Şimdi Ara

Bu dönemde nasıl SIFIR araba alınıyor??? (ÇOK ZAMLI) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
2.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hep sıfır araca bınılecek dıye bırsey yok.
    40-50 bın tl ye on numara araclar var.
    mıllet luks ve sıkıntılı cekerek yasar
    avrupa normal ve rahat yasar.hobılerı de cabası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

quote:

Orijinalden alıntı: creativeself

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: creativeself

quote:

Otomobil piyasasıda emlak piyasası gibi oldu. Fiyatlar şiştikçe şişiyor ama trend sürekli yükselme eğiliminde olduğundan millet yatırım olarak otomobil alıyor dolayısı ile araç satışları düşmüyor. Bildiğin saadet zinciri yani.

Bu kadar rezil bir ekonomi başka kaç ülkede vardır acaba.

Orta doğu,afrika,güney amerika ülkelerinden haberiniz yok galiba.

şimdi moralim yerine geldi. Bazı ortadoğu, orta afrika ve birkaç güney amerika ülkesine göre daha iyi şartlarımız olması gerçekten ekonomimizin harikalığını gösteriyor.

Yanlız ortadoğunu içine arap yarımadasıda giriyor. Oradaki fiyatları görseniz oturup ağlarsınız.

Ekonomimizin brezilya dışında güney amerika,orta doğu ve afrikadan iyi olduğu ülke yazsana o dediğin orta doğu ülkelerinin kuveyt,dubai dışında kaç tane ülke var.Petrolden başka geliri yok ve sadece petrol zenginlerinin parası var halkın çoğunluğu fakir.Ayrıca ilk yazında bu kadar rezil bir ekonomi başka kaç ülkede vardır acaba diyen sen değil miydin?

Arkadaşım neyin peşindesin anlamadım. Ne yapalım Irak'la, Suriye ile, Somali ile, Etiyopya ile ya da Venezuela ile falan mı kıyaslayalım ülkeyi?

Arapların petrolden başka geliri yokta Türkiye'nin ne geliri var? Sanayi ihracatımız mı var? Teknoloji ihracatımız mı var? Ne üretiyoruz? O beğenmediğiniz Arap ülkelerinin vatandaşları memleketin her köşesinde fink atıyorlar. En güzel sitelerden evler satın alıyorlar. Sonra bize kiraya veriyorlar.

Araplarda sadece petrol zenginlerinin parası var, halk fakir demişsinde Türkiye gelir eşitsizliğinde OECD ülkeri arasında üçüncü sırada. Ülkede 5 milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. Yoksulluk sınırı 2012 lira iken Asgari maaş 1000 lira. Milyonlarca kişinin yoksulluk sınırı altında yaşadığı ülkemizde lüks otomobil satışları rekor kırıyor. Emlak fiyatlarına gelelim, İstanbul'da ortalama metrekare fiyatı 3200 lira, yani 100 metrekare bir ev ortalama 320,000TL, düzgün semtlerde yeni evlerin fiyatları milyon seviyesinde. Gelir eşitsizliğinin kralı var bu ülkede.

Vergi eşitsizliği ne durumda? Maaşlı çalışanın vergisi daha maaşı bankaya yatmadan kesilirken, işverenlerden neredeyse vergi alınamıyor, vergi cezaları affediliyor, faizleri siliniyor, son model lüks araçlar kiralanıp vergiden düşülüyor.

Bu dediklerini bende biliyorum bu rezil ekonomi kaç ülkede var dediğine istinaden yazdım.Türkiye gelişmekte olan 3.sınıf ülke abd,almanya,japonya,ingiltereyle mi kıyaslıycaz? Dünyada en çok ihraç yapan ülkeler arasında 29.sıradayız yüzlerce ülke olduğuna göre demekki bizden beter ekonomisi olan yüzlerce ülke varmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• the_zula kullanıcısına yanıt
    Aga adamın babadan kalma 5 tane apartmanı var. Kiraları toplasın diye eleman bile tutmuşlar. Tuttukları eleman kiraları topluyor, vergileri ödüyor, sözleşmelerle vs uğraşıyor, toplanan parayla da işlem yapıp paraya para katıyor. Bunca kazancı olan adam elbette trafikte tek başına A6' yla gezecek. Adamlar paradan kafayı yiyor sen ne diyorsun? Kaç tane örnek var etrafımda adam "kaç taksi plakamız vardı bizim ya?" diye hatırlamaya çalışıyor! Ben diyeyim 8, sen de 10! Her bir plakanın aylık 5-7-8 bin, icabında 10 bin getirisi var.

Bakırköyde çok meşhur bir markanın mağazasının bulunduğu bir bina var. Bina ve yanındaki diğer 4 apartman sadece bir adama ait. Sahibi de ara sokakta bir kahvede akşam ediyor. Hiç unutmuyorum, birgün adamı oğlu aradı, baba dedi yukarı bak. Hep beraber yukarı baktık, ÇOCUK PLANÖR ALMIŞ uçuyor. Babasının tepkisi de aynen şu: "Oçak mı almaş ooğ?"

