Şimdi Ara

Bu dönemde nasıl SIFIR araba alınıyor??? (ÇOK ZAMLI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
2.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla çok güzel alınıyor , geçen hafta aldım :)

Sonuçta ticaret yapmıyorum, stok maliyetim , vergim ıvırıım zıvırım gibi risklerim yok. Dolar euro nun artması bana yakıt +pahalılık olarak geri dönüyo. Zaten 30 senedir buna alışkın milletiz. E ozaman niye almiyim ?
  • aciyokraki kullanıcısına yanıt
    Bence bir şişkinlik var piyasada. kur artacak araç fiyatları artacak korkusuyla herkes iyi kötü alayım diyerekten saldırmış durumda.

Bir yerde duracaktır, sürekli böyle giderse kim kaç araç alacak, ne sıklıkta araç alacak.

Belki de tamamen yanılıyorum ve millette para bol
  • Araba fiyatlari normal falan degil, honda, civic fabrika satisi 36500 lira vergilerle bilmem nelerle 65000e aldim arabayi. Honda bu kadar kâr etmezken aracindan, bu kadar vergiye nasil normal denir ben anlamam. Nasil ve neden aldigima gelince, arac 4 yili doldurmustu, artik ufak ufak problemler vardi (baski balata, triger ve bilumum masraflar),ayrica araci eşime verecektim (suan o kullaniyor genelde) o yuzden otomatik bir modelle degistirmem sartti, 2. El piyasasi ile ugrasacak zamanim olmamakla birlikte, 2. Ellerin de fiyatlari hic normal degil, elalemin bindigi sorun olma potansiyeli olan araca ben o kadar para baglayip binmem kaldi ki bir kadin olan eşime vereyim. Aracimi 40a,sattim ustune mecbur kredi cektim aldim. Mantikli mi? Benim şartlarimda mantiktan ziyade mecburiyet, araba fiyatlari normal mi? Kesinlikle alakasi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzadaki Opel'im vardı. Asla sıfır araç almayı düşünmüyordum, bu aracımı verip üstüne 10-15 bin TL ekleyip 2. el Fluence 1.5 dci EDC veya Honda Civic fd6 alırım diyordum. Astra'nın Kaportasında 4 parça ezik ve çizik vardı, geçmişten iki boyası vardı, onun haricinde orjinal sayılabilecek kazasız bir araçtı. Dürüstçe, bildiğim tüm eksiklerini yazarak ilan verdim. O kadar çok ölücü insan aradı ki. Ayrıca doğru düzgün, sahibinden olan araçlarla üste para vererek takas yapmak istiyordum ama neredeyse hepsi, galericiymiş gibi, kendi arabalarının takastaki fiyatını 3-5 bin TL artırıyordu. Milletin bu kendine Müslüman tavrı benim midemi bulandırdı. Hele en son, bir arkadaşım bana Honda Civic Elegance 2011, 75000 km aracını 55000 TL deyince, bastım Honda bayine, sıfır Civic Elegance 1.6 ECO LPG, 70000 TL'ye aldım. Benim aracı da millet 33000'e almazken bayi sağolsun 33500'e saydı, aradaki farkı da peşin verdim. Çoğunlukla, sadece kendi menfaatini düşünen milletle uğraşmamış oldum. Hayatında hiç sıfır araç almayacak adama aldırdılar. Şimdi, fiyatların çok şişmiş olduğunu ve bayiden çıkar çıkmaz kafadan 7-8000 TL değer kaybı olacağını bilmemem rağmen, çok iyi oldu diye düşünüyorum.

• yaşam standartlarının bir şekil düşmesi ya da değişmesi de etkiliyor bu durumu

insanların öncelikleri daha iyi bir tatil yapmak, daha iyi yerlere gidip gezmek, daha çok sinemaya tiyatroya gitmek veya bu tarz şeyler değil, daha iyi arabaya binip yarın da satınca değerli birşeye sahip olmak, belli zengin katman her zaman vardı şimdi de var hatta ülke batsa yine olacak, orta sınıf kredi üzerine yaşıyor ki normal biriktirerek bindiği araçlara binme imkanları yok zaten, hatta o kadar çok insan tanıyorum ki sırf para biriktirebilmek için krediyle arabaya giriyor öbür türlü bu para kalmaz bari araba borcu ödeyeyim diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

İnaşllah dahada yükselir.Kimse ne araba alabilir nede satabilir.İstanbul artık daha fazla aracı kaldırmıyor.

Adam yemiyor içmiyoır kredi çekiyor araba alıyor.Yemeye parası yok ama lpg full depo trafikte koca arabada tek kişi gidiyor.

