Şimdi Ara

Bu dönemde nasıl SIFIR araba alınıyor??? (ÇOK ZAMLI) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
2.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikinci el bu seviyelerde olursa tabi sıfır araç alınır doblo otomatik vites alma karar verdim. 1 aydır sahibinden takip ediyorum fiyatlara bakıyorum. 2011 modeller 38-42 arası 2014 modeller 47-51 arası yeni kasa 2 araç var satılıkta onlarda 54 ve 62 lira satılık. durum böyle olunca sıfır alma karar verdim fiat sitesinde 62 binlira dün bayiden 54.500 teklif aldım en dolu model için satın aldım. bugünde teslim aldım. 2.ci el böyle ucmaya devam etsin sıfır satılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercanhcoban

Araba fiyatlari normal falan degil, honda, civic fabrika satisi 36500 lira vergilerle bilmem nelerle 65000e aldim arabayi. Honda bu kadar kâr etmezken aracindan, bu kadar vergiye nasil normal denir ben anlamam. Nasil ve neden aldigima gelince, arac 4 yili doldurmustu, artik ufak ufak problemler vardi (baski balata, triger ve bilumum masraflar),ayrica araci eşime verecektim (suan o kullaniyor genelde) o yuzden otomatik bir modelle degistirmem sartti, 2. El piyasasi ile ugrasacak zamanim olmamakla birlikte, 2. Ellerin de fiyatlari hic normal degil, elalemin bindigi sorun olma potansiyeli olan araca ben o kadar para baglayip binmem kaldi ki bir kadin olan eşime vereyim. Aracimi 40a,sattim ustune mecbur kredi cektim aldim. Mantikli mi? Benim şartlarimda mantiktan ziyade mecburiyet, araba fiyatlari normal mi? Kesinlikle alakasi yok.

http://www.yorgoderki.com/2015/08/iphone-6-ve-turkiye-cumhuriyeti-gercekleri/

Şu yazı olayı özetliyor. Okunmasını tavsiye ederim.

• Bak bak bir de benim mesajimi silmisler sikayet etmisler.

Bosa dememisler dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar diye

Kimse kusura bakmasin Milletin keyfi gayet yerinde bir daha soyluyorum.

O yuzden takilmayin boyle seylere.

Suan memleketim Tokattayim Alayi Passat insignia C5 5.20 C180.

Siz boyle millet acliktan oluyor demeye devam edin.

Boyle acliga can kurban.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 12 Ağustos 2015; 16:13:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aciyokraki kullanıcısına yanıt
    böyle alınıyor:
    http://forum.donanimhaber.com/m_109014976/f_//tm.htm#109020378
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

34 e sıfır aveomu aldım keyfıme bakıyorum hemde dızel

Kaç yıl önce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meldowkan

quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

34 e sıfır aveomu aldım keyfıme bakıyorum hemde dızel

Kaç yıl önce?

2014 nısanda
  • 2. el piyasasını görüyoruz, kim napsın sıfırından birkaç bin tl daha ucuza elalemin kullandığı arabayı .. lanet olsun deyip 3-5 daha denkleyip bayinin yolunu tutuyor haklı olarak.. ben olsam bende öyle yaparım.
  • Haberlerde cikip duruyor yedi eminde arac koyacak yer kalmadi diye. Kredi ve icra olaylari patlamış ama bizim milletimiz sever rus ruleti oynamayı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: creativeself

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

quote:

Orijinalden alıntı: creativeself

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Otomobil piyasasıda emlak piyasası gibi oldu. Fiyatlar şiştikçe şişiyor ama trend sürekli yükselme eğiliminde olduğundan millet yatırım olarak otomobil alıyor dolayısı ile araç satışları düşmüyor. Bildiğin saadet zinciri yani.

Bu kadar rezil bir ekonomi başka kaç ülkede vardır acaba.

Orta doğu,afrika,güney amerika ülkelerinden haberiniz yok galiba.

şimdi moralim yerine geldi. Bazı ortadoğu, orta afrika ve birkaç güney amerika ülkesine göre daha iyi şartlarımız olması gerçekten ekonomimizin harikalığını gösteriyor.

Yanlız ortadoğunu içine arap yarımadasıda giriyor. Oradaki fiyatları görseniz oturup ağlarsınız.

Ekonomimizin brezilya dışında güney amerika,orta doğu ve afrikadan iyi olduğu ülke yazsana o dediğin orta doğu ülkelerinin kuveyt,dubai dışında kaç tane ülke var.Petrolden başka geliri yok ve sadece petrol zenginlerinin parası var halkın çoğunluğu fakir.Ayrıca ilk yazında bu kadar rezil bir ekonomi başka kaç ülkede vardır acaba diyen sen değil miydin?

