLAR GENELDE SÜREKLİ MÜŞTERİDİR.GELİR DALGALANMALARIYLA DAHA AZ KARŞILAŞIRSIN.YADA İKİ AYRI GURUPTA OLUŞTURABİLİRSİN SADECE İNTERNETE GİRMEK İSTEYENLERE DAHA UCUZ SAAT/ÜCRET VERİP ONALARA DAHA UCUZ VE ON BOARD EKRAN KARTLI BİLGİSAYARLAR SAĞLARSAN DAHA GENİŞ BİR KİTLEDEN MÜŞTERİLERİN OLUR.ŞİMDİDEN HAYIRLISI OLSUN.BAŞARILAR
  • bişi daha ekleyecem int cafe işletmek gerçekten zor iştir bazen sıyırırsınız
  • 160 gb harddisk çok fazla olur
    lüks olur belki ama dolar dolar taşar cafen
  • abi sen uçmuşsun yaww
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.