Şimdi Ara

Bu egzosu değiştirmeli miyim ? kaça mal olur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
12.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2000 model focus otomobilimin (86.000km de)aşağıdaki resmini gördüğünüz egsozu (son bölümü) değiştirme zamanı gelmiş midir? henüz ses çıkartmıyor. henüz delik oluşmamış Egzosun diğer bölümleri iyi durumda değişim gerektiğinde sadece bu kısmı mı değişir yoksa tamamı mı ? bu ara masraflar başladı harcamayı ötelemek istiyorum Egzos İstanbul'da en uygun fiyata nerede değiştiriliyor ve tahmini masrafı ne olur?

Syg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebor -- 3 Eylül 2007; 20:07:08 >

• hocam ses gelmiyorsa hiç elleme gittiği kadar gitsin. tümünü değiştirmeye gerek yok. sadece arka susturucu veya orta susturucu yani sorun nerdeyse orası değişir. komple değiştirmek gereksiz. ama dikkat et sanayi işi uyduruk egzoslardan uzak dur. ucuz malzemeden yapıyorlar 4-5 ay sonra içi boşalıyor dışdan yep yeyni ama traktör gibi ötüyor. yanlış hatırlamıyorsam servis 100-150 ytl civarı bir fiyat vermişti.
    quote:

Orjinalden alıntı: cebor

Arkadaşlar merhaba,

2000 model focus otomobilimin (86.000km de)aşağıdaki resmini gördüğünüz egsozu (son bölümü) değiştirme zamanı gelmiş midir? henüz ses çıkartmıyor. henüz delik oluşmamış Egzosun diğer bölümleri iyi durumda değişim gerektiğinde sadece bu kısmı mı değişir yoksa tamamı mı ? bu ara masraflar başladı harcamayı ötelemek istiyorum Egzos İstanbul'da en uygun fiyata nerede değiştiriliyor ve tahmini masrafı ne olur?

Syg.

• Teşekkürler arkadaşım Zeytinburnunda uso'nun yeri vardı orayı tavsiye edermisiniz.
  • 86.000kmde olan aracınızın yakın zamanda katalitik konvertörü de dolacaktır ve araç çekişten düşüp fazla yakıt tüketmeye başlayacaktır..bütçeniz uygunsa eliniz değmişken konvertör dahil değiştirin...ama beni aaşar derseniz komple düz susturucu boru da işinizi görür..ancak konvertörün sökümü sırasında lambda sensörüne dikkat etmeniz gerekmekte...hatalı bi işçilikle astarı yüzünden pahalıya gelir,elektronik sistem arıza verebilir...
  • 200ytl bir masrafla hepsi hallolur bilemedin 300ytl ama görünüşte o eksos 50bin km daha yapar
  • ben 50 ytl ye hallolur diyorum ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: 06JR530

86.000kmde olan aracınızın yakın zamanda katalitik konvertörü de dolacaktır ve araç çekişten düşüp fazla yakıt tüketmeye başlayacaktır..bütçeniz uygunsa eliniz değmişken konvertör dahil değiştirin...ama beni aaşar derseniz komple düz susturucu boru da işinizi görür..ancak konvertörün sökümü sırasında lambda sensörüne dikkat etmeniz gerekmekte...hatalı bi işçilikle astarı yüzünden pahalıya gelir,elektronik sistem arıza verebilir...

Katalitik konverter egzoz takımı içerisinde midir? Şu an çekişle ilgili bir problem görünmüyor. bunun masrafı tahmini ne kadardır? (Demek ki sıradaki masraf bu. :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebor -- 4 Eylül 2007; 9:45:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu araç perte çıkar mı?
    geçen yıl önce açıldı
    Bu makina ne kadara gider?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

ben 50 ytl ye hallolur diyorum ;)