Bugun Mahmutbeyden FSM'ye adım adım 2.5 saatte gittiğim oluyor.Ve o kadar aracı trafikte görücne tekrar tekrar diyorum inşlah benzin 10 tl olur.İnşlah arabalar 2 katı zamlanır.

Şimdi eksileyebilrsiniz beni...

hocam yanlış düşünüyorsunuz. ulaşım temel ihtiyaçtır benzin 10 lira da olsa b sınıfı 100bin de olsa o arabalar satılmaya devam edecek. ancak ne zaman ki düzenli toplu taşımamız olur insanlar 2 saat sıkış tepiş bir yerlere gitmekten kurtulur o zaman trafik sorunuda çözülmüş olur. insanca seyahat edebilmek için araba şart malesef.

• Sifirda ikinci elde cok pahalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende asgari ücretle çalışan biriyim arabayı almayı düşünüyordum ama fiyatlar gün geçtikte yükseliyor bende para biriktirip ev almayı düşünmeye başladım arabam olsa işten eve evden işe toplu ulaşımdan daha ucuza gidiceğimi biliyorum ama biriktirdiğim 3 kuruş yapıyor değmicek 2.el bi arabaya vermeyi düşünmüyorum elbet bi yerde patlayacak hatta patlamanın sinyallerini duyuyorum az kaldı bence bu benim yorumum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla sorun ikinci elde sifirindan daha çok fiyat isteyenler var... Adam Toyota Auris 1.33 life a 46250 istiyor.. İşte 45500 e birakirmiş.. Makyajsiz hali birde..
    Bayiden fiyat aldim 48 bin tl.. pazarliksiz oda... hemde makyajli kasa yeni yüz... Arka stoplar led... Gostergeler farkli... bilgilendirme ekrani renkli.. Multimedya sistemi daha gelişmiş vs. Kisaca her şeyiyle yeni...

Ikinci el fiyatlari düzelmeden birşey değişmez daha çok sifir araç satilir..

• Evet, ben de sıfır araç satışlarının azalacağını ve mecbur indirime gidileceğini zannediyordum ama öyle olmadı. Biz pek mantıklı düşünen bir millet değiliz, bir şeyi hırs yaptık mı, eninde sonunda almaya çalışırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: creativeself

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Otomobil piyasasıda emlak piyasası gibi oldu. Fiyatlar şiştikçe şişiyor ama trend sürekli yükselme eğiliminde olduğundan millet yatırım olarak otomobil alıyor dolayısı ile araç satışları düşmüyor. Bildiğin saadet zinciri yani.

Bu kadar rezil bir ekonomi başka kaç ülkede vardır acaba.

Orta doğu,afrika,güney amerika ülkelerinden haberiniz yok galiba.

şimdi moralim yerine geldi. Bazı ortadoğu, orta afrika ve birkaç güney amerika ülkesine göre daha iyi şartlarımız olması gerçekten ekonomimizin harikalığını gösteriyor.

Yanlız ortadoğunu içine arap yarımadasıda giriyor. Oradaki fiyatları görseniz oturup ağlarsınız.

• trafikte şikayet edenler ; kendi araçları ile yola çıkarak trafikteki araç sayısını artırdıklarının farkındadır heral. sıfır araç alırız, sıfır araç fiyatlarından yakınırız. maşallah hiçbir zaman kendimize toz kondurmuyoruz. her zaman suçlu başkaları oluyor. (araç sahibi olmayanlara bir sözüm yok)

• İnsanlar artık 2. El alamıyor. Zaten orda da fiyatlar aldı başını gitti. Millet kimi kazıklasam diye binbirtürlü şey buluyor. Adamda napalım 3 fazla vereyim sıfır alayım bari diyor. Bu arada 2013 senesinde 31.000 tl aldığımız ibizayı boyalı halde 34.000 lira civarına satılabiliyor.

• yaklaşık 7-8 tane 2. el araç aldıktan sonra son 3 aracımı sıfır aldım.
    hiç yolda kalmadım, yurdum insanının akla hayale gelmeyecek dolandırma tekniklerine yakalanmadım.
    ayrıca satarken ilk sahibi olmamın ve düzgün kullanılmış araç olmasının avantajı ile çok hızlı ve
    değer kaybı yaşamadan sattım. ilk sahibinden araç çok kolay satılıyor.
    sıfır araç alırken bayilerden iyi indirimler, çok uygun kredi koşulları
    alabiliyorsunuz. şöyle örnek vereyim listesi 79 bin olan astra cosmo 1.6 dizel araca 71 bin fiyat aldım.
    internette 20-30 bin km de olanlara 72-73 bin isteyen dolu.
    daha sonra liste fiyatı 90 bin olan aracı 86 bine aldım.
    3-5 yaşındaki araçlar mantıklı olabilir belki fiyat epey düştüğü için ama 1-2 yaşındaki
    araçlar piyasa bu şekilde olduğu sürece mantıklı değil.
    aldığımın ertesi günü triger zinciri kopan araç oldu. masrafı düşünün..
    2. el üst sınıf alacağıma sıfır daha az dolu araç almayı mantıklı buluyorum.