Arkadaşım neyin peşindesin anlamadım. Ne yapalım Irak'la, Suriye ile, Somali ile, Etiyopya ile ya da Venezuela ile falan mı kıyaslayalım ülkeyi?

Arapların petrolden başka geliri yokta Türkiye'nin ne geliri var? Sanayi ihracatımız mı var? Teknoloji ihracatımız mı var? Ne üretiyoruz? O beğenmediğiniz Arap ülkelerinin vatandaşları memleketin her köşesinde fink atıyorlar. En güzel sitelerden evler satın alıyorlar. Sonra bize kiraya veriyorlar.

Araplarda sadece petrol zenginlerinin parası var, halk fakir demişsinde Türkiye gelir eşitsizliğinde OECD ülkeri arasında üçüncü sırada. Ülkede 5 milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. Yoksulluk sınırı 2012 lira iken Asgari maaş 1000 lira. Milyonlarca kişinin yoksulluk sınırı altında yaşadığı ülkemizde lüks otomobil satışları rekor kırıyor. Emlak fiyatlarına gelelim, İstanbul'da ortalama metrekare fiyatı 3200 lira, yani 100 metrekare bir ev ortalama 320,000TL, düzgün semtlerde yeni evlerin fiyatları milyon seviyesinde. Gelir eşitsizliğinin kralı var bu ülkede.

Vergi eşitsizliği ne durumda? Maaşlı çalışanın vergisi daha maaşı bankaya yatmadan kesilirken, işverenlerden neredeyse vergi alınamıyor, vergi cezaları affediliyor, faizleri siliniyor, son model lüks araçlar kiralanıp vergiden düşülüyor.

• Fiyatların tavan yapmasınca bence en büyük nedeni her zamanki gibi yine VERGİLER. Gidip Singapur, Danimarka gibi uç ülkelerle değil, EU ve ABD ile karşılaştırın. Üreticiler hükümet vergi yükünü artırdıkça kâr marjlarını da kısmadan brüt fiyat üzerine ekleyince elin gavuru dediğiniz o namuslu ülkenin vatandaşı 2.3 litrelik Mustang'i 70-80 bin liraya alırken biz aynı paraya C segmentinin gariban Fransız aracını bile alamıyoruz.
    Satışların artmasını da başlıca 2 nedene bağlıyorum:

1- Kazanırken yani gelir elde ederken ve servet (g.menkul gibi) edinimi sırasında eksik beyan ve kayıt dışı ticaret suretiyle çok güzel vergi kaçırabilen kodaman ticaret erbablarının sayısının aleniyen artması,

2- Dişinden tırnağından artıran memur ve orta tabakanın yıllardan beri süregelen statü ve fiili araç ihtiyacından dolayı 'yeter artık' deyip tüm parasını arabaya gömmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Ağustos 2015; 0:13:39 >

• Yatırım aracı olarak düşünen insanlar oldukça fazla ki fiyatların sürekli yükselmesi bile insanlara hava civa geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani diyorsunuz yaa biz araba yapamazmıyız yada uçaj motoru yapamazmıyız diye.
    İşte o milli projelerde çalışan mühendislerin bir çoğu hâlâ kiracı. Ev almaya güçleri yetmiyor.
    Bilimin taş ve topraktan daha az itibar gördüğü bir ülkede diğer ülkelerle kıyaslama yaparken elini önünüze alıp bir kez daha düşünün.

• Ticaret diyorum ve gidiyorum bu gün istanbul'un en berbat ve varoş yerine bile Franchising bi' mekan aç +10k kar net, bir dükkan olsa ben de her şeyi kenara bırakıp girişeceğim ama gider kısmına her ay 5,000tl kira yazmak bana koyar fena psikolojik olarak iflas mode on direk :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 13 Ağustos 2015; 1:38:16 >
  • Ülke nüfusunun toplasan %10'luk kesimi, ülke zenginliğinin %90'ına sahip. Yani birileri karı koca çalışıp kirayı zor öderken ev sahibi 5 tane daireden kira toplayıp çalışmadan geçinebiliyor. Ayrıca zamanında (çok değil 10 sene öncesi) ev alıp yatırım yapan bugün en az %33 artış ile satabiliyor. Lüks araç kullananlar zaten maaşlı eleman değil ticaretle uğraşan insanlar. Bu memlette maaşlı eleman maaşı ile yaşanmaz. Ve denildiği gibi tabi ki eskisine oranla maaşlar arttı.