nerede ve nasıl :)
  • egsozcuda
    yan sanayi susturucuyla
  • ben 40 ytl ye değiştirdim geçen ay
    yan sanayi
  • benm dediğim düz boru da bu arkadaşların yazdığı fiyatlarda...çekiş sorunu yoksa şimdilik bekleyn...satarsınız belki aracı,orijinali bozulmasın
  • arkadaşlar ben 200 ytl orjinal olarak değiştirdim.. ankarada şaşmaz sanayisinde. acaba benim Katalitik konverter söküldümü yoksa halen yerinde duruyomu. birde bu Katalitik konverter nerde duruyor 4 metre kadar eksoz taktılar yani uzun boru orta şişkin en sonundada susturucu..anlatabildiysem ne mutlu bana.. cvplarınızı esirgemeyin.. saygılar
  • konvertör orta susturucuyla manifolt arasındadır. aha da resmi

quote:

Orjinalden alıntı: irem_cafe

arkadaşlar ben 200 ytl orjinal olarak değiştirdim.. ankarada şaşmaz sanayisinde. acaba benim Katalitik konverter söküldümü yoksa halen yerinde duruyomu. birde bu Katalitik konverter nerde duruyor 4 metre kadar eksoz taktılar yani uzun boru orta şişkin en sonundada susturucu..anlatabildiysem ne mutlu bana.. cvplarınızı esirgemeyin.. saygılar

• demekki bende takılı duruyor orta susturucudan sonra değişti...
  • abi 50 ytl ye eksoz susturucusu takılmaz. Ben 9 ay önce hundai accent e 110 ytl ye arka susturucu taktırdım. focus daha pahalıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: irem_cafe

arkadaşlar ben 200 ytl orjinal olarak değiştirdim.. ankarada şaşmaz sanayisinde. acaba benim Katalitik konverter söküldümü yoksa halen yerinde duruyomu. birde bu Katalitik konverter nerde duruyor 4 metre kadar eksoz taktılar yani uzun boru orta şişkin en sonundada susturucu..anlatabildiysem ne mutlu bana.. cvplarınızı esirgemeyin.. saygılar

Merhaba, eksozu aracınız kaç km'de iken değiştirdiniz.

Syg.
  • Zeytinburnu Volvo nun arkasındaki USO nun yerini diyorsanız kapandı. İkiTelli girişinde Çakıcı İş Merkezi nin tam arkasında AGAR EKSOZ un üretim yeri var. Oraya gidip tertemiz son susuturucu taktırın...Saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Zeytinburnu Volvo nun arkasındaki USO nun yerini diyorsanız kapandı. İkiTelli girişinde Çakıcı İş Merkezi nin tam arkasında AGAR EKSOZ un üretim yeri var. Oraya gidip tertemiz son susuturucu taktırın...Saygılarımla...

teşekkürler, sitesine de baktım ciddi bir firmaya benziyor. Fiyatları da uygundur sanırım.

Syg.
  • Benim focus 112000 km'de. Otokoç'ta işçilik dahil 250 YTL'ye orta ve son susturucuları değiştirdim. "bosal" marka yerli üretim garantili bir ekzoz taktılar. Bu arada bosal yarış arabalarına ekzoz yapan bir Hollanda firması. Bir süre kullandım. Orta devirler epey canlandı fakat 2000 devir altı zayıfladı. Servise gittim, 3 sene garantisi var diye yeni bir takımla değiştirdiler. Motor özelliklerim düzeldi ama ek yerlerini kelepçeyle tutturdukları için hava kaçırıyor ve ses yapıyor. Bugün kısmetse gidip ek yerlerini kaynattırıcam.

Bence senin değiştirmene gerek yok. Ekzozun bittiğini iyice gürültü yaptığında anlarsın ama değiştireceğin zaman garanti olayına (parça garantisi) dikkat et. Benim ekzozu değiştirmeselerdi kafayı yerdim herhalde. Yan sanayi alacak olsan da garanti istemeyi ihmal etme.

Selamlar

• Koskoca OTO KOÇ arabana uygun eksozu bilmiyormu? Biliyorsa neden takıyor ? Farkına varmasan degişme olmayacaktı....Eşegin nalını atın ayagına çakcaksın. Sahibi farkedince gel degişelim.....Al yenisi.....Garip bir durum....Geçmiş olsun....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.