Şimdi Ara

Bu elektrikli araç, katı hal batarya ile 1.000 km menzil sunuyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    e-araç sempatizanları eminim sizin bu durum için de bir çözüm bulurlar.

bayramda yola cıkmayın. sakin günlerde gezin, yaşam şeklinizi biraz değiştirin falan diyebilirler.

yada birisi çıkıp "ben bayramda Bodrum'a gittim, xxx noktadaki şarj istasyonunda hiç kuyruk yoktu" diyebilir.

Emin olun, size yol gösterecek çok e-araç kullanıcısı çıkacaktır.
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

doğru. bahane göt gibidir herkesde bulunur .

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Kış demeyelimde 5 derece ve altı diyelim , bu ısılara düştü mü tüketim artıyor yani menzil hissedilir kısalıyor , kalorifer çok yaktığı içinde değil , evet kalorifer ve koltuk ısıtmalar tüketimi artıyor ama kalorifer açmasan da tüketim artıyor çünkü mevcut batarya teknolojisi soğuğu sevmiyor , içten yanmalılar nasıl kışın çok tüketiyorsa elektriklide de benzer durum

ama kış mevsimi hava 10 derece ve üzeri menzil yaza göre fark edilmeyecek kadar , çok çok az düşüyor yani sıcaklık menzilde çok önemli

soket sayısında sıkıntı yok , işlek zamanda sıraya 29 ekimdeki bedava dışında denk gelmedim ama sayı hızlı artıyor olmayacak demek de değil ,bu nedenle uzun menzil bu rahatlığı sunuyor

• Yangın riski bu bataryalı araçlar için büyük soru işareti

• alfa-x kullanıcısına yanıt
    Benim tahminim 22 dereceye göre 17 derecelik daha az ısı enerjisi ile orantılı bir düşme oluyor bataryada.

Yani hava sıcaklığı 5 dereceden 22 dereceye cıktığında 500 kiloluk bataryanın içinde 100 kilo lityum için:

Lityum ısı kapasitansı x 100 kg x 17 gibi enerji yükleniyor.

Bu durum benzin için geçerli değil.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.