• Hocam burası Türkiye. Türkiyede hiç bir şey için BEKLENMEZ. Paranızı denkleştirdiyseniz aklınızdaki aracı biran önce alın. Çünkü her geçen gün araçlar zamlanıyor. Yarınımızın garantisi yok bu ülkede. Ocak 2015 den beri B8 passat 10 bin tl zam gördü. Bunu takiben 2. ellerde fena şekilde zamlanıyor. O yüzden beklemeyin alacağınız aracı biran önce alın.
  • ikinci el zaten almayacağım. herkesin dediği gibi sıfır almak istiyorum ama dediğiniz gibi en az 10 bin lira oynadı araç fiyatları
  • Yıllık gerçek enflasyon en az yüzde 10 . Araçlar da yüzde 10 zamlanıyor.

Siz 80bin liraya bir araç alırsanız, ve aynı araç ertesi yıl zamlanıp 90 lira olursa;

yine 80 e satabilirsiniz. Fakat enflasyon ve faiz yüzde 10 bandında olduğu için aslında paranız 88 bin olacaktı, oradan ilk yıl 8 bin lira kaybettiniz.

4 yıl aynı şekilde devam ederse, sizin paranız 4. yılın sonunda yaklaşık 117 bin civarında olması gerekirken yine 80 bine gider...Yani yaklaşık paranız 3'te biri oranında değer kaybeder.

Bu değer ne kadar pahalı araba alırsanız o kadar artar, hatta lüks araçlar daha çok değer kaybettirir...

Normal kullanıcıya naçizane tavsiyem, sıfır alacaklarsa mümkün olduğunca peşin parayla araba almaları ve araçlarına 5 yıl binmeleri...

Eğer Almanları ve devleti zengin etmek istemiyorlarsa :)
  • araç fiyatlarını bukadar yukarıya sürükleyen filo satışları olmuştur. filo satışları çıksın devreden, ozaman 2. el de perakende sıfır piyasası da kızışır.

ayrıca sabit gelirlin maaşı genelde artmıyor. adı üstünde sabit kalıyor. bu yüzden artan araç fiyatlarına birikim yaparak yetişmesi imkansız oluyor. ama ticaretle uğraşan paraya para demiyor. dün orta halli bi mekanda iki limonata içtik. 14 lira hesap! dedim adama biraz pahalı değil mi, bi bardak limonata 7 lira olur mu? adam da dedi " abi limona zam geldi, 8 lira oldu kilosu"
    bu durumda böyle para kazanan adamlar için 150-200 bin liralık araçlar almak neden zor olsun.
    bizim gibi 7 liraya limonata içen, gereksiz tüketim yapan, kazandığı parayı senede bir akıllı telefona yatıran insanların da, araba alamamaları çok doğal.
  • aciyokraki kullanıcısına yanıt
    aracı böyle adamlar alıyor yani patatesin 5 lira olmasında neden olan insancıklar

http://www.milliyet.com.tr/10-kurus-10-kursu-kazanip-luks/ekonomi/detay/2063648/default.htm
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: creativeself

quote:

Otomobil piyasasıda emlak piyasası gibi oldu. Fiyatlar şiştikçe şişiyor ama trend sürekli yükselme eğiliminde olduğundan millet yatırım olarak otomobil alıyor dolayısı ile araç satışları düşmüyor. Bildiğin saadet zinciri yani.

Bu kadar rezil bir ekonomi başka kaç ülkede vardır acaba.

Orta doğu,afrika,güney amerika ülkelerinden haberiniz yok galiba.

şimdi moralim yerine geldi. Bazı ortadoğu, orta afrika ve birkaç güney amerika ülkesine göre daha iyi şartlarımız olması gerçekten ekonomimizin harikalığını gösteriyor.

Yanlız ortadoğunu içine arap yarımadasıda giriyor. Oradaki fiyatları görseniz oturup ağlarsınız.

Ekonomimizin brezilya dışında güney amerika,orta doğu ve afrikadan iyi olduğu ülke yazsana o dediğin orta doğu ülkelerinin kuveyt,dubai dışında kaç tane ülke var.Petrolden başka geliri yok ve sadece petrol zenginlerinin parası var halkın çoğunluğu fakir.Ayrıca ilk yazında bu kadar rezil bir ekonomi başka kaç ülkede vardır acaba diyen sen değil miydin?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.