Konuşmayı dahi beceremiyor ama trilyonlarla oynuyor. Siyah bir arabası var, bakırköy meydanda durur meşhur, adamı ifşa etmeyeyim. Kahvehane kıyafetiyle biner, şöförüyle istediği yere gider.

Yav herkes böyle.

Başka örnek vereyim. Zenginin malı züğürdün klavyesini bozarmış :)

Bir yakınımın arkadaşı sıfır porsche almış. Oturduk sohbet ediyoruz, bizimki sordu, "kaça aldın arabayı diye, arabada cayenne, adam cevap verdi "valla tam bilmiyorum arkadaşlar halletti yalan olmasın şimdi"

Durum bu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hug -- 13 Ağustos 2015; 13:51:05 >

• Orta sınıfın hali fena değil, bakmayın siz milletin hükümete veryansın ettiğine, ağladığına. Özellikle karı-koca memurlardan evi, arabası olmayan yok. Adam hovardadır, kumarbazdır, o başka.
    Eşimle 12 yıldır çalışıyoruz. Evimiz, arabamız, yazlığımız var. Gayette gezip, tozuyoruz. Zengin miyiz, değiliz. Orta sınıfız belki orta üst sınıfız ama zengin değiliz. Maaşla çalışan beyaz yakalılarız.
    Şu an tüm zamlara rağmen otomobil almak çok kolay, ev almak zor artık.
    Nasıl sıfır araç alınır?
    Şu an ki aracımız 40 bin tl, e biraz sallansak 20 bin tl çıkar, 40 bin tl kredi çeksek (36 ay üzerinden, aylık ödemesi 1483 tl), 100 bin tl'lik araç alabiliriz. Yani 3 sene sonra elimizde bir Passat olur.
    Bence arabaya yapılan yatırım ölü olduğu için bana göre 60 bin tl'yi başka bir yatırımda kullanmak daha mantıklı. Ama mevcut aracım 5 yaşına girince ekonomik olarak yeni araç almak daha mantıklı hale gelebilir.
    Türkiye'de şu an memur adam, maaşla çalışan adam Passat alabilir ama Mercedes S alamaz, GLK alamaz, Porche, BMW 5 serisi ve üzeri alamaz. Ben de bu arabalar nasıl alınıyor, onu anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 13 Ağustos 2015; 14:41:29 >

• Milletin şikayetçi olduğuna bakmayın siz, millet o kadar aç açıkta yaşamıyor aslında. Kadıköy Erenköy tarafında bir tanıdık yeni inşaatlardan yapılan daireyi 1,000,000 TL'ye aldı. Zaten İstanbul'da 2 tane evin varsa 3. olanını almak kolay. Tek daire muhite göre 2500 TL kira getiriyor, çalışan insan ile ayda 5000 TL maaş giriyor. Karı koca olduklarını düşünürsek 7,000 TL'ye kadar uzatılabilir.

Sıkıntı gelir dengesizliğe üzerine kurulu.
  • insanımızda fazlası ile algıda seçicilik var. herkes milletin bindiği lüks arabalardan, aldığı lüks dairelerden dem vurmuş. ya bu kişilerde aynı dairelerde kalıp lüks araçlara biniyor ya da gözleri sadece lüks araçları evleri görüyor. nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama etrafım külüstür araçlarla dolu.

• Üstad olur mu öyle şey? Mahallemde herkes zengin, iş yeri ortamımda herkes zengin, eski okul arkadaşlarımın hepsi zengin. Faceyi bi açıyorum herkes yeni aldığı sıfır arabayı paylaşıyor vs vs vs.. Akşam yolda mercedes-bmw-audiden başka araba görmüyorum. (tem beylikdüzü istikameti) ciddi ciddi genel olarak zengin olmuş millet.. helal olsun ne diyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hug

Bizim millet zengin kimse kusura bakmasın.

1) Fakir sandığım çocukluk arkadaşım evlenirken kızın koluna 50 milyarlık bilezik taktı. Çocukla beraber büyüdük, sürekli "para yok" diye dem vuruyordu. 50 bin liralık bileziği tek seferde taktı, ev eşyalarını da nakit parayla aldı. Çocuğun "yastık altında" 150 bin lira birikmiş parası varmış meğerse.

2) Fakir sandığım bir diğer arkadaşım bahçeşehirden 600 bin liraya nakit daire aldı. Hala şokunu yaşıyorum. 600 bin lira ulan... Ömrüm boyunca yarısını bile göremem ben..

3) Fakir sandığım öbür arkadaşım gitti 80 bin lira verdi sıfır opel astra aldı.

4) Fakir fukara sandığım iş arkadaşım durup dururken 360 bin liraya "topraktan" ev aldı. Sordum "bu kadar parayı nerden buldun kredi mi çektin" diye, "yok ya kenarda biraz birikmişim vardı, öyle boş boş duracağına daire alayım dursun kenarda." diye cevap verdi.