• Bu ülkenin de bu ülke insanının da zihinsel sıkıntıları var.. Asgari ücret 900 küsur ev kiraları 600-700 den başlıyor. 100binlik arabanın 50 bini vergi.. tarlasından kilosu 50 kuruşa gelen meyve sebze tezgahta 3 TL elektrik faturası gelir doğuda faturasını ödemeyen adamın 1200 km uzaktan faturasını ödersin böyle düşenin de bu düzene ayak uydurup ses çıkarmayan insanın da... Lanet olsun böyle memlekete ne kadar çalışırsan çalış bu ülkede çalışan değil para parayı kazanı 3 dairen var ise kiralarıyla yeni bir daire bile alırsın. ama 1 çift çalışarak yıllarca ev alamaz..
  • Adam 5.000 km'deki arabasına bayider pazarlık yaparak alabileceğim fiyattan fazla para istiyor.
    Bayiden henüz çıkmamış araç varken neden 5.000 km yapmış aracı tercih edeyim ki.
  • Bizim millet zengin kimse kusura bakmasın.

1) Fakir sandığım çocukluk arkadaşım evlenirken kızın koluna 50 milyarlık bilezik taktı. Çocukla beraber büyüdük, sürekli "para yok" diye dem vuruyordu. 50 bin liralık bileziği tek seferde taktı, ev eşyalarını da nakit parayla aldı. Çocuğun "yastık altında" 150 bin lira birikmiş parası varmış meğerse.

2) Fakir sandığım bir diğer arkadaşım bahçeşehirden 600 bin liraya nakit daire aldı. Hala şokunu yaşıyorum. 600 bin lira ulan... Ömrüm boyunca yarısını bile göremem ben..

3) Fakir sandığım öbür arkadaşım gitti 80 bin lira verdi sıfır opel astra aldı.

4) Fakir fukara sandığım iş arkadaşım durup dururken 360 bin liraya "topraktan" ev aldı. Sordum "bu kadar parayı nerden buldun kredi mi çektin" diye, "yok ya kenarda biraz birikmişim vardı, öyle boş boş duracağına daire alayım dursun kenarda." diye cevap verdi.

5) Ne zaman 20 liralık mazot alabilmek için benzinliğe girsem, milletin "depo fullemesini" bekliyorum. Herkes mi depo fuller ulan yuh?

6) Bizim bu bahçeşehir-başakşehir taraflarında yeni yapılan siteler var. Daireler 1-2 trilyon arası. Hepsi satışa çıkar çıkmaz satılmış. Yeni yapılan projelerde bile boş kontenjan yok, daireler en kötü 900 bin TL den başlıyor.

Kesinlikle şunu anladım, benden başka herkes trilyoner vesselam.

• Discursive D kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam katılıyorum, okumuştum daha önce bu yazıyı... Zaten işin sırrı aracın ham fiyatında yatıyor. Dediğim gibi Honda aracına 36500 TL değer biçmiş, devlet diyor ki o araca bineceksen bana da bir 28500 ver bakalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Bak bak bir de benim mesajimi silmisler sikayet etmisler.

Bosa dememisler dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar diye

Kimse kusura bakmasin Milletin keyfi gayet yerinde bir daha soyluyorum.

O yuzden takilmayin boyle seylere.

Suan memleketim Tokattayim Alayi Passat insignia C5 5.20 C180.

Siz boyle millet acliktan oluyor demeye devam edin.

Boyle acliga can kurban.

Aynen katılıyorum, güzel yazmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

İnaşllah dahada yükselir.Kimse ne araba alabilir nede satabilir.İstanbul artık daha fazla aracı kaldırmıyor.

Adam yemiyor içmiyoır kredi çekiyor araba alıyor.Yemeye parası yok ama lpg full depo trafikte koca arabada tek kişi gidiyor.

Bugun Mahmutbeyden FSM'ye adım adım 2.5 saatte gittiğim oluyor.Ve o kadar aracı trafikte görücne tekrar tekrar diyorum inşlah benzin 10 tl olur.İnşlah arabalar 2 katı zamlanır.

Şimdi eksileyebilrsiniz beni...

Bakırköy'den İkitelli'ye şu an mecburiyetten metro - otobüs kombosuyla gidiyorum.

Otobüs eskiden sabah 20 şer dakika arayla 4 taneydi. 3'e düşürmüş beyefendiler. Son durakta bile 100metre kuyruk var. En iyi 40 dakika sürüyor aktarmayla falan.

Metroyla gitmek ayrı işkence bir sürü aktarma falan 1 saat 15 dakika sürüyor Bakırköy'den. Otogar'a gidiyorsun oradan aktarma sonra tekrar bi aktarma.

Metrobüse binenleri düşünemiyorum.

Millet bu tür sebeplerden araba alıyor zaten. Araba olunca rahat ediyorsun çünkü.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.