5) Ne zaman 20 liralık mazot alabilmek için benzinliğe girsem, milletin "depo fullemesini" bekliyorum. Herkes mi depo fuller ulan yuh?

6) Bizim bu bahçeşehir-başakşehir taraflarında yeni yapılan siteler var. Daireler 1-2 trilyon arası. Hepsi satışa çıkar çıkmaz satılmış. Yeni yapılan projelerde bile boş kontenjan yok, daireler en kötü 900 bin TL den başlıyor.

Kesinlikle şunu anladım, benden başka herkes trilyoner vesselam.

Hocam bu kadar zengin arkadaşın arasında siz nasıl fakir kaldınız onuda anlamak güç:)

• Eylül'de FED versin faiz artımını falan ki kesin deniliyor, görücem ben o boğazına kadar kredilerle ev, araba, iphone alan esnaf- memur takımını ...

Bu dönemde nasıl SIFIR araba alınıyor??? (ÇOK ZAMLI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 13 Ağustos 2015; 18:03:22 >
  • Valla millet 3binlik is nasıl buluyor veya bizim bahtimizmi kara 1000tl maaşa şahin bile hayal

• quote:

Orijinalden alıntı: Slave To The Rhythm

Eylül'de FED versin faiz artımını falan ki kesin deniliyor, görücem ben o boğazına kadar kredilerle ev, araba, iphone alan esnaf- memur takımını ...

Bu dönemde nasıl SIFIR araba alınıyor??? (ÇOK ZAMLI)

Sabit geliri var, ee taksitlerde sabit, birşey olmaz. Ama bankalar göçebilir, kredi verdikleri şirketlerden geri isteyebilirler, işler durur şirketler iş yapamaz, eldeki gayrimenkuller hemen elden çıkartılıp borçlar ödenmeye başlanır( gayrimenkul fiyatları dip yapmadan elden çıkaran çıkarana) şirket üstüne olan araçlar satılıp elden çıkarılır. Bu ilk dalga.. Bizim alsatçı tayfası ve galerici emlakçı esnaflar bu gayrimenkulleri ve Araçları sermayelerinide harcayarak alabildikleri kadar alırlar ve Piyasanın oturacağını düşünüp iyi kar hayalleri kurarlar ve piyasa dahada Kötüye gider al satçı , galerici emlakçı tayfasını başbakanlık ve saray önlerinde eylemlerde en ön saflarda görürüz aldıkları herşey ellerinde patlar ve sosyal Çöküş. Bu da ikinci dalga..

• Alanların %90 nı esnaf esnaflarda aylık 5-10 bin tl arası kazanıyorlar yoksa sabit maaşla araç almak türkiyede zor iş.

• maasın her sene yuzde 10 yukselırken sabıt faızlı kredı cekmek mantıklıdır bu kadar
  • Almayan da surekli zarar ediyor, 1 eylul itibariyle arac fiyatlarina yeni bir zam dalgasi daha gelecektir, bu ikinci eli bile feci tetikliyor. Insanlar daha da yukseleceginden beklemeden aliyor, bugun gidin bir dogus oto bayisine ana baba gunudur almak icin millet birbirini dovuyor

• yarın dolar 4 lira euro 5 lira olunca anlarsın.. uyanın artık memleket elden gidiyor cari açık uçmuş tutamıyorlar artık develuasyon olmak uzere
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

İnaşllah dahada yükselir.Kimse ne araba alabilir nede satabilir.İstanbul artık daha fazla aracı kaldırmıyor.

Adam yemiyor içmiyoır kredi çekiyor araba alıyor.Yemeye parası yok ama lpg full depo trafikte koca arabada tek kişi gidiyor.

Bugun Mahmutbeyden FSM'ye adım adım 2.5 saatte gittiğim oluyor.Ve o kadar aracı trafikte görücne tekrar tekrar diyorum inşlah benzin 10 tl olur.İnşlah arabalar 2 katı zamlanır.

Şimdi eksileyebilrsiniz beni...

Hiç farketmez hocam. Yine de alınıp-satılacaktır.
  • hug kullanıcısına yanıt
    Yav abartma hocam sende.

• quote:

Orijinalden alıntı: uniqlo

Almayan da surekli zarar ediyor, 1 eylul itibariyle arac fiyatlarina yeni bir zam dalgasi daha gelecektir, bu ikinci eli bile feci tetikliyor. Insanlar daha da yukseleceginden beklemeden aliyor, bugun gidin bir dogus oto bayisine ana baba gunudur almak icin millet birbirini dovuyor

aynen doğuş bayileri dediğin gibi! sanki bedava dağıtıyorlararacınla gidersin park yeri bulamazsın, içeri girersin görevli bulamazsın, araç broşürü istersin kalmadı der sonra millette para yok hadi canım sende...

• quote:

Orijinalden alıntı: Can Baran

yarın dolar 4 lira euro 5 lira olunca anlarsın.. uyanın artık memleket elden gidiyor cari açık uçmuş tutamıyorlar artık develuasyon olmak uzere

4 liraya yaklaşmaya başladı goruldugu uzere
  • Dönem kötü...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.